Varallisuusvalmentaja madaltaa kynnystä puhua rahasta blogin avulla

Henkilökohtaisen kosketuksen lisääminen yritystoimintaan parantaa merkittävästi asiakassuhteiden ja asiakaspalvelun laatua. Sen lisäksi se tekee brändistä inhimillisen ja helposti lähestyttävän.

“Blogin kautta ihmiset pääsevät lähemmäs yrittäjää”, Sanna Spårman Varallisuusakatemiasta kertoo. Olen Sannan kanssa samaa mieltä. Yrityksen ja yrittäjän ei pidä olla joku kaukainen “guru”, vaan ihmisiä lähellä oleva ja auttava ystävä.

Sanna Spårman on äiti, yrittäjä ja sijoittaja Vantaalta. Hän on koulutukseltaan taloushallinnon tradenomi (ollaan Sannan kanssa samiksia =D ) ja hän on tehnyt työuran kuntasektorilla sekä terveydenhuollon ratkaisumyynnin parissa.

Haastattelin Sannaa tätä postausta varten, jonka aiheena on yrittäjyys, vaurastuminen ja bloggaaminen 😉

Sanna aloitti nykyisen blogin kirjoittamisen tammikuussa 2018. Jo nyt hän on saanut parhaimmillaan päiväkohtaisia kävijöitä yli 2700. Mieletön saavutus vain kolmessa kuukaudessa.

Raha on blogiaiheena haastava, koska raha on suomalaisille edelleen arka aihe. Se nostaa pintaan tunteita ja puheissa raha näyttäytyy vielä nykyäänkin tabuna. Rahaa pitäisi olla, mutta siitä ei saa puhua. Ja ne joilla on rahaa, pitäisi vaieta asiasta.

Sanna on kuitenkin onnistunut luomaan blogin, jossa rahasta puhutaan yksinkertaisesti ja selkeästi. Lukijan ja varsinkin rahasta ja sijoittamisesta kiinnostuneen kannalta tämä on erittäin tärkeää. Yksinkertaisuus ja selkeys madaltaa kynnystä puhua ja lukea rahasta. Mitä enemmän rahasta puhutaan rohkeasti, sitä nopeammin meidän on mahdollisuus päästä eroon aiheesta, joka edelleen on tabu.

Lukemalla tämän postauksen loppuun tiedät:

 1. mitkä ovat vaurastujan isoimmat haasteet
 2. mitä muuta vauraus voi tarkoittaa paitsi rahaa
 3. miten “kuivastakin” aiheesta voidaan kirjoittaa mielenkiintoisesti

 

Jutellaan ensin hieman rahasta ja vaurastumisesta

Epävarmuus ja usko omiin kykyihin. Siinä on vaurastujan isoimmat haasteet. Kun tähän lisätään vielä aloittamisen vaikeus (mistä lähteä liikkeelle), ei ole ihme, että  moni pitkittää säästämisen ja sijoittamisen aloittamista. Vaurastumisen esteenä voi olla omat uskomukset, perhetilanne tai ahdistus.

Siksi on tärkeää oppia tuntemaan asiakkaat, jotta pystyy tarttumaan näihin esteisiin ja johdattamaan asiakkaat lempeästi niiden yli. Sanna on onnistunut jokaisen asiakkaan kohdalla tähän mennessä.

On väärin luulla, että vain pienituloisilla on taloudellisia vaikeuksia. Hyvätuloisilla voi yhtä lailla olla “huonoa velkaa”, sellaista, jossa on kovat korot ja joka on otettu kulutushyödykkeiden hankintaan.

Pienet kuukausierät paisuttaa kuukausikuluja ja äkkiä iso osa palkasta kuluukin näiden pienten erien maksamiseen. On vaikeaa pysäyttää kierrettä, jossa luottokorttivelkaa on yli 10 000 € ja palkalla maksetaan pieniä kuukausieriä, joilla sitten joudutaan seuraavassa kuussa ostamaan ruokaa ja bensaa.

Toisessa ääripäässä on henkilöitä, joilla voi isojakin summia rahaa tilillä, mutta ei tiedetä miten rahan voisi viisaasti sijoittaa.

Varallisuusvalmentaja Sanna Spårman

Mitä vauraus tarkoittaa?

Jokainen määrittelee itse, mitä vauraus tarkoittaa. Sannalla vauraus tarkoittaa

 • vapautta
 • mahdollisuutta elää omaa elämää nyt ja tulevaisuudessa
 • unelmaa jota Sanna elää
 • mahdollisuutta saada ja pystyä tekemään asioita joita rakastaa
 • mahdollisuutta viettää aikaa perheen kanssa
 • mahdollisuutta matkustella
 • tietoa ja taitoa käsitellä rahaa oikealla tavalla
 • mielentilaa ja henkistä hyvää oloa
 • mutta myös riskien sietokykyä, koska sitä sijoittamiseen liittyy

Olen Sannan kanssa samaa mieltä, että raha ei ole tärkeintä elämässä. Tärkeimpiäkin asioita on ja pitää olla. Mutta raha mahdollistaa asioita ja tuo turvaa. Ettei tarvitse koko ajan olla huolissaan ja elää epävarmuudessa, mistä saa seuraavan kuukauden ruokarahat kokoon.

Sannalle ajatus oman talouden hallinnasta tuli siinä vaiheessa, kun hän alkoi odottamaan esikoistaan. Ymmärrys siitä, että on jatkossa vastuussa myös toisesta ihmisestä, sai ajattelemaan, mitä ja miten rahaa käyttää.

Perheen perustaminen saa miettimään rahankäyttöä

Jokainen varmasti pystyy samaistumaan siihen olotilaan, kun vastaa vain itsestään. Voi käyttää omat rahat juuri niinkuin haluaa. Mutta perheen perustamisen myötä se ei enää ole mahdollista. Elämän tuomien muutosten mukana myös elämän prioriteetit muuttuvat. Sitä alkaa katsomaan pidemmälle ja varautumaan siihen, jos jotain sattuu itselle tai läheiselle.

Ensikontakti sijoittamiseen ja vaurastumiseen Sannalla tapahtui, kun hän liittyi Terhi Majasalmen Vauras Nainen yhteisöön Facebookissa.

“Koska lähden kaikkeen asenteella ‘ihan kaikki tai ei mitään’, niin päätin heti että haluan itse tulla yhtä hyväksi kun Terhi. Otin oppia parhaalta ja sillä tiellä ollaan. Nyt valmennan naisia itse. Se on kyllä niin huippua! Voimaannuttavaa ja upeaa työtä! Nautin asiakkaiden onnistumisista.”

Unelma vauraudesta

Sannalla on loistava asenne ja voin kyllä samaistua hyvin tähän. Sijoittaminen on Sannalle itsensä kehittämistä ja haastamista. “Sijoittaminen harrastuksena vaatii jatkuvaa opiskelua  ja uuden opettelua. Että on hereillä markkinassa. Sijoittamalla tietenkin kasvatan taloudellista turvaa itselleni ja perheelle tulevaisuuteen.”

Unelma mahdollisuudesta elää vapaampaa elämää 10 vuoden kuluttua vie Sannaa voimakkaasti eteenpäin. Mahdollisuus matkustella enemmän ja nauttia yhteisestä ajasta perheen kanssa. Sannan työstä näkyy intohimo yrittäjyyttä ja varallisuusvalmentajuutta kohtaan. Ja omien sanojensa mukaan Sanna tuskin lopettaa työntekoa vaikka unelma vapaudesta tulisikin saavutettua. Enemmänkin tavoitteena on elää elämää tässä hetkessä, jotta ei tarvitse kiikkustuolissa sitten katua.

Miten blogi hyödyttää yrittäjää?

“Blogin näen ehdottoman tärkeänä referenssilistana siitä omasta osaamisesta. Pystyn helposti blogin kautta tuomaan esille asiakaspalautetta, asiakaskokemuksia, omaa näkyvyyttä sekä vastaamaan niihin kysymyksiin joita asiakkaani minulta usein kysyy. Blogin kautta ihmiset myös pääsevät lähemmäksi minun persoonaa. Olen ollut melko tyytyväinen siihen että blogi on saavuttanut nyt tammikuun alusta parhaimmillaan jopa 2 700 lukijaa päivätasolla. Mutta en ole opetellut näitä asioita yksin. Tiia Konttiselta olen saanut valtavasti hyviä neuvoja ja vinkkejä. Tämä on vilpitön suositukseni.”

Yhtenä blogihaasteena Sanna toteaa alustan, jolle sivusto ja blogi on rakennettu. Nykyinen alusta ei sovellu bloggaamiseen parhaalla mahdollisella tavalla ja todennäköisesti edessä on alustan vaihto WordPressiin.

Bloggaajana yrittäjä tarvitsee samoja vahvuuksia kuin muutkin. Kykyä tuottaa mielenkiintoista, sujuvaa ja hauskaakin tekstiä. Koska Sanna kirjoittaa rahasta, lähtökohtaisesti jo ajatellaan, että se on “kuiva” aihe. Siksi sisältöön ja sen suunnitteluun tuleekin käyttää riittävästi aikaa. Lukijoiden inspiroiminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, jotka Sanna blogilleen on asettanut. Kirjoitus- ja asiavirheitä tulee välttää.

Ole oman mediasi valtias – tai valtiatar

Sanna muistuttaa, että on tärkeää kirjoittaa itsevarmasti. Sinä bloggaajana ja yrittäjänä olet oman mediasi valtias. Epävarmuus näkyy tekstissä nopeasti ja se heikentää niin lukukokemusta kuin luottamusta.

Sanna lukee mielellään ammattimaista sisältöä, josta huokuu itsevarmuus. “Että ihminen tietää mistä puhuu ja esittää näkemykset napakasti. Yritystä tukeva blogi rakentaa sekä yrityksen että yrittäjän asiantuntijakuvaa ja imagoa.”

Sannalla on kaksi toimivaa yritystä, hän tapaa asiakkaitaan aktiivisesti ja bloggaa. Tässä paketissa tarvitaankin jo aimo annos organisointikykyä. Sannalla on tässä etulyöntiasema, sillä hän on ollut aina erittäin järjestelmällinen. Työn ja ajankäytön organisointi on yksi ehdoton vahvuus Sannassa. Ja se näkyy myös ulospäin.

Hyvä ajanhallinta luo perustan itsensä johtamiselle

Kirjoitan kuukausitasolla työtehtävät etukäteen kalenteriin. Minulla on aina tietyt päivät jotka varaan eri yrityksille ja työtehtävillä. Koska olen niin monessa mukana, on työn pakko olla tosi hyvin organisoitua jotta kaikki langat pysyy käsissä. Ikävä kyllä työpäiviä on kalenterissa vielä toistaiseksi 6 – 7 viikossa. Mutta suhteellisen tuoreena yrittäjänä jaksaa vielä hyvin. Säännöllisin väliajoin on kalenterista varattu aikaa matkustamiselle sekä yhteistä kivaa aikaa perheen kanssa. Ja laatuaikaa ihan itselle. Omaan hyvinvointiin tulee myös panostaa. Työ ei ole koko elämä. Työtä tehdään kuitenkin onnellisuuden eteen ja siksi että perheellä ja itsellä olisi hyvä olla.”

Bloggaamiseen käytettävä aika yllätti Sannan. Oletus oli, että bloggaaminen on helppoa ja nopeaa mutta näinhän se ei ole. Bloggaaminen vaatii varsinkin alussa aikaa ja oikeiden prosessien rakentamista. Kun postausten suunnitteluun, kirjoittamiseen ja markkinointiin on olemassa toimivat prosessit, työ helpottuu olennaisesti.  

Nyt suunnittelen postaukset melko tarkasti sen mukaan mitä asiaa haluan kulloinkin tuotavat esille. Mietin postaukset tavoitteiden kautta. Mitä haluan postauksella saavuttaa. Postaukset tulevat vielä miten sattuu, eikä selkeää rytmiä ole. Mutta panostan nyt eniten sisältöön ja laatuun sekä siihen että aktiviteettia on. Suunnittelen vasta myöhemmässä vaiheessa paremmin sen kuinka usein postaan.”

Tämä on hyvä lähtökohta koska lukija tulee ensisijaisesti blogiin nimenomaan sisällön takia. Tällä hetkellä haastavinta Sannan mielestä on mielenkiintoisen sisällön luominen. On haastavaa koittaa arvata mikä lukijoita kiinnostaa. Kyllä, varsinkin alkuvaiheessa tämä menee juuri näin, ellei käytössä ole valmista ja toimivaa menetelmää, jonka avulla tämän voi selvittää. On vain kirjoitettava ja tulkittava lukijoiden reaktioita postauksiin ja aiheisiin, joista kirjoittaa.

Mitä tekisit toisin, jos voisit kääntää kelloa…?

On hauskaa kuulla bloggaajien vastaavan tähän kysymykseen samalla tavalla (itsekin nimittäin vastaan juuri näin):

Mitä tekisit toisin nyt, jos aloittaisit ensimmäistä kertaa ja sillä tiedolla, mitä matkan aikana on kertynyt?

“Tekisin toisin ihan kaiken. *naurua*. Käytettävä alusta, kuvat, sisältö. Miettisin kaiken toisin. Sitä kautta mitä haluan saavuttaa. Minä kannustan ihmisiä valmentamaan omaa osaamistaan ja kouluttautumaan. Kun joku viisaampi kertoo miten kannattaa tehdä, säästää se sinulta valtavasti työtä ja aikaa.“

Mistä haluat että sinut muistetaan?

“Haluaisin että minut muistetaan minun sitkeydestä. Uskosta omiin kykyihin. Siitä että asetan tavoitteita ja myös saavutan ne.”

Kiitos Sanna haastattelusta ja ajatuksistasi. Sait minutkin innostumaan jälleen säästämisestä ja sijoittamisesta.

***************************

Varallisuusvalmentaja Sanna SpårmanSanna Spårman on varallisuuvalmentaja, sijoittaja, yrittäjä ja äiti. Hän aloitti asuntosijoittamisen 2015. Jokaisella perheellä on yhtäläinen oikeus vaurastumiseen ja Sanna auttaakin ihmisiä ja perheitä ottamaan oma talous haltuun. “On voimaannuttavaa olla oman taloutensa johtaja”. 

 

 

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 223 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?