Resurssit

Resursseja, työkaluja ja apuvälineitä

|| Tämä sivu sisältää affiliatelinkkejä. Linkit merkitty (*) -merkillä ||

 

Olen kerännyt tälle sivulle tärkeimpiä resursseja, työkaluja ja apuvälineitä, joita itse käytän joka päivä työssäni ja blogissani. Päivitän tätä sivua aika ajoin, joten lisääthän tämän kirjanmerkkeihin. Klikkaamalla alla olevia linkkejä, pääset suoraan haluamaasi kohtaan.

Klikkaamalla jokaista kuvaa erikseen, pääset lukemaan lisää.

Bloggamisen tueksi

Zoner on luotettava kotimainen webhotelli (*) sinulle, joka haluat nopeat palvelimet, suomenkielisen asiakaspalvelun ja edulliset hinnat. Zonerin avulla pystyt toteuttamaan itsellesi omat kotisivut tai blogin helposti ja nopeasti. Lue tarkemmat ohjeet, miten perustat blogin tai kotisivut Zonerin avulla, täältä.

 

Jokainen blogi tarvitsee kodin eli palvelimen.

Olen käyttänyt Bluehostin palvelimia vuodesta 2015 (*) eikä minulla ole niistä mitään huonoa sanottavaa. Markkinoiden edullisimmat palvelimet, tehokas latausnopeus ja ystävällinen englanninkielinen asiakaspalvelu takaavat hyvän toimivuuden.

Bluehost-palvelimen mukana saat ilmaisen domainin vuodeksi ja Bluehost perustaa sinulle WordPress.org blogin valmiiksi. Huomioithan kuitenkin, että Bluehost ei tue .fi päätteisiä domaineja. Ohjeet palvelimen hankintaan ja bloggaamisen aloittamiseen löydät 3 askelta blogin perustamiseen postauksesta.

Upea ja monipuolinen Victoria-teema WordPress.org (*) blogillesi. Käytin itse tätä teemaa lähes 1,5 vuotta ja sen monipuolisuus yllätti minut. Saat helposti ammattitasoisen näköisen blogin tämän teeman avulla. Kun hankit teeman, saat kehittäjältä useita tutorial-videoita, joiden avulla muokkaat blogistasi juuri sinunnäköisen.

Google Analytics on ilmainen analyysiohjelma, jonka avulla näet ja seuraat lukijaliikennettä blogissa. Näet mm. mitkä postaukset saavat eniten kävijöitä ja miten paljon lukijoita tulee sosiaalisesta mediasta ja hakutulosten kautta.

 

Creative Market on bloggaajan aarreaitta! (*) Kuvia, fontteja, teemoja, taustoja…

Ja mikä parasta, sinun on mahdollista ladata 6 ilmaista tuotetta joka kuukausi!

Creative Marketista olen ostanut ison osan kuvistani sekä blogieni teemoista.

Tulojen hankinnan tueksi

LeadMagnet Bundlen avulla teet houkuttelevia (*) liittymislahjoja, webinaarikalvoja, työkirjoja ja ekirjoja, joita voit joko antaa ilmaiseksi tai myydä omassa verkkokaupassasi. Muistathan tarkistaa, että tuotteita saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Bundle on saatavilla sekä InDesign että Canva ohjelmille. Lue tekijän ohjeet, miten siirrät, kopioit ja muokkaat malleja omaan käyttöösi.

 

LeadPagesin avulla voit pyytää lukijoita (*) liittymään sähköpostilistallesi.

Itse teen kauniita laatikoita ja sijoitan niitä blogipostauksiin. Kun lukija klikkaa ja liittyy Bloggaajan Viikkokirjeen tilaajaksi, annan hänelle pienen liittymislahjan kiitokseksi.

Lue tämä postaus, jossa näytän miten saat ihmiset liittymään sähköpostilistallesi hyödyntäen LeadPages ohjelmaa.

Sähköpostiohjelmana käytän Active Campaignea (*) Tämän ohjelman avulla automatisoin Bloggaajan sekä Yrittäjän kuukausikirjeet, jotka sujahtavat lukijoiden sähköpostiin kerran kuussa.

Parasta on se, että tämän ohjelman avulla pystyt rakentamaan automaatiolla tuottavia myyntitunneleita, jotka tuovat sinulle rahaa joka kuukausi.

 

Tradedoubler on affiliate-verkosto, johon voit liittyä ilmaiseksi. Voit valita, mihin ohjelmiin liityt ja pääset aloittamaan tulojen hankinnan vaivattomasti. Suosittelen lämpimästi, että bloggaa ensin vähintään 6 kk ja hanki itsellesi tasainen virta lukijoita ennen kuin liityt affiliate-verkostoihin.

Somen avuksi ja tueksi

 

Sosiaalisen median kanaviin julkaiseminen voi vaatia paljonkin aikaa. Siksi olen ottanut tiimini kanssa käyttöön Later-ohjelman (*), jonka avulla pystymme suunnittelemaan ja ajastamaan sisällöt etukäteen.

Ohjelmasta on olemassa sekä ilmainen, että maksullinen versio. Voit aloittaa ilmaisella versiolla ja testata ohjelman käyttöä ensin muutaman viikon. Mikäli se tuntuu hyödylliseltä, suosittelen panostamaan maksulliseen versioon.

 

Canva on ilmainen kuvankäsittely ohjelma, jonka avulla teemme muun muassa sosiaalisen median julkaisut, e-kirjat, oppaat ja työkirjat. Canvasta on olemassa myös maksullinen versio, mutta ilmaisellakin pärjäät hyvin (*).

Tinypng -ilmaisohjelman avulla pystyt pakkaamaan kuvia ennen kuin lataat ne blogiisi. Isot, yli 1Mt kokoiset kuvat rasittavat blogiasi ja mitä enemmän isoja kuvia sinulla on, sitä hitaammaksi blogin latausnopeus käy.

Tämä taas vaikuttaa käyttäjäystävällisyyteen ja saa pahimmillaan lukijat poistumaan blogistasi, sillä he eivät jaksa odottaa, että postaus latautuu luettavaksi.

Depositphotos on kuvapankki (*), josta löytyy tuhansia upeita kuvia. Kuvat ovat laadukkaita ja edullisia, alkaen 100 kuvaa, $100. Itse hankin yleensä kaksi kuvapakettia, koska kuvia voi ladata niin pitkään kuin tarve on, vaikka seuraavien viiden vuoden aikana. Tällä hetkellä minulla on vielä yli 60 kuvaa ladattavana, ennen kuin minun tarvitsee ostaa seuraava kuvapaketti.

Turvallisen ja tehokkaan työskentelyn tueksi

 

Dropbox on ilmainen pilvipalvelu (*), johon voit tallentaa tiedostoja ja jakaa niitä muille. Voit ladata Dropboxin omalle koneelle ja puhelimeen, jolloin pääset sisältöihin käsiksi olitpa millä laitteella tahansa. Vaikka tietokone tai puhelin vaihtuisi, tiedostot ovat käytössäsi myös tulevaisuudessa.

Airtablen avulla suunnittelemme sekä blogien (*) että kuukausikirjeiden sisällöt. Koska meillä on jo iso tiimi, pystymme tuottamaan sisältöä omaan tahtiin ja kokoamaan ne kaikki samaan paikkaan.

Saara, joka oikolukee blogitekstit ja kuukausikirjeet, pääsee helposti näkemään milloin jokin teksteistä on kirjoitettu ja optimoitu, milloin tekstin julkaisupäivä on, joten hän pystyy oikolukemaan sen ennen julkaisua.

Hanna puolestaan pystyy suunnittelemaan ja tekemään etukäteen sosiaalisen median julkaisut, jolloin voimme ajastaa ne tuleville viikoille. Näin meillä on jatkuvasti sisällössä "puskuria", jos joku jää vaikka lomalle tai äkillisesti sairastuu.

Mutta Airtable taipuu moneen muuhunkin, ja mikä parasta, voit lähteä ilmaisella versiolla liikkeelle ja siirtyä maksulliseen vasta myöhemmin.

 

ExpressVPN on ohjelma, joka käyttää (*) suojattua yhteyttä kahden tai useamman laitteen välillä. VPN eli Virtual Private Networkia käytetään turvaamaan yksityistä verkkoliikennettä ja estämään tietojen urkkimista ja häirintää.

Asanaa käytämme sekä työtehtävien ylläpidon, seurannan että asiakasprojektien tekemiseen. Tykkään Asanasta todella paljon ja ilmaisella versiolla saan lisättyä reilusti tiimiläisiä mukaan.

Työnantajana ja tiiminvetäjänä pystyn helposti seuraamaan, että annetut työtehtävät tulee tehdyksi ajallaan.

Toggl on ilmainen ohjelma, jonka avulla seuraat työmäärää helposti. Esimerkiksi voit seurata, miten paljon aikaa asiakastyön tekeminen vaatii ja saat ladattua raportin, jonka voit liittää laskun mukaan. Itse käytän Toggl ohjelmaa myös silloin, kun seuraan miten paljon aikaa kuluu sisällön tuottamiseen.

*Osa tämän sivun linkeistä on affiliate-linkkejä, linkit on merkitty selkeästi (*)-merkillä. Affiliate-linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit kaikessa rauhassa vierailla sivustoilla ja tutustua ohjelmiin.

Suosittelen vain niitä ohjelmia ja palveluja, joita olen itse kokeillut ja todennut toimiviksi. Kaikki tällä sivulla olevista ohjelmista on käytössä ja käytän niitä lähes päivittäin työssäni ja blogissani. Osaa käytän harvemmin, muutaman kerran kuussa.