Perusta yritys ja menesty heti!

Kun perustin yritykseni, minulle sanottiin, että ensimmäiset 2 vuotta rämmit kuolemanlaaksossa. Jos selviät siitä, yrityksesi menestyy. Olen aina ollut tällaisia kovia lauseita vastaan ja niinpä päätin todistaa tämän väitteen vääräksi. Halusin menestyä ensimmäisestä päivästä lähtien. Halusin todistaa koko maailmalle, että hyvällä suunnittelulla ja oikealla strategialla yritys voi kukoistaa ensimmäisestä päivästä alkaen.

Onnistuinko tässä vai oliko tämä pelkkää naiivista vaaleanpunaisissa pilvilinnoissa elämistä? Noh, sen saat lukea tästä postauksesta.

Katso tämä video, jossa kerron mitä on hyvä tietää ennen kuin ryhdyt digiyrittäjäksi

Itse asiassa sain inspiraation kirjoittaa tämän postauksen eräältä lukijalta, joka pelkäsi hyvän ystävänsä puolesta. Ystävä oli perustamassa yritystä ja tällä ystävällä oli mielikuva siitä, että yritys lähtee lentoon ensimetreiltä alkaen. Lukija pyysi minulta postausta, jossa kertoisin, että tämä ei ole mahdollista.

Perusta yritys ja menesty heti!

Haluan todellakin erottua niistä, jotka maalaavat pilvilinnoja ja sanovat, että ”tee vain sitä, mitä kohtaan sinulla on intohimoa ja menestys on taattu”. Ei nimittäin ole.

KYLLÄ

 • tarvitset intohimoa sitä kohtaan, mitä teet
 • on mahdollista saada loistava startti yritykselle ensimmäisestä päivästä alkaen
 • yritys voi pysyä pinnalla kahden vuoden kuolemanlaaksosta huolimatta
 • sinullakin on tähän yhtäläinen mahdollisuus kuin minulla

EI

 • se ei koskaan tapahdu yhdessä yössä
 • ole mahdollista menestyä, ellet ole valmis tekemään kovasti töitä sen eteen
 • jos odotat, että pelkkä intohimo riittää
 • jos haluat, että muut tekevät kaiken työn puolestasi

Se, mitä näet minun nyt tekevän, on tulosta neljän vuoden kovasta työstä. Se on tulosta pitkistä päivistä, kyynelistä, verestä ja hiestä. Se on aikaa, jonka olen ollut poissa lasteni luota. Se on stressiä, pettymyksiä ja epäonnistumisia.

Mutta se on myös periksiantamattomuutta, väsymätöntä opiskelua, testaamista, analysointia, strategista työskentelyä, virheistä oppimista ja uusien mahdollisuuksien löytämistä.

Mikään tässä elämässä ei tule helposti. Ja miksi sen pitäisikään tulla? Emme osaa nauttia niistä asioista, jotka ovat meille ilmaisia. Tiedostamme sen vasta siinä vaiheessa, kun se otetaan meiltä pois. Mitä enemmän teet töitä oman unelmasi eteen, sitä upeammalta tuntuu saavuttaa se.

Lue lisää:

Yrittäjyys ei sovi jokaiselle

Tiedän, että saan tämän näyttämään helpolta. Tiedän myös, ettei se ole helppoa. Mutta haluan omalla esimerkilläni näyttää, mikä on mahdollista Suomessa. Toivon sen inspiroivan ja luovan uskoa tulevaan. Yrittäjän polulle ei tule koskaan lähteä ”helpon rahan” toivossa. Koska ”helppoa rahaa” ei ole olemassa. On fiksua rahaa, jonka saat, kun kuuntelet niitä ihmisiä, jotka ovat jo saavuttaneet sen mistä sinä haaveilet.

Verkossa myyminen on vaikeampaa kuin kasvotusten, koska sinulla on vain rajattu määrä työkaluja käytössäsi. Et voi vakuuttaa asiakasta tai lukijaa ostamaan eleillä, ilmeillä tai äänenpainolla. Et pysty tulkitsemaan asiakkaan mielentilaa, kun hän kuuntelee sinua. Etkä pysty näkemään signaaleja, jotka kertovat, että asiakas on valmis ostamaan.

Ennen kuin lähdin yrittäjäksi, työskentelin läheisesti omien asiakkaiden kanssa pankissa. Tapasin 3 – 5 asiakasta joka päivä. Opin tunnistamaan heidän käyttäytymisensä ja kuulemaan heidän tarinansa. Opin vakuuttamaan, rakentamaan luottamusta, uskottavuutta ja lopulta myymään tuloksellisesti.

Kun lähdin yrittäjäksi, minulla oli loistava työkalupakki jota hyödyntää. Mutta aika nopeasti huomasin, että työkalupakki oli lähes käyttökelvoton, koska kontakti potentiaaliseen asiakkaaseen on täysin erilainen verkossa kuin kasvotusten. Oli jälleen kerran opittava soveltamaan myyjän taitoja, jotta ne käyvät verkkoon.

Kun aloitin yrittäjänä, minulla oli yli 25000 potentiaalisen asiakkaan yhteisö olemassa. En lähtenyt nollasta liikkeelle, sillä halusin varmistaa yritykseni menestyksekkään lähdön ensimetreiltä alkaen. Jos olisin lähtenyt ilman yhtäkään asiakasta, en todennäköisesti kirjoittaisi tätä postausta. Päätös rakentaa yleisö ja potentiaalisten asiakkaiden joukko on ollut yksi viisaimmista päätöksistä, joita olen yrittäjän taipaleellani tehnyt. Olisin saanut siitä vieläkin viisaamman päätöksen, jos joku olisi sanonut minulle, että kohdennettu yleisö toimii paremmin kuin iso yleisö.

Perusta yritys ja menesty heti!

Tärkeintä on tietää MIKSI

Tärkeintä on tietää, miksi haluat yrittäjäksi. Minulla tarve lähti puhtaasti elämäntilanteesta. Vapaudesta olla kotona lasten kanssa. Vapaudesta päättää, milloin aloitan työn tekemisen ja milloin lopetan. Vapaudesta todistaa itselleni, että pystyn rakentamaan menestyvän bisneksen Suomessa.

Mutta vapaus vaatii rinnalleen vastuun. En voi viettää 4 tuntia päivässä somessa tekemättä mitään. En voi istua 2 tuntia ystiksen kanssa lounaalla. En voi siivota ja pestä pyykkiä, leikittää kissaa ja käydä lenkillä päivät pitkät. On osattava johtaa itseään, jotta saavuttaa tasapainon työn, arjen, perheen ja vapaa-ajan välille.

Toki raha kiinnosti alussa. Mutta matkan varrella huomasin, että oma sisäinen arvomaailmani ei antanut minun mennä pelkästään raha edellä. Kun jätin rahan taka-alalle ja keskityin muiden auttamiseen, raha alkoi virrata perässä.

Tuloksia tulee vain tekemällä

Moni kuvittelee, että ”lifestyle-bisneksen” rakentaminen menee näin:

 • teen verkkokurssin
 • laitan Facebook-mainokset pyörimään
 • rahaa tulee ovista ja ikkunoista

Tämä on se seksikäs lopputulos, jonka muut haluavat sinulle antaa. Todellisuudessa tämänkaltaisen liiketoiminnan rakentaminen menee (pääpiirteittäin) näin:

 • teet markkinatutkimusta ja etsit sopivan tuoteidean
 • etsit asiakkaat ja rakennat asiakaspohjaa
 • testaat tuoteideaa markkinoilla
 • analysoit tulokset
 • menet tuotteen kanssa eteenpäin tai aloitat alusta
 • teet ensimmäisen version tuotteesta
 • pilotoit sen
 • saat palautetta
 • uudistat kurssin
 • lanseeraat sen
 • hankit testimonialeja
 • lanseeraat uudelleen
 • teet myyntiputken
 • optimoit myyntiputkea seuraavat 1 – 3 kuukautta
 • kun myyntiputki toimii aloitat prosessin alusta uuden idean kanssa

Tähän kaikkeen menee sinulta aikaa 3 – 12 kuukautta riippuen siitä, teetkö tätä täysipäiväisesti vai osa-aikaisesti. Ison osan tästä työstä kannattaa tehdä ENNEN kuin yrityksen laittaa pystyyn. JA tässä ei ole otettu huomioon LIIKETOIMINNAN prosesseja, jotka ovat välttämättömiä rakentaa.

Jos se olisi helppoa, kaikki olisivat yrittäjiä

Kuten sanottu, yrittäjyys ei sovi jokaiselle. Jos ei ole valmis panostamaan työn tekemiseen JA liiketoiminnan rakentamiseen, ei yritystä saa koskaan ylös kuolemanlaaksosta. Onnistuaksesi tarvitset samanhenkisiä ihmisiä, joilta voit kysyä neuvoja ja vinkkejä. Tarvitset selkeät askeleet, joita kulkea eteenpäin. Ja tarvitset aimo annoksen periksiantamattomuutta ja rohkeutta mennä ulos omalta mukavuusalueeltasi.

 

”Jos haluat jotain, mitä sinulla ei ole koskaan ennen ollut, sinun tulee tehdä jotain, mitä et ole koskaan ennen tehnyt.”

 

Jos haluat oikoa mutkia ja nähdä, miten tämänkaltainen liiketoiminta rakennetaan alusta loppuun, Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ Pro verkkovalmennus avaa sen sinulle käytännönläheisesti, kädestä pitäen, yksi viikko kerrallaan. Pääset oppimaan minun virheistäni sekä onnistumisistani ja säästämään aikaa, vaivaa, energiaa ja niitä kuuluisia euroja.

On turha yrittää keksiä pyörää uudelleen. Fiksumpaa on ottaa se pyörä ja muokata sitä hieman omaan yritykseen sopivaksi. Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ sisäpiiri antaa sinulle vinkkejä tuloksellisen liiketoiminnan rakentamiseksi.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon