Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin (Tutorial osa 1.)

Postauksen lukemiseen käytettävä aika n. 5 min

Tehtävien tekemiseen käytettävä aika n. 30 min – 1 h

Tässä postauksessa näytän kuvaruutuohjein, miten lisäät affiliatelinkin tekstiin. Tekstilinkin tekeminen on varmasti monelle tuttua, saahan valmiita affiliatelinkkejä suoraan verkostoista (Tradedoubler / Tradetracker). Mutta tässäkin on yllätys yllätys, oikea ja väärä tapa laittaa affiliatelinkki blogiin.

Noh, ei huolta, tämän postauksen jälkeen osaat:

  • valita oikean affiliatelinkin verkostosta
  • lisätä linkin blogitekstiin
  • varmistaa, että linkissä on nofollow-koodi

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Tässä postauksessa käytän esimerkkinä Tradedoubler affiliateverkostoa ja Radisson Blu hotelliketjua.

Leikitään, että olen käynyt Budapestissä ja viettänyt siellä viikon rentouttavan loman. Olen yöpynyt Radisson Blu hotellissa ja olen hotelliin super-tyytyväinen.

Selvennyksen vuoksi haluan todeta, että olen käynyt Budapestissa vuonna 2016 mutta en ole koskaan yöpynyt siellä Radisson Blu hotellissa.

Nyt olen kirjoittamassa postausta, johon haluan lisätä affiliatelinkin hotellin sivuille. Jes, ensimmäisenä kirjaudun tietysti Tradedoubleriin ja etsin Radisson Blun ohjelman. Oletetaan, että olen liittynyt ohjelmaan jo aikaisemmin ja minut on hyväksytty siihen. Seuraavaksi avaan uuden välilehden ja menen Radisson Blun sivuille. Klikkaan ensin Budapestin kuvaa ja päädyn sivulle, jossa esitellään hotellia.

Maalaan sivun osoitteen (url) ja siirryn takaisin Tradedoubleriin.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Tradedoublerissa klikkaan Radisson Blu-ohjelman Syvälinkitys painiketta…

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

… lisään hetki sitten kopioimani osoitteen (urlin) ja liitän sen ”kohde-URLi” kohtaan, vaihdan täpän ”Täysi ankkuriteksti” kohdasta ”URLi” kohtaan ja lopuksi maalaan ja kopioin koko linkin ”Syvälinkityskoodi” kohdasta. Sen jälkeen pääsen lisäämään linkin varsinaiseen blogitekstiin.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Linkki lisätään näin:

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Klikkaa ”linkkivaihtoehdot” kuvaketta…

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

…ja lopuksi lisää linkki ja varmista, että linkki avautuu uuteen ikkunaan (suositus). Kun linkki laitetaan avautumaan uuteen välilehteen, se pienentää välitön poistuminen prosenteissa lukua Google Analyticsissa. Lopuksi tallenna linkki klikkaamalla ”Lisää linkki” painiketta.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Linkki lisätään aina ankkuritekstiin, joka olisi hyvä olla

  • riittävän pitkä, jotta se erottuu muusta tekstistä
  • erivärinen kuin muu teksti
  • (alleviivattu)
  • ja liittyä kohdeosoitteeseen.

Toisin sanoen, jos lisään linkin vain yhteen sanaan, se ei kiinnitä riittävästi huomiota lukijassa varsinkin, jos tekstiä vain silmäillään.

Noh, huomasitko tekstilinkin Radisson Blun sivuille?

Ei se mitään jos et huomannut 😀 Tätä juuri tarkoitinkin. Eli kun haluat lisätä affiliatelinkin blogiin, varmista, että se erottuu riittävästi. Kuten tässä –> Ja jos yövyt Radisson Blussa, kun matkustat Budapestiin, nukut varmasti hyvin. Tämä on kaikista helpoin tapa lisätä affiliatelinkki blogiin.

Miksi syvälinkitys?

Monet bloggaajat lisäävät blogiin affiliatelinkkejä, jotka ohjaavat vain verkkokaupan tai yrityksen etusivulle. Tämä vähentää ostosten määrää sillä lukija haluaa ennenkaikkea helppoutta. Pari klikkausta ja hän voi ostaa tuotteen. Jos lukija ”joutuu” verkkokaupan etusivulla, hän joutuu käyttämään aikaa etsiäkseen tuotteen. Mitä enemmän lukija joutuu tekemään töitä ostoksen eteen, sitä todennäköisemmin ostos jää tekemättä.

Syvälinkitä AINA affiliatelinkit suoraan tuotteeseen, jota olet suosittelemassa.

Toinen vaihtoehto lisätä affiliatelinkki blogiin on tämä

Maalaa sen sivuston url, johon haluat tehdä affiliatelinkin. Mene Tradedoubleriin, valitse ohjelma ja klikkaa ”Syvälinkitys”. Pidä täppä ”Täysi ankkuriteksti” kohdassa ja lisää hetki sitten maalaamasi ja kopioimasi url kohtaan ”Kohde-URLi”. Sen jälkeen mieti, mikä on hyperlinkin teksti, johon haluat linkin liittää.

Tässä esimerkissä laitoin tekstiksi vain ”Tähän voit lisätä oman tekstin” mutta siihen kannattaa ehdottomasti miettiä jotain, joka liittyy valitsemaasi tuotteeseen. Minun kohdallani se siis olisi Radisson Blu ja Budapest.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Tämän jälkeen sinun tulee maalata koko ”Syvälinkityskoodi” laatikossa oleva teksti ja kopioida se. Sen jälkeen siirry blogiin ja lisää koodi Teksti editoriin (WordPress) tai HTML-editoriin (Blogger) ja lisää koodi haluttuun kohtaan.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Nyt koodi näyttää sinulle valmiin tekstin ja tekstiä klikkaamalla päädyt kohdesivulle.

–> Tähän voit lisätä oman tekstin <–

Mutta sitten hifistellään vähän…

Itselläni on paha tapa kurkkia linkkejä etukäteen. Eli jos viet hiiren linkin päälle mutta et klikkaa linkkiä, saat näyttöruudun vasempaan alakulmaan linkin näkyviin. Tästä voidaan hyvin äkkiä päätellä, että kyseessä on affiliatelinkki. Noh, nyt jos olen ollut tuhma, enkä ole kertonut lukijiolle, että postauksessa on affiliatelinkkejä, mitä luulet lukijan tekevän?

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Klikkaako hän linkkiä vai ei? No takuulla ei klikkaa. Lukijat eivät ole tyhmiä. En ole ainoa, joka katsoo linkit etukäteen. Ja jos lukija näkee, että blogissa on affiliatelinkkejä mutta siitä ei ole mainittu postauksessa, miksi lukijan pitäisi ”maksaa” sinulle piilomainonnasta…?

Miten ”piilottaa” affiliatelinkit oikein?

Ensinnäkin, piilomainonta on laissa kielletty. Affiliatelinkeista pitää kertoa joka kerta, kun laitat niitä postauksiin. Pelkkä ilmoitus blogin sivupalkissa ei siis riitä. Lisää tieto affiliatelinkistä joko postauksen ylä- tai alalaitaan. Teksti voi yksinkertaisuudessaan olla tällainen:

”Osa tämän postauksen linkeistä on ns. affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt hankkimaan suosittelemani tuotteen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Saaduilla tuloilla ylläpidän tätä blogia. Mielipiteet tuotteesta ovat omiani.”

Affiliatelinkeistä voidaan kuitenkin tehdä ”nätimpiä”, jolloin ne eivät erotu räikeästi muista linkeistä. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

  • käyttämällä Bitlyn kaltaista urlien lyhentäjää (Blogger)
  • tai PrettyLinkillä, jos sinulla on WordPress

Eli, jos viet hiiren nyt tämän linkin päälle ja katsot sivun vasenta alalaitaa, huomaat Tradedoublerin linkin hävinneen ja tilalle tulleen bitly-linkin.

Vastaavasti jos viet hiiren tämän linkin päälle ja katsot vasenta alalaitaa, huomaat, että nyt linkki onkin ”minun” blogin linkki. Kyseessä on PrettyLink lisäosa. Näyttää paljon kivemmalta kuin se Tradedoublerin oma linkki, eikö?

Nofollow-koodi

Affiliateverkostoista saatavissa affiliatelinkeissä on yleensä nofollow-koodi olemassa. Mutta muihin affiliatelinkkeihin se tulee lisätä käsin.

Nofollow-koodi = affiliatelinkissä oleva koodinpätkä, joka kertoo Googlelle, ettei kyseistä linkkiä oteta huomioon sinun tai yrityksen PageRankissa. Tällä tavalla affiliatelinkit eivät vääristä Googlen hakutuloksia.

Tällöin sinun tulee muokata linkkiä käsin. Se tehdään niin, että vaihdat editorin graafisesta tekstiin, etsit affiliatelinkin ja lisäät sinne rel=”nofollow” alla olevan kuvan mukaisesti.

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Mikäli sinulla on WordPress-alusta ja käytät maksutonta PrettyLink lisäosaa, voit lisätä nofollow-koodin helposti näin:

Näin lisäät affiliatelinkin tekstiin

Jes! Nyt tiedät erilaisia tapoja, miten lisäät affiliatelinkin teksiin oikealla tavalla ja varmistat, että sekä lukija että Google on tyytyväinen. Seuraavassa postauksessa näytän, miten lisäät affiliatelinkin kuviin.

Ajatuksia? Mietteitä? Kysymyksiä? Tiedät mitä tehdä 😉

 

Lue lisää affiliatemarkkinoinnista:

 


**Tässä postauksessa on affiliatelinkkejä. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi. Kuitenkin tässä postauksessa ”suosittelen” jotain sellaista, mitä en ole itse kokenut. Affilitelinkki on otettu opetuskäyttöön.  Varatessasi yöpymisen Radisson Blu hotellista klikkaamalla tässä postauksessa olevaa affiliatelinkkiä, saan siitä rahallisen komission. Komissio ei kasvata yöpymisen hintaa.**

Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 226 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?