Bloggaamisen lopun alku? – Mitä tehdä jos blogiportaali suljetaan

|| Postaus sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty (*)-merkillä. Lue lisää postauksen lopusta. ||

Bloggaaminen on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana hurjasti. Päiväkirjamainen omasta elämästä kirjoittaminen ei enää innosta lukijoita. Elämästä, arjesta ja elämäntyylistä kertovat blogit ovat siirtyneet yhä enemmän ja enemmän YouTuben kautta Instagramiin ja jopa TikTokiin.

Olen jo useamman vuoden ajan puhunut blogissani ja valmennuksissani siitä, että menestyvä blogi tarvitsee muutakin kuin omasta elämästä kertomista. Olen kouluttanut lähes 1 000 bloggaajaa ja yrittäjää ja auttanut heitä rakentamaan blogista paikan, josta lukija voi hakea apua, neuvoja ja vinkkejä.

Bloggaamisen lopun alku? – Mitä tehdä jos blogiportaali suljetaan

Oli surullista kuulla, että useiden lehtien blogit suljetaan (MeNaiset, Vauva-lehti, KaksPlus…), mutta alan ammattilaisena en yllättynyt. Olen osannut odottaa tätä jo pidempään. Aika näyttää, millä tavalla muut blogiportaalit ja mediat reagoivat, ja nähdäänkö jatkossa laajempikin portaalien sulkeminen.

Jos sinun blogisi on portaalissa, tässä on sinulle muutamia vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita:

1 | Bloggaamisen lopettaminen kokonaan

Varsinkin, jos blogisi on kertonut elämästäsi tai elämäntyylistäsi, tämän kaltaisen blogin lopettaminen on yksi vaihtoehto. Sen sijaan, jos haluat alkaa rakentamaan itsestäsi ja blogistasi kokemusasiantuntijaa eli paikkaa, josta sinun lukijasi löytävät jatkossa apua, tukea, neuvoja, vinkkejä ja jopa maksullisia valmennuksia, älä lopeta blogia.

Jos kokemusasiantuntijuuden rakentaminen on sinulle hyvä vaihtoehto, lue eteenpäin.

2 | Blogin siirtäminen Instagramiin

Mikään ei estä sinua kokoamasta blogipostauksia itsellesi vaikkapa Google Docsiin ja hyödyntämällä niitä Instagramissa. Tällöin pitkät postaukset kannattaa pilkkoa pienemmiksi ja ripotella IG-kuvien joukkoon tasaisesti.

Instagramissa tärkeintä on kiinnittää huomiota kahteen asiaan:

  1. Kuvan laatu
  2. Ensimmäiset kaksi riviä tekstiä

Kuva sekä kaksi ensimmäistä riviä tekstiä ovat ne, jotka kiinnittävät ihmisten huomion. Kun nämä kaksi ovat houkuttelevat, saat lisää seuraajia ja ihmiset alkavat sitoutua sinuun Instagramissa enemmän.

3 | Blogin siirtäminen YouTubeen

Blogi on myös mahdollista siirtää vlogiksi. Tällöin voit valita suosituimmat postaukset (esim. 15–25 postausta) ja tehdä niistä videot. Näin saat oman vlogin nopeasti alkuun. Se myös antaa sinulle enemmän aikaa ja tilaa miettiä vlogin sisältöä strategisemmin, ja sinulla on aikaa opetella YouTuben algoritmia sekä hakukoneoptimointia.

4 | Blogin vaihtaminen kokemusasiantuntijablogiksi

Blogeja voidaan siirtää alustalta toiselle. Tämä vaatii joko sinulta teknistä osaamista tai hieman budjettia, jotta voit ulkoistaa sen ammattilaiselle. Jos blogin siirtämisen ulkoistaminen on sinulle parempi vaihtoehto, voin lämpimästi suositella suomalaista Zoneria (*). He siirtävät blogisi omalle palvelimelleen, perustavat sinulle WordPress.org-blogin ja asentavat sinulle perusteeman valmiiksi.

Tämän jälkeen sinä hallinnoit blogia itsenäisesti ja voit rakentaa siitä juuri sellaisen kuin haluat.

5 | Uuden kokemusasiantuntijablogin perustaminen

Uuden blogin perustaminen tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, jos nykyisen blogin sisältö ei vastaa sitä kokemusasiantuntijuutta, josta haluat jatkossa kirjoittaa. Uuden blogin perustaminen antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella blogi alusta saakka oikealla tavalla. Pääset miettimään aiherajausta, sisältöä, kategorioita, hakukoneoptimointia sekä kaupallistamista puhtaalta pöydältä.

Joissakin tilanteissa tämä voi aiheuttaa alussa hieman enemmän työtä mutta usko pois, se kyllä kannattaa.

Uuden kokemusasiantuntijablogin aloittamiseen suosittelen joko tätä vaihtoehtoa tai Zoneria (*).

Miksi kokemusasiantuntijablogi on hyvä ja järkevä vaihtoehto?

Kokemusasiantuntijuuden avulla sinun on mahdollista kasvaa hieman toisenlaiseksi vaikuttajaksi. Sen sijaan, että yrittäisit saada ihmiset ”ostamaan” tuotteita ja palveluja, joita he eivät välttämättä tarvitse, autat ihmisiä parantamaan omaa elämänlaatuaan tarjoamalla heille verkkokursseja ja e-kirjoja, jotka ovat sinun tekemiäsi, tai olet kerännyt ympärillesi muiden asiantuntijoiden joukon, joiden tuotteita ja palveluja suosittelet.

Esimerkiksi minä olen kokemusasiantuntija. Autan ihmisiä ja yrittäjiä rakentamaan blogista paikan, jossa lukijoilla ja bloggaajilla on hyvä olla, joka sisältää ajankohtaista ja muita auttavaa sisältöä ja joka tuo bloggaajalle tai yrittäjälle tuloja. En yritä myydä sinulle huulipunaa tai uusimpia treenivaatteita, jotka jäävät kaapin pohjalle lojumaan käyttämättöminä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että aivan kuten missä tahansa blogissa, myös kokemusasiantuntijan blogissa aihe tulee rajata tarkasti. Kokemusasiantuntijablogia ei siten kannata kirjoittaa ”kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä”.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennus auttaa

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennus on rakennettu juuri tätä tarkoitusta varten. Se neuvoo, miten rakennat omasta blogistasi kokemusasiantuntijablogin ja miten astut uuteen bloggaamisen aikakauteen helposti.

Valmennus on 9 viikkoa pitkä, mutta materiaali on käytössäsi niin pitkään kuin haluat tai tarvitset, vaikka seuraavat kolme vuotta. Itse asiassa valmennuksessa on opiskelijoita, jotka ovat kerran vuodessa käyneet materiaalin läpi ja kehittäneet omaa blogiaan joka vuosi yhä enemmän.

Toinen vaihtoehto hyödyntää Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennusta on oppia, miten voit tuottaa laadukasta sisältöä yrityksille ja tarjota yrityksille sisällöntuotannon palveluja. Tästä aiheesta olen pitänyt myös kaksi opiskelijawebinaaria. Näiden webinaarien avulla tiedät, miten otat yhteyttä yrityksiin, miten neuvottelet itsellesi rahallisen palkkion ja mitä virheitä sisällöntuotannon kanssa ei kannata tehdä.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennus alkaa vain kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kun tulet mukaan valmennuksen odotuslistalle, saat ensimmäisten joukossa kuulla, kun valmennuksen ovet avataan. Odotuslistalla oleminen ei kuitenkaan sido sinua mihinkään ja voit halutessasi poistua odotuslistalta milloin tahansa.

Tutustu Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksen osallistujien blogeihin klikkaamalla tästä.


(*)-merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja harkita päätöstäsi. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja, joita itse käytän ja joihin olen tyytyväinen. Tällä hetkellä Zonerilla on kolme minun sivustoani.

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?