Bloggaan, siis olen – Unelmoin, siis elän

Bloggaan, siis olen – Unelmoin, siis elän

Kuinka monta kertaa olet kuullut: ”kun ajattelet optimistisesti ja toistat positiivisia affirmaatioita, elämä kääntyy parhain päin”? Oletko kokeillut? Oletko optimistinen? Toistatko joka aamu ja ilta

”Olen menestynyt bloggaaja / yrittäjä / valmentaja / asiantuntija. Olen itsevarma, tiedän mitä teen ja menestyn joka päivä yhä enemmän.”?

Miltä elämä näyttää tällä hetkellä? Onko se vaaleanpunaista hattarapilveä, jossa ei ole ongelmia, haasteita, negatiivisuutta tai huonoa oloa?

Kaikki sujuu koko ajan loistavasti, saat joka päivä paljon asiakkaita, teet 4 tuntia töitä viikossa ja olet ihan näillä näppäimillä muuttamassa Espanjaan?

Et tietenkään. 

Taistelin pitkään sitä ajatusta vastaan, että optimistisuus voi olla huono asia. Nyt ymmärrän, mitä se tarkoittaa.

Katsos, jos hoet koko ajan itsellesi, että elämä on ihanaa ja kaikki on hyvin mutta tilin saldo näyttää nollaa tai työkaverit kiusaavat sinua päivästä ja kuukaudesta toiseen, valehtelet itsellesi. Valehtelu on negatiivista, joka valitettavasti kumoaa sen positiivisuuden, jota yrität itsellesi hokea.

Pelkkä optimistisuus ei tuo sinulle asiakkaita. Visio menestyvästä liiketoiminnasta ei takaa, että oikeasti menestyt.

Onnellisuuden ajattelu ei muuta elämääsi. Sen rinnalle on tuotava kyky olla hetkessä, kuunnella intuitioa ja toimia sisäisen ohjauksen mukaan. Painotan sanaa toimia, tehdä jotain.

”Pessimisti tuumaa, että ei onnistu. Optimisti odottaa parempia kelejä. Realisti korjailee purjeita, jotta myrskyn jälkeen pääsee matkaan.”

Arvaa vain, miten pitkään minulta meni A) sisäistää, B ) ymmärtää ja C) muuttua? Liian pitkään.

Miksi kerron sinulle tämän?

Koska tälläkin hetkellä tästä maasta löytyy satoja tuhansia ihmisiä, jotka ovat jumissa tässä kierteessä. He haluavat toteuttaa upeita unelmiaan, he lukevat kymmenittäin itsehoito-oppaita, hokevat aamuin illoin affirmaatioita mutta eivät onnistu menemään eteenpäin.

He eivät onnistu, koska he eivät näe, että ovat omien ajatustensa vankeja. Ehkä olet tällainen henkilö tai ehkä olet oppinut jo sen, mistä seuraavaksi kirjoitan.

Ajatukset synnyttävät tunteita. Tunteet saavat meidät reagoimaan ja toimimaan. Se, mitä me teemme ja miten toimimme muodostaa kokonaisuuden, jota kutsut elämäksi. Jos et pidä siitä elämästä missä tällä hetkellä elät, sinun on muutettava tekoja, joita teet päivittäin. Jotta voit muuttaa tekoja, sinun on tultava tietoiseksi tunteista ja ajatuksista.

Bloggaan, siis olen - Unelmoin, siis elän

Ongelma on vain siinä, että ajatuksenjuoksu on automaattista. Tuhansia tiedostomattomia ajatuksia virtaa aivojesi sopukoissa joka ikinen päivä. Olet rutinoitunut siihen mitä teet, mitä ajattelet ja millainen arkesi ja elämäsi on.

Tiedätkö, miten voit murtaa tämän rutiinin?

Mistä ajatukset syntyvät? Mielikuvista ja tunteista. 

Tunnen erään henkilön, sanon häntä tässä Kaislaksi. Kaisla pelkäsi hämähäkkejä. Hän pelkäsi niitä niin paljon, että jo pelkkä hämähäkkipiirros sai hänet huutamaan kauhusta. Koska välitän Kaislasta paljon, halusin auttaa. Kysyin Laurilta, mitä voin tehdä auttaakseni Kaislaa pääsemään eroon hämähäkkipelostaan.

Lauri antoi minulle yksinkertaisen harjoituksen, jonka halusin toteuttaa mahdollisimman pian. Kun aloin tekemään harjoitusta Kaislalle, käytin 15 minuuttia pelkästään siihen, että vakuutin Kaislalle hänen olevan turvassa. Kun viimein sain Kaislan rauhoitettua ja harjoituksen tehtyä, hämmästyin totaalisesti lopputuloksesta.

Ennen harjoitusta pyysin Kaislaa kertomaan, mikä hämähäkeissä on kaikista inhottavinta. Jalat. Ne karvaiset, pitkät ja taipuisat jalat. Harjoituksen avulla poistimme Kaislalta mielikuvan karvaisista jaloista ja korvasimme ne lötköiltä spageteilta. Sen lisäksi hämähäkille laitettiin rullaluistimet jalkaan, jonka johdosta hämähäkki kellahti selälleen.

Kun kysyn Kaislalta tänään, mitä mieltä hän on hämähäkeistä, hän hymyilee. Käsittämätöntä. Kun muutimme mielikuvan hämähäkistä, ajatus ja tunne muuttuivat. Mitä tapahtui, kun Kaisla näki ensimmäisen kerran hämähäkin muutoksen jälkeen? Hän purskahti nauruun.

Millä tavalla työsi, arkesi ja perhe-elämäsi muuttuu, kun tunnistat ajatuksia ja tekoja ja muutat niiden taustalla olevia mielikuvia?

Jotta muutos on ylipäätään mahdollista, sinun on tultava tietoiseksi omista ajatuksista. Ja siksi kirjoitan tätä postausta juuri sinulle. Koska haluan, että pysähdyt ja olet tässä hetkessä. Haluan, että tulet tietoiseksi omista mielikuvista ja tunteista, joita tämä postaus sinulle synnyttää. On aika tarkastella niitä uudesta näkökulmasta.

Miksi ihminen pysyy paikallaan?

Puhumme paljon elämänvirrasta. Toiset soljuvat siinä mielellään, toiset haluavat kontrolloida mihin joenuomaan menevät. Silti osa jää rannalle, koska he eivät uskalla kulkea eteenpäin. He jäävät paikalleen. Jumiutuvat.

Jumiutuminen johtuu siitä, että ihminen ei enää tunne itseään. Siitä lähtien kun olet ollut pieni, sinulle on syötetty ohjeita ja käsityksiä, jotka ovat muodostaneet sinusta sen ihmisen, joka tänä päivänä olet. Sinusta on muodostunut muiden muokkaama kokonaisuus.

Olin Mäkisen Laurin valmennuskiertueen viimeisessä tapahtumassa Kuopiossa 29.3. Lauri puhui autenttisesta minästä, siitä henkilöstä, joka jokainen on pohjimiltaan aina ollut mutta joka on täytynyt peittää, jotta yhteiskunta ja maailma ”hyväksyisi” henkilön osaksi kokonaisuutta.

Olemme joutuneet peittämään tunteet muilta, koska lapsena meille on sanottu, että ”isot tytöt/pojat eivät itke”. Tai että ”muista olla kiltisti aina, kun olet kylässä / koulussa / työpaikalla”.

On ahdistavaa esittää sitä roolia, jonka muut mieltää kiltteydeksi. Väistämättä alamme tehdä ”ei-kilttejä” asioita, joita peittelemme ja joista valehtelemme vanhemmille. Aikuisuuteen saavuttaaessa olemme oman sisäisen ajattelun vankeja, koska emme voi tehdä mitään analysoimatta, miten tämä vaikuttaa minuun, muihin, mitä muut minusta ajattelevat ja hyväksytäänkö minut sellaisena kuin olen.

Olemme joutuneet peittämään menestyksen, koska pelkäämme että meidät hylätään. Olemme joutuneet peittämään lempeyden, koska pelkäämme, että meitä käytetään hyväksi. Olemme joutuneet peittämään kaiken sen, mikä tekee meistä uniikkeja upeita ihmisiä.

Eipä siis ihme, että suurin osa meistä tuntee olevansa jumissa.

Tiedätkö mitä haluat vai haluatko niitä asioita, mitä muut ovat sinulle sanoneet?

Tätä kysymystä joudun kysymään itseltäni aika ajoin. Jos en tiedä mitä haluan, miten voin päästä jumista eroon? Entä miten määrittelen sen, mitä haluan? Mistä voin olla varma, että se, mitä oikeasti haluan, on minun ajatukseni eikä jonkun muun?

Kuvittelin tietäväni mitä haluan. Onneksi Lauri onnistui avaamaan silmäni. Olin rakentanut itselleni vision, unelman, jota kohti halusin mennä. Visio oli kuitenkin rakennettu muiden menestyksen varaan. Toisin sanoen, jos muut eivät menesty, minä en voi saavuttaa unelmaani.

Typerää.

En ole vastuussa kenestäkään muusta kuin itsestäni. Voin antaa muille työkaluja mutta en voi tehdä työtä heidän puolestaan. Visiota on siis muutettava. Ennen kuin pystyn määrittelemään oman visioni, minun on tiedettävä mitä haluan. Jotta voin tietää mitä haluan, minun on tunnettava kuka pohjimmiltani olen. Kiva. Tätä olenkin odottanut jo kohta 40 vuotta. 

Riittääkö itsevarmuus olla oma itsesi?

Kun olet riittävän itsevarma, onnistut aina ja saavutat aina kaikki unelmasi.

Väärin.

Itsevarmuus on huonoin mahdollinen mittari, kun seurataan oman unelman toteutumista. Tottakai sinun pitää tietää mitä teet. Mutta itsevarmuus ei tee valelääkäristä lääkäriä. Voit olla itsevarma työpaikalla ja kokouksissa, mutta kun menet ensimmäistä kertaa 10 vuoteen treffeille, itsevarmuus luikkuu nopeasti pakoon.

Kun tiedät ja hyväksyt kuka olet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on onnistua. Itsevarmuus tuo uskon siihen, että tiedät mitä teet. Tiedät, että olet riittävä ja kykenevä toimimaan. Sinulla on kykyä nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat.

Itsevarmuus vie huomion pois niistä asioita, jotka voivat mennä pieleen. Alat ajatella positiivisesti. Et ajattele realistisesti. Riskit kasvavat. Virheiden määrä lisääntyy. Epäonni seuraa perässä. 

Valitettavasti sain tästä ikävän opetuksen tänä keväänä. Kuvittelin tietäväni, miten minun pitää toimia. Tein hommia vasemmalla kädellä. En tarkistanut asioita, en pitänyt huolta, että asiat menevät eteenpäin. Olin liian itsevarma. Nyt korjaan satoa, joka ei ehtinyt kasvaa riittävästi. 

Näin pääset jumista eroon

Etsin tällä hetkellä uutta kiintopistettä. Mitä minä oikeasti haluan? Tavallaan tiedän sen mutta se ei ole riittävän konkreettinen, mitattava eikä realistinen, jotta voisin sen saavuttaa. Siksi päätin hankkia apua. Apua ihmiseltä, joka tietää, miten voin onnistua. Laurilta.

Lauri on siitä mahtava, että hän ei pistä ihmisiä lausumaan ”elämä on ihanaa naminamia” kymmeniä kertoja päivässä, koska tietää, että se ei tuo tuloksia. Sen sijaan Lauri antaa käytännölliset työkalut, joiden avulla oppii kuorimaan itsestään sen henkilön, joka pohjimmiltaan on. Sen upean, uniikin, osaavan ja aikaansaavan. Sen, joka ansaitsee vain parasta elämässä.

Kun saavutat tämän, et enää epäile itseäsi, et tunne häpeää menestyksestäsi etkä pelkää saavuttaa niitä unelmia, joista tällä hetkellä haaveilet.

Jos olet kyllästynyt siihen, että et tunnu pääsevän eteenpäin ja unelmien toteuttaminen on edelleen kaukainen haave, minulla on sinulle hyviä uutisia. Lähdin mukaan Laurin Unelmana Minä verkkovalmennukseen, joka on 7 viikon mittainen kokonaisuus.

Verkkovalmennukseen kuuluu mm. Facebook-yhteisö, joka tukee matkantekoa kohti Unelmien Minää. Kun on tilivelvollinen muille, mahdollisuus onnistumiseen on huomattavasti suurempi. Olen päättänyt käydä valmennuksen läpi ja tehdä annetut tehtävät. Haluan vihdoin ja viimein näistä jumeista eroon. Näkisin mielelläni sinut mukana. Ehkä voimme auttaa toinen toisiamme.

Loppu riippuu sinusta. Millaisen ajatuksen tämä postaus sinussa herätti? Millaisen teon se saa aikaan? Mikä on lopputulos, jonka voit saavuttaa?

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 228 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?