Entäs jos blogivalmentaja olisi ollut olemassa 10 vuotta sitten…

Nykyajan bloggaaminen ei ole mikään muoti-ilmiö, joka laittaa porukan bloggaamaan, koska kaverikin bloggaa. Bloggaaminen aloitetaan pitkään harkiten.

Blogimaailma ei ole minulle vieras. Olen kirjoittanut neljään eri blogiin, niin anonyymina kuin omalla nimelläni. Anonyymia blogia kirjoitin melkein 10 vuotta sitten. Omalla nimelläni bloggasin parisen vuotta sitten. Blogeissa oli lukijoita, ja osalle blogeista olin jopa tehnyt oman Facebook-sivun.

(Ja ei, yhtäkään niistä blogeista ei enää löydy mistään.) 

Tutustuin Tiian materiaaleihin joulukuussa 2018, ja siitä asti mielessäni on pompahdellut ajatus – mitä jos. Mitä jos Tiian kaltainen olisi ollut silloin 10 vuotta sitten? Olisin kerännyt vinkit ja opit talteen, opiskellut kunnolla bloggaamista ja alkanut oikeasti tienaamaan blogilla. Mitä jos?

Entäs jos blogivalmentaja olisi ollut olemassa 10 vuotta sitten…

Mutta kun ei. Olen nyt tässä, tilanteessa, jossa autan muita aloittamaan blogia, yhdessä Tiian kanssa, ja omat kirjoitukset päätyvät lähinnä someen ja pöytälaatikkoon – sitten joskus jatkettaviksi. Prioriteetti on tällä hetkellä muiden auttaminen yritykseni kautta, ei kirjoittaminen. Arvatkaas, tiedän, kuinka nyt Tiia läpsäisisi minua sormille tuon sanomisesta! 

Jos olet edes yhtään perillä Tiian opeista, tiedät mitä tarkoitan!

  • Kyllä, asiakashankinta onnistuu MYÖS blogin avulla
  • Samoin brändin vahvistaminen
  • Ja liiketoiminnan kasvattaminen käy blogin avulla

Hyi minua. Sorruin siihen pahimpaan eli itseni vähättelyyn ja ajanpuutteeseen vetoamiseen.

Todellisuudessahan blogin pystyyn laittaminen ei vie aikaa. Apujakin löytyy vaikka ja kuinka, jos tekniikka ei luonnistu.

Mutta pointti on se, että jäin pakostikin miettimään, kuinka onnekas olisin ollut, jos hakiessani tietoa Tiian postaukset olisivat osuneet silmiini, verkkokurssit ja oppaat olisivat olleet käsilläni. Missä olisin nyt? 

Mutta, se ihana sana. Eikä mennyttä sovi alkaa miettiä, sillä olen äärettömän tyytyväinen nykytilanteeseeni toimittuani vuoden ajan yrittäjänä.

Monta kertaa edellä mainituista syistä on tehnyt mieli – niin virtuaalisesti kuin ihan livenä – ottaa tyyppiä olkapäistä kiinni ja ravistaa sanoen: ”Et sä tajuu, kuinka onnekas oot! Sulla on kaikki tässä, senkus teet ja kirjoitat!” Mutten ole. Ravistellut kuin sheikkeriä. Proteiinijuomaa – yäk. Joten olette säästyneet ravisteluilta.

Blogi sopii intohimoiselle kirjoittajalle

Kirjoittaminen on intohimoni. Tiedän, että aloitan blogin (siis ihan oikean blogin, en minkään yritykseni sivuilla olevan blogin) vielä jonain päivänä. Silloin olen todella onnellinen, että minulla on osoite, mihin mennä ja mistä haalia oppaat, päntätä opit ja tehdä huippublogi.

Luin otsikon jossain, oikotie onneen. Sitten luin sen uudelleen, oikotie bloggaamisen aloittamiseen. No, lähes oikein. Oikotie kuulostaa hyvältä. Jokainen aloitettava blogi tulee tarvitsemaan aikaa. On sinusta itsestäsi kiinni, kuinka paljon olet valmis laittamaan aikaa blogiisi.

Se on myös suoraan verrannollinen siihen, mitä tuloksia odotat blogiltasi. Jos et käytä aikaa opiskeluun ja vain kirjoitat, passiivisen tulon kanavana blogin voi unohtaa. Jos sen sijaan keskityt ja otat Tiian opeista sinulle sopivimmat, blogistasi voi tulla kiva tulonlähde, jopa kokonaan työ.

Mutta nyt olen jaaritellut suun vaahtoon, ei kun näppäimistön solmuun. Joten totean vain lyhyesti, että pidä itseäsi onnekkaana: sinulla on Tiia, jonka puoleen kääntyä. 10 vuotta sitten ei ollut Tiian huippublogia, josta sai napata kaikki vinkit, eikä verkkokursseja, joiden avulla tuli vielä paremmaksi. 

Saanko olla kateellinen? Ihan pikkuisen vain? Sillä tavalla sopivasti. Kiitos. Niin olenkin. Ja se menee ohi. Sillä minullakin on kohta se oma blogi, Tiian opeilla rakennettu ja siitä tulee huippu!

********************************

Vieraskynäilijänä on tällä kertaa Elina Temonen:

Olen yrittäjä Loimaalta, toimin etänä ja tykönä. Autan sinua somen kanssa:

  • joko autan ja opetan sinua ottamaan somen haltuun
  • tai tehden puolestasi, jos oma aikasi ei riitä

Palveluihini kuuluu myös tapahtumien järjestäminen, kotisivujen tekeminen, koulutukset ja sparraus.  Yritysarjen keskellä apua ja tukea, Teenne.

Lue lisää Elinasta ja hänen palveluistaan teenne.fi

 

Pssst….. Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myöhemmin

Entäs jos blogivalmentaja olisi ollut olemassa 10 vuotta sitten...

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon