Miten vastaat negatiiviseen kommenttiin?

Minulta kysytään paljon, miten vastaan negatiivisiin kommentteihin somessa ja/tai blogipostauksissa. Olen kertonut tämän saman asian blogivalmennuksissani mutta haluan kertoa tämän myös sinulle, jotta pystyt vähentämään negatiivisten kommenttien määrää.

On hyvä muistaa, että ihmiset kommentoivat negatiiviseen sävyyn monesta eri syystä.

Yleensä taustalla on jokin tarve:

  • tarve purkaa omaa pahaa oloa
  • tarve tulla nähdyksi
  • tarve tulla kuulluksi
  • tarve tulla huomioiduksi
  • tarve purkaa pintaan noussutta kipupistettä
  • ja niin edelleen

Älä siis koskaan ota negatiivista kommenttia henkilökohtaisesti.

Riippuen kommentista, pituudesta ja aihepiiristä, vastaan negatiivisiin kommentteihin (hieman mukaellen) näin:

Hei, kiitos kommentistasi. Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka uskaltavat omalla nimellä ja kasvoilla (esim. FB) kertoa rehellisesti omat mielipiteensä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja on hienoa, että päätit tuoda sen julki näin. Haluan toivottaa sinulle hyvää jatkoa ja kaikkea hyvää tulevaan.”

Kommentti on vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.

Tärkeintä sinun vastauksessasi on se, että kerrot kommentoijalle näkeväsi, kuulevasi ja ymmärtäväsi häntä. Yleensä tämä riittää. Tämän vastauksen jälkeen en ole samoilta henkilöiltä saanut muita negatiiviisa kommentteja.

Lue lisää: Miten vastaat jos saat negatiivisen kommentin tai sinua kritisoidaan?

Blogiin voi kommentoida myös anonyymisti. Silloin vastaukseni on tämän suuntainen:

Hei, kiitos kommentistasi. Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka uskaltavat kertoa rehellisesti omat mielipiteensä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja on hienoa, että päätit tuoda sen julki näin. Mikäli haluat keskustella kanssani tästä asiasta enemmän, toivon, että jatkossa kommentoit omalla nimellä ja kasvoilla, kiitos. Haluan toivottaa sinulle hyvää jatkoa ja kaikkea hyvää tulevaan.

Tämä kommentti asettaa kommentoijalle rajat. Hän tietää, että olet nähnyt ja kuullut hänet mutta et hyväksy anonyymisti kirjoitettuja negatiivisia kommentteja. Annat hänelle mahdollisuuden korjata omaa käytöstään ilman, että hän menettää omia kasvojaan julkisesti.

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon