Bloggaamisen ja yrittäjyyden tavoitteet vuodelle 2018

Vuosi sitten tavoittelin tähtiä taivaalta. Ajattelin, että vaikka en osuisikaan tähteen, putoaisin vähintään kuun pinnalle. Miten meni noin niin kuin omasta mielestä…

Aiheesta lisää:

Vuosi sitten asetin tavoitteeksi seuraavat asiat:

 1. Mahdollisimman paljon ihmisten auttamista, inspiroimista ja motivoimista. –> Onnistui
 2. Kuka tahansa voi menestyä, kunhan on valmis tekemään töitä sen eteen. Mikään EI tule helposti. –> Totta edelleen
 3. Työpäivät 6,5 h –> Ei aivan, työpäivät ovat 8 – 10 h
 4. Työpäivä päättyy klo 17.00. –> Noup
 5. Työpäiviä viikossa 5 (ma-pe). –> 64,7 % toteutui
 6. Viikonloput vapaata. –> 15 viikonloppua ollut vapaata ja kone kiinni
 7. Lomaa 30 päivää. –> Ehei sinne päinkään
 8. Tiimin rakentaminen. –> Hyvällä mallilla
 9. Some-seuraajamäärä (mukaan lukien sähköpostilistalla olijat) 35.000. –> Melkein saavutettu, tämän päivän tilanne 28650 jos otan blogin lukijat mukaan
 10. Liikevaihto 100.000,00 €. –> Ei toteutunut

Yleisfiilis vuodesta 2017?

Onnellinen, kiitollinen ja tyytyväinen, että vuosi on takanapäivän. Tämä on ollut yksi raskaimmista vuosista naismuistiin. Mutta siitä kerron lisää vuoden 2017 BisnessKatsauksessa, jonka julkaisen 27.12.

Mikä onnistui vuonna 2017?

Positiivisen ilmapiirin luominen, uusien ystävien hankkiminen, opiskelijoiden, kollegoiden ja ystävien menestymisen seuraaminen.  Hidastaminen. En enää kulkenut höyryspäänä eteenpäin vaan pysähdyin kuuntelemaan sisintäni, luottamaan enemmän intuitiooni ja keskittymään olennaisiin asioihin.

Onnistuin ulkoistamaan osan tehtävistä, joiden tekemiseen itselläni olisi mennyt miljoona vuotta ja luotin siihen, että ammattilaiset hoitaa oman hommansa. Ja niin he myös tekivät.

Onnistuin kirjoittamaan blogipostauksia hyvän määrän ennakkoon ja ajastamaan niitä tasaisesti. Tämä vapautti aikaa suunnitteluun ja strategiointiin.

Verkkokurssien markkinointikampanjat onnistuivat loppuvuotta kohti entistä paremmin alkuvuoden sähläämisen jälkeen.

Mikä meni pieleen 2017?

Liian suuret muutokset, isot riskipäätökset, suunnan muuttaminen liian monta kertaa. Alkuvuoden sählääminen ja suunnan etsiminen. Päätöksenteko oli välillä tuskaisen vaikeaa. Oli vaikeaa päättää mihin suuntaan vien blogiani ja yritystäni. Luottamus omaan itseen oli koetuksella monta kertaa. Lamaantuminen isojen päätösten epäonnistuessa.

Itselle kuopan kaivaminen ja sieltä ylös nouseminen ennen kuin on oikeasti liian myöhäistä. Henkisestä ja fyysisestä terveydestä huolenpito. Upeiden opiskelijoiden ja kollegoiden nostaminen esille, johon tajusin vasta loppuvuodesta alkaa kiinnittää huomiota.

Mitä tekisin toisin?

Aika paljonkin. Mutta toisaalta, jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, iso osa oppimisestä jäisi matkasta pois. Ja siinähän ei ole mitään järkeä. Vuoteen 2018 on hyvä fiilis lähteä, koska tietää entistä tarkemmin mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Bloggaamisen ja yrittäjyyden tavoitteet 2018

Ensi vuodelle tavoitteita on vain 3

 1. Oman yhteisön rakentaminen
 2. Blogipostausten kirjoittaminen ja ajastaminen vähintään 3 kuukaudeksi ennakkoon
 3. Automatisoidun myyntitulon saaminen

Miten aion saavuttaa nämä tavoitteet?

Aion pilkkoa nämä tavoitteet pienemmiksi projekteiksi ja tehtäviksi, jotka jaan tasaisesti koko vuodelle. 90 päivää on riittävän lyhyt aika tavoitteelle, jotta asiat tulee tehtyä mutta kuitenkin riittävän pitkä, että muutokset ja tulokset on selkeästi nähtävillä.

Itselleni isoin haaste on aina ollut suunnitelman vienti käytäntöön mutta sen jälkeen kun otin 90 päivän tavoitteet käyttöön, tekeminen on fokusoitunut juuri oikeisiin asioihin. ADD:lle on tyypillistä hahmottaa isoja kokonaisuuksia kerralla ja siksi, kun pilkon isot kokonaisuudet 4 osaan, sitä on helpompi hallita.

Seuraava askel

Seuraava askel on vain noudattaa suunnitelmaa ja strategiaa, jonka olen alkukuun aikana tehnyt. Suunnitelman noudattaminen ei jätä tilaa häröilylle, jolloin tekeminen on fokusoitua ja tuloksia tulee tehokkaasti. Oikeastaan en edes malta odottaa, että vuosi vaihtuu ja pääsen toteuttamaan vuoden 2018 suunnitelmaa.

Miten sinun vuosi 2017 onnistui? Entä millaisia tavoitteita sinulla on vuodelle 2018?

 

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 226 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?