Näin paikkariippumaton Amazon-liiketoiminta rakennetaan

Näin paikkariippumaton Amazon-liiketoiminta rakennetaan

Postaus sisältää affiliatelinkkejä | Affiliatelinkit merkitty (*) merkillä

Näin paikkariippumaton Amazon-liiketoiminta rakennetaan | Olen saanut paljon kyselyitä siitä, miten paikkariippumaton liiketoiminta rakennetaan Amazon-verkkokaupan avulla.

Haastattelin hyvää ystävääni ja kollegaani (kutsutaan häntä vaikka Heliksi*), joka aloitti oman Amazon-liiketoimintansa reilu vuosi sitten. Hän osallistui Amazon Mastery -verkkokurssille (*) ja rakensi oman liiketoimintansa heidän ohjeidensa mukaan.

Tällä hetkellä (2018) Helin* liiketoiminta pyörii hyvin ja tuottaa noin 1000 euroa nettotuloa kuukausittain.

Kuten missä tahansa muussakin liiketoiminnassa myös Amazonissa on tärkeä muistaa, että mitään tuloksia ei saa, jos ei ole valmis tekemään töitä sen eteen. En muista, kuka amerikkalainen valmentaja tämän on sanonut, mutta lainaan häntä (kaikki kunnia hänelle):

”Jos se olisi helppoa, kaikki olisivat Amazon-miljonäärejä.”

Heli* tekee keskimäärin 10 000 euroa  myyntiä kuukaudessa tällä liiketoiminnalla. Voitolle hän jää kaikkien kulujen jälkeen noin 1000 euroa kuussa.

Sanottakoon vielä se, että Heli* rakentaa Amazon-liiketoimintaa sivubisneksenä, joten mikäli tähän liiketoimintaan pystyy panostamaan täysiaikaisesti, tulokset on mahdollista jopa tuplata.

Miksi Amazon-liiketoiminnasta hypetetään?

Similarwebin tekemän tutkimuksen mukaan Amazon oli Yhdysvaltain suurin verkkokauppa vuonna 2018. Amazonissa tunnet olevasi kuin lapsi karkkikaupassa. Tuskin maailmasta löytyy montakaan tuotetta, jota ei olisi saatavilla Amazonin kautta.

Ja siinä hypetyksen syy onkin: Amazonin massiivinen asiakasmäärä. Vuoden 2016 ensimmäisellä kvartaalilla Amazonissa oli yli 310 miljoonaa avattua asiakastiliä. Vuonna 2017 Amazonin myynti oli 177,9 miljardia dollaria.

Paikkariippumattoman Amazon-liiketoiminnan ydin on, ettei sinun tarvitse tehdä omia tuotteita. Voit etsiä myytäviä tuotteita esimerkiksi Alibabasta, brändätä ne omalle brändillesi ja myydä Amazonissa. Näin niin kuin pähkinänkuoressa.

Jos löydät itsellesi vain 0,01 prosentin suuruisen asiakaskunnan, joka ostaa sinulta 15 dollarin arvoisen tuotteen joka kuukausi, myyt keskimäärin 465 000 dollarilla kuukaudessa, jolloin voittoa voi tulla 46 500 dollaria kuukaudessa. Ei siis ihme, että hypetetään…

Amazon jakaa mielipiteitä

Amazonista ollaan montaa mieltä. Toiset eivät suurin surminkaan osta mitään Amazonista, koska heidän mielestään siellä on myytävänä pelkkää kiina-krääsää. Toiset taas ostavat sieltä lähes kaiken.

Itse olen siinä välissä. Oma arvomaailmani sotii kiina-krääsää vastaan, mutta uskon vahvasti siihen, että Amazonista löytyy oikeasti hyödyllisiä tuotteita, joita kannattaa ostaa. Jos siis myyntiä ajattelee enemmänkin ihmisten auttamisena kuin oman edun tavoitteluna, lähtökohta oman liiketoiminnan rakentamiselle on hyvä.

Ennen kuin teet päätöksen aloittaa…

…sinun tulee pystyä sitoutumaan liiketoiminnan rakentamiseen. Kuten olen sanonut aikaisemminkin, sanon uudelleen:

”Menestyäksesi verkossa tarvitset joko aikaa tai rahaa. Aikaa opetellaksesi kaiken alusta saakka itsenäisesti tai rahaa, jolla voit oppia nopeampia reittejä, eli hyödyntää niiden menetelmiä, jotka ovat jo saavuttaneet sen mitä haluat.”

Ihan sama pätee Amazon-liiketoimintaan. Helin käymän verkkokurssin opettajat ovat aloittaneet 1000 euron alkuinvestoinneilla. (*) He ovat investoineet työkaluihin ja mainoksiin näkyvyyden saamiseksi. He ovat tehneet kaiken raskaan työn ja opettavat nyt liiketoiminnan rakentamista muille.

Heli* on investoinut kaikkiaan 7 000 euroa oman Amazon-liiketoimintansa rakentamiseen vuoden aikana. Tällä hetkellä hänellä on Filippiineillä assari, joka hoitaa asiakaspalvelua, tilaa lisää tuotteita ja kilpailuttaa materiaalien toimittajia. Myynnistä saatavat rahat pyörittävät liiketoimintaa, eikä lisäinvestoinnille ole tällä hetkellä tarvetta.

Heli* ei juuri nyt rakenna Amazon-liiketoimintaa aktiivisesti, vaan keskittyy Suomen liiketoiminnan skaalaamiseen. Sen sijaan hän aikoo panostaa tämän vuoden joulumyyntiin, sillä se on (yllätys yllätys) suurin myyntikuukausi.

Tässä on Helin* joulukuun 2018 tilastoja:

Näin paikkariippumaton Amazon-liiketoiminta rakennetaan

Vajaan 21 000 dollarin myynti, josta noin 2 000 dollaria nettotuloa.

Näin paikkariippumaton Amazon-liiketoiminta rakennetaan

Heli* investoi tuoton takaisin liiketoimintaan. Hän ostaa isompia määriä tuotteita, jolloin hän saa ne edullisemmin ja hänellä on enemmän myytävää. ROI ja myynti kasvavat pikkuhiljaa. Joulumyyntiin mennessä volyymit ovat jo mittavat.

Kuten yllä olevista tilastoista näet, myynti ei tarkoita sitä rahaa, jonka voit nostaa tilillesi. Kyseessä on kauppa, josta ostat materiaaleja tai tuotteita, ja myyt niitä kalliimmalla. Erotus jää sinulle. Fiksuna yrittäjänä investoit alussa erotuksen takaisin liiketoimintaan ja kasvatat myyntivolyymia.

Kyseessä ei siis ole ”rikastu-yhdessä-yössä”-liiketoiminta, vaan askel askeleelta rakennettava kestävä liiketoimintamalli.

Amazon-liiketoiminta on ”nopea aloittaa”

Noh, mikä on toiselle nopeaa, on toiselle hidasta. Mutta jo kuukauden aktiivisella työllä sinulla voi olla oma kauppa pystyssä Amazonin sisällä. Pystyt testaamaan tuotteita ilman suuria investointeja, pystyt etsimään loistavia tuotteita, joita myydä, ja kun sopivat tuotteet löytyvät, pystyt skaalaamaan liiketoimintaa sitä mukaa, kun myynti kasvaa.

Tärkeää on, että löydät tuotteita, joilla on kysyntää, muttei liikaa kilpailua. Älä siis tee sitä virhettä, että ”myyn mitä itse haluan”. Asiakkaita kannattaa kuunnella ja hankkia juuri sellaisia tuotteita, joilla on kysyntää.

Amazon-liiketoiminnassa sinulla ei ole:

 • omaa varastoa
 • inventaariotarvetta
 • rahaa liikaa kiinni materiaaleissa eikä varastossa
 • tarvetta paketoida tuotteita
 • eikä lähettää niitä itse
 • tarvetta hoitaa asiakaspalautuksia (mutta asiakaspalvelu kannattaa laittaa huippukuntoon)
 • tarvetta käyttää aikaa tuotteiden myyntisivun kirjoittamiseen (koska kaikki on vähän niin kuin valmista Amazonin puolesta)
 • tarvetta suunnitella tai tehdä omia tuotteita
 • tarvetta koodaustaidoille, eli sinun liiketoimintasi perustetaan suoraan Amazoniin

Kannattaako aloittaa yksin?

Ei. Ei missään nimessä. Nimittäin jos olen jotain yrittäjyydestä oppinut, on se tämä: yrittäessäsi tehdä kaiken yksin käytät satoja tunteja pelkästään tiedon etsintään, virheiden väistämättömään tekemiseen ja niiden korjaamiseen.

On täysin järjetöntä tehdä asioita vaikeimman kautta, kun on olemassa valmis sapluuna, jolla Amazon-liiketoiminnan saa pyörimään.

Amazon Mastery verkkokurssin valmentajat (*) ovat tehneet kovan työn rakentaessaan miljoonan dollarin kuukausimyynnin omassa Amazon-kaupassaan. He ovat tehneet virheet, joita sinun ei kannata toistaa. Ja nyt sinulla on mahdollisuus ottaa valmis kaava käyttöön ja rakentaa oma liiketoimintasi tämän vuoden aikana.

Paikkariippumaton liiketoiminta Amazonin avulla

Valmentajat asuvat ulkomailla (Filippiineillä), ja heillä on suuri tiimi, joka hoitaa liiketoimintaa. Heli* rakentaa paikkariippumatonta liiketoimintaa sekä Suomessa että Amazonin kautta.

Paikkariippumattomassa liiketoiminnassa tarvitset siis vain läppärin ja nettiyhteyden, aikaa ja alkuinvestoinnin. Sen jälkeen olet vapaa tekemään tätä ”työtä” mistä päin maailmaa tahansa.

Monesti paikkariippumatonta liiketoimintaa ”markkinoidaan” sillä, että voit matkustaa ympäri maailmaa tai asettua asumaan Thaimaahan tai Balille (tai Espanjaan 😉 ). Mutta ihan koto-Suomessakin tämä on mahdollista. Vaikka itsekin haaveilen Espanjan lämmöstä, realiteetit pitävät minut edelleen Suomessa.

Se, mikä itseäni paikkariippumattomassa liiketoiminnassa viehättää, on vapaus. Vapaus tehdä muutakin kuin vain töitä. Esimerkiksi tammi- ja helmikuussa tein vain kolmen tunnin työpäiviä. Se on todellista luksusta (minulle).

Mutta ehkä sinun tavoitteesi on rakentaa liiketoiminta, joka tuottaa sinulle kolmen vuoden päästä 15 000 euroa automatisoitua tuloa (tuloa, ei myyntiä) kuukausittain. Tai ehkä sinun tavoitteesi on muuttaa pois Suomesta, Suomen verotuksen alaisuudesta ja nauttia kiireettömästä arjesta Espanjan auringon alla.

Tai kenties haluat rakentaa nyt automatisoitua tuloa tuovan liiketoiminnan, jotta sinun ei tarvitse lähteä töihin, kun lapset menevät kouluun tai täyttävät kolme vuotta.

Olipa unelmasi mikä tahansa, muista nämä:

 • tämä liiketoiminta vaatii aikaa, työtä ja rahallisen investoinnin
 • liiketoiminnan rakentaminen ei ole aina läpihuutojuttu
 • teet virheitä ja joudut korjaamaan niitä, se on elämää
 • mutta hankkimalla opetusta niiltä ihmisiltä, jotka ovat jo tehneet tämän kerran, sinulla on suurempi mahdollisuus onnistua

 


*Ystäväni ei vielä tässä vaiheessa halua tuoda nimeään julkisuuteen Suomessa rakennettavan liiketoiminnan vuoksi.

(*) merkillä varustetut linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua verkkokurssiin. Mikäli päädyt ostamaan kurssin affiliatelinkkini kautta, saan siitä rahallisen komission.

Julkaistu kategoriassa: