Onko bloggaajan mielipiteellä enää mitään väliä?

Uskallatko sanoa oman mielipiteesi?

Julkisesti. Omassa blogissa. Omalla nimellä ja kasvoilla? Vai kommentoitko mieluummin ilman kuvaa ja nimeä muiden blogeihin?

Pelkäätkö, mitä lukijat, yhteistyökumppanit tai potentiaaliset sellaiset ajattelevat, jos sanot aidon mielipiteesi?

Olen hahmotellut erästä blogipostausta jo 3 kuukautta. Tiedän, että aihe on tärkeä mutta näkökulma on rohkea. Jos olisin pelkkä bloggaaja, olisin julkaissut postuaksen jo viime vuoden puolella. Mutta olen yrittäjä. Pelkään, mitä muut ajattelevat siitä, jos julkaisen sen. Postaus odottaa edelleen luonnostilassa. Odottaa täydellistä hetkeä. Tiedän, että sitä ei koskaan tule.

Saako lukijoita suututtaa? Saako heitä provosoida?

Monet sanovat, että eivät klikkaa klikkiotsikoita periaatteen vuoksi. Silti he lukevat näitä postauksia, kommentoivat ja jakavat. Vaikka vannoivat, etteivät lukisi. Mutta he eivät koskaan uskalla itse kirjoittaa klikkihakuista otsikkoa.

Miten suuri merkitys bloggaajan aidolla persoonallisuudella on blogin lukijakunnan kasvattamisessa? Jos bloggaaja on räväkkä ja uskaltaa olla oma itsensä, saako hän enemmän seuraajia kuin sellainen, joka harkitsee sanansa ja kirjoituksensa tarkkaan?

Vai kenties vähemmän? Pelkääkö tämä bloggaaja suututtavansa jonkun, jos näyttää maharöllykkänsä 40.000 seuraajalleen? Vai onko kyse siitä, että bloggaaja ei välitä, mitä muut ajattelevat?

Entä jos bloggaaja ei välitä muiden mielipiteistä? Tekeekö se bloggaajasta itsekkään? Ahneen? Pitäisikö hänet nostaa jalustalle muiden bloggaajien yläpuolelle? Vai tulisiko häntä kohdella edelleen tasavertaisena muiden kanssa? Pitäisiko muiden bloggaajien blogeja kommentoida yhtä paljon kuin tämän räväkän?

Tällaisia kysymyksiä on pyörinyt päässänä tänään. En osaa vastata, miksi ja mistä nämä kysymykset pulppusivat mieleeni. Ehkä olen jo pidemmän aikaa pohtinut näitä kysymyksiä yksin ja nyt niiden oli aika tulla ulos. Kaiken kansan tietoisuuteen.

Palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, jos bloggaaja ei uskalla kertoa omaa mielipidettään julkisesti omilla kasvoilla ja omassa blogissa, peläten miten muut siihen reagoivat, onko bloggaamisella enää tulevaisuutta?

Olemme luottaneet siihen alusta asti, että bloggaaja kertoo aina oman henkilökohtaisen mielipiteensä avoimesti.

Vai onko kyse sittenkin lukijoista? Ovatko lukijat itsekkäitä, koska hermostuvat niin herkästi? Emme lue tekstejä riittävän tarkkaan, selaamme tekstiä sieltä täältä ja muodostamme mielipiteen 40 % tekstin sisällöstä.

Sitten hermostumme, kritisoimme, äänestämme jaloillamme. Vaikka todellisuudessa meidän olisikin pitänyt katsoa itseä peiliin, palata takaisin tekstiin, lukea se ajatuksen kanssa ja kommentoida vasta sitten.

Miten tarkkaan sinä luet blogitekstejä? Yritätkö ymmärtää bloggaajaa vai otatko kaiken kirjaimellisesti? Kumpi mielipide on siten oikea? Kummalla mielipiteellä on enemmän merkitystä tai painoarvoa?

Yleensä kirjoitan blogipostausta monta tuntia, editoin sitä, muokkaan ja hion lähelle täydellisyyttä. Tämä teksti syntyi 10 minuutissa. Sitä ei ole editoitu (paitsi luettu kerran läpi ja korjattu kirjoitusvirheet) eikä muokattu.

Voi luoja miten paljon kaipasinkaan pohdiskelevaa kirjoittamista!

Valitse postauksesta tänään vain yksi kysymys ja kerro oma mielipiteesi siihen. Huomenna voit palata, ottaa jälleen yhden kysymyksen ja vastata siihen. Vain yksi kysymys päivässä. Anna ajatusten hautua ja mielipiteen muodostua. En malta odottaa, että saan pohtia asiaa lisää kanssasi.

 

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 223 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?