Virtuaaliassistentti helpottaa bloggaajan, yrittäjän ja valmentajan arkea

Jos olet lukenut Tim Ferrisin kirjan ”4 tunnin työviikko” tiedät miten mahtava apu virtuaaliassistentti eli VA voi olla. Tim ulkoisti lähes kaiken omasta liiketoiminnastaan nauttien vapaa-ajasta, matkustelusta ja passiivisesta rahavirrasta.

Tim hankki VA:n palveluja muun muassa Intiasta. Ihan kätevää, jos VA puhuu hyvää englantia mutta suomalaisen bloggaajan ei ehkä kannata ulkoistusta Intiaan saakka viedä. Onneksi apua löytyy paljon lähempääkin.

Virtuaaliassistentti helpottaa bloggaajan, yrittäjän ja valmentajan arkea

Mikä tai kuka virtuaaliassistentti oikeastaan on?

VA on henkilö, jolle voit ulkoistaa yksittäisiä tehtäviä tai suurempia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi blogipostausten tai viikkokirjeiden kirjoittamista, markkinointikampanjoiden suunnittelua, julkaisujen tekemistä tai kampanjoiden toteutusta. VA voi pyytää puolestasi tarjouspyyntöjä, varata matkalippuja tai ostaa liput konserttiin.

Äärimmäisyyksiin vieden, VA voi ostaa puolisollesi hääpäivälahjan tai kirjoittaa sydämellisen anteeksipyyntökirjeen, kun jouduit olemaan useana iltana ylitöissä.

Vaikka virtuaaliassistentin työhön ei välttämättä tarvita koulutusta, on syytä muistaa, että VA:lle annetut tehtävät ovat tärkeä osa asiakkaan töitä, liiketoimintaa tai elämää, jolloin niiden hoitaminen on tehtävä hyvin. Yksikin väärä sähköposti väärälle asiakkaalle ja monen kuukauden työ on heitetty hukkaan.

Laatutakuu onkin VA:n tärkein valttikortti

Tim Ferris kertoo kirjassaan, miten ulkoisti useita erilaisia töitä ryhmälle VA:ja. Hänen tehtävänä oli pelkästään pitää huoli, että luottokortilla oli katetta laskujen maksuun ja että homma toimi kuten oli sovittu. Yksinyrittäjästä tuli yrityksen omistaja, jolla oli enemmän aikaa ja rahaa kuin koskaan ennen.

Miksi joku haluaisi palkata virtuaaliassistentin?

Miksipä ei haluaisi? Bloggaaminen, valmentaminen ja yrityksen pyörittäminen ovat isoja kokonaisuuksia. Jo pelkästään yhden osa-alueen ohjasten käsissä pitäminen vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja organisointikykyä.

Jos sinulla on mahdollisuus saada enemmän aikaan sillä, että sinulla on yksi ylimääräinen käsipari tekemässä, sinulla on mahdollisuus kasvattaa omaa blogiasi tai yritystäsi huomattavasti nopeammin. Kun haluat vapauttaa aikaa taustatöiltä ja tehdä sitä, mikä tuo sinulle enemmän tuloja, virtuaaliassistentti on apunasi ja tukenasi.

Itse olen huomannut, että taustatöiden tekeminen on alkanut viedä todella paljon aikaa. Markkinointi ja myynti on jäänyt vähemmälle, joka on väistämättä tuonut oman lovensa liikevaihtoon. Pidemmällä aikajänteellä tämä voi olla jopa tuhoisaa liiketoiminnan kannalta.

Tätä en tietenkään toivo itselle enkä kenellekään muulle. Siksi apukäsien hankinta oikeana aikana on enemmän kuin tervetullut vaihtoehto.

Mitä tehtäviä VA:lle voi ulkoistaa?

Sosiaalisen median julkaisujen suunnittelu, tekeminen ja ajastus: Kun olet määritellyt graafisen ilmeen ja tehnyt muutaman somejulkaisu pohjan, voit ulkoistaa julkaisujen tekemisen VA:lle. Omakohtainen kokemukseni on, että 30 Facebook julkaisun tekeminen ja ajastaminen vaatii melkein kokonaisen työpäivän.

Toki yhden päivän aikana saat ajastettua 30 päivän julkaisut mutta tuonkin ajan voit käyttää tuottavampiin tehtäviin.

Erilaisten kuvien etsiminen somea ja blogia varten: Miten monta kertaa olet tuskaillut yksittäisen kuvan löytämisen kanssa? Kun sinulla on visio kuvasta, jonka haluat laittaa blogipostaukseen, kuvan metsästäminen voi viedä mennessään. Entä jos kuvailisit kuvan VA:lle ja antaisit hänen hoitaa työn puolestasi?

Blogitekstien kirjoittaminen, oikoluku ja ajastaminen: Joskus kiire ja töiden tekeminen vaikuttaa siihen, että aikaa blogipostausten kirjoittamiselle ei ole. Mitä lyhyemmän ajan blogi on ollut olemassa, sitä suurempi mahdollisuus on, että lukijat häipyvät blogistasi, jos postauten julkaisuissa tulee isompi katkos.

Voit hyödyntää virtuaaliassistenttia esimerkiksi siinä, että hän kirjoittaa sinulle blogipostauksia ennakkoon, “reserviin”, josta niitä on helppo julkaista, jos kiire painaa päälle.

Muita vaihtoehtoja on mm.:

  • Liidimagneettien suunnittelu ja toteutus
  • Blogin ylläpito ja päivittäminen
  • Sähköpostimarkkinointi
  • Taustatutkimus
  • Blogin ulkoasun testaus ja parantelu tarpeen mukaan
  • Sähköposteihin tai viesteihin vastaaminen

 

Löytyykö Suomesta VA:ja?

KYLLÄ! Esimerkiksi Hanna Siltamäki toimii virtuaaliassistenttina. Olemme Hannan kanssa tehneet tämän vuoden puolella useaan otteeseen yhteistyötä. Hanna on muun muassa kirjoittanut minulle muutamia blogipostauksia, viikkokirjeitä ja auttaa nyt minua some-julkaisujen ajastamisessa.

Miten paljon VA:n palkkaaminen maksaa?

Virtuaaliassistentti voi räätälöidä asiakkaille erilaisia palvelupaketteja tai tehdä töitä tuntihinnalla. Ota yhteyttä vaikkapa Hannaan ja pyydä tarjous.

Seuraava askel

Listaa bloggaamiseen liittyviä tehtäviä ja asioita, joita teet päivittäin. Merkitse myös, miten paljon aikaa näiden tehtävien tekeminen vie.

Sen jälkeen mieti, mitkä ovat sellaisia tehtäviä, joita voisit ulkoistaa virtuaaliassistentille. Lopuksi ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

**Blogipostaus kirjoitettu ilman kaupallista yhteistyötä. Olen ollut tyytyväinen Hannan tarjoamiin palveluihin ja halusin kiittää häntä tällä postauksella.**

Julkaistu kategoriassa: ,
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?