3 keinoa kuinka erotut muista ruokabloggaajista

Tässä postauksessa kerron sinulle 3 keinoa, kuinka erotut muista ruokabloggaajista. Ja vieläpä kirkkaasti.

Ruokabloggaajana sinun tehtäväsi on herättää lukijoiden ruokahalu. Ei pelkästään niillä ruuilla, joita teet, vaan myös tekstillä ja kuvilla. Moni ruokabloggaaja ajattelee, että eihän tekstistä voi tehdä herkullista, sehän on vain resepti, jonka tarjoan lukijoille.

Toivon todella, että tämän postauksen lukemisen jälkeen et enää ajattele näin.

Lue myös tämä: Näin aloitat ruokablogin

Julkaisemalla VAIN reseptejä sinä et erotu muista. Ja jos et erotu muista, sinun on vaikeaa saada lukijoita ja kaupallistaa blogiasi (jos se on tavoitteesi).

Jos kirjoitat vain omaksi iloksi ja hyödyksi, silloin ei varmasti haittaa, jos lukijoitakaan ei ole.

Mutta jos olet yhtään samanlainen kuin suurin osa bloggaajista, haluat lisää lukijoita. Ja näiden kolmen keinon avulla saat heitä.

3 keinoa kuinka erotut muista ruokabloggaajista

Olisi helppoa vain sanoa, että tee erilaisia reseptejä, ota parempia kuvia ja rajaa blogisi aihe tiiviimmin, niin erotut selkeästi muista ruokabloggaajista. Mutta tehdään tästä mielenkiintoisempaa. Nämä äsken mainitut asiat ovat kyllä tärkeitä ja ne kannattaa ehdottomasti tehdä mutta…

1. Perustele miksi käytät jotain tiettyä raaka-ainetta tai maustetta

Luin yhteistyökumppanini ruokablogia (englanninkielinen) ja ensimmäisen kolmen rivin jälkeen vatsani kurni ja kovaa. Hän kuvaili tekemäänsä ruokaa niin herkullisilla adjektiiveilla, että saatoin maistaa ruuan suussani.

Mutta kun aloin lukemaan postausta eteenpäin, hämmästyin hänen taitoaan selittää ja perustella, miksi hän oli käyttänyt tiettyä raaka-ainetta ruuan valmistuksessa. Sen sijaan, että hän olisi vain kertonut reseptin (se oli kyllä saatavilla postauksen lopussa), hän halusi paneutua ruuan valmistamisen prosessiin.

2. Yllättävä tarina

Tämän jälkeen yhteistyökumppanini kertoi yllättävän tarinan. Hänen puolisonsa ei tee ruokaa. Se oli yllättävää, sillä ajattelin automaattisesti, että he tekevät ruokaa yhdessä. He ovat pitäneet blogia vuodesta 2011 lähtien, mutta tuona aikana hänen puolisonsa on tehnyt ruokaa vain kaksi kertaa.

Tarina kuitenkin sidottiin alkuperäiseen raaka-aineeseen sillä, että hän kertoi, miten kuka tahansa (myös henkilö, joka kokkaa kaksi kertaa kymmenessä vuodessa) pystyy tekemään ruuan ja saa siitä herkullista.

3. Tee reseptistä video

Kaikilla on blogissaan teksti ja kuvat reseptistä sekä askel askeleelta ohjeet, miten ruoka valmistetaan. Mutta kun haluat erottua joukosta, tee valmistuksesta video. Lisää video blogitekstin loppuun ennen reseptiä, ja postauksen lukijamäärä kasvaa silmissä.

Jäin haltioituneena katsomaan yhteistyökumppanini videota. Ruuan valmistus näytti oikeasti todella helpolta, jopa niin helpolta, että minäkin pystyisin tekemään sen. Ja voin sanoa, etten ole kummoinen ruuanlaittaja. Makaronilaatikot ja keitot osaan tehdä, mutta jos valmistus on yhtään monimutkaisempi, heitän hanskat tiskiin.

+4. Vastaa yleisiin kysyttyihin kysymyksiin kyseisestä ruuasta

Postauksen lopussa oli vielä pieni yllätys. Yhteistyökumppanini oli koonnut neljä yleisintä kysymystä postauksen loppuun, ja hän vastasi niihin lyhyesti. Tämä antoi rohkeutta kokeilla ruokaa entisestään.

Tämän jälkeen oli varsinaisen reseptin vuoro. Reseptin pystyi tulostamaan suoraan postauksesta tai tallentamaan Pinterestiin Tasty Recipes -lisäosan avulla (maksullinen, $79).

Nyt tiedät 3 keinoa, kuinka erotut muista ruokabloggaajista. Minkä keinon sinä otat seuraavaksi käyttöön?

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 221 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?