Lokakuun tulosraportti – 12 kuukautta yrittäjyyttä takana

Marraskuu meni hujauksessa. Tiedän, että tämä tulosraportti tulee myöhässä ja pahoittelen sitä suuresti. Isoja muutoksia on kulissien takana tapahtunut ja niistä tiedotan lisää myöhemmin.

Tulen myös kirjoittamaan tarkan ja yksityiskohtaisen blogiartikkelin yrittäjyyden ensimmäisestä vuodesta joulukuun lopussa. Tässä artikkelissa on kuitenkin jo hieman esimakua siitä, mitä on tulossa.

Lokakuun tulosraportti – 12 kuukautta yrittäjyyttä takana

Lokakuun alku jatkoi syyskuun tunnelmia. Voimat olivat vähissä ja tekeminen puuroutui täysin. Kaksi päivää läppäri kiinni istuskelua sohvalla (ja muutama puhelu ihanien ystävien ja kollegojen kanssa) alkoi tuomaan näkemystä ja tiivimpää tavoitetta omaan tekemiseen.

Olen useampaan otteeseen puhunut blogissani siitä, että yrittäjinä emme voi myydä kaikkea kaikille. Meidän on tehtävä tarkasti rajattua työtä ja hankittava vain oikeita asiakkaita liiketoimintaamme. Muussa tapauksessa väsymme.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Kohdallani se tarkoitti sitä, että huomasin rakentaneeni yhden liiketoiminnan sijasta neljä

 • Unelma Onnellisuudesta (yli 42.000 upea aktiivinen yhteisö)
 • Oma talous ja vauraus (blogi + yli 1100 myytyä e-kirjaa)
 • Digiyrittäjyys (aihealue, jota haluan ehdottomasti kasvattaa ja tuoda enemmän näkemystä)
 • Bloggaaminen (”ura”, josta olen haaveillut jo 10 vuotta)

Syys-lokakuun aikana tajusin, että palvellakseni lukijoitani parhaalla mahdollisella tavalla, minun olisi eriytettävä nämä osa-alueet toisistaan. Vaikka aiheet nivoutuvatkin omalla tavallaan toisiinsa, jokaisen polun kehittäminen tulisi olemaan aikaa vievää – ja raskasta jos yrittäisin tehdä sen samanaikaisesti.

Oli opittava luopumaan.

Vaikka olinkin puhunut luopumisesta jo syyskuussa, tällä kertaa luopuminen tuli uudesta kulmasta. Sen sijaan, että luopuisin koko liiketoiminnasta, voisin aivan hyvin luopua vain osasta.

Niinpä lähetin ”sisäpiirilleni” sähköpostia ja kysyin, löytyisikö sieltä ammattilaista, joka olisi valmis ottamaan vastuulleen yli 42.000 unelman toteuttajaa, auttamaan heitä saavuttamaan upeat tavoitteensa ja rakentamaan heidän kanssaan parempaa maailmaa.

Ja löytyihän sieltä.

Valmentaja-kollega Lauri Mäkinen. Olen tuntenut Laurin reilun vuoden verran ja joka kerta hämmästelen, miten paljon hänellä on muille annettavaa.

Hän tietää aina ne oikeat sanat, jotka kääntävät ajatusmaailman negatiivisuudesta realiteetteihin – hän ei tarjoile pelkkää positiivisuushöttöä.

Keskustelimme Laurin kanssa muutaman päivän Unelma Onnellisuudesta. Ja sen jälkeen löimme kättä päälle. Unelma Onnellisuudesta konsepti oli myyty.

Luopuminen ei ollut yhtä kivutonta kuin KonMari opettaa: ”Ota tavara käteen ja jos se ei tuota enää iloa, luovu siitä.”

Ei, kyse oli siitä, että en vain osannut ja pystynyt antamaan näille upeille ihmisille sitä, mitä he oikeasti tarvitsevat. Kauppahinta jääköön minun ja Laurin väliseksi mutta sanottakoon, että nelinumeroisesta summasta puhutaan.

Viikon päästä huomasin tutkailevani liiketoimintaa jälleen uusin silmin. Taskussani oli vielä 3 toimivaa konseptia. Olisiko aika luopua jälleen jostain?

Pohdin pitkään taloutta ja vaurautta. Ne ovat edelleen minulle tärkeitä, lapsiani, joita hoidan ja kasvatan parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta e-kirjat tuottavat tasaisesti rahaa. Ne voivat tuottaa rahaa myös jollekin toiselle henkilölle.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Sinullakin on oikeus vaurastua

Keskustelin erään blogivalmennuksessa olevan opiskelijan kanssa taloudesta. Luin ihastuksissani hänen kirjoituksiaan blogissa ja hämmästelin niitä mahtavia tilaisuuksia, joita hänen eteensä oli alkanut tulla. Hän haluaa tehdä bloggaamisesta itselleen tulonlähteen ja mietti nyt, miten sen voisi parhaiten rakentaa.

Olisikohan hän kiinnostunut e-kirjastani? Onko edes mahdollista myydä kirjoittamansa e-kirjan tekijänoikeuksia eteenpäin? Miksei olisi? Minähän siitä päätän!

Ehdotin opiskelijalle, että olen ajatellut luopua talouspuolesta. Aikani ei yksinkertaisesti riitä ja tunnen riittämättömyyttä niitä ihmisiä kohtaan, jotka haluavat parantaa omaa taloudellista tilannettaan. Olisiko hän kiinnostunut ottamaan tämän osan haltuun?

Neuvotteluja on käyty alustavasti. Tällä hetkellä olemme molemmat tyytyväisiä keskustelun kulkuun vaikka mitään virallista ei olekaan tehty. Jos konseptin myynti toteutuu, tulen kulkemaan hänen rinnallaan 3 kuukautta ja autan hänet rakentamaan itselleen tulovirran, joka tuottaa osittain passiivista tuloa.

Lue myös tämä: Sinullakin on oikeus vaurastua e-kirjan syntytarina

Mahtavaa, kun saa auttaa ihmisiä eteenpäin.

Lopulta käsissäni on yksi päätös. Mitä teen loppuvuoden? Tiedän, että blogini ja sivustoni kaipaa muutoksia sekä sisältöön että ulkonäköön. Sisällöllisesti muutokset ovat lähinnä kirjoitusvirheiden korjaamista sekä varmistusta siitä, että yhdessäkään artikkelissa ei ole piilomainontaa. Lähes 100 artikkelin läpikäynti tässä vaiheessa vaatii aikaa mutta on ehdottomasti sen arvoista.

Niinpä tein päätöksen, että varmistan selustani ja yritykseni kassavirran loppuvuodeksi, hain pienen lainan pankista ja voin olla vuoden loppuun saakka tekemässä taustatöitä. Päivät ovat lyhyempiä ja päikkäritkin ovat maistuneet. 😀

Stressi purkautuu viimeistään kuumeen kourissa, kun et pääse sängystä tai sohvalta kunnolla edes ylös.

Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja. Uskon vahvasti siihen, että jokainen tapahtuma vie meitä koko ajan kohti sitä, mitä oikeasti syvällä sisällämme haluamme. Vaikka toisinaan emme ymmärrä niitä vastoinkäymisiä, joita koemme, niiden tarkoituksena on vain herätellä meitä huomaamaan oikea polku.

Tämä on minun polkuni ja kuljen sitä erittäin mielelläni.

Lokakuun tulo(s) raportti

Lokakuun kulut:

 • Tapfiliate (44,93 € + 44,45 €)
 • Mailchimp (9,03 €)
 • Dropbox (9,99 €)
 • Yrittäjätapaaminen Tampereella (47,70 €)
 • Active Campaign sähköpostiohjelma (40,94 €)
 • Teachable (35,24 €)
 • GoToWebinar (109,00 €)
 • Campwire (93,00 €)
 • Campwire (248,00 €)
 • Facebook-markkinointi (600,00 €)
 • Facebook-markkinointi (256,27 €)
 • Canva-kuvat (18,19 €)
 • R-kioski (19,80 €, postituskulut)
 • Yrityksen keskimääräistä kulurakennetta olen avannut täällä
 • Yhteensä 2.672,54 €

Lokakuussa kumppanit auttoivat minua markkinoimaan tuotteitani 3.280,92 € edestä. Kiitokseksi heidän työpanoksestaan, maksoin heille 50 % provision, eli 1.640,46 €. Suuri kiitos kumppaneille!

Lue myös tämä: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Lue myös tämä: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta

Lokakuussa tuloja tuli seuraavasti:

 • E-kirjamyynti yhteensä 511,00 € (markkinointi on ajettu alas mahdollisen myynnin edeltä)
 • Verkkovalmennusten myynti yhteensä 2.904,95 €
 • Tradedoubler 1,43 €
 • Tradetracker 16,75 €
 • Bluehost 58,57 €
 • Yhteensä 3.492,70 €
 • + 820,16 €

 

Mitä tein eri tavalla lokakuussa?

Lokakuun tavoite oli 7.500,00 €. Jos olisin yrittänyt saada tuon kokoon, olisin todennäköisesti siinä onnistunut jollain tavalla mutta olisin myös väsyttänyt itseni lopullisesti. Isoja oivalluksia avaan lisää vuoden lopussa julkaisemassani vuoden 2016 bisness-raportissa.

Kolme asiaa, jotka toimivat parhaiten lokakuussa

1. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista oli blogihaasteen rakentaminen.

Tein 7-päivän blogihaasteen, jonka tavoitteena on auttaa bloggaajia tuplaamaan kävijämäärät. Haasteeseen osallistui huikeat 235 ihmistä (kiiitoos!!) 🙂

Minulle haasteen tavoitteena oli nähdä, ovatko vinkit ja ideat, joita tarjoan, käyttökelpoisia. Omalla kohdalla olen saanut tuloksia aikaan mutta välttämättä kaikki ideat ja vinkit eivät sovi jokaiseen blogiin. Palautteen mukaan, suurin osa haasteeseen osallistujista tykkäsi päivittäisistä tehtävistä.

Totuus on kuitenkin se, että jos haasteen tehtävät vain lukee läpi mutta ei vie niitä teoriasta käytäntöön, tuloksiakaan ei tule. Ne, ketkä tekivät tehtävät ja muutokset omassa blogissaan, saivat loistavia tuloksia aikaan, mahtavaa!

2. Töiden vähentäminen oleellisesti

Laiskottelin. Nukuin päikkäreitä. Avasin konetta mahdollisimman vähän. Väsymys purkautui pikkuhiljaa. Työtahdin hiljentäminen oli tarpeen mutta ei riittävä. Tästä lisää myöhemmin.

3. Blogipostaukseen liikenteen ohjaaminen rahalla

Halusin nähdä, mitä tapahtuu, jos käytän 5,00 € päivässä ja ajan liikennettä Facebookista yhteen blogipostaukseen. Tulokset yllättivät, sillä 3 viikossa kyseistä blogipostausta luettiin yli 10.000 kertaa.

Mikä epäonnistui lokakuussa?

Työtahdin hidastaminen alkoi liian myöhään. Uupumisen merkkejä ei ollut ilmassa mutta keho ilmoitti jaksamisen äärirajoista muilla tavoin. En vain halunnut kuunnella.

Muistan joskus lukeneeni naistenlehdistä, miten unelmatyössä olleet naiset uupuivat. En koskaan ymmärtänyt heitä, koska mielestäni unelmatyö on niin mahtavaa, että ei siihen voi uupua.

Alan pikkuhiljaa ymmärtää. Vaikka uupuminen ei kohdallani toteutunut, ”työn” tekemistä ei tajua vähentää ennen kuin on liian myöhäistä. Unelmatyö kun ei tunnu työltä. Siksi siihen ei kiinnitä huomiota, kun koko ajan olet ”töissä”.

Marraskuun tavoitteet

Marraskuulle en aseta tavoitteita. Marraskuussa levätään se, mikä tarvetta on. Yksi viikonloppu Helsinkiin yrittäjätapaamiseen on varattu kalenteriin, muuten päivät ovat mahdollisimman lyhyitä.
blogin-myynnit

(Yrityksen myynti marraskuu 2015 – lokakuu 2016 )

Lumentäyteistä marraskuuta muruset 🙂

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon