5 syytä, miksi bloggaajan kannattaa palkata virtuaaliassistentti

Tuntuuko sinusta bloggaaminen työläältä? Joskus myös bloggaaja saattaa tarvita apua blogin ylläpitämisessä. Bloggaaja voi ulkoistaa osan töistä joko satunnaisesti kiireen keskellä, vaikeissa ongelmatilanteissa tai jatkuvalla sopimuksella. Tässä blogitekstissä kerron 5 syytä, miksi bloggaajan kannattaa palkata virtuaaliassistentti.

1. Oma osaaminen ei riitä

Joskus sinulta voi loppua oma ammattitaito kesken, tällöin virtuaaliassistentit voivat auttaa sinua. Näitä voivat olla mm. blogialustojen viat tai blogin ulkoasun muokkaaminen.

Jossain vaiheessa saatat myös laajentaa blogia erilaisten digituotteiden myyntiin. Tällöin virtuaaliassistentti voi auttaa sinua verkkokaupan tai verkkokurssialustan luonnissa.

2. Osaaminen riittää, mutta oma aikasi ei

Bloggaus vie paljon aikaa. Joskus sitä vapauttamalla pystyt bloggaamaan paljon tehokkaammin. Kun ulkoistat osan töistä, voit keskittyä sisällön tuottamiseen. Voit ulkoistaa esimerkiksi sosiaalisen median ajastukset, blogitekstien oikoluvun ja ajastamisen.

Myös Facebook-ryhmän ylläpitäminen saattaa tuntua raskaalta yksin hoidettavana jos ryhmäsi on kasvanut suureksi. Tällöin virtuaaliassistentti voi auttaa sinua kommentoimalla tai varmistamalla, että ryhmässä noudatetaan sääntöjä. Blogista sinun kannattaa myös huolehtia esimerkiksi varmuuskopioinnilla, lisäosien päivityksillä ja linkkien toimivuuden testauksella.

Myös sähköpostimarkkinointi ja uutiskirjeiden kirjoittaminen vie paljon aikaa. Voit palkata virtuaaliassistentin oikolukemaan ja ajastamaan viikkokirjeitä ja tekemään erilaisia automaatioita. Jos löydät virtuaaliassistentin, jolla on jo kokemusta blogisi aihepiiristä, voi hän olla myös hyvä apulainen sisällön tuottamisessa. Hän voi ideoida blogiteksteille aiheita, luonnostella niitä valmiiksi tai jopa kirjoittaa niitä.

5 syytä, miksi bloggaajan kannattaa palkata virtuaaliassistentti

3. Blogin tai maksullisen tuotteen lanseeraukseen apuvoimia

Jos olet lanseeraamassa vasta blogia, uutta tuotetta tai palvelua, voit palkata virtuaaliassistentin myös vain lanseerauksen ajaksi. Lanseeraukseen varataan paljon aikaa ja siinä on paljon liikkuvia osia. Kun ulkoistat osan töistä, oma työskentelysi tehostuu ja saat paljon enemmän aikaan.

Virtuaaliassistentit voivat esimerkiksi auttaa

 • sähköpostien vastaus
 • mainosten analysointi ja raportointi
 • sosiaalisen median ajastukset

4. Taustatutkimusta, selvittelyä

Saatat törmätä erilaisiin vaikeuksiin blogatessasi. Näitä voivat olla tekniset viat tai haluat kirjoittaa blogitekstin, jossa tarvitaan enemmän taustatutkimusta. Tällöin voit palkata virtuaaliassistentin etsimään sinulle tarvittavia tietolähteitä tai etsimään ratkaisuja ongelmiisi.

Joskus myös erilaiset ohjelmat ja sovellukset muuttuvat etkä välttämättä itse ehdi testata niiden uusia ominaisuuksia. Tällöin voit pyytää virtuaaliassistenttia testaamaan niitä puolestasi, jolloin virtuaaliassistentti voi raportoida sinulle onko uusista ominaisuuksista juuri sinulle tällä hetkellä hyötyä vai ei.

Kirjoitatko blogia myös tulon hankkimiseen? Tällöin virtuaaliassistentti voi auttaa sinua etsimään sinun blogiisi sopivia kumppanuusohjelmia ja ottaa puolestasi yhteyttä mahdollisista kaupallisista yhteistöistä.

5. Oma terveys

Muistathan pitää huolta myös omasta terveydestäsi? Liiallinen stressi ei auta bloggaajaa vaan haittaa sisällön tuottamista. Kun sinulla on apunasi virtuaaliassistentti, voit keskittyä vain sisällön tuottamiseen kun joku muu hoitaa loput.

Välillä voit myös hetkellisesti irrottautua blogistasi ja pitää pienen tauon. Tauon jälkeen työskentelet taas paljon tehokkaammin. Virtuaaliassistentti voi auttaa sinua luomaan rutiinia bloggaamiseen. Kun sinulla on virtuaaliassistentti, myös sinun itsesi pitää tehdä säännöllisesti töitä etkä näin kuormita liikaa itseäsi yhdellä kerralla. Ajanhallinta on yksi bloggaajan tärkeimmistä taidoista. Virtuaaliassistentin avulla vapautat aikaasi enemmän kaikkeen.

BONUS: Yhteistyö, enemmän kuin apulainen

Jos löydät itsellesi sopivan virtuaaliassistentin, joskus tästä voi syntyä myös yhteistyötä ja ystävyyttä. Virtuaaliassistentti saattaa huomata blogissasi jotain sellaista, mitä itse et ole ehkä huomannutkaan. Mitä enemmän tunnette toisianne, sen paremmin myös virtuaaliassistentti voi auttaa sinua. Ja jossain vaiheessa virtuaaliassistentin avulla saatat keksiä myös uusia näkökulmia ja ideoita blogille, jotain sellaista josta et tiennytkään…

Tavanomaisia töitä, joissa olen auttanut bloggaajia virtuaaliassistenttina

 • erilaiset tekniset ongelmat WordPress-sivustoilla ja blogissa
 • ulkoasun muutokset blogissa
 • sosiaalisen median päivitykset
 • blogitekstien kirjoittaminen ja oikoluku
 • uutiskirjeiden kirjoittaminen
 • sähköpostiautomaatioiden rakentaminen
 • verkkokurssien aineiston lisäys verkkokurssialustalle
 • verkkokurssialustan toteutus
 • verkkokauppojen luonti ja ylläpito
 • liidimagneettien luonti ja automatisointi

Millaisessa asiassa itse voisit tarvita virtuaaliassistenttia juuri tällä hetkellä?

 

5 syytä, miksi bloggaajan kannattaa palkata virtuaaliassistentti
5 syytä, miksi bloggaajan kannattaa palkata virtuaaliassistentti
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?