Voiko verkkokurssin tehdä, jos ei ole minkään alan asiantuntija?

Kun juttelen bloggaajien ja yrittäjien kanssa siitä, että verkkokurssien myynti on loistava keino saada rahaa, minulta kysytään tämä kysymys:

”Entä jos en ole asiantuntija kuten sinä. Voinko silti tehdä verkkokurssin?”

(Yleensä minulle kerrotaan, että ”joo, kirjoitan blogia ja jaan tietoa lukijoilleni mutta ei minulla ole riittävästi tietoa ollakseni asiantuntija. Siksi minä kirjoitankin vain blogia…”)

Minun vastaukseni: Ilman muuta sinä voit tehdä verkkokurssin ja myydä sitä.

Katsos, bloggaajat ja yrittäjät ovat loistavia henkilöitä tekemään verkkokursseja kahdesta syystä:

1. Sinä jaat jo nyt hyödyllistä tietoa lukijoillesi.

Ei sinun tarvitse olla asiantuntija etkä tarvitse korkeakoulututkintoa, jotta voit auttaa. Voit silti opettaa ihmisille sen, mitä tiedät. Itse asiassa iso osa sinun yleisöstäsi on juuri siinä pisteessä, missä sinä olet vain muutama vuosi sitten. Heidän silmissään tieto, jota sinä jaat on superhyödyllistä, eikö totta?

Joten, jos kirjoitat blogia ”Miten aloittaa viljaton elämäntapa”, voit tehdä kurssin samasta aiheesta. Jaat kaiken sen tiedon, jonka olet oppinut itse viljattomuudesta, ruuanlaitosta ja miten toimit kylässä tämän elämäntavan kanssa. Ja tämä tieto on super-hyödyllistä heille, jotka ovat vasta aloittamassa.

Entä jos kirjoitat blogia ”Miten päästä eroon veloista”? No, oletko onnistunut vähentämään velkaa parin viime vuoden aikana? Voit tehdä kurssin siitä, millä toimenpiteillä olet onnistunut, mitä olet oppinut ja miten menet tästä eteenpäin.

Tai jos kirjoitat blogia suurperheen arjesta, miten olet onnistunut organisoimaan arkesi? Sinulta varmasti löytyy vinkkejä ja niksejä itse kullekin perheelliselle, eikö? Voit siis tehdä kurssin, jossa autat perheitä saamaan arjen hallintaan ihan käytännönläheisesti.

Lue myös tämä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Olipa blogisi aihe mikä tahansa, pystyt tekemään aiheesta verkkokurssin ja myymään sitä niille henkilöille, jotka kulkevat samaa polkua kuin sinäkin mutta ovat vasta aloittamassa omaa matkaansa.

HUOM! En sano, että sinun tulisi tehdä ja myydä kurssia aiheesta, josta et tiedä yhtään mitään tai joka on lähellä ihmisen terveydellistä hyvinvointia, ellet ole kouluttautunut terveydenhuollon ammattilainen. Mutta sinulla on takuuvarmasti elämänkokemusta ja tietotaitoa, josta joku toinen henkilö saa avun ja helpotusta omaan elämään. Joka tapauksessa autat lukijoitasi jo nyt blogisi avulla. Verkkokurssin avulla voit auttaa heitä entistä enemmän.

2. Sinuun on helpompi samaistua

Sinulta on huomattavasti helpompi ostaa, koska olet lukijoiden silmissä tunnettu, luotettava ja uskottava. Eivät he muuten sinua seuraisi <3 Lukijat kokevat, että heillä on sinuun henkilökohtainen yhteys.

Kun lukijalle avautuu mahdollisuus oppia jotain, mitä hän on saattanut opetella vuosia…. ja nyt, opettajana on henkilö, joka tuntuu jo nyt ystävältä tai parhaalta kaverilta eikä joku ”random guru”.

Ja se on ISO ETU muihin asiantuntijoihin ja ”guruihin” nähden. Jotta onnistuisit, tarvitset selkeän ja askel askeleelta etenevän menetelmän, jota sinun on helppo toteuttaa. Ja juuri siksi, olen rakentanut sinulle Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ verkkovalmennuksen ja perustanut yhteisön.

Lue lisää täältä:

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon