Miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla [Case Study]

Tässä postauksessa näytän sinulle, miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla. Kyseessä on tuttuun tapaan Case Study -postaus, joka sisältää kuvakaappauksia ja käytännön vinkkejä.

Olen saanut muutamalta lukijalta tämän vuoden puolella kyselyn, onko blogi aivan välttämätön vai voiko nykyään pelkällä nettisivulla tienata rahaa. Syksyn tullen päätin testata erästä teoriaa, johon olen aika ajoin törmännyt netissä.

Postauksen keskiössä on ns. minisivusto, joka on hyvin kapea versio blogista. Minisivustolla ei ole muita sivuja kuin blogi ja blogipostauksetkin ovat todella lyhyitä.

Miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla [Case Study]

Elokuun puolessavälissä, kun lapset olivat aloittaneet opiskelun, minulla oli vihdoin kunnolla aikaa tehdä töitä. Niinpä perustin minisivuston, latasin siihen teeman ja etsin muutamia affiliatetuotteita, joita suosittelin blogissa. Blogi oli englanninkielinen.

Alla oleva kuvakaappaus on otettu 29.8.2019 kuten päivämäärästäkin näkyy. Koska aloitin kuun puolessavälissä, en päässyt 200 euroon, mutta tiedän, että tämänkaltainen tulovirta on mahdollista minisivuston kanssa.

Mikä on minisivusto?

Minisivusto on blogin kaltainen sivusto, johon tuotetaan sisältöä säännöllisesti 1–4 kertaa viikossa, mutta postaukset ovat superlyhyitä. Puhutaan tyypillisesti 100–200 sanasta.

Koska postaukset ovat näin lyhyitä, minisivuston postausten hakukoneoptimointiin ei oikeastaan kannata käyttää aikaa. Google kun vaatii minimissään 300 sanaa.

Totta kai koko sivuston voi (ja kannattaa) optimoida, mutta silloin sivuston nimi tulee valita todella tarkkaan. Sivuston nimi (ja domain eli url) määrittelee lopulta, mille hakusanoille sivusto optimoidaan.

Minisivuston pääpaino on siinä, että siihen tuotetaan sisältöä, joka jaetaan suoraan sosiaaliseen mediaan ja pyritään saamaan viraaliksi. Apuna voidaan käyttää videoita, kuvia ja maksettuja mainoksia.

Kenelle minisivusto sopii parhaiten?

Minisivusto sopii parhaiten henkilölle, jolla on aikaa sivuston rakentamiseen. Vaikka minisivusto on kapeampi versio blogista, eikä rakennettavaa ole niin paljon, oma aikansa siihen on käytettävä.

Henkilön on myös hyvä panostaa sivustoon rahallisesti, jotta sen saa alusta saakka rakennettua oikealla tavalla. Minisivuston tekijän ei kannata pelätä tekniikkaa eikä englannin kieltä, sillä siihen törmää väistämättä vähintäänkin teeman asentamisessa ja muokkaamisessa.

Minisivuston voi rakentaa oman harrastuksen ympärille, koska silloin aiheesta tietää jo paljonkin ja sisältöä on helpompi kirjoittaa. Esimerkiksi koira-, kissa- ja muut kotieläinharrastajat, autoja tuunaavat tai vaikkapa puutarhan hoidosta kiinnostuneet ihmiset voivat rakentaa minisivuston. Mitä intohimoisempia harrastajia löydät (kuten esim. golf), sitä varmempaa tulojen saanti lopulta on.

Kannattaa kuitenkin välttää ”valtavirta-aiheita”, kuten painonpudotusta, rahan tienaamista ja parisuhteita. Nämä ovat niin kilpailtuja, että siellä oman äänen kuuluviin saaminen on työn ja tuskan takana.

Minisivusto on nopea laittaa pystyyn

Minisivuston perustaminen on nopeaa. Ja vaikka sen voikin tehdä ilmaiseen Bloggeriin tai WordPress.comiin, suosittelen edelleen tekemään ihan oikean sivuston. Eli hankkimaan palvelimen ja perustamaan WordPress.org-sivuston.

Se on aina luotettavamman ja ammattimaisemman näköinen, ja sitä nykyään tarvitaan enemmän kuin muuta. Jos sivusto on epäluotettavan näköinen tai oloinen, voit heittää 200 euron tienesteille hyvästit.

Minisivusto ei tarvitse kaikkia samoja lisäosia kuin normaalit kotisivut ja blogit, jolloin lisäosien asentaminen ja käyttöönotto vähentää rakentamisaikaa. Minisivuston tärkein elementti on sen ulkoasu eli teema.

Panosta minisivuston teemaan

Minisivusto tarvitsee kaksi elementtiä toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla:

 • oikeanlainen teema
 • helposti viraaliksi lähtevät sisällöt

Oikeanlainen teema mahdollistaa sen, että minisivustosta voidaan pitkällä aikajänteellä rakentaa iso sivusto ilman, että teemaa tarvitsee vaihtaa. Kun valitset teemaa minisivustollesi, varmista, että siitä löytyy nämä mm. sisäänrakennetut elementit:

 • vain tarpeellinen määrä koodia, jotta sivuston latausnopeus ei kärsi
 • toimii WordPress 5.0+ -version kanssa
 • yhteensopiva Gutenberg Editorin kanssa
 • voi tehdä kustomoidun videoiden katselulistan (Youtube, Vimeo, mp4.)
 • Ad Blocker -estolaite, joka pyytää kävijää poistamaan Ad Blockerin käytöstä
 • responsiivinen jokaisella laitteella (tietokone, puhelin, tabletti)
 • toimii useilla eri selaimilla
 • tukee Google Analyticsia ja Google Adsensea ilman erillistä lisäosan asennusta
 • somejakopainikkeet ja niiden tilastot sisäänrakennettuna
 • useita eri kokoisia mainospaikkoja joko myytäville mainoksille, Google Adsense -mainoksille tai affiliatebannereille
 • mahdollisuus lisätä oma vesileima omiin kuviin
 • kuvien luvattoman linkittämisen esto

Mikäli teemasta löytyy tämänkaltaisia toimintoja, voit hyvillä mielin unohtaa neljä yleisintä lisäosaa. Vähemmän lisäosia, nopeampi latausnopeus, tyytyväisemmät lukijat.

Viraaliksi lähtevien sisältöjen ei tarvitse olla pitkiä. Kyllä, suosittelen edelleen kirjoittamaan pitkää sisältöä, jotta Google alkaa ohjaamaan kävijöitä sivustollesi suoraan Googlesta. Mutta jos et halua käyttää aikaa hakukoneoptimointiin alussa, voit jättää sen tekemättä.

Viraaliksi lähtevä postaus tarkoittaa, että jaat postauksen someen ja muut alkavat jakamaan sitä nopeasti eteenpäin. Ensimmäisen vuorokauden aikana postausta on saatettu jakaa jopa satoja kertoa.

Mitä minisivusto tarvitsee tuodakseen 200 euroa kuussa?

Minisivusto tarvitsee blogin, johon julkaistaan 1–4 kertaa viikossa uusi postaus. Koska postaukset ovat lyhyitä, julkaisuväli voi olla näinkin lyhyt. Pitkillä, yli 1 000 sanaa sisältävillä postauksilla sopiva julkaisuväli on viikko.

Sen lisäksi sivusto tarvitsee somejakopainikkeet, jotta lukijat (ja sinä) voitte jakaa postauksia suoraan somessa. Voit yhdistää minisivuston Jetpackiin ja sitä kautta eri somekanaviin (LinkedIn, Facebook, Twitter ja Tumblr tuettuina), jotta uusi postaus jaetaan suoraan näihin kanaviin, kun se julkaistaan. Mutta tämä ei ole välttämätöntä alussa, jos haluat päästä nopeammin liikkeelle.

Lopuksi minisivusto tarvitsee näkyvät tilastot, jotta lukijat näkevät, että postauksia oikeasti luetaan ja jaetaan. Tämän enempää sivustolla ei tarvitse olla.

Ilmaisia videoita postausten tueksi

Interwebin ihmeellisestä maailmasta on mahdollisuus löytää sivustoja, josta voit ladata joko ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan lyhyitä, noin 15 sekunnin – 5 minuutin mittaisia videoita. Videoiden ideana tässä konseptissa on se, että kun postaus julkaistaan, se jaetaan someen videon kera.

Miksi?

Koska videoita pysähdytään katsomaan enemmän kuin pelkkää kuvaa. Video on helpompi saada viraaliksi kuin pelkkä postaus.

Miten minisivusto tuottaa rahaa?

Minisivuston voi kaupallistaa eri tavoilla. Yksi suosituimmista on edelleen affiliatemarkkinointi. Etsit 10 tuotetta, jotka liittyvät minisivuston aiheeseen. Kirjoitat yhdestä tuotteesta 5 pientä postausta ja ajastat ne ilmestymään tulevien viikkojen aikana. Esimerkiksi näin:

 1. Affiliatetuote 1
  • postaukset julkaistaan viikolla 35 (ma, ke)
  • postaukset julkaistaan viikolla 36 (ti, to)
  • postaukset julkaistaan viikolla 37 (pe, su)
  • postaukset julkaistaan viikolla 38 (la)
 2. Affiliatetuote 2
  • postaukset julkaistaan viikolla 35 (ti, to)
  • postaukset julkaistaan viikolla 36 (ma, ke)
  • postaukset julkaistaan viikolla 37 (la)
  • postaukset julkaistaan viikolla 38 (pe, su)

Saman toistat jokaisen affiliatetuotteen kohdalla. Voit julkaista yhden postauksen viikossa tai jos aikaa ja halua on, voit kirjoittaa yhdestä tuotteesta 10 minipostausta ja julkaista useamman postauksen viikossa. Postauksia kannattaa jaksottaa ilmestymään eri viikoilla, jotta ne tuovat monipuolisuutta sisältöön.

Pointti on tässä se, että kirjoitat yhdellä kertaa kaikki postaukset tuotteesta, jotta pystyt samalla kertaa kirjoittamaan useasta eri näkökulmasta.

5 lyhyen postauksen kirjoittamiseen menee aikaa yksi päivä. Kun tähän tulee rutiini, kirjoittaminen nopeutuu. Yhtäkkiä huomaatkin, että sinulla on jo vuoden verran postauksia kirjoitettu ja ajastettu. Eikä aikaa kulunut kuin muutama päivä.

Mitä postaukseen kirjoitetaan?

Lähtökohtaisesti suosittelen aina kirjoittamaan pitkää sisältöä. Mutta minisivustolla, joka laitetaan pystyyn nopeasti, postausten on tarkoitus olla lyhyitä. Tällöin postaukseen kirjoitetaan ainoastaan tiiseri, joka houkuttelee lukijan klikkaamaan eteenpäin ja tutustumaan suositeltuun tuotteeseen.

Tiiseriä voidaan visuaalisesti ”pitkittää” sillä, että kappaleet ovat 1–2 rivin pituisia ja lauseet mahdollisimman lyhyitä. Tekstiin voidaan kirjoittaa lyhyt tarina tuotteen takana, kuten esimerkiksi

 • kuka tuotetta on testannut (ystävä, sukulainen)
 • miksi tuotetta testattiin (mikä ongelma sillä halutaan poistaa)
 • miksi tuote on hyvä (millaisia tuloksia sillä saatiin)
 • ja miten tuotteesta voi lukea lisää (linkki affiliatetuotteeseen)

Postausten jakaminen someen

Sinun ei kannata liittyä blogillasi jokaiseen somekanavaan. Ainostaan niihin, joissa arvelet lukijoittesi viihtyvän eniten. Lähtökohtaisesti suosittelen Facebookia ja Pinterestiä.

Postausten jakamiseen menee sinulta aikaa noin 5 minuuttia päivässä. Pinterest-grafiikan tekemiseen menee alussa ehkä pari tuntia, mutta kun pohja kuvalle on tehty, voit vain muokata kuvaa ja ladata sen koneelle ja sieltä linkin kera Pinterestiin. Tällöin homma sujuu jo vartissa.

20 minuuttia päivässä postausten jakamista someen on täysin riittävä määrä tuomaan sinulle tarvittavan liikenteen minisivustollesi.

Tässä yhden affiliatetuotteen Pinterest-tilastot ensimmäisen viikon jälkeen:

Miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla

Miten nopeasti tuloksia voi odottaa?

Riippuu ihan siitä, miten paljon olet valmis tekemään tämän eteen töitä. Minisivuston voi perustaa 15 minuutissa ja teeman asentamiseen menee noin minuutti. Teeman ja siten koko sivuston ulkoasun muokkaukseen kuluu aikaa yhdestä päivästä yhteen viikkoon riippuen siitä, kuinka monipuolisen ja ”täydellisen” haluat siitä tehdä ja kuinka paljon teknistä osaamista sinulla jo on.

Voit varata sivuston tekemiseen viikon ja työstää sivustoa joka päivä 3–6 tuntia tai voit varata sivustolle kaksi viikkoa ja työstää sitä 1–2 tuntia per päivä. Valinta on täysin sinun. Mitä enemmän pystyt panostamaan alussa sivuston tekemiseen ja postausten kirjoittamiseen, sitä nopeammin sinun on mahdollista saada tuloksia.

Suosittelen alussa sitä, että sivusto vain perustetaan ja postauksia aletaan kirjoittamaan ja julkaisemaan ilman sen suurempaa miettimistä ulkoasusta. Ulkoasua voi (ja kannattaa) muokata myöhemmin ja pikkuhiljaa. Mutta ulkoasun täydellisyydellä ei ole merkitystä, jos lukijoilla ei ole mitään luettavaa. Siisti ulkoasu on tärkeämpi kuin täydellinen.

Ja jos nyt halutaan nopeasti tienata rahaa, silloin ulkoasun viilaamiseen ei kannata käyttää aikaa. Joka tapauksessa minisivuston perustamiseen ja rakentamiseen menee hieman rahaa (150–250 euroa), joten on hyvä, että jo ensimmäisen kuukauden aikana minisivusto tuottaisi minimissään 75 euroa. Seuraavassa kuussa tulo on mahdollista jo tuplata tai jopa triplata. Mitä enemmän sisältöä saat blogiin ja sitä kautta someen, sitä enemmän ja nopeammin 200 euroa kuussa on mahdollista saavuttaa.

Suomeksi vai englanniksi?

Ikuisuuskysymys, jota moni varmasti miettii. Jos halutaan oikoa mutkia (mitä henkilökohtaisesti en suosittele), on mahdollista rakentaa minisivusto englanniksi ja hyödyntää suositeltavien tuotteiden myyntisivujen tekstiä blogipostauksissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että otetaan tuotteen myyntisivulta tekstiä, jota muokataan hieman (koska plagiointi ei ole sallittua) ja sitten teksti vain julkaistaan ”omana tekstinä”. Tätä näen hyvin paljon.

Suomessa ja suomen kielellä en ole henkilökohtaisesti saanut tällaista minisivustoa toimimaan, eli tulokset, jotka näit sivun ylälaidassa ovat tosiaan englanninkieliseltä sivustolta. Sivustolla olevat tekstit on osittain tehty juuri tällä tavalla, eli muokattu tuotteen myyntisivun tekstistä, mutta osa on myös ostettu haamukirjoittajalta Fiverin kautta.

Noin 1 000 sanan postauksesta olen maksanut $15, jonka jälkeen olen voinut pilkkoa postausta useampaan pienempään postaukseen. Englanninkielisen tekstin muokkaaminen on minulle helpompaa kuin koko tekstin kirjoittaminen.

Mistä löydät tuotteet?

Itse olen käyttänyt paljon Clickbankin tuotteita, kun kyseessä on englanninkielinen sivusto. Muita sivustoja ovat mm.:

Suomessa puolestaan toimii mm.:

Yrityksillä itsellään voi olla oma affiliateohjelma, jolloin heidän sivustollaan on linkki ”Affiliates-” tai ”Referral program” -sivulle.

Näin rakennat minisivuston eettisesti

Minisivuston konseptia on helppo käyttää väärin. Provosoivat ja suuria lupauksia antavat otsikot herättävät aina mielenkiintoa ja saavat ihmiset klikkaamaan postauksia. Niitä jaetaan aktiivisesti somessa, jolloin provosoivat otsikot löytävät tiensä sellaistenkin ihmisten silmien eteen, jotka ostavat tuotteita, joita eivät tarvitse.

Miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla

 

Onko mahdollista tienata 80 000 dollaria kuussa affiliatemarkkinoinnilla? Todennäköisesti joku sen tekee. Mutta ei se kuukaudessa onnistu. Yleensä tämänkaltaisten tulosten saaminen vaatii useamman kuukauden ja jopa vuoden työn.

Mutta 200 euroa kuussa on mahdollista saavuttaa jo 30 päivässä. Kunhan vain ”töitä” tehdään aktiivisesti joka päivä tämän tavoitteen eteen. On turha kuvitella, että pelkkä minisivuston perustaminen tuo sinulle tuloja…

Kun haluat toimia eettisesti ja moraalisesti oikein, varmista että

 • suosittelet vain niitä tuotteita, joita olet itse valmis ostamaan
 • testaat itse ensin tuotteet (vaikka se saattaa vaatia tuotteen ostamista omilla rahoilla)
 • mietit, kenelle tuote oikeasti sopii ja kenelle ei ja tuot sen avoimesti minisivustolla esille
 • kerrot avoimesti ja läpinäkyvästi tienaavasi rahaa, mikäli tuotteita ostetaan linkkisi kautta
 • tuotat aina omaa uniikkia sisältöä

Pinnaa Pinterestiin, niin löydät postauksen nopeasti myöhemminkin

Miten tienaat 200 euroa kuussa minisivustolla

Julkaistu kategoriassa: