Miten ajastat blogipostauksen etukäteen [Tutorial]

Miten ajastat blogipostauksen etukäteen ja säästät hurjan paljon ylimääräistä aikaa? Tässä postauksessa näytän sinulle simppelit ohjeet, miten ajastat postauksia etukäteen WordPress.org-alustalla, olipa sinulla käytössä Classic editor tai Gutenberg editor.

Tässä postauksessa en käy läpi näiden kahden eroja mutta mainitsen, että nykyään kaikki uudet WordPress.org-blogit sisältävät automaattisesti Gutenberg editorin. Koska itse en tykkää muutoksista, poistan tämän editorin käytöstä jokaisen uuden blogini kohdalla. Teen sen lataamalla ja ottamalla käyttöön ”Disable Gutenberg” -laajennusosan eli pluginin.

Halutessasi lukea lisää Gutenbergistä tutustu tähän WP-palvelun postaukseen.

Miten ajastat blogipostauksen etukäteen [Tutorial]

Mutta sitten varsinaiseen asiaan! Eli miten postaukset ajastetaan, olipa sinulla kumpi tahansa editori käytössä. Postauksen lopussa kerron vielä, miksi postauksia kannattaa kirjoittaa ja ajastaa etukäteen.

Classic editor

Jos sinulla on Classic editor, mene kirjoittamaan uusi postaus (eli artikkeli). Kun postaus on kirjoitettu, oikeassa reunassa on ”Julkaise”-laatikko. Kohdan ”Julkaise heti” perässä on linkki, jossa lukee ”Muokkaa”. Klikkaa siitä. Sinulle avautuu kuvan kaltainen kohta, johon voit merkitä päivämäärän, kuukauden, vuoden sekä kellonajan.

Omalla kohdallani julkaisupäiväksi on vuosien saatossa muodostunut tiistaiaamu. Ennen kuin valitsen päivämäärän, käyn tarkistamassa toisesta välilehdestä, mikä on viimeisin postaus, joka on jo ajastettu. Esimerkiksi tätä postausta kirjoittaessa viimeisin ajastettu postaus on 23.6.2020 (ja nyt on 25.4., kun kirjoitan tätä postausta).

Lue myös tämä: Tavoita enemmän lukijoita ja säästä samalla aikaa – Toimi näin

Seuraavaksi avaan kalenterin ja katson, mikä on 23.6. jälkeen seuraava tiistai, ja sehän on 30.6. Vaihdan siis päivämääräksi 30., kuukaudeksi valitsen kesäkuun ja kellonajassa vaihdan 09:n tilalle 06. Tämän jälkeen klikkaan vielä ”Ok”-painiketta.

Huomioithan, että teen tämän aina ihan viimeisenä, eli ennen tätä toimenpidettä olen kirjoittanut ja optimoinut tämän postauksen sekä lisännyt siihen tarvittavat kuvat ja linkit. Tässä vaiheessa postaustani ei oikolueta. Sen tekee Saara sitten myöhemmin.

Kun yllä olevat toimenpiteet on tehty, ”Julkaise”-laatikon alareunassa olevan sinisen painikkeen teksti muuttuu. Ilman ajastusta siinä lukee ”Julkaise”, jolloin postaus lähtee eetteriin välittömästi. Mutta nyt siinä lukee ”Ajasta”, koska julkaisupäivä on tulevaisuudessa. Niinpä klikkaisen siitä, ja nyt postaus on ajastettu.

Miten ajastat blogipostauksen etukäteen

Gutenberg editor

Gutenberg editorilla homma menee ihan samalla tavalla, joskin Julkaisu-toiminnon ulkonäkö on erilainen. Eli ”Julkaise”-kohdasta klikataan linkkiä, jossa lukee ”Välittömästi”, jolloin saadaan kalenteri esiin.

Tässä voi toimia kahdella tavalla:

  • Voi joko vaihtaa päivämäärät suoraan kalenterin niihin varattuihin kohtiin
  • tai siirtyä kuukausikalenterissa eteenpäin ja klikata sitä päivämäärää, jolloin postauksen haluaa julkaista.

Molemmat toimivat hyvin. Tämän jälkeen on vuorossa enää klikata ”Ajastettu”-painiketta, ja postaus on ajastettu.

Miten ajastat blogipostauksen etukäteen

Helppoa eikö?!

Mutta nyt se kysymys, eli miksi näin kannattaa toimia?

Koska kun kirjoitat postauksia etukäteen, sinulta vapautuu aivan eri tavalla aikaa muihin töihin ja esimerkiksi postaussuunnitelman (tai julkaisusuunnitelman) tekemiselle.

Itse rakastan sitä, että saan lauantaiaamuisin avata koneen ja kirjoittaa postauksia ilman häiriötekijöitä. Harva ottaa yhteyttä viikonloppuna, joten puhelin ei piippaile eikä soi.

Teini nukkuu sikeästi pitkälle iltapäivään, joten minulla on useampi tunti aikaa tuottaa sisältöä rauhassa. Laskin, että kirjoittamalla ja ajastamalla joka lauantai 4–5 postausta etukäteen saan koko vuoden postaukset kirjoitettua ja ajastettua toukokuun loppuun mennessä.

Tämän jälkeen minun ei tarvitse välttämättä kirjoittaa yhtään ainutta blogitekstiä koko vuoden aikana.

Onko sinulla tietty kirjoituspäivä, jonka aikana kirjoitat vain blogitekstejä?

 

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 226 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?