3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen 2021

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen | Yhteistyössä Bluehostin kanssa vuodesta 2016 lähtien || Postaus sisältää affiliatelinkkejä, affiliatelinkit merkitty (*) merkillä. Lue lisää postauksen lopusta.

Bloggaaminen on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Kenestä tahansa voi tulla bloggaaja. Jokainen voi kirjoittaa blogia päiväkirjamaisesti tai harrastusmielessä, hankkia sillä muutama sata tai tuhat euroa ylimääräistä rahaa tai luoda siitä itselleen uran.

Tietoa bloggaamisen aloittamisesta on saatavilla pilvin pimein, ja käytössä olevien resurssien perusteella bloggaamalla menestyminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Bloggaajaksi tuleminen ei vaadi ammattikorkeakoulututkintoa tai edes ylioppilastutkintoa. Riittää, että haluat tulla bloggaajaksi, nautit kirjoittamisesta ja olet valmis kehittymään bloggaajan joka päivä.

Moni bloggaajaksi haluva kuitenkin pitkittää bloggaamisen aloittamista. Mitä enemmän bloggaamisesta lukee, sitä enemmän hämmennys kasvaa.

 • Miten bloggaaminen aloitetaan?
 • Mille alustalle blogi perustetaan?
 • Mistä ihmeestä oikein voi kirjoittaa?
 • Miten bloggaamalla voi muka ansaita rahaa?

Ymmärrän enemmän kuin hyvin kysymykset, joita mielessäsi saattaa pyöriä. Haaveilin bloggaamisesta vuodesta 2007 lähtien. 10 vuoden aikana perustin lukemattomia blogeja, jätin kesken, unondin ne ja kohta aloitin uudelleen uudella aiheella.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen vuonna 2021

Tätä samaa rataa toistin aina vuoteen 2014, jolloin tapahtui jotain merkittävää. Olin sairaslomalla työuupumuksen vuoksi ja halusin väylän purkaa omia ajatuksiani. En perustanut Unelma Onnellisuudesta -blogia keinona ansaita rahaa tai tehdä sillä uraa vaan puhtaasti päiväkirjamaiseksi paikaksi, jossa sain pohtia elämää syvällisemmin.

Lue myös tämä: Uusi oikopolku bloggaamisen aloittamiseen

Pikkuhiljaa lukijoita alkoi tulemaan yhä enemmän ja enemmän. Kahdessa vuodessa kasvatin blogini ympärille lähes 43 000 ihmisen upean yhteisön, jossa kaikki auttoivat toinen toisiaan toteuttamaan unelmia ja elämään onnellista elämää. Tunsin vihdoin olevani oikea bloggaaja.

Tässä postauksessa annan 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Voit perustaa blogin väyläksi purkaa omia ajatuksiasi, keinoksi näyttää tuleville työnantajille, mitä osaat tehdä, tai lähteä rakentamaan siitä itsellesi uraa ja ammattia.

Postaus sisältää kuvalliset ohjeet blogin perustamiseen ja bloggaamisen aloittamiseen, jotta pääset mahdollisimman vaivattomasti alkuun. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän postauksen ensin ajatuksen kanssa läpi ja vasta sen jälkeen rohkeasti aloittamaan.


3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Katso video ja näe, miten helppoa WordPress-blogin aloittaminen on! Klikkaa samalla tästä ja avaa Bluehost uuteen välilehteen valmiiksi. (*)

[Video päivitetty 20.1.2021]


Lukemalla tämän postauksen

 • tiedät kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen
 • näet, miten perustat blogin, jota hallinnoit itse
 • saat kuvaruutuohjeet blogin perustamiseen

Toimimalla annettujen tehtävien mukaan tiedät, mitä kirjoitat blogiin sekä miten ansaitset blogillasi rahaa (jos se on sinulla tavoitteena). Jee! Pian sinäkin olet bloggaaja!

Kun ylläpidät blogia itse:

 • sinulla on enemmän vaikutusvaltaa blogisi ulkoasuun
 • sinun ei tarvitse maksaa tuhansia euroja siitä, että joku muu tekee blogisi ulkoasun ja muokkaa sitä
 • voit valita sadoista ilmaisista teemoista itsellesi sopivimman
 • voit muokata sivustoasi ilmaisilla lisäosilla (plugineilla)
 • sivustosi näyttää ammattimaiselta
 • etkä tarvitse yhtään koodausosaamista

Bloggaaminen antaa mahdollisuuden omanlaiseen luovuuteen, mielipiteiden ilmaisuun sekä muiden auttamiseen. Bloggaaminen ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, eli käytännössä voit kirjoittaa vaikka illalla kymmeneltä tai aamulla viiden aikaan aamulenkillä 😀

Blogin ”kirjoittaminen” onnistuu vaikka aamulenkillä!

MITÄH? Aamulenkillä? Tiedän mitä ajattelet, mutta ehkäpä et tiennyt, että bloggaaminen on mahdollista myös saneluna. Nykyään älypuhelimiin on saatavilla saneluun tarkoitettuja appeja (ilmaisia), jotka kirjoittavat sanelun myös ”puhtaaksi”.

Voit lähettää sanelun kirjoitetussa muodossa suoraan sähköpostiisi. Tätä harrastin itse kesällä 2015, kun kirjoitin omaa ensimmäistä e-kirjaani. Käytin kirjan saneluun maksutonta Dragon Dictation -nimistä puhelinsovellusta (App Store).

 


 

Hankkiessasi WordPress.org blogin ja palvelimen tässä postauksessa olevan affiliatelinkin (*) kautta (esimerkiksi klikkaamalla yllä olevaa kuvaa), saat minulta bonukseksi 40 videotutoriaalia sekä 10 kirjallista ohjetta WordPress.org -blogin asetusten ja ulkoasun muokkaamiseen. Kun olet hankkinut palvelimen ja blogi on perustettu, lähetä minulle sähköpostia (asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi) ja kerro domainisi. Saat paluupostissa ohjeet, miten pääset katsomaan videoita ja kirjallisia ohjeita. Sen lisäksi saat pienen yllätyksen 31 päivän kuluttua blogin aloittamisesta. Huomioithan, että voin lähettää yllätyksen vain, jos tiedän blogisi urlin ja sähköpostiosoitteesi. Olethan siis itse ensin yhteydessä mahdollisimman pian blogin aloittamisen jälkeen.


 

Laadukkaan blogin ylläpitäminen vaatii hieman rahaa

Aivan ensimmäiseksi minun on kerrottava sinulle, että ylläpitääksesi omaa blogiasi tarvitset sitä varten hieman rahaa. Palvelimen ylläpito maksaa halvimmillaan vain 2,66 euroa kuukaudessa (Bluehost), joten kulu on minimaalinen.

Palvelimen lisäksi tarvitset domainin eli verkko-osoitteen sekä tietysti WordPress.org blogin. Bluehostilla on aika-ajoin tarjouksia palvelimen hinnasta (kuten alla), joten kannattaa toimia nopeasti 😉

Klikkaa tästä ja aloita WordPress-blogin ylläpitäminen(*). Sen jälkeen seuraa alla olevia, askel askeleelta eteneviä kuvaohjeita. Jos hankit palvelimen kolmen vuoden sopimuksella, saat sen kaikista parhaimmalla hinnalla. Jos et ole tyytyväinen Bluehostin palveluun, sinulla on 30 päivän peruuttamisoikeus ja saat rahasi takaisin.

Miten valitset oikean blogialustan?

WordPress-blogin aloittaminen ja ylläpitäminen edellyttää palvelimen hankintaa. Itse olen käyttänyt Bluehostia jo kohta kaksi vuotta ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Palvelin on blogin koti tai oikeammin tontti, jolla blogi sijaitsee.

Ilmaisissa blogialustoissa, kuten Bloggerissa tai WordPress.comissa, palvelin on valmiina. Mutta kun ylläpidät omaa blogia, tarvitset blogillesi palvelimen.

Bloggaaminen on ollut päivä päivältä helpompaa sen jälkeen, kun siirryin ilmaisversioista blogin ylläpitämiseen. Valinnanvapautta ulkoasun suhteen on tullut enemmän ja hakukoneoptimointi (SEO) on tullut opeteltua mahtavien lisäosien (pluginien) avulla.

Ilmaisiin blogialustoihin on saatavilla paljon vähemmän lisäosia ja muokkausmahdollisuudet ovat rajatummat. Ilmaisilla blogialustoilla kaikki blogit näyttävät jokseenkin samoilta, jolloin erottautuminen satojen ja tuhansien blogien joukosta on äärimmäisen vaikeaa.

Lue myös tämä: Mitä eroa on WordPress.comilla ja WordPress.orgilla?

Alussa bloggaaminen toi minulle tuloja noin 100 euroa kuukaudessa. Opiskelin bloggaamisen tekniikoita ja saloja lähes kolme vuotta, kunnes vihdoin perustin yritykseni ja kokeilin siipiäni.

Siivet kantavat edelleen ja myyntiä tulee tasaisesti 6 000–10 000 euron kuukausitahdilla. Bloggaaminen on mahdollistanut sen, että voin tehdä töitä kotoa käsin, laiturilla tai vaikka katukahvilassa. Vapauden tunne on sanoin kuvaamaton!

Tuloja bloggaamalla jopa ensimmäisestä kuukaudesta alkaen

Yksi mahdollinen tulojen hankintakeino on affiliatemarkkinointi. Muun muassa tässä blogissa on yksi postaus, joka tuo minulle noin 1 000 euroa affiliatekomissioita joka kuukausi.

Tässä on kuvaruutukaappaus komissioista 2016–2020 ajalta.

komissio

Olen myös perustanut englanninkielisen blogin, johon käännän osan tämän blogin postauksista. Sen lisäksi kirjoitan tai ulkoistan sisältömarkkinointia tämän vuoden aikana. Tavoitteena on julkaista 1 postaus viikossa tiiakonttinen.co-blogissa. Blogi on rakennettu puhtaasti affiliatemarkkinointitarkoitukseen.

Lue lisää:

 

Kahvitauko toimistopäivän lomassa…

Kuka tahansa pystyy ansaitsemaan rahaa bloggaamisella. Blogilla ansaitseminen ei ole pelkästään muoti-, fitness- tai kauneusblogien etuoikeus. Tarvitaan vain oikea tieto, oikeat työkalut sekä oikea asenne ja mikä tahansa on mahdollista! Tässä postauksessa annan sinulle kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Loppu on enää sinusta itsestäsi kiinni 😉

Näin valitset parhaan blogialustan

Tottakai voit aloittaa Bloggerilla, mutta minun on pakko kertoa, että muokkausmahdollisuudet Bloggerilla ovat rajatummat. Mietin itsekin aikoinaan, kumpaa blogialustaa käyttäisin, ja tässä vuosien aikana olen huomannut monen bloggaajan siirtyneen ilmaisversioista itse ylläpidettäviin WordPress.org blogeihin.

Oma domain luo kuitenkin luottamusta lukijoihin (huijaussivustoja on todella paljon) ja uskon, että haluat varmasti erottautua massablogeista.

Blogin siirtäminen ilmaisversiosta itse ylläpidettävään on oma projektinsa. Yritin opiskella sitä pari vuotta sitten ja lopulta turhauduin niin paljon, että jätin vanhan blogin Bloggeriin ja perustin kokonaan uuden WordPress.orgiin.

Kun päätät hankkia palvelimen Bluehostin kautta ja sen lisäksi hankit oman domainin sekä WordPress-blogin, alla on sinulle askel askeleelta etenevät ohjeet, miten pääset aloittamaan!

1. Mieti blogillesi osoite eli domain

Aivan ensimmäisenä sinun tulee miettiä blogillesi nimi. Nimen on hyvä kuvata aihepiiriä, mistä kirjoitat ja jos mahdollista, nimessä tulisi olla jo hakusana, jolla toivot, että sinut löydetään Googlesta. Nimen keksiminen on varmasti yksi haastavimmista asioista koko blogin perustamisen prosessissa.

Suosittelen fiilistelemään ja tunnustelemaan erilaisia nimiä. Voit halutessasi kysyä eri ryhmistä ja keskustelupalstoilta, mitä blogin nimi tuo ihmisille mieleen. Omalla kohdallani blogin nimi oli helppo päättää 😀

Huomioithan, että Bluehostin kautta ei saa suomalaista .fi-päätettä. Bluehost ei myöskään enää tue .fi päätteisiä domaineja, joten et pysty liittämään .fi päätteistä domainia Bluehostiin. (tieto päivitetty 22.2.2021) Tässä tapauksessa voin suositella suomalaista Zoneria (*)

2. Bluehost-palvelimen hankinta

Mene Bluehostin nettisivuille(*). Klikkaa etusivulla olevaa ”Get started” -nappulaa, jonka jälkeen pääset valitsemaan itsellesi sopivimman sopimuksen.


Peruspaketillakin (basic) pääset hyvin liikkeelle, mutta jos tiedät jo nyt, että sinulla on tai tulee olemaan useampia sivustoja, suosittelen lämpimästi ottamaan plussapaketin (plus). Minulla on tämä, koska minulla on samalla palvelimella seitsemän eri nettisivua ja maksan kaikista vain yhden kiinteän hinnan.

 

Sen jälkeen, kun olet valinnut itsellesi sopivimman vaihtoehdon, klikkaa vain paketin kohdalla olevaa ”select”-painiketta. Seuraavalla sivulla eteesi avautuu kaksi ruutua, joista vasemmanpuoleisessa lukee, että ”minulla ei ole verkko-osoitetta” ja oikeanpuoleisessa että ”minulla on jo verkko-osoite”.

Vasemmanpuoleiseen laatikkoon kirjoita haluamasi domain ilman www.-alkua ja valitse lopuksi sopiva pääte.

.fi-päätteistä domainia ei pysty enää hankkimaan suoraan Bluehostilta. Mikäli haluat blogillesi .fi-päätteisen domainin, vieraile Viestintäviraston sivuilla lukemassa lisätietoja.

Seuraavalla sivulla pääsetkin syöttämään omat henkilötietosi… (Oikealla puolella olen suomentanut, mitä missäkin kohdassa kysytään, jos vaikka lontoo ei ole hallussa 😉 ) Muista tarkistaa ja varmistaa, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

…paketin voimassaoloajan, joko 1, 2 tai 3 vuotta. Valitse mahdolliset lisäpaketit (itse otan aina Domain Privacy Protectionin sekä SiteLock Securityn. Varmuuskopiot ovat ilmaisella pluginilla, joten siitä en maksa Bluehostille.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

…ja lopuksi luottokorttisi tiedot.

 

Wuup Wuup! Suurin ja raskain työ on nyt takana, sen jälkeen alkaakin helpommat hommat! Seuraava askel on luoda tili loppuun Bluehostille. Se onnistuu, kun klikkaat ”Create Account” painiketta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Salasanan asettaminen

Kun Bluehost-tili on luotu, pääset asettamaan itsellesi salasanan. Tällä salasanalla pääset jatkossa kirjautumaan Bluehost-tilillesi. Tämä salasana ei ole sama, jolla kirjaudut blogiisi WordPressin kautta.

Voit varmistaa salasanan klikkaamalla ”Show”. Se näyttää, mitä merkkejä, kirjaimia ja erikoismerkkejä salasanassa on. Voit sen turvin vielä varmistaa, että salasana on oikein ja olet kirjoittanut sen itsellesi, ennen kuin siirryt eteenpäin. Laita salasana varmaan talteen, jotta löydät sen jatkossa.

Nice Work!

Kun salasana on luotu, saat alla olevan ilmoituksen. Sitten voitkin klikata ”go to login” -painiketta, jonka avulla pääset kirjautumaan Bluehost-tilillesi.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Miten paljon bloggaaminen maksaa?

Voilà! Sinulla on sekä palvelin että oma domain hankittu! Upeaa! Seuraavaksi kerron sinulle lisää WordPress-blogin ylläpitämisestä sekä sen kustannuksista.

On tärkeää tietää etukäteen, millaisiin kustannuksiin on syytä varautua, jotta kulut voi budjetoida ja tiedät, miten paljon blogin on hyvä tuottaa, jotta saat kustannukset katettua (+ mieluusti ”palkkaa” myös itsellesi).

Perussetti, jolla päästään hyvin alkuun, on todella edullinen. Kuluja menee nimittäin vain:

 • palvelimesta (vuosimaksu alkaen 31,92 €, (n. 2,66 €/kk) Bluehostin kautta)
 • nettiliittymästä (itselläni on 4G-laajakaista, josta maksan 24,90 € / kk)
 • kaikki muut perusjutut on maksuttomia
 • miten paljon haluat itsellesi palkkaa* alussa.

 

Eli halvimmillaan pääset alle 30 euron kuluilla kuukaudessa. Myöhemmässä vaiheessa kuluja tulee muun muassa sähköpostilistan ylläpidosta (esim. Mailchimp maksaa noin 10,00 € / kk sen jälkeen, kun sinulla on yli 2 000 tilaajaa), laskeutumissivuista (itse käytän Leadpagesin (*) laskeutumissivuja sekä boxeja) ja/tai ehkä Facebook-mainoksista. Mutta kohtuullisen pienillä kustannuksilla pääset bloggaamisen aloittamaan.

*On hyvä budjetoida itselleen palkkatoive, jotta tiedät mikä on tavoitteesi. Käyn myöhemmin läpi verotusta ja esimerkiksi tulojen vaikutusta päivärahojen suuruuteen.

Sen uskallan sanoa, että ensimmäisten parin kuukauden aikana (varsinkin jos aloitat ihan ensimmäistä kertaa bloggaamisen) tuloja ei vielä tule. Tämä aika menee perustan ja luottamuksen rakentamiseen.

Lue lisää: Bloggaamisen tulot: elokuun tulosraportti

Jos aloitat juoksuharrastuksen, haluat panostaa hyviin lenkkareihin

Harrastaminen on mukavaa, kun on hyvät ja luotettavat välineet. Aivan samalla tavalla kuin jos aloittaisit juoksuharrastuksen, haluat ostaa hyvät ja tukevat lenkkarit. Samalla tavalla suosittelen käyttämään hieman rahaa blogin ylläpitämiseen, se maksaa itsensä takaisin!

Vaikka Bluehost veloittaa palvelimen maksun kerralla valitsemasi paketin mukaan, sinun ei tarvitse pelätä, että menettäisit rahaa, jos päädytkin vaihtamaan palveluntarjoajaa matkan varrella.

Esimerkiksi jos vaihdat palveluntarjoajaa kolmen kuukauden ylläpidon jälkeen, Bluehost palauttaa jäljellä olevat kuukaudet takaisin luottokortillesi (tai PayPal-tilillesi, mikäli maksoit sen kautta). Bluehost tarjoaa myös täyden 30 päivän rahat takaisin takuun, jos et ole heihin tyytyväinen.

Hyödynnä ammattilaisia

Jossain vaiheessa olet todennäköisesti siinä tilanteessa, että blogisi on niin suosittu, että aikasi ei enää riitä blogin ylläpitämiseen. Bloggaaminen itsessään vie mennessään, ja mitä suositummaksi blogisi tulee, sitä enemmän olet tekemisissä myös yhteistyökumppaneiden, lukijoiden ja asiakkaiden kanssa.

Siinä vaiheessa saat myös blogistasi sen verran tuloja, että suosittelen siirtämään blogin ulkoasun muokkaamisen ja ylläpidon ammattilaiselle. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse ja on mahtavaa, kun voi keskittää aikaa ja energiaa itselle tärkeimpiin asioihin <3 Lopuksi onkin edessä viimeinen steppi eli WordPressiin kirjautuminen 🙂 Tämä voidaan tehdä joko Bluehostin kautta (kuvakaappaukset alla) tai suoraan WordPressiin.

Taustakysymykset

Seuraavaksi Bluehost kysyy muutamia taustakysymyksiä, jotta se osaa palvella sinua jatkossa paremmin. Kirjaudu Bluehostin tilille domainilla sekä asettamallasi salasanalla.

Kirjoita blogin ”otsikko” (voit muuttaa sitä milloin tahansa WordPressin kautta). Sen jälkeen mieti blogille hyvä ”alaotsikko”. Aktivoi blogi ja valitse, haluatko että blogipostaukset ovat suoraan etusivulla vai että blogille tehdään erillinen sivu. Tätä voit muokata myöhemmin ja tähän tulee vaikuttamaan myös teema.

Lopuksi valitse haluatko sivustollesi verkkokaupan (alkuvaiheessa sitä ei kannata vielä rakentaa, sen ehtii myöhemminkin). Sivun alalaidassa on sininen painike (jonka tekstiä en valitettavasti muista 😀 ), eli klikkaa siitä.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Seuraavaksi kerro mikä on blogin ja bloggaamisen tavoite. Itse valitsin tälle blogille ensimmäisen vaihtoehdon, eli haluan jakaa ideoita, valokuvia, tarinoita tai videoita. Kysymykseen ”Are you comfortable with creating websites?” eli kuinka helppoa sivustojen / blogien tekeminen on sinulle, oli jana, jossa oli pallukoita

Janan vasemmassa reunassa oli vaihtoehto ”Ei helppoa” ja oikeassa reunassa ”Hyvin helppoa”. Itse valitsin oikean reunan pallukan mutta jos tämä on ensimmäinen kerta kun aloitat blogin, silloin kannattaa valita vasemman reunan pallukka. Sivun alalaidassa oli jälleen sininen painike, jossa luki joko ”Next” tai ”Create”. Klikkaamalla siitä, pääset jatkamaan eteenpäin.

3. Teeman valinta ja asetukset

Seuraava askel on valita upealle blogillesi teema. Teema on se ulkoasu, jolta blogisi konkreettisesti näyttää. Alussa sinun kannattaa valita ilmainen teema. Teeman voi vaihtaa myöhemmin. Ilmaisilla teemoilla pääsee hyvin alkuun ja kun WordPress tulee tutummaksi, voit sen jälkeen keskittyä laadukkaamman teeman hankkimiseen.

Valitse teema siten, että viet hiiren sopivan teeman päälle ja klikkaat ”Use this theme” painiketta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

 

Bluehost kertoo sinulle, että he perustavat ja asentavat blogia sinulle parhaillaan. Tähän voi mennä muutama minuutti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun täytyy odottaa, ennen kuin pääset muokkaamaan blogia. Blogi on perustettu ”varadomainiin” blogin asentamisen ajaksi. Kun blogi on asennettu, Bluehost siirtää blogin automaattisesti hankkimaasi domainiin.

Tiedän, että tämä kuulostaa tekniseltä mutta ei hätää, Bluehost tekee raskaan työn puolestasi tuolla taustalla.

Kun blogi on virallisesti perustettu, ohjaudut suoraan Bluehostin hallintapaneeliin, joka näyttää tältä. Vasemmasta reunasta löytyy linkkilista, jonka kautta voit hankkia maksullisia lisäosia tai teemoja, voit perustaa sähköpostin tai vaikka hankkia lisää domaineja. Etusivulla on myös kaksi painiketta oikeassa yläkulmassa ”Launch my site” sekä ”WordPress”.

”Launch my site” tarkoittaa, että blogista tehdään julkinen. En suosittele tekemään tätä vielä tässä vaiheessa, sillä ulkoasua ei olla muokattu, eikä yhtäkään postausta ole vielä kirjoitettu. Blogin ehtii julkaista myöhemminkin.

”WordPress” painikkeesta pääset suoraan WordPressin ohjausnäkymään ja suosittelen, että kaikki muutokset tehdään sen kautta. Bluehostissa on hyvä muistilista ”List to Launch”, josta voi aina tarkistaa, että on tehnyt kaikki tarvittavat toimenpiteet.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Ohjeet sähköpostiosoitteen ja sähköpostitilin luomiseksi

Valitettavasti Bluehostin kautta ei enää saa ilmaista sähköpostitiliä. Mikäli haluat täysin ilmaisen sähköpostin, suosittelen hankkimaan sen Gmailin kautta. Tällöin sähköposti on muotoa domain@gmail.com.

 

Muista vahvistaa tili

Olet saanut Bluehostista sähköpostiin viestin, jossa pyydetään vielä vahvistamaan hankinta. Viesti näyttää tältä ja viestissä olevaa vihreää painiketta tulee klikata. Mikäli unohdat tehdä tämän, domain sekä blogi poistetaan 15 päivän kuluessa.

Muistutan vielä, että domain on ensimmäisen vuoden ilmainen ja toisesta vuodesta eteenpäin siitä veloitetaan maksu. Maksun suuruus voi vaihdella. Pääset tarkistamaan domainin voimassaoloajan Bluehost-tilisi kautta kohdasta ”Domains”.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Blogin ulkoasun muokkaus ja bloggaamisen aloittaminen

Kun olet kirjautuneena Bluehost-tilillesi, klikkaa ”WordPress” painiketta.

Tervetuloa uuteen blogiisi! Huippua!

Kun kirjaudut WordPressiin, se on englanninkielinen. Ensimmäinen tehtävä meillä onkin vaihtaa sivuston kieli suomeksi, niin bloggaaminen WordPressillä on astetta helpompaa.

Kirjaudu WordPressiin ja vaihda kieli suomeksi

Sivun vasemmassa laidassa on piiiiitkä lista erilaisia linkkejä. Linkkilistan alapäässä lukee ”Settings” (asetukset), ja kun viet hiiren sen sanan päälle, sinulle avautuu uusi linkkivalikko, jossa ylimmäisenä on sana ”General” (yleinen). Klikkaamalla General-linkkiä ja skrollaamalla avautuvan sivun alalaitaan löydät kohdan ”Site language” (sivuston kieli).

Alasvetovalikon alta löydät suomen. Valitse se ja lopuksi tallenna asetukset ”Save settings” ja voilà, sivusto on muuttunut suomenkieliseksi!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

Mahtavaa! Onneksi olkoon vielä kerran! Ensinnäkin kiitos, että jaksoit lukea tämän 2 700 sanaa pitkän postauksen bloggaamisen aloittamisesta. Jos teit artikkelin ohjeiden mukaan, olet nyt valmis aloittamaan bloggaamisen! Upea saavutus!

Lue myös nämä niin tiedät, miten jatkat bloggaamista:

Tässä 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Bloggaaminen on helppoa. Jokaisesta voi tulla bloggaaja.

Kuitenkin vasta oikeilla työkaluilla, tekniikalla ja sisällöllä ansaitaan rahaa. Siksi jatkankin aiheesta tulevissa blogikirjoituksissani.


** Osa tämän postauksen linkeistä on ns. affiliate-linkkejä (*). Perustaessasi WordPress.org -blogin tässä postauksessa olevan affiliatelinkin kautta saan siitä rahallisen korvauksen. Kiitokseksi siitä annan sinulle 40 WordPress.org tutorial -videota ilmaiseksi sekä pienen yllätyksen. Lähetän yllätyksen sinulle sähköpostiisi 31 päivän kuluttua blogin aloittamisesta. On äärimmäisen tärkeää, että lähetät ennen sitä minulle domainisi, jotta pystyn lähettämään yllätyksen sinulle. Lähetä domainisi osoitteella asiakaspalvelu(at)tiiakonttinen.fi

Käytän itse englanninkielisessä blogissani Bluehostia, ja se on mielestäni markkinoiden paras, toimivin, edullisin ja helppokäyttöisin palvelin, ja siksi haluan suositella sitä myös sinulle. Olen ottanut Bluehostilta arvokkaamman palvelinpaketin, mutta sinä pääset hyvin liikkeelle edullisimmalla paketilla, joka maksaa $1,95–3,95 kuukaudessa.**


Pssst… Pinnaa minut Pinterestiin, niin löydät postauksen myöhemmin | 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 223 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?