Tervetuloa katsomaan helmikuun tulosraporttia, mistä ja miten ansaitsin rahaa blogin avulla. Näiden tulosraporttien tavoitteena on auttaa sinua näkemään ja hahmottamaan, millaisia mahdollisuuksia bloggaaminen tuo, olitpa yksityishenkilö tai yrittäjä.

Jos tämä on ensimmäinen tulosraportti, jota luet, on hyvä lukaista seuraavat kappaleet läpi, jotta tiedät enemmän kokonaisuudesta. Jos olet aikaisemmin jo lukenut tulosraportteja, voit halutessasi skrollata tätä postausta hieman alaspäin.

Olen haaveillut bloggaamisesta ja sillä uran luomisesta jo vuodesta 2007 lähtien. Keväällä 2014 olin työuupumuksen takia sairaslomalla ja tarvitsin väylän purkaa omia ajatuksia ja tuntemuksia. Perustin blogin siis täysin omiin tarpeisiini, enkä siinä vaiheessa edes haaveillut tulojen hankkimisesta.

Elokuussa 2014 jäin silloisesta palkkatyöstä pois (Nordea) ja jäin tukipaketin voimin työttömäksi. Olin kaikkiaan 14 kuukautta työttömänä mutta tuona aikana mm.:

 • kirjoitin ensimmäistä e-kirjaani Digivallankumouksen E-kirja Mastermindissa
 • opiskelin bloggaamista, blogiartikkelirakennetta ja sosiaalista mediaa
 • kasvatin Unelma Onnellisuudesta Facebook-yhteisöä (joka muuten kasvoi lähes 43.000 upeaksi yhteisöksi kunnes möin konseptin eteenpäin)

Eli en jäänyt laakereilleni lepäämään vaikka 14 kuukauteen ei tarvinnutkaan aamulla herätä töihin.

Toivon, että pidät mielessä, että olen täysipäiväinen yrittäjä, yksinhuoltaja ja olen vastuussa kaikesta, mitä työhöni ja perheeseeni liittyy.

Vaikka tulokset voivat näyttää upeilta, olen tehnyt paljon töitä saavuttaakseni ne. 90 % työstä jota teen, on näkymätöntä. Se näkyy ulospäin vain julkaistuina blogipostauksina, somejulkaisuina ja verkkokursseina.

Syyt, miksi julkaisen tulosraportteja ovat

 1. Haluan avata salaisuuksien verhoa, mitä digiyrittäjien ja bloggaajien työhön liittyy. On äärimmäisen helppoa heittää ilmoille mainoslauseita, kuten ”Tienaa 15.000 € 14 päivässä” mutta totuus on se, että ei tuo summa ilman työtä tule.
 2. Kun aloitin bloggaamisen olin täysin ulalla mitä pitää tehdä. Olen käyttänyt satoja tunteja tiedon etsimiseen, väärän ja vanhentuneen tiedon suodattamiseen, oikean tiedon testaamiseen, analysointiin ja tulosten raportoimiseen. On mahtavaa, kun voin auttaa sinua pääsemään nopeammin eteenpäin estämällä sinua tekemästä niitä virheitä, joita olen itse matkan aikana tehnyt.
 3. Haluan laajentaa mahdollisuuksien kenttää, mitä blogilla ja bloggaamalla voi saavuttaa. Tiedän, että iso osa bloggaajista näkee ainoana tulonansaintakeinoina sponsoroidut postaukset ja affiliate-markkinoinnin. Mutta se voi olla muutakin. Blogia voi hyödyntää puhekeikkojen hankintaan tai rakentaa sinne työnäytteitä CV:n tueksi.
 4. Haluan näyttää, että tekemällä töitä itselle, on mahdollisuus saavuttaa mistä ikinä unelmoi. Yrittäjyys ei välttämättä sovi jokaiselle mutta en halua yrittäjyyden olevan esteenäkään. On hienoa katsoa taaksepäin, nähdä, millaisia virheitä on tehnyt, mitä on oppinut ja millaiset työt ovat tuoneet suurimmat onnistumiset.

Lue lisää: Miten rakensin digibisneksen, joka tuotti 76.000,00 € myyntiä 14 kuukaudessa

Aikaisemmin ilmestyneet tulosraportit:

Mutta elämä ei ole pelkkää työtä. Siksi olen henkilökohtaisesti lähtenyt rakentamaan itselleni työtä ja uraa, joka mahdollistaa

 • lomien pitämisen, ilman ikuista tappelua, kuka saa olla lasten kanssa samaan aikaan lomalla
 • ei tarvitse olla tilivelvollinen niskaan hengittävälle pomolle
 • saa aina katsoa itseään peilistä ja sanoa: ”Minä tein tämän” – niin hyvässä kuin huonossakin 😀
 • voin tehdä töitä missä ikinä haluan, toimisto kun kulkee aina mukanani.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Vuoden 2016 tilinpäätös

Tänään sain kirjanpitäjältä vuoden 2016 tilinpäätöksen, joka oli plusmerkkinen, wuhuu! 8.049,19 € plussalla jee jee! Vaikka vuosi 2016 olikin omalta osaltaan rankka, kova työ toi hyvin tulosta.

Helmikuun 2017 tulosraportti – Suurin affiliatemyynti saavutettu

Helmikuussa tein myyntiä yhteensä 8.386,09 € ennen kuluja ja veroja. Unelma Onnellisuudesta sekä Sinullakin on oikeus vaurastua konseptien myynneistä saan passiivista tuloa aika ajoin, joka tuo kivan lisäyksen yrityksen kassaan rahaa.

Helmikuussa tein yritykseni historian suurimman affiliate- ja kumppanuusmyynnin, yhteensä 1.668,75 €, joka siis tuli 98 % passiivisesti. Sanon 98 % koska suurin osa tuloista tuli ilman uusia toimenpiteitä. Ainoat toimet olivat 3 sähköpostia ja yksi Facebook-julkaisu, jota mainostin 25,00 €.

Helmikuussa myyntiä tuli myös Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkokurssin kautta. Lanseeraus oli aktiivista aikaa, jolloin julkaisin enemmän blogipostauksia ja mainostin verkkokurssia somessa. Verkkokurssin lanseerauksen aikana toimin myös asiakaspalvelijana 😀

Olen lisännyt sivustoille chat-boxin, jonka kautta vastasin ihanien ihmisten kyselyihin ja kommentteihin. Suuret kiitokset niistä!

helmikuun tulosraportti 2017

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ on kehittämäni verkkokurssi, joka poistaa hämmennystä ja turhautumista bloggaamisen tieltä. Bloggaaminen on laaja kokonaisuus, jonka opettelu vie kauan. Varsinkin, jos joudut etsimään ja soveltamaan kaiken tiedon itse.

Verkkokurssin sisältö on suunnitelu juuri sinulle, kun haluat kehittyä ammattibloggaajaksi tai haluat rakentaa bloggaamisen ympärille liiketoimintaan.

Verkkokurssi soveltuu loistavasti myös yrittäjille, jotka haluavat hyödyntää bloggaamista markkinointikanavana tai rakentaa blogin kautta passiivisesti tuottavia myyntitunneleita.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ on Suomen paras ja kattavin bloggaajille ja yrittäjille tarkoitettu, bloggaamiseen keskittyvä verkkokurssi. Kurssilla kerron kaikki salaisuudet, joita olen vuosien aikana oppinut.

Aiheesta lisää: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Sen lisäksi kurssimateriaali päivittyy sen mukaan, mitä blogimaailmassa tapahtuu. Uudistetut kurssimateriaalit ovat käytössä ilman uutta tai erillistä maksua.

Tätä mieltä ovat mm. Sirpa:

Olen muuten ollut aivan äärimmäisen tyytyväinen bloggauskurssiisi ja suosittelen lämpimästi myös muille asiasta kiinnostuneille!” 😀 (Kommentti 9 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa -postauksen lopussa)

…Iina…

Mitä tahansa Tiia Konttinen sulle ehdottaakin, niin vastaa joo. Lähtee bisnes nousuun”  (Naisyrittäjät FB -ryhmä)

…ja Katja:

Tiia, olisinkin ihan hukassa ilman tätä kurssia”  (Keskusteluketju Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ FB opiskelijaryhmässä)

Lue myös tämä: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta

Valmennus alkaa kaksi kertaa vuodessa. Liity valmennuksen odotuslistalle tästä –>, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun valmennus seuraavan kerran alkaa. Odotuslistalla oleminen ei sido eikä velvoita sinua mihinkään. Saat normaalin viikkokirjeen sunnuntaisin. Voit poistua odotuslistalta milloin tahansa jokaisen viestin lopussa olevan ”poistu listalta” olevan linkin kautta.

Maanantain aiheena on blogipostauksen kirjoittaminen, herkullisen sisällön tuottaminen, postauksen oikea rakenne sekä pari täsmävinkkiä, miten sinulta ei lopu koskaan aiheet kesken.

Samalla annan muutaman todella loistavan vinkin, miten voit puolittaa bloggaamiseen käyttämäsi ajan.

Helmikuun myynti jakautui seuraavasti:

 • Verkkovalmennukset 5.226,52 €
 • Affiliate- ja kumppanuusmyynti 1.668,75 €
 • Henkilökohtainen valmennus 1.490,82 €
 • Yhteensä 8.386,09 €

Yllä olevista myynneistä vain affiliate-tulot on otettu myyntiraportilta, eivätkä ole tilittyneet vielä tilille. Kaikki muut myynnit on kirjattu tiliotteelta.

Helmikuussa menoja oli seuraavasti:

 • Luottokortin kautta menevät kulut 727,39 € *
 • Junaliput 78,00 €
 • Laskuina tulleet kulut yht. (tilitoimisto, yel, vakuutukset yms.) 3.715,57 € **
 • Rahastoon 100,00 € (yhteensä 1.523,92 €, sis. arvonnousua 123,92 €)
 • Verot yhteensä 1.492,81 €
 • Kulut yhteensä: 7.347,57 €
 • Lopullinen tulos +1.038,52 €

* Luottokortilta veloittuu mm. Facebook-mainokset, Teachable ja Campwire valmennusalustat, LeadPages, Active Campaign, Dropbox, Picmonkey, Canvan kuvatlentoliput, hotellivaraukset sekä muita satunnaisia menoja.

** Helmikuussa maksoin kaksi isoa laskua omalle valmentajalle. 6 kuukauden sparraus on nyt käyty ja tästä lähdetään omin siivin eteenpäin. Maaliskuussa laskuja ei tule onneksi näin paljon.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Jos olet kiinnostunut aloittamaan bloggaamisen tai kehittämään omaa blogiasi, olen kirjoittanut useita erilaisia postauksia, joiden avulla pääset eteenpäin:

Sen lisäksi voit halutessasi osallistua Bloggaamisen Perusteet verkkokurssille, jossa autan sinua rakentamaan vahvan pohjan blogille ja bloggaamiselle. Jos olet vasta aloittanut bloggaamisen tai olet blogannut alle 6 kuukautta, tämä verkkokurssi on sinulle loistava seuraava steppi.

Jos mietit, kannattaako blogi perustaa ilmaiselle blogialustalle vai hankkia suoraan oma domain ja palvelin, vastaan ehdottomasti jälkimmäinen.

Saan viikoittain bloggaajilta kyselyitä, miten he voisivat siirtyä helposti ja vaivattomasti ilmaiselta blogialustalta pois.

Tämä vaatii valitettavasti joko teknistä osaamista tai rahaa, jolla maksaa ammattilaiselle. Edullisimmillaan maksat siirrosta 450,00 €.

Säästäminen on ok mutta väärässä kohdassa säästäminen voi myöhemmin tuoda ison jälkilaskun. Ainoa miinuspuoli Bluehostilla on se, että heidän kauttaan ei saa .fi päätteistä domainia.

Maaliskuun tavoitteet:

1. Sisällön tuottaminen pidemmällä aikajänteellä

Tämä oli minulla tavoitteena myös helmikuussa. Asia on mennyt niin eteenpäin, että olen ideoinut 67 blogipostausaihiota vihkoon ja kirjoitan niitä pikkuhiljaa puhtaaksi. Tällä hetkellä kalenteria ovat täyttäneet yllättävät tapahtumat, joiden johdosta kalenteria on joutunut muokkaamaan nopealla aikataululla.

Helmikuussa kyllästyin ainaiseen sähläämiseen taustatöiden kanssa, joten töiden kalenteroiminen oli enemmän kuin tervetullut askel omaan työskentelyyn.

Kalenterista on pudotettava pois muutamia sellaisia taustatöitä, jotka eivät ole akuutteja ja joita voin tehdä esim. kerran kuussa. Tällä tavalla kalenterissa on väljyyttä yllättävillä tapahtumille.

2. Henkilökohtainen sparraus tai konsultointi

Olen alkuvuoden aikana saanut useilta yrittäjiltä sähköpostia liittyen verkkokurssien myyntiin. He ovat pettyneitä tuloksiin, joita ovat saaneet. Pettymyksiä ovat tuoneet niin kurssi- ja myyntialustat kuin muiden valmentajien ohjeet.

Tämä on harmillista sillä haluan uskoa, että jokaisen valmentajan suurin tavoite on auttaa omia asiakkaitaan kasvamaan ja kehittymään.

Haluan kuitenkin muistuttaa, että verkkokurssien tekeminen, markkinoiminen ja myyminen ei ole yhden päivän eikä viikonkaan juttu. Ja jos haluat rakentaa passiivisesti tuottavan myyntitunnelin, aikaa vaaditaan kokonaisuudessaan 4 – 8 viikkoa.

Onnistuneen verkkovalmennuksen ja myynnin rakentaminen vaatii neljä isoa palaa, jotka on oltava kunnossa, jotta myynti onnistuu. Nämä neljä palaa ovat:

 • oikea kurssisisältö
 • oikealle kohdeyleisölle
 • oikein markkinoituna
 • ja oikean myyntisivun kautta

Käytän sanaa oikea, koska voit myydä oikeita kursseja oikealle kohderyhmälle väärällä tavalla, jonka johdosta ihmiset eivät osta.

Jo pelkästään näiden neljän palasen yhteensovittaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta mikäpä yrittäjyydessä olisi helppoa ja vaivatonta 😀

 

Saan todella loistavia kysymyksiä bloggaamiseen ja digiyrittäjyyteen liittyen sähköpostilla. Käyn jokaisessa tulosraportissa 1 – 3 kysymystä läpi ja vastaan niihin.

1. Minulla on alkanut hahmottumaan blogini aihe. Miten tuotteistan aiheeni ympärille palvelun / tuotteen, joka mahdollistaa minulle tuloja? Mitä tuotteet / palvelut voisivat olla? Saanko apua tähän Bloggaajasta Ammattilaiseksi  verkkokurssilla?

Tuotteistaminen kannattaa lähteä liikkeelle siitä, millainen tuote A) sinun on helppoa ja nopeaa tuottaa, B) asiakkaillesi helppoa ja vaivatonta ostaa ja C) pystyt antamaan tiedon tiiviissä muodossa.

Jokaista tuotetta ei tarvitse tehdä verkkovalmennuksen tai -kurssin muotoon. Joku voi olla sähköpostikurssi, webinaari tai Facebookissa toteutettava ryhmävalmennus.

Tästä päästäänkin siihen, tiedätkö kuka sinun unelma-asiakkaasi on ja haluatko oppia, miten voit myydä samalle asiakkaalle 3 – 5 eri kurssia peräjälkeen? Tiivistetty muoto tarkoittaa, että annat täsmätietoa laajan aiheen sijaan.

Ja kyllä, tätä käymme ehdottomasti läpi Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkokurssilla.

2. Miten kirjoitetaan blogikirjoitus, jonka ihmiset jaksavat lukea?

Haa, loistava kysymys! Salaisuus on siinä, että tiedät mitä kirjoittaa blogipostauksen alussa, keskellä ja lopussa. Monet luulevat, että blogipostauksen pitäisi olla lyhyt, koska lukijoilla ei ole aikaa lukea. Väärin. Lukijoilla ei ole aikaa lukea tekstiä, joka on

 • mielenkiinnotonta
 • yleistä liibalaaba höttöä
 • tai liian jaarittelevaa.

Siksi blogipostaksessa on tietty rakenne, jota pyritään noudattamaan. Kun tiedät blogpostauksen rakenteen, kirjoitat laadukasta ja lukijaa hyödyttävää sisältöä, blogipostaus luetaan jopa kahteen kertaan!

Sitäpaitsi Google pitää yhä enemmän blogipostausten sisältöä yhtenä tärkeimmistä kriteereistä hakutulosnäkyvyydessä. Tämä tarkoittaa, että mitä laadukkaampaa ja hyödyllisempää sisältöä pystyt kirjoittamaan, sitä korkeammalle blogisi päätyy Googlen hakutuloksissa.

Tästä syystä olenkin juuri päivittämässä hakukoneoptimointiin keskittyvää kurssimateriaalia, jotta opiskelijat saavat varmasti viimeisimmän tiedon tälle vuodelle.

Upeaa, että luit tänne asti. 1600 sanaa pitkä postaus oli ilo kirjoittaa ja toivon, että se oli ilo myös lukea.

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Kommentoi alle tai lähetä kysymyksesi sähköpostilla tiia (at) tiiakonttinen.fi. Vastaan kysymykseen joko henkilökohtaisesti tai maaliskuun tulosraportissa.

tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon