Voinko kertoa sinulle inhottavimman pelkoni?

Istun hiljaa tietokoneeni äärellä ja katselen näyttöä. Olen käyttänyt 7 tuntia arvokasta aikaani ja kirjoittanut yhden parhaimmista blogipostauksistani. Olen lukenut postauksen 10 kertaa läpi ja varmistanut, että siellä ei ole yhtäkään kirjoitusvirhettä. Olen miettinyt otsikon, joka varmasti pysäyttää ja herättää mielenkiinnon.

Ja sitten painan julkaise.

Tässä kohtaa sydämeni alkaa tykyttää kiivaammin. Olen hermostunut, koska pelkään postauksen julkaisua. Pelkään sitä reaktiota, minkä postaukseni synnyttää lukijoissa.

Mutta itse asiassa se ei ole edes se inhottavin pelko.

Inhottavinta on se, että kukaan ei tule lukemaan postaustani.

Kaikki se työ, intohimo, aika ja vaiva, jonka olen käyttänyt tämän postauksen kirjoittamiseen, on käytännössä mennyt hukkaan. Ketään ei kiinnosta.

Olo on musertunut, lyöty, epäonnistunut.

Enkä todellakaan ole ainoa, joka tuntee näitä samoja tunteita.

Ehkä olet kokenut samaa itsekin. Tai ehkä se on jotain, mitä pelkäät eniten.

Liiba laaba ei kiinnosta!

Jokainen bloggaaja pelkää tätä samaa asiaa. Että käyttää paljon aikaa postausten kirjoittamiseen huomatakseen, että ketään ei kiinnosta. Hyvin äkkiä sitä alkaa miettiä, mitä järkeä tässä touhussa edes on, kun kukaan ei tule, lue ja jää pidemmäksi aikaa blogiin.

Loppujen lopuksi kyse on siitä, että omat arvokkaat ajatukset, ideat, neuvot ja vinkit eivät päädy niille ihmisille, jotka hyötyisivät niistä. Sinulla on uskomaton voima muuttaa ihmisten elämää kirjoituksillasi, mutta et vain saa ääntäsi kuuluviin.

Suomesta löytyy satoja tuhansia blogeja. Iso osa niistä on ”uinuvia”, mikä tarkoittaa, että bloggaaja on turhautunut kirjoittamiseen. Suurin syy on varmasti se, mitä juuri äsken kerroin.

Bloggaajien keskuudessa kiertää ajatus, että kilpailu lukijoista on kovaa. 10 vuoden blogitaustalla uskallan kuitenkin väittää, että kilpailu ei ole kovempaa, vaan siitä on tullut strategisempaa.

Lukijoita ei enää kiinnosta tyhjänpäiväinen liiba laaba höttö, jota osa blogeista tuottaa. Monet blogien lukijat kommentoivat somessa, etteivät he jaksa enää lukea sadatta vinkkipostausta ”näin saat lukijoita blogiisi 5 minuutissa”.

Toinen hyvin tiukassa istuva ajatus on, että postaukset eivät saa olla yli 500 sanaa pitkiä, koska lukijat eivät jaksa lukea niitä. Totuus on kuitenkin toinen. Kuusi suosituinta blogipostaustani, joita on luettu yli 25 000 kertaa ja joita on jaettu somessa lähes 800 kertaa, ovat kaikki yli 1600 sanaa pitkiä.

Kyse ei ole sanamäärästä vaan sanoista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Valmennuksen avulla parempaa näkyvyyttä blogille.

Sinulla on mahdollisuus muuttaa ihmisen elämää

Perustin Unelma Onnellisuudesta -blogin tammikuussa 2014. Blogin tarkoituksena oli purkaa omia ajatuksiani silloisessa elämäntilanteessa. Olin uupunut pankkityössä jo toistamiseen ja päätin, että kolmatta kertaa uupumus ei enää tule.

Joulukuussa 2016 olin käymässä Joensuussa. Istuin kaikessa rauhassa Coffee Housessa ja nautin jumbokahvistani. Olin totaalisen keskittynyt kahviini sekä läppäriini, kun yhtäkkiä vierestäni kuului kysymys:

”Anteeksi, mutta oletko sinä Tiia?”

Käännyin hämmentyneenä katsomaan oikealle puolelleni. Viereisessä pöydässä istui kaksi nuorta naista. Molemmat heistä katsoivat minua kohti ja odottivat vastausta.

”Kyllä”, naurahdin hieman hämmentyneenä.

”Ja sinullako on se Unelma Onnellisuudesta -blogi?” toinen heistä kysyi.

”Kyllä, tai no oli, mutta olen myynyt blogin toiselle bloggaajalle nyt joulukuussa”, vastasin.

Näin, kun toisen naisen silmäkulmaan muodostui pieni kyynel. Hän näytti niin onnelliselta ja iloiselta.

”Tiedätkö, sun blogin avulla mä jaksoin yhden rankimmista elämänkokemuksistani. Kävin läpi todella vaikeaa eroa, mutta sun tekstit auttoi mua jaksamaan. Mä olen ikuisesti kiitollinen sulle sun kirjoituksista ja blogista. Saanko mä halata sua…”

Voinko kertoa sinulle inhottavimman pelkoni?

Älä koskaan aliarvioi sanojesi voimaa

Ei ole merkitystä, minkätasoinen bloggaaja olet. Oletko vasta-alkaja vai 4 vuotta blogannut. Sinun sanoissasi piilee voima, josta et ehkä ole vielä tietoinen.

Tuo joulukuinen päivä muutti minun elämäni suunnan. Sain elävän todisteen siitä, miten voimakas vaikutus kirjoitetulla sanalla on. Se voi inspiroida, auttaa, kehittää ja tuoda onnea.

Monet bloggaajat eivät ajattele bloggaamista näin syvällisesti. Ja se on ihan ok. Mutta hyvin todennäköisesti nämä bloggaajat eivät tule koskaan saavuttamaan sitä tavoitetta, josta he haaveilevat.

Jos vain kirjoittaa sanoja sanojen perään, lopputuloksena on kyllä blogipostaus, mutta vaikutus muuttaa ihmisen elämää on vähäinen, jopa olematon.

Millaisen jalanjäljen sinä haluat jättää tähän maailmaan?

Unohtumaton. Miltä sinusta tuntuisi, jos tietäisit, että 20 vuotta poismenosi jälkeen sinun tekstisi eläisivät yhä?

Meillä jokaisella on mahdollisuus olla unohtumaton. Vaikka maailma on hektinen ja se muuttuu kovaa vauhtia, on olemassa yksi asia, joka pysyy. Se on pysynyt jo tuhansia vuosia ja tulee pysymään tuhansia vuosia tästä eteenpäinkin.

Kun otat tämän yhden asian käyttöön omassa blogissasi, sinustakin tulee unohtumaton.

Itse asiassa olen käyttänyt tätä yhtä asiaa tällä sivulla. Ja siksi tiedän, että tulet muistamaan minut vielä aikojenkin päästä.

Kukas minä sitten olen?

Olen Tiia Konttinen, blogiliiketoiminnan visionääri ja jokaista innokasta bloggaajaa auttava ja tukeva yrittäjänainen. Intohimonani on purkaa bloggaamisen salakoodit ja kertoa ne eteenpäin käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi.

Olen valmentanut jo yli 1200 bloggaavaa ammattilaista ja auttanut heitä tekemään blogeista unohtumattomia.

Olen nähnyt, kokenut ja tehnyt virheitä, pudonnut sudenkuoppiin ja epäonnistunut niin monta kertaa, joten tiedän, mistä puhun, kun kerron, mitä blogin kanssa ei kannata tehdä.

Lopulta olen onnistunut tekemään intohimostani työn, jota rakastan tehdä. Tiedän siis, mistä puhun, kun sanon, mitä blogin kanssa kannattaa tehdä.

Perustin ensimmäisen blogini vuonna 2007. Siitä lähtien olen tehnyt kaikkeni, jotta opin bloggaamisen salat.  Nyt on tullut minun vuoroni laittaa hyvä kiertämään.

Luitko jo tämän: Miten rakennat nykyisestä blogistasi tulonlähteen ilman että…

Näin voin auttaa sinua blogisi kanssa!

Olen tehnyt juuri sinulle, upealle bloggaajalle ja yrittäjälle, verkkovalmennuksen, johon olen laittanut sydämeni sekä kaiken tietotaitoni. Halusin tehdä sen, jotta jokainen bloggaaja, joka haluaa tulla muistetuksi teksteistään ja muuttaa tätä maailmaa paremmaksi paikaksi elää, onnistuu siinä.

Verkkovalmennuksen rinnalle olen perustanut Facebook-yhteisön, joka auttaa, tukee, inspiroi ja sparraa päivittäin jokaista jäsentä yhtä innokkaasti kuin parasta ystävää.

Tämä verkkovalmennus ja yhteisö eivät valitettavasti sovi jokaiselle. Mutta jos edes yksikin näistä kriteereistä resonoi kanssasi, kutsun sinut henkilökohtaisesti mukaan:

 • Haluat kirjoittaa blogipostauksia, jotka muistetaan vielä vuosienkin päästä.
 • Haluat saada blogillesi sitoutuneen lukijakunnan, joka ei malta odottaa, että julkaiset uuden postauksen.
 • Haluat hyödyntää blogiasi yritystoiminnassa, kasvattaa asiantuntijastatustasi tai rakentaa liiketoiminnan bloggaamisen ympärille.
 • Haluat muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi elää, koska tiedät että ”kynä on mahtavampi kuin miekka”.
 • Kaipaat vapautta tehdä, olla ja saada mitä haluat.
 • Olet kiinnostunut saamaan jopa 3 000 euroa tuloja kuukausittain blogisi kautta.

Jos edes yksi yllä olevista asioista osui oikeaan, joudut todennäköisesti tuskailemaan näiden asioiden kanssa:

 • Olet perustanut blogin, mutta olet epävarma, mihin suuntaan sinun tulisi sen kanssa mennä.
 • Olet kirjoittanut blogipostauksia ja joitakin on luettu, toisia taas ei, etkä tiedä, mikä on se juttu, joka saa ihmiset lukemaan postauksiasi.
 • Yrität hankkia tuloja blogillasi, mutta tulot ovat epäsäännölliset tai liian pienet.
 • Et saa ääntäsi kuuluviin blogimaailmassa, ja se turhauttaa niin paljon, että mietit tällä hetkellä, kannattaako bloggaamista jatkaa ollenkaan.
 • Pelkäät, että kaikki se työ ja aika, jonka käytät blogiisi, on yhtä tyhjän kanssa.

Tiedän mitä käyt tällä hetkellä läpi, sillä olen kulkenut tuon polun itsekin. Kun kamppailin näiden asioiden kanssa, minulla ei ollut ketään, joka olisi ohjannut minua oikeaan suuntaan.

Voinko kertoa sinulle inhottavimman pelkoni?

Jouduin opettelemaan kaiken kantapään kautta. Se vaati 10 vuotta aikaa ja kärsivällisyyttä sekä vei todella paljon energiaa.

Sinun lähtötilanteesi on paljon parempi, sillä sinulla on mahdollisuus ottaa minut kulkemaan rinnallesi. Voin kertoa sinulle, mitä sinun kannattaa tehdä ja mitä ei. Pystyn kertomaan muun muassa sen, mihin aikaan päivästä postauksia kannattaa jakaa somessa ja millä tavalla saat suurimman näkyvyyden.

Mikä tärkeintä, haluan kertoa sinulle, miten sinusta tulee unohtumaton. Tieto, josta moni bloggaaja olisi valmis maksamaan mitä tahansa.

Sinun on myös mahdollista jättää tämä valmennus ja yhteisö väliin ja etsiä tarvittava tieto itsenäisesti.

Jos päätät etsiä kaiken tiedon yksin, otathan huomioon, kuinka kallista ja aikaa vievää se on. Sinulta menee todennäköisesti vuosia päästäksesi samaan lopputulokseen, johon voisit päästä nyt muutamassa kuukaudessa.

Entä jos sinulta menee kolme vuotta? Sen kolmen vuoden aikana menetät joka kuukausi rahaa ja lukijoita. Saatat ansaita kolme vuotta 100 euroa kuukaudessa, vaikka ihan hyvin voisit ansaita 3 000 euroa kuukaudessa. Silloin häviät jo 12 kuukauden aikana 34 800 euroa.

Haluan kysyä sinulta, kuinka arvokas tällainen ajansäästö on sinulle?

Olen niin varma valmennusmateriaalin sisällöstä, että lupaan sinulle 30 päivän 100 %:n rahat takaisin -takuun.

Haluan tarjota tätä mahdollisuutta juuri sinulle, koska olet selkeästi kiinnostunut menestymään bloggaamisella  ja sopisit jo mukaan lähteneiden bloggaajien joukkoon loistavasti.

Bloggausterveisin

Tiia

Lue lisää verkkovalmennuksestani tästä: Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkovalmennus