BLOGIVALMENTAJA TIIA KONTTINEN

Resurssit

Resursseja, työkaluja ja apuvälineitä

|| Tämä sivu sisältää affiliatelinkkejä. Linkit merkitty (*) -merkillä ||

 

Olen kerännyt tälle sivulle tärkeimpiä resursseja, työkaluja ja apuvälineitä, joita itse käytän joka päivä työssäni ja blogissani. Päivitän tätä sivua aika ajoin, joten lisääthän tämän kirjanmerkkeihin. Klikkaamalla kuvaa pääset lukemaan lisää.

 

Jokainen blogi tarvitsee kodin eli palvelimen.

Olen käyttänyt Bluehostin palvelimia vuodesta 2015 (*) eikä minulla ole niistä mitään huonoa sanottavaa.

Markkinoiden edullisimmat palvelimet, tehokas latausnopeus ja ystävällinen asiakaspalvelu takaavat hyvän toimivuuden.

Bluehost-palvelimen mukana saat ilmaisen domainin vuodeksi ja Bluehost perustaa sinulle WordPress blogin valmiiksi. Ohjeet palvelimen hankintaan ja bloggaamisen aloittamiseen löydät 3 askelta blogin perustamiseen postauksesta.

 

Creative Market on bloggaajan aarreaitta! (*) Kuvia, fontteja, teemoja, taustoja…

Ja mikä parasta, sinun on mahdollista ladata 6 ilmaista tuotetta joka kuukausi!

Creative Marketista olen ostanut ison osan kuvistani sekä blogieni teemoista.

 

LeadPagesin avulla voit pyytää lukijoita (*) liittymään sähköpostilistallesi.

Itse teen kauniita laatikoita ja sijoitan niitä blogipostauksiin. Kun lukija klikkaa ja liittyy Bloggaajan Viikkokirjeen tilaajaksi, annan hänelle pienen liittymislahjan kiitokseksi.

Lue tämä postaus, jossa näytän miten saat ihmiset liittymään sähköpostilistallesi hyödyntäen LeadPages ohjelmaa.

Sähköpostiohjelmana käytän Active Campaignea. Tämän ohjelman avulla automatisoin Bloggaajan viikkokirjeet, jotka sujahtavat lukijoiden sähköpostiin sunnuntaisin klo 10.00.

Parasta on se, että tämän ohjelman avulla pystyn rakentamaan passiivisesti tuottavia myyntitunneleita, jotka tuovat kassaani rahaa joka kuukausi.

 

Blogin sisällön markkinoiminen vie aikaa. Kirjoitan yleensä viikonloppuisin 2 – 6 blogipostausta ja ajastan ne tuleville viikoille.

Sen jälkeen teen postauksista 2 – 6 erilaista julkaisua eri somekanaviin, jotka ajastan Hootsuite ajastusohjelmalla.

Hootsuiten ilmaiseversioon saat 3 some-kanavaa.

Maksullinen versio alkaa 9,99 € / kuukaudessa (veloitus kerran vuodessa tai 14,99 € kuukausittain) ja silloin voit lisätä 10 some-kanavaa palveluun.

 

Canva on ilmainen kuvankäsittely ohjelma, jonka avulla teen muun muassa sosiaalisen median julkaisut ja kuvat. Canvasta on olemassa myös maksullinen versio, mutta ilmaisella pärjää hyvin.

Picmonkey on toinen kuvankäsittelyohjelma (*), jota käytän mm. kuvien rajaamiseen ja muokkaamiseen. Picmonkeysta ei ole enää saatavilla ilmaista versiota. Maksullinen versio on 66,00 € / vuosi.

 

Dropbox on ilmainen pilvipalvelu (*), johon voit tallentaa tiedostoja ja jakaa niitä muille. Voit ladata Dropboxin omalle koneelle ja puhelimeen, jolloin pääset sisältöihin käsiksi olitpa millä laitteella tahansa. Vaikka tietokone tai puhelin vaihtuisi, tiedostot ovat käytössäsi myös tulevaisuudessa.

 

ExpressVPN on ohjelma, joka käyttää (*) suojattua yhteyttä kahden tai useamman laitteen välillä. VPN eli Virtual Private Network, sitä käytetään turvaamaan yksityistä verkkoliikennettä ja estämään tietojen urkkimista ja häirintää.

Toggl on ilmainen ohjelma, jonka avulla seuraat työmäärää helposti. Esimerkiksi voit seurata, miten paljon aikaa asiakastyön tekeminen vaatii ja saat ladattua raportin, jonka voit liittää laskun mukaan. Itse käytän Toggl ohjelmaa myös silloin, kun seuraan miten paljon aikaa kuluu sisällön tuottamiseen.

Google Analytics on ilmainen analyysiohjelma, jonka avulla näet ja seuraat lukijaliikennettä blogissa. Näet mm. mitkä postaukset saavat eniten kävijöitä ja miten paljon lukijoita tulee sosiaalisesta mediasta ja hakutulosten kautta.

Depositphotos on kuvapankki, josta löytyy tuhansia upeita kuvia. Kuvat ovat laadukkaita ja edullisia, alkaen 100 kuvaa, $100. Itse hankin yleensä kaksi kuvapakettia, koska kuvia voi ladata pitkin vuotta aina, kun tarve on.

 

Tradedoubler on affiliateverkosto, johon voit liittyä ilmaiseksi. Voit valita, mihin ohjelmiin liityt ja pääset aloittamaan tulojen hankinnan vaivattomasti.

*Osa tämän sivun linkeistä on affiliate-linkkejä. Affiliatelinkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit kaikessa rauhassa vierailla sivustoilla. Suosittelen vain niitä ohjelmia ja palveluja, joita olen itse kokeillut ja todennut toimiviksi. Suurin osa tällä sivulla olevista ohjelmista on käytössä ja käytän niitä päivittäin työssäni ja blogissani.