Affiliatelinkin lisääminen kuviin (Tutorial osa 2.)

Postauksen lukemiseen käytettävä aika n. 3 min

Tehtävien tekemiseen käytettävä aika n. 30 min – 60 min


Tässä postauksessa näytän, miten lisäät affiliatelinkin suoraan itse ottamaasi tai tekemääsi kuvaan. Kuva toimii monessa yhteydessä paremmin kuin pelkkä tekstilinkki. Kuvassa tärkeintä on tietysti se, että se liittyy olennaisesti tuotteeseen, jota ollaan suosittelemassa. Edellisen postauksen ja tutoriaalin voit käydä lukemassa täältä –>

Miten kuva eroaa valmiista bannerista?

Kuva eroaa valmiista bannerista siten, että kuva on sinun ottama tai tekemä ja sopii sinun brändiisi. Esimerkiksi itse olen tehnyt tällaisia kuvia ilmaisella Canvalla:

 

Kuvat sopii minun blogin teemaan ja pystyn itse valitsemaan mitä tekstejä kuvaan lisään. Yllä olevan kaltaisia ”bannerikuvia” ei tietenkään tarvitse tehdä vaan voit lisäta affiliatelinkin myös ihan normaaliin kuvaan.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Affiliatelinkin lisääminen kuvaan (Blogger)

Affiliatelinkin lisääminen kuviin on hieman haastavampi, varsinkin Bloggerissa. Alla on kuva, jossa on koodinpätkä. Koodi sisältää sekä kuvan että affiliatelinkin. Koodin alapuolelle olen ”erotellut” koodin eri osat, jotta näet, mistä koodi muodostuu ja mikä merkitys milläkin osalla on.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Kun haluat lisätä affiliatelinkin kuvaan, tarvitset kaksi eri urlia:

  1. kuvan url
  2. affiliatelinkki

Kuvan urlin saat, kun lisäät kuvan ensin johon ulkoiseen kuvapankkiin. Itse käytin alkuaikoina paljon Photobucketia mutta kun siirryin WordPressiin, aloin lataamaan kuvat suoraan sinne. Katsotaan WordPressiä hieman myöhemmin tässä postauksessa.

Photobucket on ilmainen ja siellä on hyvin säilytystilaa. Photobucketista saat kuvan urlin helposti vain klikkaamalla ja kopioimalla:

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Sen jälkeen lisäät kuvan urlin koodissa olevaan kuvan osoitetta merkitsevään osaan ( <img src). Seuraavaksi sinun täytyy hakea affiliate-linkki ja lisätä se < a href koodiosan perään. Lopuksi vain tallennat kuvan ja testaat linkin toimivuutta. Eli klikkaat kuvaa ja varmistat, että linkki vie oikeaan osoitteeseen.

Nofollow-koodin lisääminen affiliatelinkkiin

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, affiliateohjelmat lisäävät nofollow-koodin automaattisesti affiliatelinkkiin. Mutta jos toimit esimerkiksi minun kumppaninani, sinun täytyy lisätä nofollow-koodi manuaalisesti. Se tehdään vain lisäämällä rel= nofollow koodin pätkä.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Affiliatelinkin lisääminen kuvaan sivupalkissa (Blogger)

Affiliatelinkin lisääminen sivupalkkiin onnistuu hyvin. Sinun tulee vain valita HTML/JavaScript gadget ja sen jälkeen lisäät koodin ”Sisältö” osioon. Otsikkoon voit kirjoittaa esimerkiksi ”Yhteistyössä” tai ”Sponsori”.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Saat lisättyä sivupalkkiin useamman kuvan myös allekkain ilman, että sinun tarvitsee lisätä useampaa gadgettia. Tässä esimerkissä olen lisännyt koodin alkuun ja loppuun <p> ja </p> merkit. Näiden avulla kuvien väliin jää hieman valkoista tilaa. Voit kopioida koodin kokonaisuudessaan ja lisätä vaikka kolme kuvaa allekkain samana gadgettiin. Tärkeintä on vain muokata kuvan url ja affiliate-linkin kohde-url, jotta jokainen kuva vie oikeaan osoitteeseen.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Lopputulos näyttää tältä:

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Affiliatelinkin lisääminen kuvaan (WordPress)

Affiliatelinkin lisääminen WordPressiin on astetta helpompaa. Ensin sinun täytyy ladata sopiva kuva blogiin. Muistathan, että kuva täytyy nimetä ensin (eli kuvan nimi ei kannata olla IMG_4862873t) ilman ääkkösiä (esim. affiliate-linkin-lisaaminen-kuvaan1) ja mielellään pienentää tai pakata.

Kuvien pakkaaminen ja pienentäminen vaikuttaa olennaisesti postauksen ja koko blogin latausaikaan. Mitä nopeammin blogi latautuu, sitä todennäköisimmin lukija jää blogiin pidemmäksi aikaa.

Tämän jälkeen klikkaa kuvaa hiirellä, jotta saat muotoiluvalikon esiin. Klikkaa kynän kuvaa…

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Linkin kohde” kohdassa valitse ”Muu URL” ja lisää affiliatelinkki tämän alapuolelle. Jos olet käyttänyt PrettyLink linkkiä, sen voi lisätä tähän kohtaan affiliatelinkin sijaan. Lisää aina täppä ”Avaa linkki uuteen välilehteen” sillä kun alkuperäinen postaus jää taustalle, Google parantaa sinun ”välitön poistuminen prosenteissa” lukua. Sillä puolestaan on pieni positiivinen lisävaikutus hakukonenäkyvyyteen.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Tämän jälkeen lisää kuvaan vielä vaihtoehtoinen teksti (suosittelen tähän kohtaan joko hakulausetta tai postauksen otsikkoa) sekä kuvan title-attribuutti. Lopuksi päivitä kuva. Jos nyt tallennat postausluonnoksen, menet esikatseluun ja klikkaat kuvaa, se avaa sinulle uuden välilehden ja ohjaa sinut suoraan affiliate-tuotteeseen.

Klikkaamalla minun kuvaa päädyt kuitenkin toiseen postaukseen, sillä en halunnut laittaa tähän postaukseen affiliatelinkkejä.

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Kuvalinkin lisääminen sivupalkkiin (WordPress)

Kuvalinkin lisääminen sivupalkkiin menee samalla tavalla kuin Bloggerissa. Voit lisätä useamman kuvan peräkkäin vain kopioimalla koodin entisen alle. Muista vaihtaa linkit ja kuvien urlit!

Affiliatelinkin lisääminen kuviin

Tärkeää huomioida affiliatelinkeissä

Älä lisää joka kuvaan affiliatelinkkiä. Ensimmäiseen ja viimeiseen kuvaan se on suotavaa. Itse lisäsin tämän postauksen kuviin linkkejä muihin tutoriaaleihin, jotta pääset testaamaan kuvallista linkkiä.

Mutta sinun postauksessasi tavoite on, että linkkejä (niin tekstissä kuin kuvissa) on vain kourallinen. Tällä tavalla postauksesta ei synny mielikuvaa, että sinun tavoitteenasi on vain rahastaa lukijaa.

2 – 3 tekstilinkkiä ja 1 – 2 kuvalinkkiä per affiliate-postaus riittää mainiosti.

Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 223 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?