LAIMEASTA UUTISKIRJEESTÄ SÄÄNNÖLLISEKSI KASSAMAGNEETIKSI

Suomalaiset yritykset istuvat käsittämättömän suuren rahavarannon päällä. Suuri osa yrityksistä kerää kyllä uutiskirjelistaa mutta eivät hyödynnä sitä oikealla tavalla.

 

Sähköpostimarkkinointi ei ole jatkuvaa myyntiviestintää. Se ei myöskään ole pankkiautomaatti, josta voi printata rahaa aina silloin kuin huvittaa.

 

Tutkimukseni mukaan, noin 90 % yrityksistä tekee sähköpostimarkkinointia heikosti.

 

Tilatessani eri yritysten uutiskirjeitä, törmään monenlaisiin haasteisiin. Joko tervetuloa-viesteissä on vanhoja päivämääriä (syyskuu 2019), tekstejä ei ole käännetty kunnolla suomeksi (palata sivustollemme, Mailchimp) tai tervetuloa-kirjettä ei lähetetä ollenkaan.

 

Kun henkilö sitten liittyy uutiskirjelistalle, yritykset lähettävät viestejä milloin sattuu tai sitten yrittävät myydä jatkuvasti jokaisessa uutiskirjeessä. Tämä on sitä aggressiivista, tuputtavaa ja tyrkyttävää myyntiä, jota asiakkaat vihaavat.

 

Miksi sitten sinun asiakkaasi tulevat jatkossa avaamaan viestejäsi?

 

Koska avullani sinä tarjoat ensin lisäarvoa ja sitten myyt ilman, että oikeastaan myyt.

 

Annas kun selitän.

Olen tehnyt sähköpostimarkkinointia kohta 10 vuotta. Tuona aikana olen lähettänyt yli 1200 uutis-, myynti- ja lanseerausviestiä.

Olen tutkinut lähetysmääriä, avausprosentteja, otsikoita, klikkausprosentteja sekä konversioita (rakastan siis numeroita ja voisin analysoida niitä läpi yön).

 

Tiedän, millaisia viestejä kannattaa lähettää ja MITEN niissä kannattaa myydä. Parasta on, että viestit eivät edes tunnu myynniltä.

 

Olen tuplannut myyntini vain sillä, että olen analysoinut aikaisempia lähettämiäni uutiskirjeitä. Olen myös auttanut asiakkaitani tekemään enemmän myyntiä elegantisti sillä, että olemme analysoineet heidän lähettämiään kirjeitä ja tehneet vain dataan pohjautuvia päätöksiä.


”Katselin tässä, että tämän kuun kirjeet ovat tuoneet keskimäärin 1500 euroa myyntiä. Yllättävintä on ollut se, ettei kirjeissä oikeastaan edes myydä. Itse olen saanut myyntiä vain, kun olen kirjoittanut myyntikirjeitä. Mutta teidän viestit tuovat myyntiä, vaikka ne eivät kuulosta myyntikirjeiltä.” – Tyytyväinen asiakas


Keskimäärin uutiskirjeemme tuottavat asiakkaille 35,12 % koko verkkokaupan myynneistä.

Myynti on itse asiassa helppoa. Markkinointi sitä vastoin on vaikeampaa. Kun markkinointi on tehty oikein, myynti eli kauppa tulee luonnostaan. Se on luonnollinen jatkumo keskustelulle, jota yrittäjä ja asiakas ovat käyneet keskenään.

Markkinoinnista kannattaa tehdä automaattista. Siis sellaista, joka toimii yrityksen taustalla ilman, että raadat päivästä toiseen sen eteen. Markkinoinnin tulee ohjata sinulle uusia potentiaalisia asiakkaita tasaisesti sillä syklillä, mikä sopii sinun yrityksesi tarpeisiin parhaiten.

 

Kun markkinoinnin automaatio on kerran rakennettu ja optimoitu, se tuo sinulle uusia potentiaalisia asiakkaita kuukaudesta toiseen. Ja kyllä, jopa täysin ilmaiseksi. Kun markkinoinnin automaatio on valmis, voit keskittyä myyntiin. Avullani tiedät, missä vaiheessa kuukautta kannattaa myydä ja missä vaiheessa ei (koska kaikki päivät, viikot ja kuukaudet eivät ole myynnin kannalta samanarvoisia).

 

Mitä hyötyä markkinoinnin automaatiosta on?

 

Se yhdistää markkinoinnin ja myynnin luonnolliseksi osaksi liiketoimintaa. Se tekee jopa myynnistä automaattista, sillä pystymme rakentamaan jatkumon näiden kahden välille. Ilman tyrkyttäviä, tuputtavia ja aggressiivisia myyntiviestejä.

 

Markkinointia ja myyntiä on helpompi mitata ja analysoida. Tämä taas mahdollistaa sen, että myyntiä on mahdollista kasvattaa, kun päätökset pohjautuvat dataan eivätkä mututuntumaan. Automaation avulla on mahdollisuus kasvattaa myös keskioston määrää, koska oikeanlaisella segmentoinnilla voit tarjota parempia vaihtoehtoja asiakkaillesi.

 

Automaation avulla on mahdollisuus testata, mikä toimii markkinoinnissa ja myynnissä ja mikä ei.  Sen avulla rakennamme palvelevan ilmapiirin myös verkossa. (Emme käytä mitään botteja, vaan potentiaaliset asiakkaat lukevat sisältöä, joka on kirjoitettu ihmiseltä ihmiselle.)

 

Automaatio auttaa asiakasta viemään ostoksen loppuun saakka, ja pystymme estämään hylätyt ostoskorit (engl. abandon cart). Sitoutan potentiaaliset asiakkaat ensimmäisestä viestistä alkaen, koska lähetän heille hyödyllisen ja lisäarvoa tuottavan tervetuloa-sähköpostisarjan.

 

Segmentoin potentiaaliset asiakkaat heidän mielenkiinnon kohteidensa mukaan, jonka jälkeen pystyn lähettämään räätälöityjä viestejä, tarjouksia ja kampanjoita puolestasi. Tuon sinulle uusia potentiaalisia asiakkaita automaatiolla jopa silloin, kun olet lomalla.

 

”Ulkoistamisessa tärkeintä on ollut oma ajansäästö sekä se, että tiimi näkee markkinointini kokonaisuutena ja toteuttaa sitä ammattitaidolla.

Suosittelen Tiiaa ja hänen tiimiään jokaiselle, joka haluaa ammattimaisen tiimin hoitamaan yrityksen tai verkkokurssien markkinointia.” – Liisa Uusitalo-Arola

Tämä sopii sinulle, kun:

Sinulla on sähköpostilista, jossa on vähintään 100 ihmistä (ei hätää, autan sinua kasvattamaan listaasi jopa 1000 osoitteeseen 30 - 90 päivän kuluessa)

  • Haluat säästää mainoskuluissa
  • Sinulla on valmis tuote tai palvelu, jota myyt
  • Tai sinulla on verkkokauppa, jonka myyntiä haluat kasvattaa

 

Jos et halua lisätä työmäärääsi, jos et halua uhrata vapaa-aikaasi ja viikonloppujasi etkä halua opetella uusien ohjelmien käyttöä, silloin automaation rakentaminen kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle.

 

Olen on erikoistunut markkinoinnin automaatioiden rakentamiseen palvelu-, verkkokauppa- kuin digiyrittäjillekin. Rakennan automaatiot sekä teknisesti että sisällöllisesti. Analysoin säännöllisesti automaation tilastoja ja hion sen sisältöjä, jotta saat parhaat tulokset avullani. Tuotan sinulle uutta sisältöä säännöllisesti sähköpostilistallesi ja autan sinua kasvattamaan myyntiäsi jopa 35,12 %.

 

"Uskomatonta! Sähköpostilistalleni on tullut muutamassa viikossa jo 1500 uutta ihmistä! Jännällä odotan, miten lanseeraus menee mutta jo nyt olen tyytyväinen, koska listalla on näin suuri potentiaalisten asiakkaiden joukko. Voin hyödyntää heitä myös palvelujeni myynnissä, joten tiedän, että kalenteri tulee olemaan täynnä seuraavat puoli vuotta!" -Tyytyväinen asiakas

Ota yhteyttä, jutellaan lisää

Miten prosessi etenee?

 

Yhteistyön alussa pidämme aloituspalaverin, jonka aikana kartoitan toiveesi, tavoitteesi ja tarpeesi sisällölle.

 

Tämän jälkeen suunnittelen sinulle uniikin sisältöstrategian ja laadin sisältösuunnitelman, joka kattaa sähköpostimarkkinoinnin 12 kuukauden ajalle.

 

Hyväksyttyäsi suunnitelman rakennan sinulle ensimmäisen markkinoinnin automaation liittymislahjoineen ja tervetuloa-kirjeineen. Tämän jälkeen tuotan sisältöä uutiskirjelistallesi. Pääset lukemaan kaikki sisällöt etukäteen, noin kaksi viikkoa ennen julkaisupäivää, ja antamaan kommentit ja muokkausehdotukset niihin.

 

Kun muokkaukset on tehty, oikolukija lukee tekstit, jonka jälkeen ajastan sisällöt puolestasi ja huolehdin siitä, että lukijat pääsevät nauttimaan laadukkaasta sisällöstä säännöllisesti. Asetamme tavoitteet myynnille ja seuraan niiden toteutumista.

 

Ota yhteyttä, varaa maksuton puhelu tästä tai soita 044-231 4679