28 blogipostausideaa, joiden avulla ”sillisalaattiblogi” saa lisää lukijoita

Oletko koskaan kamppaillut blogipostaus ideoiden keksimisen kanssa? Entä koetko tuskaa, kun haluat kirjoittaa postauksia mutta et vain keksi mistä kirjoittaisit?

Voin sanoa, että tunteet ovat tuttuja ja varsin yleisiä. Hiljattain olen saanut paljon kyselyitä harrastebloggaajilta, jotka yrittävät keksiä, mistä ihmeestä kirjoittavat.

Aluksi yritin kertoa heille, että paras keino löytää ideoita, on rajata blogin aihetta. Annoin myös vinkkejä, miten blogin aiheen rajauksen jälkeen postausideoita syntyy.

Osa otti vinkistäni vaarin mutta osa palasi takaisin ja kertoi, että he eivät halua rajata aihetta.

Aiheen rajaus on vaikeaa, koska he haluavat kirjoittaa kaikesta siitä, mistä tällä hetkellä kirjoittavat. Ja jos rajaus tehdään, blogi ei enää tunnu omalta.

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Voin hyvin samaistua heihin ja siksi halusin kirjoittaa tämän postauksen. Blogiaiheen rajaus ei ole välttämätön, jos / kun haluat kirjoittaa blogia omaksi ja lukijoiden iloksi <3

Joten ei hätää!

Tämän postauksen tavoitteena on antaa sinulle postausideoita, joita voit hyödyntää silloin, kun omat ideat eivät tahdo löytyä.

Lue myös tämä: 123 ideaa miten saat lisää lukijoita blogiin

Kun kirjoitat postauksia, muista käydä linkkaamassa ne tämän postauksen kommenttiosioon, jotta pääsen tutustumaan niihin sekä sinun upeaan blogiisi 🙂

28 blogipostaus ideaa, joiden avulla hankit lisää lukijoita sillisalaattiblogiin

(p.s. Tulevaa varten, ota kerran kuussa yksi päivä, jolloin kirjoittelet ajatuksia paperille. Anna vain ajatusten lentää. Yhdistele kaksi ajatusta yhdeksi ja kirjoita siitä blogipostaus)

 1. Kirjoita hauskasta kohtaamisesta kassajonossa
 2. Sattuiko sinulle nolo hetki? Kerro siitä hauskalla tavalla
 3. Kerro 5 asiaa, joista olet ylpeä (elämäsi saavutukset)
 4. Pyydä lukijoita kertomaan 3 positiivista asiaa sinusta / miksi he lukevat blogiasi
 5. Selitä, miksi teit epätavallisen päätöksen jonkin asian suhteen (esimerkiksi olet kestovaippojen puolestapuhuja mutta silti ostit vaippoja kaupasta)
 6. Kerro, missä et haluaisi koskaan asua ja miksi
 7. Kerro, mihin et haluaisi koskaan matkustaa ja kerro miksi
 8. Tee travelbucket list (tai mikä tahansa muu bucket list) ja jaa se lukijoillesi
 9. Kerro, kuka tai ketkä inspiroivat sinua. Jos henkilöt ovat elossa, linkitä heidät blogiisi ja tagaa heidät, kun jaat postausta somessa
 10. Opiskele jotain uutta mikä ei kuulu ”normaaliin” arkeen (muutama sana tai lause japania, meksikolainen ruoka tai vaikka origamin tekeminen)
 11. Kerro perheesi / sukusi hauskasta / omituisesta traditiosta
 12. Kysy lukijoilta, miltä he kuvittelevat sinun näyttävän, kun kirjoitat blogipostausta
 13. Kysy lukijoiltasi, mikä näppäimistön merkki he olisivat, jos he kirjoittaisivat blogia. Kerro oma merkkisi ja syy, miksi (esim. olisin & merkki, koska se on hauskan muotoinen 😀  )
 14. Kerro oman nimesi ”syntytarina”. Jos vanhempasi ovat elossa, kysy heiltä, miksi he valitsivat juuri tämän etunimen sinulle ja jaa se lukijoittesi kanssa
 15. Kävele kotikaupungissasi ja ota hassuja kuvia. Leikkaa kuvista iso osa pois, jaa kuva ja kysy lukijoiltasi, mitä kuva esittää. Seuraavassa postauksessa näytät kokonaisen kuvan. Voit yhteen postaukseen tehdä 5 kuvaa (sen enempää ei kannata tehdä. Mitä enemmän kuvia sitä nopeammin hauskuus lopahtaa )
 16. Kerro, miksi asut siinä kaupungissa jossa asut (jos asut pienellä paikkakunnalla, voit laajentaa tätä sopimaan lääniin)
 17. Jos asut muualla kuin Suomessa, kerro miksi valitsit juuri sen maan
 18. Aloita leikkimielinne väittely; vanilja vai suklaa? kahvi vai tee? lumi vai hiekkaranta?
 19. Kerro lukijoillesi jotain omasta elämästä tai arjesta, joka saa sinut aina hyvälle tuulelle
 20. Miltä pääsi sisällä näyttää? Ovatko ajatukset sekamelskaiset vai hyvin organisoidut? Miten synnytät uusia ideoita?
 21. Onko sinulla joku tapa, joka häiritsee sinua ja josta haluaisit eroon?
 22. Miten selviydyt kaoottiselta vaikuttavasta aamusta kunnialla töihin / kerhoon / päiväkotiin / treeniin?
 23. Kerro miksi aloitit bloggaamisen?
 24. Kerro miten pitkään olen blogannut ja kuinka monta blogia sinulla on ollut
 25. Kerro suurimmat virheet, jotka olet bloggaajana tehnyt ja miten korjasit ne?
 26. Kerro millaisia pelkoja olet voittanut ja miten olet voittanut ne
 27. Oletko ostanut tuotteen / tuotteita, jotka eivät vastanneet odotuksiasi?
 28. Kirjoita TOP 10 tai TOP 20 listaus aiheesta, joka on lähinnä sydäntäsi (esim. matkakohteet, kirjat tai vaikka kahvilat)

Mahtavaa! Toivon, että tästä listauksesta on sinulle apua ja hyötyä. Postausideoita saa hyödyntää, jatkojalostaa ja kehittää.

Ja muista linkittää omat postauksesi alle, kun hyödynnät jotain ideaa tästä postauksesta 🙂

1

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Mitä etsit?