Kuinka voi motivoida itseään huonoina päivinä?

Uutena yrittäjänä kaikki on aina jännittävää, innostavaa ja inspiroivaa. Mutta kun ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs vastoinkäyminen iskee vasten kasvoja, todella moni alkaa kyseenalaistaa päätöstään ryhtyä yrittäjäksi.

Yrittäjyydessä hyvää on se, ettei kahta samanlaista päivää ole. Jokaisena aamuna pystyy pyyhkimään edellisen päivän mielestään ja ottamaan uuden päivän vastaan uudella innolla.

Tässä postauksessa annan sinulle vinkkejä, kuinka voi motivoida itseään huonoina päivinä ja pitää yllä yrittäjyyden roihua vuodesta toiseen.

1 | Kerää palautteet yhteen

Yksi parhaista ja eniten käytetyistä keinoista allekirjoittaneella on tämä. Kerään mahdollisimman paljon palautteita yhteen ja luen niitä tasaisin väliajoin.

Negatiiviset puheet, kritiikki ja jopa pahan puhuminen selän takana saavat ihan kenet tahansa epäilemään omia taitojaan. Jos niitä kuuntelee liian paljon, niihin alkaa jo itsekin uskoa.

Siksi palautteiden kerääminen (ja pyytäminen) on ensiarvoisen tärkeää. Koska sinä osaat inspiroida sekä pystyt ja kykenet auttamaan ihmisiä.

2 | Palaute auttaa kehittymään

Negatiivinen palaute ja kritiikki kuulostavat aina huonolta omaan korvaan. Mutta vain, jos sen ottaa sellaisena. Ehkä koulukiusaaminen muovasi minusta sellaisen, että en ota palautetta tai kritiikkiä koskaan henkilökohtaisesti. Otan sen keinona ja mahdollisuutena tulla paremmaksi ja kehittyä.

Toki on myös sanottava, että kaikkea palautetta ei ole tarkoitettu kehittäväksi. Jos kuuntelet vain muita ja muiden mielipiteitä, saatat kadottaa oman äänesi yrittäjänä. Näin on käynyt muutaman kerran myös minulle.

Tärkeintä on, ettet ota palautetta henkilökohtaisesti. Etsi parhaimmat palautteet ja kehitä itseäsi niiden avulla.

3 | Kerää ympärillesi samanhenkisiä ihmisiä

Välillä on tärkeää päästä purkamaan ajatuksia muiden kanssa. Tässä sinua auttaa, että sinulla on aina ympärilläsi ihmisiä, jotka ovat samanhenkisiä kuin sinäkin. He ymmärtävät, mitä käyt läpi, he tuntevat onnistumisesi ja juhlivat niitä kanssasi.

Parasta on, jos pystytte tapaamaan joko kasvotusten tai virtuaalisesti säännöllisin väliajoin. Itse odotin suuresti meidän Mastermind-tapaamisia yrittäjyyden alkutaipaleella.

Saatat pitää myös tästä: 5 keinoa miten introvertti huomataan verkossa

4 | Kysy itseltäsi oikeita kysymyksiä

Jos kysyt itseltäsi

”Miksi minulle aina käy näin?”

tai

”Mitä voin oppia tästä?”

vastaukset ja niistä muodostuva tunne ovat täysin päinvastaiset. Itseään pystyy motivoimaan huonoina päivinä siten, että kysyy itseltään oikeita kysymyksiä.

  • Mitä voin oppia tästä?
  • Kuinka voin tehdä seuraavalla kerralla paremmin?
  • Miltä minusta olisi tuntunut, jos tämä olisi onnistunut?
  • Mitä voin tehdä tänään, että se tuo minulle tuloksia ensi viikolla?

5 | Palkitse itsesi

Emme palkitse itseämme riittävän usein. Joskus palkinto on myös väärä. Itse palkitsin itseäni useasti tavaroilla, koska kuvittelin, että niin täytyy tehdä. Ajan kanssa kuitenkin tajusin, että elämykset ja vain oleminen ovat minulle parhaita palkintoja. Arvokkaiden korvakorujen sijasta saatoin mennä kahvilaan ja tilata kalleimman palan kakkua. Tai uusien kenkien ostamisen sijasta menin teatteriin.

6 | Älä jämähdä paikallesi

Jos motivaatio on heikko, pahinta on jäädä paikoilleen. Ala tehdä jotain. Se voi olla jotain niinkin pientä kuin sähköpostin tyhjentäminen, poissaoloilmoituksen parantaminen tai kiitossivun päivittäminen.

Pieni tekeminen, joka ei vaadi paljon ajatusta, on hyvä keino saada motivaatio jälleen ylös. Kun työ on pieni, näet kädenjälkesi nopeasti ja olosi kohenee.

Minkä näistä vinkeistä sinä testaat seuraavan kerran, jos sinulla ei ole motivaatiota?

Entä mitä lisäisit tähän listaan?

Julkaistu kategoriassa: