Nordnet vs. Nordea -sijoitustaisto + The Projekti #6 viikko

|| Postaus sisältää affiliatelinkkejä ||

Uusi viikko ja uudet kujeet, viime viikolla kerron ja näytin, miten Nordnetin kautta tehdään sijoituksia, toki tähän on vielä myöhemmin tulossa tarkennusta.

Tällä kertaa pääsemme näkemään ensimmäisen yhteenvedon sekä Nordnetin että Nordean sijoituksista samalta sivulta. Jatkossa tulen tekemään tämän yhteevedon kerran kuussa, jokaisen kuun ensimmäisen projektiartikkelin kohdalla.

Mutta asiaan!

Nordnet vs. Nordea -sijoitustaisto

nordea_sijoitukset_kuukausi_7

Nordean sijoitukset ovat menneet hieman alaspäin, toki markkinoilla on ollut viitteitä tähän. Kuukausittain ostettuna kurssiheilahtelut tasaantuvat pitkällä aikajänteellä.

nordnet_sijiotukset_viikko_1

Myös Nordnetin rahastot (*) ottivat takapakkia heti alusta. Ei se mitään, näillä rahoilla kun ei ole tarkoitus viikon päästä Dubaihin lähteä 😀

Mielenkiinto sijoittamiseen syttyi jälleen, kun rahaa niihin laittoi. Viikonlopun olin Helsingissä työn merkeissä mutta junamatkan aikana ehdin hyvin lukea jälleen Tony Robbinsin Raha kirjaa (*), joten eiköhän tuo sijoitusstrategia tässä syksyn myötä tarkennu.

Viime viikolla säästöä tuli ruokabudjetista huimat 42,05 € ja vakuutusyhtiöstä palautusta 53,00 € lopetetusta vahinkovakuutuksesta. 53,00 € siirsin erilliselle tilille odottamaan hieman suurempaa summaa, jonka sitten sijoitan Nordnetin puolelle.

henkilökohtainen talousprojekti viikko 6 tulokset

 

Puhun paljon ylimääräisen rahan puolesta. Tässä kohtaa haluan tarkentaa ja tähdentää, mitä tällä rahalla tarkoitan.

Oletetaan, että olet tehnyt perheellesi kuukausibudjetin, jonka avulla kulut ovat hyvin hallinnassa. Pysytte budjetissä todella hyvin ja talous kääntyy kohtuullisen nopeasti tasapainoon. Silloin tällöin tilille kuitenkin tupsahtaa ”ylimääräistä” rahaa, kuten esim.:

  • veikkausvoittoja
  • vakuutuskorvauksia
  • synttärilahjoja
  • veronpalautuksia
  • kirpparimyyntejä
  • ja niin edelleen

 

Tämä raha on budjetin ulkopuolista rahaa. Tällä rahalla voidaan tehostaa esimerkiksi perinnässä tai ulosotosso olevien maksujen poismaksuja, velan nopeampaa lyhentämistä tai sijoittamista.

Itse asiassa suosittelen aina, että tämä ylimääräinen raha kerättäisiin erilliselle tilille (esim. S-pankkiin tilien avaaminen on maksutonta) ja jaettaisiin esim. 2 kuukauden välein vähintään 3 yhtäsuureen osaan:

  1. 1/3 osalla maksetaan nopeammin velkaa pois (tai perinnässä / ulosotossa olevia maksuja)
  2. 1/3 säästetään tai sijoitetaan
  3. 1/3 ”hurvitellaan” eli palkitaan itsemme ja perheemme hyvin tehdystä työstä

 

Tällä tavalla pystymme tekemään montaa asiaa samalla kertaa eikä summat rasita normaalia kuukausitalouttamme millään tavalla. Toki voi olla niin, että ensin täytyy tehdä toimenpiteitä, jotta nämä ylimääräiset rahat voidaan kerryttää ja jakaa mutta käytännössä näin toimin pääsääntöisesti itse ja monet muutkin ovat kertoneet, että ovat toimineet näin – ja mikä parasta, onnistuneet!

Tällä hetkellä itselläni on lainoja sen verran vähän että en enää maksa niitä nopeammassa tahdissa pois vaan ylimääräiset lyhennykset käytän sijoittamiseen ja matkakassan kerryttämiseen.

Tehostaakseni yllä mainittua toimintatapaa pyrin aina siihen, että jos säästän yllättäen jossain menossa, siirrän myös tämän summan säästöön, olipa se pieni tai suuri. Silloin tällöin löydän kadulta kolikoita, kolikot menevät lompakkoon ja käytän ne mutta siirrän tililtä toiselle saman summan ja kerrytän säästösummaa entisestään.

Esimerkiksi jos ystävä pyytää minut kahville ja hän haluaakin tarjota minulle kahvin ja keksin (2,80 €), siirrän tuon summan käytötililtäni kerrytystilille (kirjassani puhun UnelmaTavoiteTilistä) ja kahden kuukauden välein jaan summan niihin osiin, mihin haluan.

Summa Summarum:

Monesti kuulen ihmisten sanovan, että heillä ei ole rahaa säästää ja sijoittaa. Mutta jos viitseliäisyyttä löytyy ja on valmis tekemään toimenpiteitä sen suhteen, aika helposti saadaan pienilläkin summilla säästettyä ja sijoitettua. Esimerkiksi Nordeassa pienin sallittu kuukausisäästösopimus on (muistaakseni) 50,00 € ja Nordnetillä 15,00 € (*). Pieni summa Nordnetissä on plussaa, sillä he eivät peri merkintäpalkkioita.


(*) merkityt linkit ovat affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua palveluun. Hankkiessasi kirjan tai palvelun affiliatelinkkini kautta, saan siitä rahallisen korvauksen.

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 226 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?