Satsaa näihin asioihin, kun haluat kokea aikaansaamisen iloa bloggaajana (ja missä tahansa toiminnassasi)

Jos saisin euron joka kerta kun joku valittaa kiirettä ja saamattomuutta, olisin rikas mies.

Riittämättömyyden tunteesta on melkein muodostunut suomalainen kansantauti. Tehdään ylipitkiä päiviä hiki hatussa, mutta silti mikään ei tunnu riittävän. Sitten turhaudutaan. Houkutteleva muutos kuten bloggaukseen satsaaminen jää puolitiehen, koska aikaa ja energiaa ei jää mihinkään ylimääräiseen.

Näin ei tarvitse olla. On olemassa vaihtoehto.

Olen toiminut yritysvalmentajana suomalaisessa työelämässä yli kolme vuosikymmentä ja nähnyt monenlaisia tekijöitä. Todella aikaansaavat ja hyvin voivat ihmiset noudattavat tiettyjä periaatteita. Samoin tekevät alisuorittajat. Erot tapojen välillä eivät ole kovin näkyviä, mutta silti ratkaisevia.

Satsaa näihin asioihin, kun haluat kokea aikaansaamisen iloa bloggaajana (ja missä tahansa toiminnassasi)

Tärkein ero aikaansaavien ja muiden välillä on strateginen ote omaan toimintaan.

Viime aikoina minulle on selkiytynyt entistä paremmin, mitkä ovat strategisen otteen tärkeimmät elementit. Nämä ovat samalla kolme tärkeintä asiaa, jotka vaikuttavat aikaansaamisen ilon syntymiseen.

Kerää aikaansaannoksia aarreaittaan

Arjen pyörteissä syntyy helposti riittämättömyyden ja saamattomuuden tunne riippumatta siitä, miten paljon oikeasti teet.

Saamattomuuden tunne on harha, sillä teet ja saat koko ajan paljon aikaiseksi. Tunne syntyy lähinnä, jos et etukäteen mieti, mitä aiot saada aikaiseksi. Tehtävän jälkeen kannattaa myös pysähtyä hetkeksi havaitsemaan ja nauttimaan tehdystä. Muuten et välttämättä huomaa, mitä kaikkea syntyi.

Jos et päivittäin listaa konkreettisesti, mitä aiot tehdä ja mitä saanut valmiiksi, vievät tekemättä olevat asiat huomiosi.

Perinteinen ruksattava tehtävälista voi olla salakavala ja lisätä henkistä kuormaa. Vaikka kuinka hoidat tehtäviä pois, tulee aina vähintään yhtä paljon tilalle. Päivät, viikot ja kuukaudet kuluvat ja alkaa yhä useammin tuntua siltä, ettet saa mitään aikaiseksi.

Tehtävälista on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin muistettavien asioiden pitäminen keltaisilla lapuilla pitkin työpistettä. Siellä ne silmien edessäsi muistuttavat alitajuisesti tehtäväkaaoksestasi. (Vielä huonompi vaihtoehto aivokapasiteettisi kannalta on olla kirjaamatta ollenkaan, mutta siihen ansaan et varmaan menekään.)

Vanha kansanviisaus pätee tässäkin: pyy pivossa on parempi kuin kymmenen oksalla. Yksi loppuun viety tehtävä on hyvinvoinnillesi parempi kuin kymmenen tehtävälistallasi olevaa.

Tässä sinulle huippusuorittajien niksi:

Listaa joka päivälle korkeintaan 3-5 tehtävää. Kirjaa jokaisen tehtävän kohdalle, mitä toivot tehtävästä syntyvän, mitä aiot saada aikaiseksi. Muodostat siis mielikuvia lopputuloksista. Päivän päätteeksi kirjaat jokaisen tehtävän kohdalle, mitä oikeasti syntyi.

Lyhytkin hetki toivottujen sekä syntyneiden tulosten kirjaamiseen vaikuttaa ajan mittaan uskomattomalla tavalla. Aikaansaannoksista, opeista ja oivalluksista syntyy vähitellen aarreaitta, johon voit aina palata ja nauttia sen sisällöstä.

Uskalla olla sitä, mitä oikeasti olet

Harva onnistuu kopioimalla toisia tai esittämällä jotain, mitä he eivät ole. Olemme kaikki ainutlaatuisia, mutta ainutlaatuisuuden käyttöönotto vaatii itsetuntemusta ja rohkeutta. On hyvin yleistä keskittyä heikkouksien parantamiseen (ja piilottamiseen). Itse asiassa suurin osa valtavasta itsensä kehittämisen bisneksestä perustuu olettamukseen, ettet ole riittävän hyvä, että sinun on muututtava joksikin muuksi kuin mitä nyt olet.

Oletko pannut merkille, miten todella aikaansaavat ihmiset uskaltavat olla oma itsensä ja satsaavat ensisijaisesti omien vahvuuksien hyödyntämiseen? He saattavat olla jopa rosoisia ja särmikkäitä. Oletko tosissasi uskaltanut lähteä löytöretkelle etsimään varsinaisia voimavarojasi?

 • Vahvuutesi ja lahjasi: Luontaisilla vahvuuksillasi olet myös tähän asti tehnyt parhaat tuloksesi. Pohjolan kasvatusperinteisiin ei ole kuulunut lahjoista puhuminen. Silti sinullakin on lahjoja eli sellaisia asioita, joissa olet keskimääräistä parempi. (Se, että olet ylipäätään kiinnostunut bloggaamisesta, viittaa bloggaamisessa tarvittaviin vahvuuksiin ja lahjoihin.)
 • Osaamisesi ja taitosi: Osaamisten ja taitojen luettelointi voi olla iso urakka, osaathan vaikka mitä. Valitse tästä valtavasta määrästä ne osaamiset ja taidot, joita mieluiten käyttäisit – ja joista lukijoille voi olla hyötyä. Kun saat käyttää tiettyjä osaamisia ja taitoja, tuntuu, että olet elementissäsi.
 • Nautintosi ja intohimosi: Kasvatuksen kautta istutettu työmoraalimme yrittää sanoa meille, että työ ja hupi eivät kuulu yhteen. Siitä huolimatta teemme parhaat tuloksemme silloin, kun nautimme tehtävistämme. Suurten menestyjien elämäkerrat ovat täynnä tarinoita siitä, miten he ovat seuranneet omia intohimojaan. Selvitä, mistä nautit – jopa intohimoisesti – ja kirjoita niistä asioista.

Satsaa näihin asioihin, kun haluat kokea aikaansaamisen iloa bloggaajana (ja missä tahansa toiminnassasi)

Tee selkeitä ja tietoisia valintoja

Tiedät varsin hyvin, että saadaksesi hyviä tuloksia, sinun kannattaa keskittyä olennaisiin asioihin. Ongelma on lähinnä siinä, ettet tiedä mikä on olennaista. Siksi on houkuttelevaa yrittää tehdä mahdollisimman paljon – ihan varmuuden vuoksi.

Kamppailu ylikuormitusta vastaan johtuu useimmiten siitä, ettet uskalla tehdä valintoja tai uskot, että valintojen tekeminen on vaikeaa. Valintojen tekeminen on yllättävän helppoa, kunhan suunta on selvä.

Selkeän suunnan avulla toimit kuin kokenut suunnistaja. Hän luottaa omiin vaistoihinsa, hidastaa aina välillä vauhtia tarkistaakseen kartasta ja kompassista, että hän valitsee parhaan mahdollisen reitin.

Huono suunnistaja lähtee herkästi seuraamaan muita, vaihtaa välillä seurattavaa, ryntää sinne tänne ja on helposti eksyksissä.

Valintojen tekeminen on myös helppoa, kun tiedostat, miten toimit. Vaihtoehtoja on periaatteessa kolme:

 1. Toimit tiedostamattomasti: muut tekevät valinnat puolestasi. Olet heidän valintakriteeriensä armoilla. Olet ja käyttäydyt kuin ajopuu, aina virran mukana. Kolhuja tulee – ja puumainen olo.
 2. Toimit tavoitteellisesti: tiedät, mitä haluat ja valitset ne tehtävät, jotka parhaiten vievät haluttuun tulokseen ja toimintaan. Tavoitteellisuus on kaksipiippuinen juttu. Liiallinen tavoitteellisuus voi haitata tuloksentekoa, mutta ilman tavoitteita ihmismieli kärsii.
 3. Toimit inspiroituneesti: valitset ne tehtävät, jotka tuntuvat oikeilta. Sisäinen tunne kertoo, että ne ovat tekemisen arvoisia ja saat antaa parastasi niitä tehdessäsi. Sinulla on uskallusta olla elementissäsi.

Inspiroinut toiminta syntyy, kun uskallat vastata rehellisesti muutamiin hyvin valittuihin kysymyksiin. Oman strategian rakentaminen on kiehtova prosessi. Tässä on sinulle muutama kysymys maistiaisiksi:

 • mitä haluan kuulla ihmisten juhlapuheissa 50-, 75- tai 100-vuotisjuhlissani?
 • mitä arvoja haluan edustaa ja edistää?
 • miksi halusin alun perin lähteä tälle polulle?
 • milloin koen olevani elementissäni?
 • mitä voisin tehdä, vaikken saisi siitä palkkaakaan?
 • mitkä ovat parhaat eväät selkärepussani?
 • mitä haluan jättää jälkeeni perinnöksi?

Entä sitten? Saatat ehkä ajatella: mutta miten jaksaisin tämän kaiken keskellä panostaa vielä näihin asioihin?

Lupaan tämän:

Kun etsit tapoja tehdä selkeitä valintoja, uskaltaa käyttää omia voimavarojasi ja nauttia aikaansaannoksistasi, niin välittömästi vapautuu aikaa ja voimia rakentaa menestyvää bloggaustoimintaa.

Sinusta tulee kuten useasta muusta, joita olen valmentanut. Sinusta tulee vapautunut, ikioman Sydämesi strategian toteuttaja.

*********************

Vieraskynä

Hei, olen Torfinn Slåen, suomalaistunut norjalainen (torfinnslaen.com). Jätin aikanaan energiafyysikon työni, koska ihmismielen toiminta alkoi kiinnostaa enemmän kuin luonnonlait.

Yli 30 vuoden aikana yritysvalmentajana minulla on ollut yksi teema ylitse muiden: miten voimme hyödyntää mielemme valtavia voimavaroja yksinkertaisesti ja järkevällä energian käytöllä?

Tärkeimmät havaintoni olen tiivistänyt yksinkertaiseen muotoon. Parhaat aikaansaannoksemme syntyvät nimittäin seuraamalla omaa Sydämen strategiaa.

Sydämen strategiassa on kaksi toisiaan täydentävää puolta. Sydän kertoo intuitiosta, inspiraatiosta ja tunteesta. Strategia kertoo valinnoista, rohkeudesta ja johdonmukaisuudesta. Molemmat puolet ovat yhtä tärkeitä, kuten yin ja yang kiinalaisessa perinteessä.

Lue myös Torfinnin aikaisempi vieraskynäpostaus: 3 ohjaavaa periaatetta matkallasi menestyväksi bloggaajaksi

tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 12.10.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 298 tilaajien joukkoon