Tuloja affiliate-markkinoinnilla | 68 842,10 €

Tuloja affiliate-markkinoinnilla – miten bloggaajat tienaavat rahaa bloginsa avulla?

Jos aloittaisin tänään koko blogihommat alusta, panostaisin affiliate-markkinointiin täysillä. Vaikka alussa menisikin aikaa tulovirran kasvattamiseen, kun sen on kerran tehnyt, se tuo sinulle lähes automaattisesti (ns. passiivisesti) tuloja.

Kuuden vuoden aikana olen itse tienannut 68 842,10 euroa bruttona affiliate-markkinoinnilla, eli noin 11 473,68 euroa vuodessa. Mitä sinä tekisit ylimääräisellä 956,14 eurolla joka kuukausi?

Tuloja affiliate-markkinoinnilla | 68 842,10 €

Aloitin affiliate-markkinoinnin vuonna 2016. Ensimmäisenä vuotena tienasin vain 295,02 euroa affiliate-komissioita. Pakko myöntää, ettei silloin ollut aikaa panostaa affiliate-markkinointiin, vaan tein sitä silloin tällöin vähän vasemmalla kädellä.

Vuonna 2017 affiliate-komissioita tuli jo 3489,92 euroa, joten kasvua oli huimasti. 2017 aloin jo kiinnittämään enemmän huomiota affiliate-markkinointiin ja keskittymään siihen, miten saisin lukijoita lisää affiliate-postauksiin.

Vuonna 2018 affiliate-komissioita kertyi jo 10 500,65 euroa. Mitä enemmän keskityin affiliate-markkinointiin, sitä enemmän se alkoi tuottamaan tulosta.

Vuonna 2019 affiliate-komissioita kertyi 17 944,60 euroa.

Vuonna 2020 affiliate-komissioita kertyi 20 343, 02 euroa.

Vuonna 2021 affiliate-komissioita kertyi 14 968,16 euroa.

Vuonna 2022 affiliate-komissioita on kertynyt jo 1171 euroa, joista osa ei ole vielä tilittynyt tilille.

Lue myös tämä: Miten perheenäiti teki rahaa yhdellä blogitekstillä 37 064,22 euroa?

Miten tällaisiin tuloksiin on mahdollista päästä?

Affiliate-markkinointi on pitkäjänteistä työtä. Ja kyllä, se on työtä, koska sinun tulee tuottaa säännöllisesti sisältöä joko someen, blogiin tai Youtubeen. Valitse ensin yksi kanava, jossa olet aktiivisin ja johon haluat tuottaa sisältöä. Jos olet hyvä kirjoittamaan ja rakastat kirjoittamista, valitse blogi. Jos haluat enemmän puhua, valitse Youtube. Jos osaat tiivistää asiat yksinkertaiseen muotoon, valitse some.

Sen jälkeen päätä yksi rajattu aihe, jossa toimit. Minulla ja opiskelijoillani on lukuisia esimerkkejä siitä, miten vaikeaa tulojen hankinta on, jos yrität tuottaa sisältöä samaan kanavaan useista eri aihepiireistä. Olen kuullut monien sanovan minulle: ”Olisinpa kuunnellut sinua vuosi sitten tai kaksi vuotta sitten, olisin päässyt paljon helpommalla ja paljon nopeammin eteenpäin.”

Lue myös tämä: 6 tapaa tienata rahaa muotibloggaajana

Tämän jälkeen etsi 5 laadukasta tuotetta, joista haluat kertoa säännöllisesti mutta et kuitenkaan jatkuvasti. Aivan samalla tavalla kuin rajaamme blogin aiheen, rajaamme myös suositeltavien tuotteiden määrää. Tämä houkuttelee sinun blogiisi juuri niitä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mistä kirjoitat ja mitä tuotteita suosittelet.

Jos et ole tyytyväinen tuloksiisi…

…olisiko aika muuttaa jotain?

Lue lisää:

 

Julkaistu kategoriassa: