Tammikuun tulosraportti 2017

Tervetuloa katsomaan tammikuun tulosraporttia, mistä ja miten ansaitsin rahaa blogin avulla. Näiden tulosraporttien tavoitteena on auttaa sinua näkemään ja hahmottamaan, millaisia mahdollisuuksia bloggaaminen tuo, olitpa yksityishenkilö tai yrittäjä.

Jos tämä on ensimmäinen tulosraportti, jota luet, on hyvä lukaista seuraavat kappaleet läpi, jotta tiedät enemmän kokonaisuudesta. Jos olet aikaisemmin jo lukenut tulosraportteja, voit halutessasi skrollata tätä postausta hieman alaspäin.

Olen haaveillut bloggaamisesta ja sillä uran luomisesta jo vuodesta 2007 lähtien. Keväällä 2014 olin työuupumuksen takia sairaslomalla ja tarvitsin väylän purkaa omia ajatuksia ja tuntemuksia. Perustin blogin siis täysin omiin tarpeisiini, enkä siinä vaiheessa edes haaveillut tulojen hankkimisesta.

Elokuussa 2014 jäin silloisesta palkkatyöstä pois (Nordea) ja jäin tukipaketin voimin työttömäksi. Olin kaikkiaan 14 kuukautta työttömänä mutta tuona aikana mm.:

 • kirjoitin ensimmäistä e-kirjaani Digivallankumouksen E-kirja Mastermindissa
 • opiskelin bloggaamista, blogiartikkelirakennetta ja sosiaalista mediaa
 • kasvatin Unelma Onnellisuudesta Facebook-yhteisöä (joka muuten kasvoi lähes 43.000 upeaksi yhteisöksi kunnes möin konseptin eteenpäin)

 

Eli en jäänyt laakereilleni lepäämään vaikka 14 kuukauteen ei tarvinnutkaan aamulla herätä töihin.

Toivon, että pidät mielessä, että olen täysipäiväinen yrittäjä, yksinhuoltaja ja olen vastuussa kaikesta, mitä työhöni ja perheeseeni liittyy.

Vaikka tulokset voivat näyttää upeilta, olen tehnyt paljon töitä saavuttaakseni ne. 90 % työstä jota teen, on näkymätöntä. Se näkyy ulospäin vain julkaistuina blogipostauksina, somejulkaisuina ja verkkovalmennuksina.

Syyt, miksi julkaisen tulosraportteja ovat

 1. Haluan avata salaisuuksien verhoa, mitä digiyrittäjien ja bloggaajien työhön liittyy. On äärimmäisen helppoa heittää ilmoille mainoslauseita, kuten ”Tienaa 15.000 € 14 päivässä” mutta totuus on se, että ei tuo summa ilman työtä tule.
 2. Kun aloitin bloggaamisen olin täysin ulalla mitä pitää tehdä. Olen käyttänyt satoja tunteja tiedon etsimiseen, väärän ja vanhentuneen tiedon suodattamiseen, oikean tiedon testaamiseen, analysointiin ja tulosten raportoimiseen. On mahtavaa, kun voin auttaa sinua pääsemään nopeammin eteenpäin estämällä sinua tekemästä niitä virheitä, joita olen itse matkan aikana tehnyt.
 3. Haluan laajentaa mahdollisuuksien kenttää, mitä blogilla ja bloggaamalla voi saavuttaa. Tiedän, että iso osa bloggaajista näkee ainoana tulonansaintakeinoina sponsoroidut postaukset ja affiliate-markkinoinnin. Mutta se voi olla muutakin. Blogia voi hyödyntää puhekeikkojen hankintaan tai rakentaa sinne työnäytteitä CV:n tueksi.
 4. Haluan näyttää, että tekemällä töitä itselle, on mahdollisuus saavuttaa mistä ikinä unelmoi. Yrittäjyys ei välttämättä sovi jokaiselle mutta en halua yrittäjyyden olevan esteenäkään. On hienoa katsoa taaksepäin, nähdä, millaisia virheitä on tehnyt, mitä on oppinut ja millaiset työt ovat tuoneet suurimmat onnistumiset.

 

Lue lisää: Miten rakensin digibisneksen, joka tuotti 76.000,00 € myyntiä 14 kuukaudessa

Aikaisemmin ilmestyneet tulosraportit:

 

Mutta elämä ei ole pelkkää työtä. Siksi olen henkilökohtaisesti lähtenyt rakentamaan itselleni työtä ja uraa, joka mahdollistaa

 • lomien pitämisen, ilman ikuista tappelua, kuka saa olla lasten kanssa samaan aikaan lomalla
 • ei tarvitse olla tilivelvollinen niskaan hengittävälle pomolle
 • saa aina katsoa itseään peilistä ja sanoa: ”Minä tein tämän” – niin hyvässä kuin huonossakin 😀
 • voin tehdä töitä missä ikinä haluan, toimisto kun kulkee aina mukanani.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Tammikuun 2017 tulosraportti

Tammikuussa tein myyntiä yhteensä 6.886,09 € ennen kuluja ja veroja. Unelma Onnellisuudesta sekä Sinullakin on oikeus vaurastua konseptien myynneistä saan passiivista tuloa aika ajoin, joka tuo kivan lisäyksen yrityksen kassaan rahaa.

Tammikuu oli siitä jännä kuukausi, että kuun vaihteessa alkoi Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelman lanseeraus. 3. opiskelijaryhmän ilmoittautuminen on käynnissä.

Aikaisemmin kantapään kautta opitut virheet on nyt korjattu ja lanseeraus on lähtenyt hienosti käyntiin. Uusia opiskelijoita on liittynyt meidän ihanaan Facebook-yhteisöön ja vanhat opiskelijat ovat ottaneet heidät lämmöllä vastaan.

 

Tammikuussa myyntiä tuli osittain passiivisesti sekä affiliate-markkinoinnin sekä Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksen kautta. Myynti on passiivista, sillä en tehnyt sen eteen varsinaisia toimenpiteitä. Olin aikaisemmin kirjoittanut blogipostauksia, joissa oli affiliate-linkkejä ja markkinoinut niitä somessa. Jatkossa voin nostaa nämä muutamat postaukset uudelleen someen ja kasvattaa affiliate-tuloja.

 

tulosraportti tammikuu 2017

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ on kehittämäni verkkovalmennusohjelma, joka näyttää sinulle askel askeleelta, miten rakennat ja kehität omaa blogiasi, joka ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja luetuksi.

Aiheesta lisää: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Voit joko perustaa uuden blogin ja rakentaa sen alusta lähtien tai muokata nykyistä blogiasi vastaamaan tavoitettasi.

Verkkovalmennuksen avulla poistat hämmennystä ja turhautumista bloggaamisen tieltä, jolloin pääset loistamaan ja tuomaan oman uniikin äänesi parhaiten esille.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelma on Suomen paras ja laajin bloggaajille ja yrittäjille tarkoitettu valmennus. Valmennuksessa kerron kaikki salaisuudet, joita olen yli 3 vuoden aikana oppinut.

Aiheesta lisää: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennuksesta

Tammikuun myynti jakautui seuraavasti:

 • Verkkovalmennukset 3.902,10 €
 • Affiliate-myynti 251,60 €
 • Henkilökohtainen valmennus 545,00 €
 • Kahden ison konseptin myymisestä tulevat palkkiot yhteensä 2.000,00 €
 • Palautus liikamaksusta luottokortille 187,39 €
 • Yhteensä 6.886,09 €

 

Yllä olevista myynneistä vain affiliate-tulot on otettu myyntiraportilta, eivätkä ole tilittyneet vielä tilille. Kaikki muut myynnit on kirjattu tiliotteelta.

Sosiaalisen median seuraajat + sähköpostilista:

 • Viikkokirjeen tilaajat +176
 • Facebook +95
 • Instagram +50
 • Google+ +1
 • LinkedIn +3
 • Twitter +224
 • Yhteensä +549

Tammikuussa menoja oli seuraavasti:

 • Luottokortin kautta menevät kulut 2.589,19 € *
 • Junaliput 8,90 €
 • Kumppaneille tilitetyt palkkiot yhteensä  2.949,25 € **
 • Laskuina tulleet kulut yhteensä (tilitoimisto, yel, vakuutukset yms.) 913,83 €
 • Rahastoon 100,00 € (yhteensä 1.273,89 €, sis. arvonnousua 73,89 €)
 • Verot yhteensä 1.037,28 €
 • Kulut yhteensä: 7.598,45 €
 • Lopullinen tulos -712,36 €

 

* Luottokortilta veloittuu mm. Facebook-mainokset, Teachable ja Campwire valmennusalustat, LeadPages, Active Campaign, Dropbox, Picmonkey, Canvan kuvatlentoliput, hotellivaraukset sekä muita satunnaisia menoja.

** Osa kumppaneista laittoi useamman kuukauden laskut yhteen nippuun, joka kasvatti kumppaneille maksettavia provisioita.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan bloggaamisen tai kehittämään omaa blogiasi, olen kirjoittanut useita erilaisia postauksia, joiden avulla pääset eteenpäin:

 

Sen lisäksi voit halutessasi osallistua maksuttomalle 7 päivän sähköpostikurssille, jossa autan sinua aloittamaan bloggaamisen.

Jos mietit, kannattaako blogi perustaa ilmaiselle blogialustalle vai hankkia suoraan oma domain ja palvelin, vastaan ehdottomasti jälkimmäinen.

Saan viikoittain bloggaajilta kyselyitä, miten he voisivat siirtyä helposti ja vaivattomasti ilmaiselta blogialustalta pois.

Tämä vaatii valitettavasti joko teknistä osaamista tai rahaa, jolla maksaa ammattilaiselle. Edullisimmillaan maksat siirrosta 450,00 €. 

Säästäminen on ok mutta väärässä kohdassa säästäminen voi myöhemmin tuoda ison jälkilaskun. Ainoa miinuspuoli Bluehostilla on se, että heidän kauttaan ei saa .fi päätteistä domainia.

Helmikuun tavoitteet:

1. Sisällön tuottaminen pidemmällä aikajänteellä

Tammikuussa pyrin kirjoittamaan vähintään yhden kuukauden blogipostaukset ennakkoon ja ajastamaan ne tasaisin väliajoin. Ajatus oli hyvä ja pystyin noudattamaan tätä alkukuun mutta mitä lähemmäs Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennusohjelman lanseeraus tuli, sitä vähemmän ehdin kirjoittaa etukäteen.

Raakaversioita löytyy 39 kappaletta mutta työstämistä ne vielä vaativat.

2. Uusien opiskelijoiden sparraus

Valmennuksen alussa uudet opiskelijat tarvitsevat enemmän sparrasta kuin valmennuksen loppumetreillä. Haluan ehdottomasti olla heidän tukenaan ja vastailla mieltä askarruttaviin kysymyksiin niin Facebook-yhteisössä kuin sähköpostillakin.

3. Vuoden 2017 tavoitteiden tarkentaminen…

Tälle vuodelle isot linjaukset on tehty. Tiedän mitä haluan saavuttaa vuoden loppuun mennessä. Mutta iso kokonaiskuva ei riitä vaan on tärkeää määritellä jokainen tavoite oikean kaavan mukaan.

4. …ja pilkkominen realistisiksi askeleiksi

Oikean kaavan jälkeen pilkon tavoitteet kuukausitavoitteiksi ja mahdollisuuksien mukaan viikkotavoitteiksi. Tavoitteiden kohdalla olen joustava sillä olen huomannut, että varsinkin alkuvaiheessa tuloksia tulee vähän – voisin jopa sanoa, että tuloksia tulee korkoa korolle periaatteen mukaan.

Saan todella hyviä kysymyksiä sähköpostilla. Ajattelin, että joka tulosraportissa käyn läpi 1 – 3 kysymystä ja vastaan niihin.

1. Mikä tekee blogin otsikosta kiinnostavan? Kirjoitat itse aika tarkkojakin ohjeita blogissasi, onko juuri nuo step by step ohjeet hyviä, tarvitaanko siis yksityiskohtaiset ohjeet ja toimiiko väljemmät neuvot yleensä huonommin?

Otsikon tulee kiteyttää koko postuaksen sisältö. Siksi otsikko kannattaa kirjoittaa aivan lopuksi. Ammattilaiset käyttävät otsikon mietintään lähes yhtä paljon aikaa, kuin postauksen kirjoittamiseen.

Hyvä otsikko herättää uteliaisuuden, mielenkiinnon ja tunteen.

Väljemmissä ohjeissa ei ole lukijalle tarttumapintaa. Jos ohjeita ei pysty ottamaan käyttöön, miksi niiden lukemiseen kannattaisi käyttää aikaa? On hyvä muistaa, että lukija haluaa hyötyä lukemastaan jotain. Se voi olla

 

Jos nämä eivät täyty, seuraavalla kerralla sinulla on yksi lukija vähemmän.

2. Millä tavoin olet löytänyt viikkokirjeesi asiakaskunnan?

Kuuntelen aktiivisesti, millaisia haasteita lukijoillani on ja räätälöin heille täsmävinkkejä, työkaluja, oppaita sekä työkirjoja, joiden avulla he pystyvät ratkaisemaan nämä haasteet.

Aikojen saatossa näistä on kertynyt todella laaja materiaalikirjasto, johon pääsee käsiksi, kun liittyy Bloggaajan viikkokirjeen tilaajaksi.

Viikkokirje ilmestyy joka sunnuntai klo 10. Poikkeuksena ovat lanseeraukset, jonka aikana lähetän sähköpostia hieman tiiviimmin (2 – 4 per viikko).

Kerron lukijoilleni aina etukäteen, kun lanseeraus on alkamassa. Ensimmäisessä viestissä annan ohjeet, miten heidän tulee toimia, mikäli tarjoamani tuotteen tai palvelun hankkiminen ei ole ajankohtaista.

Lanseerausviestini eivät ole pelkkiä ”Osta Osta Osta!” viestejä vaan esimerkiksi torstaina lähevässä viestissä käyn videolla läpi erästä lukijoitani askarruttavaa asiaa. Ai niin! Tämä piti olla yllätys! 😀

Tiedän, että osa lukijoista ei halua tai pysty ostamaan tuotteita ja palveluita joita tarjoan, ja se on ihan ok! Haluan silti auttaa heitä pääsemään eteenpäin, vaikka matkanteko taittuukin hitaammin. Heillä on aikaa ja halua odottaa vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla pääsevät eteenpäin.

Ja kun joku haluaa nopeuttaa matkantekoa ja saavuttaa tavoitteensa 6 kuukaudessa 2 vuoden sijaan, hän tietää mistä apua on saatavilla <3

Upeaa, että luit tänne asti. 1400 sanaa pitkä postaus oli ilo kirjoittaa ja toivon, että se oli ilo myös lukea.

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Kommentoi alle tai lähetä kysymyksesi sähköpostilla tiia (at) tiiakonttinen.fi. Vastaan kysymykseen joko henkilökohtaisesti tai helmikuun tulosraportissa.

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon