Miten löytää myyvä aihe verkkokurssille tai e-kirjalle?

Oletko blogannut jo pidemmän aikaa ja nyt haluaisit kehittää blogisi aiheeseen liittyvän myytävän digipalvelun tai -tuotteen? Ensimmäisenä haasteena esiin saattaa nousta aiheen valitseminen. Miten löytää myyvä aihe verkkokurssille tai e-kirjalle? Miten voi selvittää, onko oma idea kannattava ja olisivatko ihmiset niin kiinnostuneita ideasta, että he jopa maksaisivat siitä?

Verkkokurssia tai e-kirjaa ei kannata lähteä julkaisemaan aivan umpimetsästä. Tällä tarkoitan sitä, että tuotekehitys lähtee aina ensin huolellisesta taustatutkimuksesta. Taustatutkimuksenkin osalta mennään pahasti vikaan, jos lähdetään kyselemään missä tahansa Facebook-ryhmässä asiasta. Moni ihminen nimittäin voi ilmoittaa ensin olevansa kiinnostunut tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta, mutta kuullessaan sen olevan maksullinen, moni nostaa kätensä pystyyn ja ilmoittaa, ettei olekaan enää kiinnostunut aiheesta.

Mistä siis löytää oikea kanava taustatutkimuksen tekemiselle ja luotettavien tulosten keräämiselle?

 

Aiheen valinta ja toimivuuden testaaminen

Palataan ensin pari askelta taaksepäin eli tuoteideoinnin pariin. Miettiessäsi verkkokurssisi tai e-kirjasi aihetta, muista rajata aihe tarpeeksi tiiviisti. Mitä selkeämpi ja rajatumpi kohderyhmä, sen helpompaa markkinoinnin kohdentaminen tulee olemaan. Kun luulet olevasi aiheen rajauksen kanssa valmis, pilko se vieläkin pienempiin osiin.

Lue myös tämä: Millainen on hyvä verkkokurssi?

Esimerkiksi meikkikurssi naisille on todella laaja aihealue ja kohderyhmältään suuri, mutta kun aiheen rajaa esimerkiksi meikkikurssi 60 v+ naisille, kohderyhmä alkaa hahmottua paljon selvemmin. Myös kurssin sisältö on helpompi koota rajatun kohderyhmän mukaiseksi. Jos 60 v+ naiset tuntuvat sinulle vieläkin liian laajalta kohderyhmältä, voit miettiä kurssin tai e-kirjan tekemistä esimerkiksi aiheesta silmämeikki laskeutuneelle luomelle.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Varmin tapa lähteä testaamaan, onko jokin idea kehityskelpoinen myyväksi verkkokurssiksi tai e-kirjaksi, on testata sitä oman blogin lukijoilla, eli valmiilla kohderyhmällä. Kehitä ideastasi ensin liittymislahja, jota tarjoat esimerkiksi blogisi uutiskirjeen tilaajille. Voit kehittää tällaisia liittymislahjoja useampia ja verrata niitä keskenään. Tutki mikä liittymislahjoistasi houkutteli eniten ihmisiä sähköpostilistallesi.

Kohderyhmän löytäminen

Kun löydät liittymislahjan, joka vetoaa lukijoihisi selkeästi enemmän kuin muut, voit lähteä jatkojalostamaan ideaa. Tee liittymislahjasta laajempi kokonaisuus ja myy sitä lukijoillesi ja kohdeyleisölle. Liittymislahjan voit laajentaa esimerkiksi e-kirjaksi lisäämällä liittymislahjaan syventävää tietoa aiheesta. On hyvä seurata tilastoista e-kirjan myyntituloksia ja sitä, onko aiheella kiinnostunutta maksavaa yleisöä laajemmalti.

Jos e-kirja myy hyvin ja huomaat sen kasvattavan suosiotaan kohderyhmässäsi, voit miettiä sen laajentamista kokonaiseksi verkkokurssiksi. Pyydä e-kirjan hankkineilta nimetöntä palautetta ja kehittämisehdotuksia ja hyödynnä näitä verkkokurssin kehittämisessä. Lisää e-kirjan sisältöön vielä enemmän materiaalia kirjan aiheeseen liittyen ja kokoa siitä verkkokurssi.

Näin voit helposti ja luotettavasti selvittää, mikä aihe yleisöäsi kiinnostaa. Huolellisen taustatyön tekeminen vie aikaa, mutta kun sen tekee huolella ja tarkasti, välttää matkalla monta virhettä. Näin turhan työn määrä minimoituu ja lopulta aikaasi säästyy. Näiden vinkkien avulla sinäkin opit, miten löytää myyvä aihe verkkokurssille tai e-kirjalle.

Jos sinä olet kiinnostunut oman e-kirjan kirjoittamisesta, olen kehittänyt sitä varten ”Kirjoita oma e-kirja” -e-kirjan.

Lukemalla läpi ”Kirjoita oma e-kirja” -e-kirjani, otat pienimmän mahdollisen askeleen matkallasi kohti digiyrittäjyyttä. Näet, että tämä on täysin mahdollista myös sinulle. Ennen kuin teet päätöstä suuntaan tai toiseen, lue kirjastani, mitä minulla on aiheesta kerrottavaa. Näin säästät aikaa etkä jää vuosiksi pähkäilemään, kannattaako vaiko eikö.

Koskaan ei voi tietää. Voihan olla, että sinulla on kolmen kuukauden päästä valmiina oma myyvä e-kirja! ”Kirjoita oma e-kirja”-e-kirja auttaa sinua hahmottamaan kirjoitusprosessin, kirjoittamaan oman e-kirjan ja myymään e-kirjaa tuloksellisesti. Näet myös, miten e-kirjalla on mahdollista tehdä alle vuodessa myyntiä 30 000 euroa.

Ja kuka tietää, ehkä kolmen kuukauden kuluttua sinulla on oma e-kirja valmis ja alat saamaan automatisoitua tuloa omalle tilillesi.

Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?