Minulta on jonkin verran kyselty kuukausitulosraporteista. Näiden raporttien kirjoittaminen on erittäin mielenkiintoista mutta aikaa vievää ja siksi en ole tämän vuoden puolella ehtinyt niitä kirjoittamaan. Kummallisesti nämä kuukaudet vain hujahtaa, eikös vasta ollut hiihtoloma…? 😀

Noh, mutta nyt ajattelin kesän kunniaksi julkaista puolivuotiskatsauksen, eli mitä tammi-kesäkuun aikana on tapahtunut yrityksen taloudellisesta näkökulmasta.

Näiden raporttien tavoitteena on auttaa sinua näkemään ja hahmottamaan, miten bloggaamalla voi ansaita tuloja, olitpa bloggaaja tai yrittäjä tai suunnittelet bloggaamisen tai yrittäjyyden aloittamista.

Jos tämä on ensimmäinen raporttisi, suosittelen lukemaan seuraavat kappaleet läpi, jotta tiedät enemmän minusta ja yrityksestäni. Jos olet aikaisemmin lukenut näitä raportteja, voit halutessasi skrollata postausta hieman alaspäin.

Haaveilin bloggaamisesta ja sillä uran luomisesta vuodesta 2007 alkaen. Keväällä 2014 olin työuupumuksen takia toistamiseen sairaslomalla ja tarvitsin väylän purkaa omia ajatuksiani ja tuntemuksiani. Perustin Unelma Onnellisuudesta -blogin siis täysin omiin tarpeisiini, enkä siinä vaiheessa edes haaveillut tulojen hankkimisesta.

Elokuussa 2014 jäin palkkatyöstä (Nordea) tukipaketin voimin pois. Seuraavat 14 kuukautta olin työttömänä mutta tuona aikana mm.:

 • kirjoitin ensimmäistä e-kirjaani Digivallankumouksen E-kirja Mastermindissa
 • opiskelin bloggaamista, blogiartikkelirakennetta ja digimarkkinointia
 • kasvatin Unelma Onnellisuudesta Facebook-yhteisöä (joka kasvoi lähes 43.000 upeaksi yhteisöksi kunnes myin blogin ja koko konseptin eteenpäin)

Eli en jäänyt laakereilleni lepäämään vaikka 14 kuukauteen ei tarvinnutkaan aamulla herätä töihin.

Toivon, että pidät mielessä, että olen täysipäiväinen yrittäjä, yksinhuoltaja ja olen vastuussa kaikesta, mitä työhöni ja perheeseeni liittyy.

Vaikka tulokset voivat näyttää upeilta, olen tehnyt paljon töitä saavuttaakseni ne. 90 % työstä jota teen, on näkymätöntä. Se näkyy ulospäin vain julkaistuina blogipostauksina, somejulkaisuina ja verkkokursseina.

Syyt, miksi julkaisen näitä raportteja:

 1. Haluan avata salaisuuksien verhoa, mitä digi- ja blogiyrittäjien sekä bloggaajien työhön liittyy. On äärimmäisen helppoa heittää ilmoille mainoslauseita, kuten ”Tienaa 15.000 € 14 päivässä” mutta totuus on, että ei tuo summa ilman työtä tule.
 2. Kun aloitin bloggaamisen, olin täysin ulalla mitä pitää tehdä. Olen käyttänyt satoja tunteja tiedon etsimiseen, väärän ja vanhentuneen tiedon suodattamiseen, oikean tiedon testaamiseen, analysointiin ja tulosten raportointiin. On mahtavaa, kun voin auttaa sinua pääsemään nopeammin eteenpäin estämällä sinua tekemästä niitä virheitä, joita olen itse matkan aikana tehnyt.
 3. Haluan laajentaa mahdollisuuksien kenttää, mitä blogilla ja bloggaamalla voi saavuttaa. Tiedän, että iso osa bloggaajista näkee ainoina tulonansaintakeinoina sponsoroidut postaukset, affiliate-markkinoinnin ja mainokset. Mutta se voi olla muutakin. Blogia voi hyödyntää puhekeikkojen hankintaan tai rakentaa sinne työnäytteitä CV:n tueksi. Tai luoda digitaalisia informaatiotuotteita ja rakentaa automatisoitu liiketoiminta.
 4. Haluan näyttää, että tekemällä töitä itselle, on mahdollisuus saavuttaa mistä ikinä unelmoi. Yrittäjyys ei välttämättä sovi jokaiselle mutta en halua yrittäjyyden olevan esteenäkään. On hienoa katsoa taaksepäin ja nähdä, millaisia virheitä on tehnyt, mitä on oppinut ja millaiset työt ovat tuoneet suurimmat onnistumiset.

Mutta elämä ei ole pelkkää työtä. Siksi olen henkilökohtaisesti lähtenyt rakentamaan itselleni työtä ja uraa, joka mahdollistaa

 • lomien pitämisen ilman ikuista tappelua, kuka saa olla lasten kanssa samaan aikaan lomalla
 • ei tarvitse olla tilivelvollinen niskaan hengittävälle pomolle
 • saa katsoa itseään peilistä ja sanoa: ”Minä tein tämän” – niin hyvässä kuin huonossa 😀
 • voin tehdä töitä missä ikinä haluan, toimisto kun kulkee aina mukanani.

Puolivuotiskatsaus: 45.785,00 €

Näiden taloudellisten katsausten tarkoituksena on siis näyttää, millä tavalla ansaitsen rahaa ja teen myyntiä. Monilla on (edelleen) se mielikuva, että vain häiritsevillä mainoksilla voi ansaita tuloja. Noh, toivottavasti tämän postauksen lukemisen jälkeen näet, miten monipuolisesti bloggaamalla voi ansaita tuloja ja saada rahaa.

Lue myös aikaisemmin ilmestyneet raportit:

Vuoden 2017 tilipäätös: Tilikauden voitto 26.355,72 €

Viime vuosi oli toinen täysi vuosi yrittäjänä. Ja on upeaa nähdä, että ahkera työ on tuonut myös tulosta. Tilikauden voitto oli iso yllätys, sillä vuoden 2016 tilikauden voitto oli 8.049,19 €. Kasvua tuli siis aika kivasti.

Tällä hetkellä tämänkin vuoden tulokset näyttää lupaavilta. Omakohtainen tavoitteeni on, että myynti kasvaa yli 100 000 € mutta katsotaan sitten joulukuussa miten kävi 😉

Tammi-kesäkuun myynti (summat ennen veroja ja kuluja):

 • Digituotteiden myynti yhteensä 35.994,53 €
 • Henkilökohtainen valmennus yhteensä 740,28 €
 • Affiliatemarkkinointi yhteensä 4.771,61 €
 • Kumppanuusmarkkinointi yhteensä 3.230,11 €
 • Muut yhteensä 1.048,47 €
 • Yhteensä 45.785,00 €

Alkuvuoden isoimpana haasteena oli flunssakierre. Olin tammi-helmikuun jatkuvasti kipeänä eikä töitä pystynyt tekemään. Maaliskuun käytin puhtaasti blogipostausten kirjoittamiseen ja somejulkaisujen tekemiseen jonka ansiosta sain ”lomailla” huhtikuussa.

Oli oikeastaan aika mahtava fiilis kun tiesi, että välttämättä läppäriä ei tarvitse avata ollenkaan. Kaikki kun oli valmiina ja ajastettu.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Toukokuussa aloitin jälleen uuden opiskelijaryhmän kokoamiseen Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennukseen. Ja voi pojat, melkein 90 uutta opiskelijaa meille tulikin <3 <3 On ollut ihan mahtavaa nähdä ja kuulla opiskelijoiden onnistumistarinoita ensimmäisestä viikosta alkaen.

Ja sitten lähes viikoittain saan näitä viestejä 😀

Eräskin opiskelija oli tuplannut oman bloginsa lukijamäärän parissa viikossa. Toinen opiskelija totesi yhdessä toisessa FB ryhmässä, että hän ei ensin meinannut uskoa, että blogin aiheen rajaus voisi tuoda lisää lukijoita. Mutta näin vain tapahtui. Aika mahtavaa!

Lue myös tämä: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennus on ollut supersuosittu ja tykätty. Valmennus alkaa vain kaksi kertaa vuodessa (voit halutessasi liittyä tästä >> valmennuksen odotuslistalle, niin kuulet ensimmäisenä kun ilmoittautuminen aukeaa).

Lue myös tämä: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta

Mistä lähdettiin liikkeelle?

Vaikka olenkin saavuttanut hyviä tuloksia omassa liiketoiminnassani, haluan edelleen muistuttaa, että 2015 lähdin nollasta liikkeelle. Minulla oli 6500 € laina Finnveralta sekä starttiraha. Niiden turvin olen lähtenyt liikkeelle.

Tukipaketti, jonka sain Nordeasta 2014, kului puolen vuoden aikana, koska en saanut työttömyyspäivärahaa. Suurimmat syyt sille, miten olen pystynyt rakentamaan tämänkaltaisen yrityksen ovat:

 • työttömyysaikana kasvatin potentiaalista asiakaskuntaa (Unelma Onnellisuudesta yhteisö)
 • olen tehnyt ahkerasti töitä joka päivä (välillä vähän liikaakin)
 • ja olen ollut periksiantamaton luonteeltani (halusin ja haluan edelleen ymmärtää ja oppia, miten tällainen liiketoiminta pyörii)

Jos sinua kiinnostaa aloittaa bloggaaminen, suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän postaukseen >>

Liiketoiminnan myynnit kvartaaleittan 2015 – 2018

Tein tällaisen kivan pikku kaavion, johon merkitsin yrityksen alusta saakka tulleet myynnit. Myynnit on laskettu kvartaaleittain, jotta kaaviosta ei tule liian suurta ja sitä on helpompi hahmottaa.

Blogiuudistus

Olin jo pitkään haaveillut omasta kurssialustasta. Olen kokeillut erilaisia kurssialustoja (Campwire ja Teachable) ja vaikka ne ovatkin toimivia, halusin keskittää kaikki saman katon alle. Esimerkiksi Teachablen kanssa oli haasteena myyntien kotiuttaminen.

Teachable saattoi maksaa myynnit 2 kuukautta jälkijunassa. Toisin sanoen, tammikuussa tehdyt myynnit tilittyivät vasta maaliskuussa Paypal-tililleni. Ja se on pitkä aika odottaa. Siksi jouduin kierrättämään myynnit oman verkkokaupan kautta.

Tästä puolestaan aiheutui se, että joudun ”siirtämään” opiskelijat manuaalisesti Teachableen. Lähetin siis opiskelijalle sähköpostia, jossa annoin ohjeet kurssialustalle rekisteröitymiseen. Tämän jälkeen minun piti tarkistaa, milloin rekisteröinti oli tehty, jotta voin lisätä maksetut kurssit käyttäjätunnukselle.

Huoh…

Ja osa opiskelijoista ei edes saanut sähköpostiani, vaan se hukkui bittiavaruuteen 🙁

HUOM! Jos olet ostanut blogikurssin tiiakonttinen.fi verkkokaupasta 2017-2018 muttet ole saanut kurssia, otathan yhteyttä! Kurssi kuuluu sinulle ja mielelläni sen annan mutta meidän täytyy yhdessä tehdä töitä, että homma toimii <3

Mutta nyt tilanne on toinen. Tästä eteenpäin blogikurssit ja e-kirjat ovat myynnissä tiiakonttinen.fi sivustolla, kuten kurssialustakin <3 Heinäkuusta 2018 alkaen maksettuihin kursseihin pääsee kirjautumaan oman tilin kautta, ylänavigaatiosta. Ihanaa!

Sivuston ulkoasu-uudistuksesta isot kiitokset ansaitsee Riitta Korpipää. Hän näki visioni selkeästi ja toteutti sen upean laadukkaasti. Kiitos Riitta!

Mielenkiintoinen affiliatemarkkinointi

En tiedä sinusta mutta jokin tässä affiliatemarkkinoinnissa minua vain kiehtoo. Ensinnäkin saan tästä aiheesta paljon kysymyksiä sähköpostilla. Toiseksi olen huomannut, että ihan pienilläkin jutuilla voi saada pari kymppiä ja jopa pari sataa euroa affiliatetuloja.

Toki, mitä enemmän tuloja haluaa, sitä strategisempaa affiliatemarkkinoinnin pitää olla. Minulta on myös kysytty pariin otteeseen, onko minulla kurssia affiliatemarkkinoinnista. Minulla oli 😀 muttei ole enää 😉

En ollut itse tyytyväinen kurssin sisältöön, joten poistin sen kurssivalikoimista viime vuoden lopulla (vai oliko tämän vuoden alussa, nyt en enää muista…). Mutta olen luvannut muutamalle kyselijälle, että voisin uudistaa kurssin ja tehdä siitä pilottiversion.

Pilottiversion tarkoituksena on testata, saako kurssilla opetetuilla menetelmillä oikeasti tuloja affiliatemarkkinoinnilla. Jos saa, silloin voin lisätä kurssin tuotevalikoimaan takaisin. Jos ei, sitten täytyy miettiä ja testata eri strategioita vielä lisää.

Ehkä se suurin haaste tässä on, että itselle on kertynyt jo niin paljon tietoa affiliatemarkkinoinnista, että miten sen saisi loogiseen, tiiviiseen ja tehokkaaseen muotoon… Noh, sitä miettiessä syksy meneekin joutuisasti 😉

Millaisia tuloksia affiliatemarkkinoinnilla voi saada?

Keräsin ihan mielenkiinnosta alle kuvaruutukaappauksia omista affiliate-yhteistöistä. Huomioi, että nämä tulokset on otettu kyseisen ohjelman alusta saakka (osaan olen liittynyt jo monta vuotta sitten), joten tulokset eivät ole ”näin paljon saan affiliatetuloja kuukausittain” -tyyppisiä.

Tässä on aika hyvä konversio* (tosin selittyy sillä, että saan komissiot koko ensimmäisen vuoden ostoista, jolloin henkilön ei tarvitse kuin klikata yhden kerran linkkiä ja tehdä yksi ostos. Kaikki sen jälkeen tulevat ostokset rekisteröityvät vaikka linkkiä ei klikata).

Tämän konversio on 9,45 %, kun verrataan klikkejä ja myyntejä keskenään. 

Tämän konversiota en pysty laskemaan, koska ohjelma ei näytä klikkien määrää (harmi….)

Konversiota ei laskettu, sillä jokainen kuukausi olisi käytävä erikseen läpi. Ohjelmaan on liitytty vuonna 2016.

Tämän konversiota en edes laske, koska raportti on otettu 1.1.2012 lähtien

Sekalaisia, loppuneita ja yksittäisiä komissioita on vielä lisäksi $558.35 (n. 476,04 €).

Yhteensä 16 565,50 € 

Tilastot päivitetty 30.4.2019, komissiot laskettu siihen saakka.

Näin! Tältä näytti minun alkuvuosi. Millaisia ajatuksia tämä postaus sinussa herättää? Kommentoi, jatketaan keskustelua


*konversio = konversiosta puhutaan kahdessa yhteydessä; kun henkilö liittyy uutiskirjeen- tai viikkokirjeen tilaajaksi tai kun henkilö hankkii tuotteen (myyntikonversio) kauttasi. Myyntikonversio kertoo siitä, ”miten hyvin osaat myydä”.

Keskiarvo konversio on yleensä 1% – 2 %, mikä tarkoittaa, että jokaista 100 henkilöä kohti, vähintään 2 tulisi ostaa suosittelemasi tai myymäsi tuote.

Tämä on tärkeä tunnusluku bloggaajalle ja yrittäjälle, jonka tavoitteena on saada tuloja bloggaamalla.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 12.10.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 298 tilaajien joukkoon