Raskas kuukausi takana – Syyskuun tulo(s) raportti

Tämän artikkelin tarkoituksena ei ole kirjoittaa ”vali vali” sisältöä vaan tuoda rehellisesti esille se, että välillä elämä pistää työt kunnolla sekaisin.

Raskas kuukausi takana – Syyskuun tulo(s) raportti

Syyskuu alkoi hyvin ja ennusmerkit hyvälle tulokselle olivat ilmassa. Lanseerasin elokuun lopussa verkkovalmennuksen ja siihen liittyvien toimien ylläpitäminen oli suunniteltu ja tehty mahdollisimman pitkälle valmiiksi. Kaikki sujui jotakuinkin hyvin.

Sanon jotakuinkin, koska suurin ongelma oli oma mieli. Uskomusta uskomuksen perään nousi pintaan, pelkotiloja niiden jälkeen ja ensimmäisen viikon jälkeen tuntui, että tästä ei vain tule yhtään mitään.

Oman mielen rajoitukset ovat petollisia petikumppaneita, varsinkin, kun olet yksinyrittäjä ja toimeentulo on kiinni siitä, miten hyvin työsi teet. Tiesin jo ennakolta, että uskomuksia tulee eteen (kerron kohta tarkemmin mitä nämä kohdallani ovat) ja osasin niihin varautua. Mutta silti…

Joka kerta, kun olen lanseerannut tuotetta tai palvelua, jossain vaiheessa mieleeni nousee ajatus: ”Kuka _________ minä olen tekemään tätä työtä? Kuka sanoo, että minä olen parempi kuin muut? Kenen pitäisi ostaa näitä tuotteita? Kuitenkin kaikki muut osaa tehdä tämän työn sata kertaa minua paremmin.

Aiheesta lisää: Huijarisyndrooma

Itsesabotaasia parhaimmillaan. Keskustelut, joita mielessäni kävin syyskuun alussa, kulkivat tätä samaa rataa. Mutta silti halusin päästä niistä niskanpäälle, työnsin ne syrjään, tsemppasin ja kohtasin pelkoni.

Silti tiesin, että en pysty saavuttamaan sitä tavoitetta, jota lähdin lanseerauksella hakemaan. Kun lanseeraus oli ohi, alkoi itsesyytösten kierre:

Minähän tiesin, että en pysty tähän. Tiesin, että en ole riittävän ____________ tekemään tätä työtä. Tiesin, että en onnistu. Tiesin, että en osaa…

Samaan aikaan orastava kiusaamisepisodi nosti päätään lasten koulussa. Ensin kiusaamisen kohteeksi joutui tyttäreni. Isoveli otti asiakseen puolustaa siskoaan, josta syntyi vähän isompi episodi. Lopputuloksena poika istui kolme viikkoa kotiarestissa.

Kotiarestin päättymisen jälkeen alkoi pojan kiusaaminen. Ja sitä sitten riitti useamman viikon. Sillä seurauksella, että riittävän pitkään kiusaamisen kohteeksi jouduttuaan, poikani otti valitettavasti väärät puolustusmetodit käyttöön.

Ja taas oltiin kotiarestissa. 

Työpäivät kuluivat asioiden selvittelyssä. Koulussa, perheneuvolassa ja jopa poliisiasemalla. Tiukka paikka kohdata sekä kiusaajat että kiusatut. Parhaimpina päivinä muistin ja ehdin syödä ensimmäisen kerran sen jälkeen kun lapset tulivat koulusta. Kun nälkä oli suuri, tuli syötyä liikaa ja sitten nukuttiin sohvalla pari tuntia.

Loppuilta menikin läksyjen teossa autellen sekä kotitöitä tehden.

Eipä siis ihme, että työt kasaantuivat.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa yrittäjän näkökulmasta?

Kun töitä ei ole aikaa tehdä, myös kassavirta kääntyy laskusuuntaan. Tämä ajatus takaraivossa oli melkein paniikki jo valmis. Onneksi sain hallittua oman tekemisen edes jollain tasolla ja pidettyä kassavirtaa yllä.

Töiden kasaantuminen on kaikista inhottavinta. Nytkin tekemättömien töiden listalla on lähemmäs 30 tehtävää. Pahinta on, kun et tiedä, mistä lähteä purkamaan koko vyyhtiä.

Mietin jopa sitä, että palkkaan assarin auttamaan. Mutta sitten jouduin miettimään, onko minulla oikeasti aikaa opettaa assaria nyt vai pitäisikö hänet palkata vasta sitten, kun tilanne rauhoittuu…?

Viime viikonlopun otin sitten levon kannalta. Unta riitti (pienten heräämisten kera) aina 10.00 saakka.

Univaje alkaa helpottaa ja hyvin ystävien tuki on auttanut jaksamaan päivästä toiseen.

Yksinyrittäjyyden ja yksinhuoltajuuden yhdistäminen on helppoa… ja hiton vaikeaa

Olen ollut yrittäjänä lähes vuoden. En vaihtaisi päivääkään pois. Lapset ovat isoja, työpäivät ovat pääsääntöisesti 8 – 14 (ma-pe) ja loppuajan päivästä teen muita hommia. Mutta sitten kun elämä rytisee päälle niin se yleensä rytisee kunnolla.

Onhan tämä kaikkien tiedossa, että elämä ei ole helppoa (eikä sen edes pidäkään olla) mutta silti huomaan, että kun paljon asioita tapahtuu samalla kertaa, haasteiden hyväksyminen ja niiden kohtaaminen on äärimmämisen vaikeaa.

Kasvatusvastuuta kun ei voi ulkoistaa (enkä kyllä haluaisikaan). En voi soittaa naapurille, että ”kehtaatko käydä koululla rehtorin luona kun mulla on nyt nää työt…”

Tai isovanhemmille, että ”se pene-palaveri olis tänään, voisitko tuurata niin saisin tän homman tehtyä loppuun…”

Elämä menee aina kaiken edelle.

 

Summa summarun: Luojan kiitos syyskuu on ohi.

Syyskuun tulo(s) raportti

Syykuun kulut:

 • Tapfiliate (44,93 € + 44,45 €)
 • Mailchimp (9,03 €)
 • Dropbox (9,99 €)
 • Yrittäjätapaaminen Helsingissä (47,70 €)
 • Active Campaign sähköpostiohjelma (40,94 €)
 • Teachable (35,24 €)
 • GoToWebinar (109,00 €)
 • Campwire (93,00 €)
 • Campwire (248,00 €)
 • Facebook-markkinointi (600,00 €)
 • Facebook-markkinointi (256,27 €)
 • Canva-kuvat (18,19 €)
 • R-kioski (19,80 €, postituskulut)
 • Yrityksen keskimääräistä kulurakennetta olen avannut täällä
 • Yhteensä 2.672,54 €

 

Syyskuussa kumppanit auttoivat minua markkinoimaan tuotteitani 1.909,00 € edestä. Kiitokseksi heidän työpanoksestaan, maksan heille 50 % provision, eli 954,50 €. Suuri kiitos kumppaneille!

Syyskuussa tuloja tuli seuraavasti:

 • E-kirjamyynti yhteensä 721,54 €
 • Verkkovalmennusten myynti yhteensä 5.974,14 €
 • Tradedoubler 9,81 €
 • Tradetracker 16,75 €
 • Bluehost 320,29 €
 • Yhteensä 7.042,53 € (6.088,03 €)
 • + 4.369,99 €

 

Virallisesta tavoitteesta jäätiin 1.745,71 € mutta se ei haittaa. On oltava kuitenkin armollinen, että kaikeen siihen nähden, mitä syyskuussa ehti tapahtua, tulokseen voi olla tyytyväinen.

Mitä tein eri tavalla syyskuussa?

Syyskuun tavoite oli 7.500,00 €. Vähän jäätiin jälkeen mutta toisaalta kuukausi oli raskas ja siihen nähden tilanne on ihan hyvä. Affiliatetuloja oli tarkoitus saada 150,00 € ja tämän onnistuin tuplaamaan.

Affiliate-markkinoinnin strategiana minulla oli kahden blogiartikkelin kirjoittaminen ja sitä kautta liikenteen ajaminen affiliatemyynteihin (toinen onnistui, toinen ei).

Syyskuun alussa verkkovalmennuksen lanseeraus sai suurimman huomion. Markkinoin verkkovalmennusta jokaisessa some-kanavassa ja liikennettä sain myyntisivulle todella hyvin (kävijöitä kaikkiaan melkein 5.000).

Myyntisivun rakenne sai sekä kehuja että kritiikkiä. Itse olen sitä mieltä, että myyntisivun kohdentaminen ei osunut ihan nappiin ja todennäköisesti teen loppuvuoden aikana myyntisivuun muutoksia ja ajan vähän liikennettä ja testaan konversiota.

Kolme asiaa, jotka toimivat parhaiten syyskuussa

1. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista oli näkyvyys joka some-kanavassa

Sain liikennettä sekä blogivalmennuksen myyntisivulle, että blogiin. Tunnettuus kasvoi ja sähköpostilistalle tuli uusia ihania ihmisiä.

2. Rakensin syyskuussa uuden nettisivuston, joka on tarkoitettu puhtaasi affiliate-tarkoitukseen

Kyseessä on samalla testi

 • miten paljon viikossa voi saada aikaan sivuston rakentamisessa
 • miten nopeasti affiliate-tuloja voi saada
 • miten paljon liikennettä pystyn sivustolle ohjaamaan
 • kyseiseltä sivustolta tuli puolet Bluehost affiliate-tuloista.

3. Blogiartikkeleiden sisällön testaus

Syyskuussa kirjoitin 8 erilaista blogiartikkelia. Sain todella paljon uusia ideoita ja oppia siitä, millaista sisältöä kannattaa kirjoittaa ja kenelle sisältö kannattaa kohdentaa. Sain myös sähköpostin kautta muutamia todella loistavia ideoita blogiartikkeleiksi, suuret kiitokset niistä 🙂

Mikä epäonnistui syyskuussa?

Työn koossa pitäminen. Tekeminen oli hajanaista ja vaikka se elämäntilanteen vuoksi onkin ymmärrettävää, tätä on syytä ennakoida jatkoa ajatellen.

Okei, tottakai ennakointi on äärimmäisen haastavaa mutta tässä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi pyrin rakentamaan automatisoitua liiketoimintaa, jotta tällaiset kuukaudet eivät suista yritystä ahdinkoon.

Yksi asia on kuitenkin varma. Perhe menee aina liiketoiminnan edelle. Henkinen päätös on tehty, että jos perheen hyvinvointi on koetuksella, liiketoiminnasta on mahdollista luopua.

Yrityksiä tulee ja menee eikä maailma siihen kaadu, vaikka yritystoiminnan joutuisi pois laittamaan. Onpahan roppa kaupalla tullut uusia oppeja reppuun, joiden avulla voi jatkossa onnistua vieläkin paremmin 😉

Lokakuun tavoitteet

Lokakuu näyttää aurinkoisemmalta, joskin tekemättömien töiden lista ärsyttää. Tekemättömät työt on kirjattu ylös vihkoon ja se jo kevensi oloa kummasti.

3 tehtävä per päivä ja parin viikon päästä työt on tehty.

Painetta on nostaa lokakuun taloudellisia tavoitteita. Starttiraha on päättynyt ja lasten vammaistuetkin ovat loppuneet. Minimissään kuukausimyyntiä /-laskutusta tulisi olla noin 8.000,00 €, jotta homma pyörii ilman suurempia tuskia.

Muutamat kulut karsitaan lokakuun lopussa jolloin kassavirtaan saadaan vähän väljyyttä. Katsotaan marraskuussa miten onnistuin 🙂

Tähän mennessä tuloja on tullut blogin kautta ihan kivasti (marras – helmikuu tosin on pääsääntöisesti saatu Facebook-markkinoinnin kautta).

 

Raskas kuukausi takana - Syyskuun tulo(s) raportti

Kaikesta huolimatta ihanan lempeän aurinkoista lokakuuta muruset! 🙂

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?