Mitä profiilikuva kertoo sinusta?

Profiilikuva on ensimmäinen mahdollisuus tehdä hyvä ensivaikutelma niin lukijaan kuin yhteistyökumppaniin. Profiilikuvaa valitessa on hyvä miettiä, mitä kuvalla halutaan viestittää, millaisen mielikuvan se sinusta antaa.

Vain 5 sekunnissa vierailija muodostaa sinusta kokonaiskuvan profiilikuvasi perusteella. Uskallanko edes ajatella, millaisia seurauksia väärällä profiilikuvalla voi olla…

Monet (kuten allekirjoittanutkin) ovat tottuneet näpsimään profiilikuvan älypuhelimella. Se on nopeaa, edullista ja kuvan saa vaihdettua välittömästi. Kuvaa voi muokata kuvankäsittelyappilla ja nips naps, uusi profiilikuva on valmis.

Mitä profiilikuva kertoo sinusta?

Mitä profiilikuva kertoo sinusta?Vaihdoin tämä kuvan omaksi profiilikuvaksi 2013 (onko siitä oikeasti jo noin pitkä aika??). Tykkäsin ja tykkään
edelleen kuvasta todella paljon. Mielestäni onnistuin kiteyttämään ne tuhat kuuluisaa sanaa yhteen kuvaan. Wuhuu!

Kun vaihdoin kuvan profiilikuvaksi, ei mennyt aikaakaan, kun sain ensimmäisen kommentin:

Niin, siis pitikö sun päästä lähteä noi viivat?” Sen jälkeen kommentteja tulvi tasaisin väliajoin. ”Aika rakeinen kuva.” ”Onpa kellertävä!” ”Sulla olis pitäny olla toisenvärinen paita päällä.”

No eihän kuva tietenkään täydellinen ole mutta yv:nä tulleet kommentit ärsyttivät.

Hmph. Olin jo vähällä vaihtaa profiilikuvan ja laittaa tilalle jotain täysin ei-kasvomaista mutta päätin (hammasta purren) niellä kommentit ja pitää kuvan.

Viime vuonna pidin Tervon Talviriehassa valmennusta. Valmennuksen jälkeen oli hieman vapaata aikaa ja päätettiin Katjan kanssaMitä profiilikuva kertoo sinusta? hypätä helikopterin kyytiin. Wuut Wuut! Sieltä nappasin itsestäni selfien, josta tein myös osittaisen profiilikuvan. Varsinaisesti en kuvaa pitänyt somessa profiinikuvana vaan nettisivuilla.

Pidin kuvasta, sillä se toi esiin arkisemman minän. Koska tätä kuvaa en pitänyt somessa profiilikuvana, negatiivisia kommentteja ei tullut.

Mietin pitkään, onko kuva kuitenkaan sovelias ammattilaiselle. Kun katsoin muiden asiantuntijoiden kuvia, ne olivat lähes täydellisiä. Ammattivalokuvaajan ottamia.

Kesällä 2016 kirjoitin Bloggaajan Brändiopasta, jossa käyn läpi 25 erilaista keinoa erottautua muista blogeista ja bloggaajista brändin avulla.

Ote brändioppaasta:

”9. Hanki uudet kuvat itsestäsi

Halusitpa tai et, sinä olet blogisi ja brändisi. Ihmiset seuraavat paljon mieluummin henkilöä kuin tuotetta, palvelua tai yritystä. Henkilöbrändi tule olemaan tulevaisuudessa tärkeimmässä roolissa blogien menestymisessä.

Hemmottele itseäsi, käy kampaajalla, meikissä ja suuntaa sen jälkeen ammattivalokuvaajan luo. Tuo oma upea persoonallisuutesi esiin kuvissa!

Sitä paitsi tarvitset kuvia nettisivullasi, blogissasi, somekanavissa, tuotteissasi…

Käytetty aika 4 – 5 tuntia

1. askel →  Etsi ja vertaa paikkakuntasi valokuvaajia. Käytä kuvaajaa, jonka portfoliosta pidät ja joka on ottanut samantyylisiä kuvia, joita sinä olet ajatellut.

2. askel → Valitse kuviin sopiva asukokonaisuus. Pidä mielessä kuvien tavoite.

3. askel → Kampaaja, meikkaaja, kuvaaja ja voilá!”

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Mistä hyvä kuvaaja?

Tammikuun lopulla selasin Facebookin blogiryhmien blogeja. Bongasin sieltä Salla Klemettilän blogin. Itse asiassa tämä on se postaus, johon törmäsin.

Blogista huomasin, että Salla on valokuvaaja ja asustelee Kuopiossa, eli ihan kivenheiton päässä. Olin koko tammikuun ajan haaveillut uusista kuvista ja kun tilaisuus avautui eteeni, en epäröinyt hetkeäkään. Otin Sallaan heti yhteyttä.

Vaikka yhteydenotto tapahtui FB:n blogryhmän kautta, Salla hoiti asian todella ammattimaisesti. Sallasta välittyi tunne, että hänelle on oikeasti tärkeää, että asiakas saa toivomansa kuvat.

Nopean viestittelyn jälkeen sovittiin kuvauspäivä helmikuun loppupuolelle.

Innoissani soitin kampaajalle ja melkein jo meikkaajallekin. Mutta päätin antaa meikin olla, koska en yleensäkään meikkaa paljoa. Halusin näyttää kuvissa omalta itseltäni enkä joltain, joka on tuunattu viimeistä ripseä myöten.

Kuvauspäivä pilalla? Ei sentään!

Kuvauspäivän koittaessa haasteet alkoivat nostaa päätään. Lunta satoi isoina hiutaleina ja aikaisemmin suunniteltu kiharakampaus piti muuttaa nutturaksi. Sinällään nuttura ei haitannut, ja siitä tuli kyllä todella upea <3

Suonenjoelta Siilinjärvelle ajaa noin tunnissa mutta otin enemmän aikaa, koska keli oli mitä karmein. Lunta satoi ja tie oli jäätävä. Perille pääsin hyvissä ajoin ja Salla otti minut studiolla iloisesti vastaan.

Olin laittanut Sallalle etukäteen kuvaehdotuksia, millaisia kuvia toivoin. Ammattilaisena Salla otti nämä huomioon säätäen kuvakulmia tilan, valojen ja kuvattavan mukaan. Oli niin helppoa vain olla, nauttia, hymyillä ja käännellä vähän päätä sinne tänne 😀

Itse kuvaustilanne oli hauska. Tuntui, että oltaisiin tunnettu Sallan kanssa monta vuotta. Itse asiassa fiilis oli, kuin parhaan kaverin luona olisin ollut. Tunnelman luominen ja kuvaustilanteen rento fiilis ovat tärkeitä elementtejä, jotta kuvat onnistuvat.

Virallisia kuvia valitsin 5, joita pikkuhiljaa ”julkaisen” täällä bloginkin puolella. 😉

Uusi profiilikuva näyttää tältä:

Mitä profiilikuva kertoo sinusta?

Summa summarum

Vaikka omalla puhelimella kuvien ottaminen on helppoa ja nopeaa, ammattimaisiin kuviin kannattaa panostaa.

Ja kuten Brändioppaaseen kirjoitin, luo kuvauspäivästä itsellesi hemmottelupäivä. Nauti.

Muista, että profiilikuvasi on käyntikortti lukijoille, yhteistyökumppaneille ja jopa työnantajille. Millaisen ensivaikutelman sinun profiilikuvasi antaa?

 

(Kuva Bellaphoto https://www.bellaphoto.fi/)

 

Kiitos vielä kerran Salla! Otetaan kesällä uusiksi!

Mitä profiilikuva kertoo sinusta?

 

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon