Miksi 95 % bloggaajista ei tule koskaan menestymään?

Tässä postauksessa kerron todellisen syyn sille, miksi 95 % bloggaajista ei tule koskaan menestymään.

Sitäkin tärkeämpää on, että kerron sinulle 4 korjausliikettä, joiden avulla varmistat, että sinä kuulut siihen viiteen prosenttiin, joka menestyy.

Maailmassa on tällä hetkellä vähintään 153 miljoonaa blogia. Uusia blogeja syntyy päivittäin satoja. Toiset blogit elävät viikon, toiset kuukauden ja jotkut jopa muutaman vuoden. Vain 5 % näistä blogeista elää yli 3 vuotta.

Jos olet blogannut yli 3 vuotta, sinulla tulisi olla jo 10 000 viikkolukijaa, sponsoriyhteistyömahdollisuuksia kerran kuussa ja tulojakin keskimäärin 800 € kuukaudessa.

Tilastollinen fakta on, että harvan bloggaajan kohdalla tämäkään toteutuu kolmen vuoden jälkeen.

Kyse ei ole siitä, etteikö bloggaajalla olisi mahdollisuutta ja potentiaalia. Kyse on siitä, että bloggaaja ei uskalla muuttua.

Pelottaako sinua blogin kaupallistaminen?

Sinua pelottaa tehdä suuria muutoksia blogiin, koska et tiedä, miten nykyiset lukijat reagoivat. Sinua pelottaa aloittaa tuotteiden suosittelu tai affiliate-markkinointi, koska pelkäät, että kohta blogisi on yhtä suurta mainosta.

Et halua myydä sieluasi ja blogiasi kaupallisuudelle.

Haluat pitää blogin juuri sinunlaisenasi, uniikkina ja upeana kuten tähänkin saakka.

Silti yksi unelma sykkii sydämessäsi. Haluaisit niin kovasti ansaita hieman enemmän tuloja blogisi kautta. Tuloja, joiden avulla voit matkustella, käydä ulkona syömässä tai ehkä sijoittaa hyvän päivän varalle.

Voi olla, että haluat tuloja, koska haluat maksaa lainasi nopeammin pois tai tiedät, että olet jäämässä myöhemmin äitiyslomalle. Taloudellinen turva on meille kaikille tärkeää.

Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että näiden kahden asian yhdistäminen pelottaa.

Pelko ja tietämättömyys rajoittavat kehittymistä. Uskalla unelmoida!

Todellinen syy sille, miksi 95 % bloggaajista ei tule koskaan menestymään, on pelko.

Sillä ei ole mitään tekemistä lukijamäärän tai postausten jakomäärien kanssa. Se, mikä pitää sinut paikallaan, on pelko.

Voi olla, että pelon rinnalla on tietämättömyyttä siitä, mistä lähteä liikkeelle tai minne oikeastaan haluaa mennä.

Ymmärrän enemmän kuin hyvin, miltä sinusta tuntuu. Aloitin bloggaamisen kymmenennen kerran tammikuussa 2014.

Unelma Onnellisuudesta -blogi oli lapseni, jota rakastin ja jota hoidin mielelläni.

En asettanut bloggaamiselle tavoitetta, sillä halusin pitää blogin väylänä purkaa ajatuksia ja tuntemuksia. Olinhan ollut työuupumuksen takia sairaslomalla blogin perustamisen aikaan.

Mitä enemmän kirjoitin blogia ja mitä enemmän lukijoita sain, sitä enemmän pintaan nousi kauan kadoksissa ollut unelmani. Unelma, joka syttyi vuonna 2007, mutta joka sammutettiin puolestani.

”Ei bloggaamalla voi menestyä! Turhaa kotkotusta, mene töihin ja elätä perheesi!”

7 vuotta unelmani uinui, kunnes se syttyi uudelleen. Tällä kertaa se paloi suurella liekillä kasvattaen upeaa yhteisöä ympärilleen. Parissa vuodessa blogiin oli syntynyt lähes 43 000 upean unelmoijan yhteisö, joka tuki ja kannusti toinen toisiaan.

Joulukuussa 2016 tuli aika jättää jäähyväiset tälle upealle blogille. Tiesin, että nämä upeat unelmoijat tarvitsevat rinnalleen toisenlaisen kulkijan, henkilön, joka pystyisi auttamaan heitä paljon enemmän. Minä puolestani siirryin tekemään sitä, mitä rakastan.

Tee korjausliike näiden vinkkien avulla!

Olen aina halunnut auttaa ihmisiä. Se, että voin helpottaa ihmisten elämää ja arkea, on suurin intohimoni.

Niinpä laitoin oman ammattitaitoni likoon ja paketoin oman osaamiseni tiiviiseen verkkokurssimuotoon. Kerron sinulle hetken päästä lisää tästä kurssista, mutta ennen sitä haluan näyttää sinulle 4 korjausliikettä, joiden avulla saat rakennettua itsellesi samanlaisen upean yhteisön oman blogisi ympärille.

1. Strategisesti rajattu ja fokusoitu blogi

Monet bloggaajat kirjoittavat harrastusmielessä, omaksi huvikseen ja ”sillisalaattimaisesti”. Kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä. Sinänsä tässä ei ole mitään huonoa, väärää tai pahaa, mutta yhteisön rakentamisen näkökulmasta tällaista lukijajoukkoa on vaikea saada saman katon alle.

Katsos, jos kirjoitat blogissa koirista, ne lukijat, joilla on kissoja, närkästyvät. Jos taas kirjoitat postauksen, jossa puhut aikuisten lapsivapaasta, yksinhuoltajat pyörittelevät silmiään.

Tämä sama haaste on eräällä asiakkaallani, joka miettii kahden täysin erilaisen blogin yhdistämistä. Hän tiedostaa, että molemmissa blogeissa on lukijoita, joita toisen blogin aihe ei kiinnosta.

Silti kahden blogin ylläpitäminen on rankkaa ja aikaa vievää, joten vaihtoehtoina on joko blogien yhdistäminen tai toisen lopettaminen.

Strategisesti rajattu ja fokusoitu blogi etsii blogistasi ne upeimmat ja kiinnostuneimmat lukijat, ja oikean sisällön avulla pystyt hankkimaan lisää samankaltaisia lukijoita rajauksen jälkeen.

2. Auta lukijaa

Tiedän, että tavallaan haluatkin auttaa. Olet perustanut blogin, jonka kautta tuot oman uniikin äänesi lukijoiden kuultavaksi. Kun autat lukijaa, parannat samalla maailmaa.

Auttamisen voi tehdä monella tavalla. Helpoin ja yksinkertaisin keino on selvittää, millaisia haasteita lukijoilla on aihealueeseen liittyen ja räätälöidä sisältöä sopimaan tähän.

Se ei tarkoita, että sinä et voisi enää kirjoittaa muulla tavalla, ilman muuta voit! Mutta lukijan huomioiminen ja auttaminen sitouttavat lukijan juuri sinun blogiisi, eikä hän hevillä lähde lukemaan muiden blogeja.

3. Automatisoi bloggaaminen ja vapauta aikaa keskustelulle

Yhä enemmän lukijat kaipaavat bloggaajan läsnäoloa. Sitä, että he voivat keskustella suoraan bloggaajan kanssa. Siksi olisi todella tärkeää olla läsnä siellä, missä lukijasi viihtyvät eniten.

Todennäköisesti se on joku somekanavista, Facebook, Instagram tai Twitter.

Mutta somekanavissa oleminen vaatii aikaa. Ja jos käyt töissä, hoidat perhettä, harrastat tai olet täysiaikainen yrittäjä, bloggaaminen voi haukata loppuajasta niin ison palan, että yhteisön rakentamiselle ei tahdo jäädä aikaa.

Siksi on tärkeää löytää omaa työskentelyä nopeuttavia ja helpottavia työkaluja, joiden avulla teet vähemmän, mutta saat aikaan enemmän.

4. Ansaitse sen verran kuin haluat

Bloggaamisen ympärille on mahdollista rakentaa liiketoimintaa, kuten minäkin olen tehnyt. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Voit hankkia tuloja muutaman sata euroa kirjoittamalla kerran kuukaudessa sponsoroidun postauksen. Tällä tavalla et hermostuta lukijoitasi liikaa, eikä blogisi täyty mainoksista.

Affiliate-markkinointi on loistava keino yhdistää tulojen hankinta JA lukijoiden auttaminen. Muistatko, kun mainitsin, että paras tapa auttaa, on kysyä, millaisia haasteita lukijoilla on?

Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa, että kuuntelet lukijoitasi ja kirjoitat omakohtaisen kokemuksen pohjalta blogipostauksen, joka auttaa lukijaa selviytymään pinnalla olevasta haasteesta.

Apuna voit käyttää suosittelemaasi affiliate-tuotetta. Näin simppeliä tulojen hankinta oikeasti on!

Mistä minä tiedän kaiken tämän?

Ensinnäkin minulla on yli 10 vuoden kokemus harrastebloggaamisesta ja 6 vuoden kokemus ammattibloggaamisesta.

Vuosien aikana kertyneen tietotaidon olen rakentanut verkkovalmennukseksi, jotta kuka tahansa, missä tahansa elämäntilanteessa oleva bloggaaja saa käyttöönsä ne vinkit, salaisuudet, tiedot ja taidot, joiden avulla oman blogin voi viedä sinne, mistä tällä hetkellä unelmoi.

Verkkokurssi on jaettu 5 osaan, moduuliin, joista jokainen tukeutuu näihin neljään avainkohtaan, joista äsken sinulle puhuin.

Moduuleissa menemme syvälle unelmalukijan maailmaan, lähdemme kartoittamaan, millaisia lukijoita haluamme houkutella blogeihimme sekä mistä ja miten löydämme heidät parhaiten.

Autamme lukijoita ratkaisemalla pieniä akuutteja ongelmia, jonka johdosta lukijat oppivat tuntemaan meidät ja luottamaan meihin. Luottamuksen rakentuminen on ensiarvoisen tärkeää, varsinkin, jos haluat jonain päivänä hankkia tuloja blogisi kautta.

Annan sinulle parhaat työkalut ja ohjelmat, joiden avulla työskentelet nopeammin ja tehokkaammin saaden enemmän aikaan. Sinulta vapautuu aikaa ja energiaa muihin asioihin, kuten yhteisön rakentamiseen.

Olen tavallinen perheenäiti Savosta, joka eräänä päivänä päätti toteuttaa unelmansa.

En ole internet-guru enkä pahemmin välitäkään olla. Haluan vain omalla tietotaidollani varmistaa, että jokainen bloggaaja, joka haluaa kasvaa, kehittyä, saada upean yhteisön bloginsa ympärille ja mahdollisesti hankkia tuloja bloggaamalla, saa avun kauttani.

En myöskään ole blogimiljonääri enkä edes tavoittele sitä. Sitä vastoin tavoittelen pysyvää tulovirtaa blogini kautta, jotta pystyn työllistämään itseni. Yritykseni on ollut olemassa marraskuusta 2015 lähtien enkä vaihtaisi päivääkään pois.

Mitä bloggaaminen voi mahdollistaa sinulle?

Minulla ei ole antaa sinulle taikasanaa tai edes -papua, jonka avulla saavutat kaikki unelmasi kertarysäyksellä. Mutta minulla on 10 vuoden kokemus ja 6 vuoden ahkera bloggaaminen taustalla.

Olen tehnyt varmasti kaikki mahdolliset virheet, joita bloggaaja voi vain tehdä. Siksi olen mielestäni täydellinen kumppani näyttämään, miten kehität blogia oikein JA miten vältyt niiltä sudenkuopilta, joihin itse putosin.

Tiedän, että verkkokurssini avulla pääset muutamassa kuukaudessa pidemmälle kuin minä pääsin 12 kuukaudessa.

Tässä on perustiedot valmennuksesta

Verkkovalmennus sisältää valmennusvideoita ja niihin liittyviä kotitehtäviä. Bloggaajana tiedät, että ilman tekemistä ei voi saada mitään valmiiksi. Blogipostaus ei kirjoita itse itseään, ellei läppäriä avaa ja sormia aseta näppäimistölle.

Tekeminen kannattaa kuitenkin tehdä oikeiden asioiden parissa, ja sitä varten nuo kotitehtävät ovat. Videoiden ansiosta voit edetä kurssilla juuri siinä tahdissa kuin haluat, sillä sinulla tulee olemaan elinikäinen pääsy kurssimateriaaliin.

Tämä tarkoittaa, että kun uudistan kurssia tai lisään sinne materiaalia, saat nämä itsellesi ilman erillistä maksua.

Verkkokurssin lisäksi saat sisäänpääsyn meidän upeaan Facebook-yhteisöön. Jokainen Facebook-ryhmään tullut opiskelija sanoo, että tämä ryhmä on lopulta kaikista paras asia valmennuksessa. Se, mitä opiskelet kurssimateriaaleista, herää eloon tässä ryhmässä.

Saat sekä minun että koko yhteisön tuen taaksesi. Autamme, annamme palautetta, sparraamme ja tuemme sinua matkallasi kohti upeaa tavoitettasi.

Verkkovalmennuksessa olevien tietojen avulla säästät aikaa ja vapautat energiaa sinne, missä sillä on eniten merkitystä.

Ehkä haluat viettää enemmän aikaa perheesi tai ystäviesi parissa, harrastuksissa tai matkustella kotimaassa tai ulkomailla muutaman kerran vuodessa. Kenties haaveilet kokonaan työelämästä irtaantumista ja kotona työskentelystä.

Käytyäsi verkkokurssin kirjoitat blogipostauksia, joita luetaan ja jaetaan kerta toisensa jälkeen somessa. Tiedät, mihin aikaan postauksia kannattaa julkaista missäkin some-kanavassa JA pystyt keräämään massiivisen fanijoukon, joka odottaa, että autat heitä.

Voit lopettaa murehtimisen siitä, mistä löydät aikaa kaiken tämän tiedon etsimiseen, soveltamiseen, testaamiseen ja hyödyntämiseen. Kaikki on jo tehty, ja tieto odottaa sinua verkkokurssilla.

Olen kehittänyt tätä viidestä moduulista koostuvaa kokonaisuutta aktiivisesti usean vuoden ajan testaten sitä omissa blogeissani.

Tässä ovat kaikkien moduulien sisällöt

MODUULI 1: Orientaatio

MODUULI 2: Vahva perusta

MODUULI 3: Vahva sisältö

MODUULI 4: Kasvava näkyvyys

MODUULI 5: Kasvavat tulot

Valmennuksen suunnitteluun, hiomiseen ja OIKEILLA lukijoilla testaamiseen olen käyttänyt kohta kuusi vuotta ja olen kouluttanut itseäni yli 10 000 eurolla tullakseni bloggaamisen ammattilaiseksi.

Esimerkkejä valmennuksen tuloksista

Anna perusti täysin uuden blogin ja teki sen verkkokurssilla olevien ohjeiden mukaan. Anna kasvatti lukijamäärää kolmessa viikossa 3500 lukijaan.

Anneli on yrittäjä, joka oli tehnyt muutaman verkkovalmennuksen. Blogin kehittäminen ja passiivisesti tuottavan myyntitunnelin rakentaminen oli Annelin tavoitteena. Tällä hetkellä yksi verkkokurssi tuottaa keskimäärin 2 300 € kuussa ja toinen verkkokurssi on lähdössä liikkeelle samalla periaatteella.

Perttu on asiantuntija, joka halusi enemmän puhujakeikkoja. Muutosten jälkeen Perttu käy 2–3 kertaa kuussa puhumassa eri tilaisuuksissa ja ansaitsee yhdestä puhujakeikasta 690 €.

Lisää valmennuksen palautteita kokonaisuudessaan pääset lukemaan sivun alalaidasta.

Mikä on valmennuksen arvo sinulle, jos saat blogisi tuottamaan jopa 2 000 € kuukaudessa? Jos saat 800 € enemmän kuin nyt = 9 600 € lisää rahaa joka vuosi. Jos saat 2 000 € enemmän kuin nyt = 24 000 € lisää rahaa joka vuosi.

Entä jos onnistut saamaan tuloja vain 300 € per kuukausi? Se on silti 3 600 € lisää rahaa vuodessa taskuusi.

Totta kai voit tehdä kaiken myös itse ja ottaa asioista itse selvää. Niinhän minäkin olen tehnyt viimeiset kolme vuotta. Jos päätät työskennellä yksin, ota huomioon, kuinka kallista se on. Lisäksi sinulla menee vuosia päästäksesi samaan lopputulokseen, johon voisit päästä nyt 3 kuukaudessa.

Entä jos sinultakin menee se kolme vuotta? Sen kolmen vuoden aikana menetät joka kuukausi rahaa, kun et vielä saa tuloja blogisi kautta. Saatat saada kolme vuotta 100 € kuukaudessa, vaikka ihan hyvin voisit saada 800 € kuukaudessa. Silloin häviät jo 12 kuukauden aikana 8 400 €. Kolmessa vuodessa se tekee 25 200 €!

Nyt kysynkin sinulta, kuinka arvokas moinen ajansäästö olisi sinulle?

Kaiken lisäksi tarjoan 30 päivän 100 %:n rahat takaisin -takuun. Lähetä minulle vain sähköpostia, niin palautan rahasi.

Tämä on Suomen ainoa suomen kielellä ja suomalaisen valmentajan johdolla käytävä blogivalmennus.

Miten Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkokurssi toimii?

#1 Opiskele omaan tahtiin

  • 5 moduulia, joista jokainen on jaettu useampaan osioon.
  • Opiskele tunti päivässä, kolme tuntia viikossa tai viisi tuntia kuukaudessa.
  • Jokainen osio sisältää valmennusvideoita sekä työkirjan tehtäviä.
  • Opiskele läppärillä, mobiililaitteella tai tabletilla – mikä ikinä sopii parhaiten sinun aikatauluusi.

#2 Valmennusvideot sekä tehtävät

Fiksuna ihmisenä tiedät, että pelkän teorian opiskelu ei riitä. Onnistut vain, kun viet teorian käytäntöön eli omaan blogiisi.

Jokaisen osion lopussa olevat viikkotehtävät auttavat sinua juuri tässä. Sen lisäksi annan täsmävinkkejä siitä, missä voit kohdata haasteita sekä miten selätät ne nopeasti.

#3 Tukeva ja inspiroiva yhteisö

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ Facebookin opiskelijayhteisössä sinulla on mahdollisuus kysyä bloggaamiseen liittyviä kysymyksiä, solmia yhteistyökuvioita muiden bloggaajien kanssa ja saada henkistä tukea silloin, kun sitä tarvitset.

Se, mitä opiskelet valmennuksen avulla, herää eloon tässä ryhmässä.

#4 Hyödynnä materiaalia niin pitkään kuin tarvitset

Materiaali on käytössäsi niin pitkään kuin tarvitset, vaikka seuraavat 3 vuotta!

Onkin suositeltavaa käydä valmennusmateriaali läpi vähintään kerran vuodessa. Kun opit, sovellat ja kehityt matkan varrella, uusia oivalluksia ilmaantuu, vaikka olisit kuunnellut videot jo aikaisemmin.

#5 Päivitykset ja uudistukset ilmaiseksi

Kun valmennusmateriaali päivittyy tai uudistuu, saat sen käyttöösi välittömästi ilman erillistä maksua.

#6 Valmentaja kulkee rinnallasi Facebook-yhteisössä

Suurin haaste bloggaajille on tunne siitä, että he kamppailevat yksin blogin ongelmien kanssa. He eivät välttämättä tiedä, keneltä kysyä neuvoa ja joskus käy jopa niin, että kysymyksiin ei edes saa vastausta.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkokurssilla en halua sinun tuntevan näin! Tulen aina olemaan apunasi ja kulkemaan tätä matkaa kanssasi. Jotta voin varmistaa, että sinun matkasi alkaa ja etenee mahdollisimman tehokkaasti, olen aktiivisesti mukana Facebookin opiskelijaryhmässä.

#7 Kaksi kertaa vuodessa täydennyskoulutus

  • Kaksi kertaa vuodessa järjestän täydennyskoulutuksen.
  • Kerään kysymyksiä etukäteen ja vastaan niihin webinaarin aikana.
  • Otan muutaman opiskelijan blogin esimerkiksi, ja mietimme yhdessä, mitä blogissa voisi vielä kehittää.
  • Annan markkinointi- ja myyntivinkkejä niille, jotka tuntevat, että markkinointi ei ole vahvin osaamisalue.
  • Annan uusimmat oivallukset ja vinkit, jotka oman matkani varrella olen kohdannut.
  • Tallennamme webinaarit aina, jolloin voit palata niiden sisältöön myöhemmin, mikäli et pääse livenä paikalle.

Tällaisia tuloksia opiskelijat ovat saaneet käytyään Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennuksen:

Nähdään valmennuksessa!

Inspiroivin terveisin

Tiia

Julkaistu kategoriassa: