3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen 2023 [PÄIVITETTY]

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen | |  Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty (*) merkillä. Lue lisää postauksen lopusta. 

Postaus päivitetty 3.6.2023 || Vaihdettu palveluntarjoaja 


Bloggaaminen on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin. Kenestä tahansa voi tulla bloggaaja. Jokainen voi kirjoittaa blogia päiväkirjamaisesti tai harrastusmielessä, hankkia sillä muutama sata tai tuhat euroa ylimääräistä rahaa tai luoda siitä itselleen uran. Bloggaamisen aloittaminen on myös helppoa ja voit perustaa oman blogin alle 15 minuutissa.

 

Tietoa bloggaamisen aloittamisesta on saatavilla pilvin pimein, ja käytössä olevien resurssien perusteella bloggaamalla menestyminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Bloggaajaksi tuleminen ei vaadi ammattikorkeakoulututkintoa tai edes ylioppilastutkintoa. Riittää, että haluat tulla bloggaajaksi, nautit kirjoittamisesta ja olet valmis kehittymään bloggaajana joka päivä. Moni bloggaajaksi haluava kuitenkin pitkittää bloggaamisen aloittamista. Mitä enemmän bloggaamisesta lukee, sitä enemmän hämmennys kasvaa.

 • Miten bloggaaminen aloitetaan?
 • Mille alustalle blogi perustetaan?
 • Mistä ihmeestä oikein voi kirjoittaa?
 • Miten bloggaamalla voi muka ansaita rahaa?

Ymmärrän enemmän kuin hyvin kysymykset, joita mielessäsi saattaa pyöriä. Haaveilin bloggaamisesta vuodesta 2007 lähtien. 10 vuoden aikana perustin lukemattomia blogeja, jätin kesken, unondin ne ja kohta aloitin uudelleen uudella aiheella.

 

Lue myös tämä: 7/10 bloggaajasta lopettaa ensimmäisen vuoden aikana – ethän sinä ole yksi heistä?

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen vuonna 2023

Tätä samaa rataa toistin aina vuoteen 2014, jolloin tapahtui jotain merkittävää. Olin sairaslomalla työuupumuksen vuoksi ja halusin väylän purkaa omia ajatuksiani. En aloittanut Unelma Onnellisuudesta -blogia keinona ansaita rahaa tai tehdä sillä uraa vaan puhtaasti päiväkirjamaiseksi paikaksi, jossa sain pohtia elämää syvällisemmin.

 

Pikkuhiljaa lukijoita alkoi tulemaan yhä enemmän ja enemmän. Kahdessa vuodessa kasvatin blogini ympärille lähes 43 000 ihmisen upean yhteisön, jossa kaikki auttoivat toinen toisiaan toteuttamaan unelmia ja elämään onnellista elämää. Tunsin vihdoin olevani oikea bloggaaja.

 

Lukemalla tämän postauksen

 • tiedät kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen
 • näet, miten perustat blogin, jota hallinnoit itse
 • saat kuvaruutuohjeet blogin perustamiseen

 

Toimimalla annettujen tehtävien mukaan tiedät, mitä kirjoitat blogiin sekä miten ansaitset blogillasi rahaa (jos se on sinulla tavoitteena). Jee! Pian sinäkin olet bloggaaja!

 

Tässä postauksessa annan 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. WordPress-blogin perustaminen voi olla loistava väylä purkaa omia ajatuksia, keino näyttää tuleville työnantajille, mitä osaat tehdä, tai lähteä rakentamaan siitä itsellesi uraa ja ammattia. Postaus sisältää kuvalliset ohjeet blogin perustamiseen ja bloggaamisen aloittamiseen, jotta pääset mahdollisimman vaivattomasti alkuun. Aloita siis bloggaaminen näiden helppojen askeleiden avulla.


3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Kun ylläpidät blogia itse:

 • sinulla on enemmän vaikutusvaltaa blogisi ulkoasuun
 • sinun ei tarvitse maksaa tuhansia euroja siitä, että joku muu tekee blogisi ulkoasun ja muokkaa sitä
 • voit valita sadoista ilmaisista teemoista itsellesi sopivimman
 • voit muokata sivustoasi ilmaisilla lisäosilla (plugineilla)
 • sivustosi näyttää ammattimaiselta
 • etkä tarvitse yhtään koodausosaamista

 

Mitä on bloggaaminen? Bloggaaminen antaa mahdollisuuden omanlaiseen luovuuteen, mielipiteiden ilmaisuun sekä muiden auttamiseen. Bloggaaminen ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, eli käytännössä voit kirjoittaa vaikka illalla kymmeneltä tai aamulla viiden aikaan aamulenkillä 😀

Blogin ”kirjoittaminen” onnistuu vaikka aamulenkillä

MITÄH? Aamulenkillä? Tiedän mitä ajattelet, mutta ehkäpä et tiennyt, että bloggaaminen on mahdollista myös saneluna. Nykyään älypuhelimiin on saatavilla saneluun tarkoitettuja appeja (ilmaisia), jotka kirjoittavat sanelun myös ”puhtaaksi”. Voit lähettää sanelun kirjoitetussa muodossa suoraan sähköpostiisi. Tätä harrastin itse kesällä 2015, kun kirjoitin omaa ensimmäistä e-kirjaani. Käytin kirjan saneluun maksutonta Dragon Dictation -nimistä puhelinsovellusta (App Store).

Laadukkaan blogin ylläpitäminen vaatii hieman rahaa

Aivan ensimmäiseksi minun on kerrottava sinulle, että ylläpitääksesi omaa blogiasi tarvitset sitä varten hieman rahaa. Palvelimen ylläpito maksaa halvimmillaan vain 2,90 euroa kuukaudessa, joten kulu on minimaalinen. Palvelimen lisäksi tarvitset domainin eli verkko-osoitteen sekä tietysti WordPress.org blogin.

Miten valitset oikean blogialustan?

Ilmaisen blogin perustaminen on toki yksi vaihtoehto. Mutta henkilökohtaisesti en sitä suosittele. WordPress-blogin aloittaminen ja ylläpitäminen edellyttää palvelimen hankintaa. Palvelin on blogin koti tai oikeammin tontti, jolla blogi sijaitsee. Domain on osoite, jolla blogin löytää. Ja blogi on itse talo.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Ilmaisissa blogialustoissa, kuten Bloggerissa tai WordPress.comissa, palvelin on valmiina. Mutta kun ylläpidät omaa blogia, tarvitset blogillesi palvelimen. Bloggaaminen on ollut päivä päivältä laadukkaampaa sen jälkeen, kun siirryin ilmaisversioista oman blogin ylläpitämiseen. Valinnanvapautta ulkoasun suhteen on tullut enemmän ja hakukoneoptimointi (SEO) on parantunut ilmaisten lisäosien (plugien) avulla.

 

Ilmaisiin blogialustoihin on saatavilla paljon vähemmän lisäosia, ne voivat olla maksullisia ja muokkausmahdollisuudet ovat rajatummat. Ilmaisilla blogialustoilla kaikki blogit näyttävät jokseenkin samoilta, jolloin erottautuminen satojen ja tuhansien blogien joukosta on äärimmäisen vaikeaa.

 

Alussa bloggaaminen toi minulle tuloja noin 100 euroa kuukaudessa. Opiskelin bloggaamisen tekniikoita ja saloja lähes kolme vuotta, kunnes vihdoin perustin yritykseni ja kokeilin siipiäni. Siivet kantavat edelleen ja myyntiä tulee tasaisesti 6 000–10 000 euron kuukausitahdilla. Bloggaaminen on mahdollistanut sen, että voin tehdä töitä kotoa käsin, laiturilla tai vaikka katukahvilassa. Vapauden tunne on sanoin kuvaamaton!

Tuloja bloggaamalla jopa ensimmäisestä kuukaudesta alkaen

Yksi mahdollinen tulojen hankintakeino on suosittelu- eli affiliate-markkinointi. Muun muassa tässä blogissa on yksi postaus, joka tuo minulle noin 1 000 euroa affiliate-komissioita joka kuukausi. Tässä on kuvaruutukaappaus komissioista 2016–2021 ajalta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

Kahvitauko toimistopäivän lomassa…

Kuka tahansa pystyy ansaitsemaan rahaa bloggaamisella. Blogilla ansaitseminen ei ole pelkästään muoti-, fitness- tai kauneusblogien etuoikeus. Tarvitaan vain oikea tieto, oikeat työkalut sekä oikea asenne ja mikä tahansa on mahdollista! Tässä postauksessa annan sinulle kolme helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Loppu on enää sinusta itsestäsi kiinni 😉

Näin valitset parhaan blogialustan

Tottakai voit aloittaa Bloggerilla, mutta minun on pakko kertoa, että muokkausmahdollisuudet Bloggerilla ovat rajatummat. Mietin itsekin aikoinaan, kumpaa blogialustaa käyttäisin, ja tässä vuosien aikana olen huomannut monen bloggaajan siirtyneen ilmaisversioista itse ylläpidettäviin WordPress.org blogeihin. Oma domain luo kuitenkin luottamusta lukijoihin (huijaussivustoja on todella paljon) ja uskon, että haluat varmasti erottautua massablogeista.

 

Blogin siirtäminen ilmaisversiosta itse ylläpidettävään on oma projektinsa. Yritin opiskella sitä pari vuotta sitten ja lopulta turhauduin niin paljon, että jätin vanhan blogin Bloggeriin ja perustin kokonaan uuden WordPress.orgiin. Aloita oma blogi helposti kotimaisen Zonerin kautta (*). Saat domainin samalla, eikä sinun tarvitse siirrellä domainien hallintaa paikasta toiseen. Kun päätät aloittaa bloggaamisen ja sen lisäksi hankit oman domainin sekä WordPress-blogin, alla on sinulle askel askeleelta etenevät ohjeet, miten pääset aloittamaan!

1. Mieti blogillesi osoite eli domain

Aivan ensimmäisenä sinun tulee miettiä blogillesi nimi. Nimen on hyvä kuvata aihepiiriä, mistä kirjoitat ja jos mahdollista, nimessä tulisi olla jo hakusana, jolla toivot, että sinut löydetään Googlesta. Nimen keksiminen on varmasti yksi haastavimmista asioista koko blogin perustamisen prosessissa. Suosittelen fiilistelemään ja tunnustelemaan erilaisia nimiä. Voit halutessasi kysyä eri ryhmistä ja keskustelupalstoilta, mitä blogin nimi tuo ihmisille mieleen. Omalla kohdallani blogin nimi oli helppo päättää 😀

2. Palvelimen hankinta Zonerin kautta

Klikkaa tätä ja avaa Zonerin sivut (*). Sivu avautuu sinulle uuteen välilehteen. Klikkaa sen jälkeen WP.one ja WordPress.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen Zoner

Seuraavalla sivulla pääset valitsemaan itsellesi sopivan palvelun. Kannattaa lähteä liikkeelle ”WP.one Starter” vaihtoehdolla, sillä se riittää mainiosti. Myöhemmin, kun blogi kasvaa, voit aina ottaa isomman paketin itsellesi. Klikkaa ”Tilaa heti” painiketta.

 

Seuraavaksi pääset valitsemaan laskutuskauden. Eli valitse joko 1 kk, jolloin saat Zonerilta laskun kuukausittain tai 12 kk, jolloin maksat nyt koko vuoden maksun ja vuoden kuluttua saat uuden vuoden maksun. Valinnan jälkeen klikkaa ”Tilaa heti” painiketta.

 

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen Zoner

Seuraava askel onkin oman domainin valinta. Tässä kohtaa kannattaa vielä tehdä hieman taustatyötä ja Googlettaa oma valinta.  Toki, kun lisäät domainin kohtaan ”Etsi ja varaa domain tästä”, saat nopeasti tiedon, onko kyseinen domain varattu vai ei. Mutta aina tämä ei kerro koko totuutta. Esimerkiksi jollain yrityksellä voi olla aputoiminimenä haluamasi domain. Tästä voi myöhemmin aiheutua ongelmia. Hyvä taustatyö kannattaa aina. Kun kirjoitat domainin sille varattuun kohtaan, klikkaa ”Hae!” painiketta.

Tein testimielessä haun ”content academy” domainille. Kuten näet, .com ja .net päätteet on jo varattuja mutta .fi pääte olisi vapaana. En kuitenkaan valitse tätä domainia, sillä olen varannut toisen domainin sisaltoakatemia.fi. Jos haluamasi domain on vapaana, klikkaa sen domainin kohdalla ”Ostoskoriin”. Itse teen aina niin, että valitset 2 – 3 muutakin domainia, jotta kukaan ei pysty luomaan täysin samanlaista sivustoa ja blogia kuin minulla. Hankin siis tyypillisesti myös .com, .net / .org ja/tai .co päätteet samalla kertaa.

Seuraavat askeleet on kuvattu kuukausi sitten, joten kuvakaappauksissa on maininta vanhsta WP-Cloud nimestä.

Älä anna tämän kuitenkaan häiritä, prosessi etenee muuten samalla tavalla. Domainin valinnan jälkeen pääset valitsemaan mahdolliset lisäpalvelut. ”Päädomain” kohdassa valitse se domain, jolle sivuston lopulta rakennat. Jos valitsit 1 – 3 muuta domainia, voit tehdä näihin uudelleenohjauksen päädomainiin. Alla olevassa kuvassa on ”Domainin hallinta” kohdassa täppä ”Siirtyy”, sillä ostin kyseisen domainin kuukautta ennen kuin perustin itse sivuton. Sinun kohdallasi täppä tulee kuitenkin olla kohdassa ”uusi”, sillä hankit domainin samalla kertaa Zonerin kautta. Sivusto ohjaa sinua hyvin eteenpäin, eli joka kerta kun teet muutoksia tällä sivulla, muista klikata ”Päivitä tuote” painiketta. Sivun oikeassa reunassa näet jatkuvasta, kuinka paljon paketti maksaa.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen Zoner

Valittavanasi on paljon erilaisia lisäpalveluja. 

Seuraavalla sivulla pääset valitsemaan mahdolliset lisäpalvelut. Saat blogisivun mukana Zonerin hallinnoiman sähköpostin, josta maksat käytön mukaan. Voit myös alussa perustaa blogillesi ilmeisen gmail-sähköpostin. Käy palvelut läpi ja valitse sieltä ne, jotka tarvitset. Jos et tarvitse mitään muuta, klikkaa sivun alalaidassa olevaa ”Jatka” painiketta. Aivan viimeisenä on SSL-sertifikaatti. Klikkaamalla sen alapuolella olevaa väkästä, pääset lukemaan lisää.

Valitse blogillesi SSL-sertifikaatti

Tällä sivulla sinun tarvitsee vain valita domain, jolle sertifikaatti otetaan. Valitse siis päädomain, jos sinulla on useampia domaineja hankittuna.

Domainin valinnan jälkeen valitse se SSL sertifikaatti, jonka haluat. Itse otin edullisimman. Lisää sertifikaatti ostoskoriin ja jatka kassalle.

Seuraavalla sivulla lisää laskutustiedot

Täytä kaikki tiedot huolellisesti ja erityisesti tarkista, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein. Kuitti, käyttäjätunnukset sekä salasanat tulevat tähän osoitteeseen.

Lisää täpät

Lisää täpät vähintään näihin kahteen kohtaan mutta sinulla voi olla myös kolmas, jossa lukee ”I want to receive updates about products and promotions.” Tämä tarkoittaa, että lisäämällä täpän tähän, saat jatkossa Zonerilta uutiskirjeitä, vinkkejä, päivityksiä tuotteista ja palveluista sekä markkinointipostia. Kun kaikki on valmista, klikkaa ”Lähetä tilaus” painiketta.

Saat ilmoituksen, että Zoner on vastaanottanut tilauksen. Tämän jälkeen jäät odottelemaan Zonerilta sähköpostilla tietoa tunnuksista. Ensin saat tunnukset Zonerin hallintapaneeliin ja sen jälkeen WordPressiin, eli sinun omaan blogiisi.

 

 

Miten paljon bloggaaminen maksaa?

Voilà! Sinulla on sekä palvelin että oma domain hankittu! Upeaa! Seuraavaksi kerron sinulle lisää WordPress-blogin ylläpitämisestä sekä sen kustannuksista.

On tärkeää tietää etukäteen, millaisiin kustannuksiin on syytä varautua, jotta kulut voi budjetoida ja tiedät, miten paljon blogin on hyvä tuottaa, jotta saat kustannukset katettua (+ mieluusti ”palkkaa” myös itsellesi).

Perussetti, jolla päästään hyvin alkuun, on todella edullinen. Kuluja menee nimittäin vain:

 • palvelimesta (n. 12 €/kk) Zonerin kautta)
 • domainista (6,60 – 12 € / vuosi)
 • nettiliittymästä (itselläni on 4G-laajakaista, josta maksan 24,90 € / kk)
 • kaikki muut perusjutut on maksuttomia
 • miten paljon haluat itsellesi palkkaa* alussa.

 

Eli halvimmillaan pääset alle 30 euron kuluilla kuukaudessa. Myöhemmässä vaiheessa kuluja tulee muun muassa sähköpostilistan ylläpidosta (esim. Mailchimp maksaa noin 10,00 € / kk sen jälkeen, kun sinulla on yli 2 000 tilaajaa), laskeutumissivuista (itse käytän Leadpagesin  laskeutumissivuja sekä boxeja) ja/tai ehkä Facebook-mainoksista. Mutta kohtuullisen pienillä kustannuksilla pääset bloggaamisen aloittamaan.

*On hyvä budjetoida itselleen palkkatoive, jotta tiedät mikä on tavoitteesi. Käyn myöhemmin läpi verotusta ja esimerkiksi tulojen vaikutusta päivärahojen suuruuteen.  Sen uskallan sanoa, että ensimmäisten parin kuukauden aikana (varsinkin jos aloitat ihan ensimmäistä kertaa bloggaamisen) tuloja ei vielä tule. Tämä aika menee perustan ja luottamuksen rakentamiseen.

Jos aloitat juoksuharrastuksen, haluat panostaa hyviin lenkkareihin

Harrastaminen on mukavaa, kun on hyvät ja luotettavat välineet. Aivan samalla tavalla kuin jos aloittaisit juoksuharrastuksen, haluat ostaa hyvät ja tukevat lenkkarit. Samalla tavalla suosittelen käyttämään hieman rahaa blogin ylläpitämiseen, se maksaa itsensä takaisin!

Hyödynnä ammattilaisia

Jossain vaiheessa olet todennäköisesti siinä tilanteessa, että blogisi on niin suosittu, että aikasi ei enää riitä blogin ylläpitämiseen. Bloggaaminen itsessään vie mennessään, ja mitä suositummaksi blogisi tulee, sitä enemmän olet tekemisissä myös yhteistyökumppaneiden, lukijoiden ja asiakkaiden kanssa.

 

Siinä vaiheessa saat myös blogistasi sen verran tuloja, että suosittelen siirtämään blogin ulkoasun muokkaamisen ja ylläpidon ammattilaiselle. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse ja on mahtavaa, kun voi keskittää aikaa ja energiaa itselle tärkeimpiin asioihin <3 Lopuksi onkin edessä viimeinen steppi eli WordPressiin kirjautuminen ja ulkoasun muokkaaminen 🙂

 

Blogille on valittu jo valmiiksi teema mutta voit halutessasi vaihtaa sen. Jos haluat saada ammattimaisen teeman heti alussa, voin lämpimästi suositella Beaver Builder teemaa (*). Se on kevyempi versio kuin Divi ja helppo käyttää. Sen mukana tulee valmiita sivupohjia, joten sivujen ja ulkoasun rakentaminen on helppoa ja nopeaa.

 

Teemojen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkaa. Jos lataat ja vaihdat useita teemoja, blogisi alkaa käydä hitaaksi. Toisekseen teemojakin täytyy päivittää, eli jos sinulla on monta aktiivista teemaa, joita et ole päivittänyt, blogistasi tulee riskialtis. Siksi suosittelen aina, että tutki teemoja ennen kuin valitset niistä itsellesi yhden.

Ja näin! Nyt on blogi valmis!

Kun olet saanut Zonerilta tunnukset blogiisi, voit kirjautua suoraan sinne. Kirjautumissivu on tyypillisesti domain.fi/wp-admin. Kirjautumissivulla syötät vain käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja kirjaudut sisään. Kun kirjaudut sisään, pääset suoraan blogin ohjausnäkymään. Sitä ei tarvitse säikähtää, siellä on paljon tavaraa mutta linkitän sinulle tähän postauksen loppuun muutaman videon, joista näet, miten alat muokkaamaan blogiasi sinun näköiseksi.

Ohjausnäkymä näyttää pääsääntöisesti tältä (kuva alla). Vasemmalla on linkkilista, josta pääset siirtymään eri paikkoihin ja muokkaamaan mm. ulkoasua. Sivun keskellä on laatikoita, jotka itse tykkään pienentää painamalla laatikon oikeassa reunassa olevaa kolmiota. Ohjausnäkymässä voi myös olla muita laatikoita, eri lisäosien tietoja tai vaikka jonkun lisäosan synttäritarjouksia. Nämä voi myös poistaa. Jos ne on tärkeitä, ne tulevat uudelleen näkyviin.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

3. Blogin ulkoasun muokkaus ja bloggaamisen aloittaminen

Tervetuloa uuteen blogiisi! Huippua! Kun kirjaudut WordPressiin, se on englanninkielinen. Ensimmäinen tehtävä meillä onkin vaihtaa sivuston kieli suomeksi, niin bloggaaminen WordPressillä on astetta helpompaa.

Kirjaudu WordPressiin ja vaihda kieli suomeksi

Sivun vasemmassa laidassa on piiiiitkä lista erilaisia linkkejä. Linkkilistan alapäässä lukee ”Settings” (asetukset), ja kun viet hiiren sen sanan päälle, sinulle avautuu uusi linkkivalikko, jossa ylimmäisenä on sana ”General” (yleinen). Klikkaamalla General-linkkiä ja skrollaamalla avautuvan sivun alalaitaan löydät kohdan ”Site language” (sivuston kieli). Alasvetovalikon alta löydät suomen. Valitse se ja lopuksi tallenna asetukset ”Save settings” ja voilà, sivusto on muuttunut suomenkieliseksi!

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

 

Kuten aikaisemmin kerroin, blogin teeman valintaan ei kannata tuossa alkuvaiheessa käyttää liikaa aikaa. Teemoja voi aina vaihtaa myöhemminkin. Teema tarkoittaa kirjaimellisesti blogin ulkoasua. Eri teemoilla saadaan ulkoasusta erinäköinen pelkästään teemaa vaihtamalla. Teemat ovat ihania siksi, ettei sinun tarvitse koodata yhtään mitään. Muistatko lapsena kun leikittiin paperinukeilla, joilla oli vaihdettavia asuja?

 

Teema toimii samalla periaatteella. Voit vaihtaa teemoja rajattomasti (joskaan se ei ole järkevää). Jos haluat suoraan ammattimaisen teeman, voin suositella Beaver Builderia. Minun omat blogit on rakennettu sillä teemalla.

 

Sinun on tärkeää tietää, että teema ei näytä samalta sinun blogissasi kuin se näyttää esimerkki kuvassa. Tämä johtuu kahdesta asiasta:

 • Blogissa ei ole vielä sisältöä
 • Blogissa ei ole vielä kuvia

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

Älä siis turhaan stressaa blogin ulkoasua vielä tässä vaiheessa. Laitetaan muutama tärkeä asetus kuntoon ja sen jälkeen pääset kirjoittamaan muutaman postauksen ja vasta sitten alat näkemään miltä blogi oikeasti näyttää.

Tärkeät asetukset

Katso nämä kolme videota, jossa näytän tärkeimmät asetukset

Huomaa, että kielen vaihtaminen suomeksi vaihtaa vain WordPressin ohjausnäkymän. Teemat ovat yleensä vielä erikseen englanninkielisiä. Halutessasi voit etsiä ilmaisia kuvia ja lisätä muutaman niistä omaan blogiisi. Itse käytän näitä ilmaisia kuvapankkejä

 • Pexels
 • Pixabay
 • Unsplash

Tässä ohjeet kuvan lataamiseen

1. Etsi sopiva kuva ”Etsi” toiminnolla.

2. Klikkaa sen jälkeen ”Lataa ilmaiseksi” painiketta

Valitse minkä kokoisena halut kuvan ladata. Itse käytän hyvin usein 1920 x 1246 px kuvakokoa. Ensimmäinen numero tarkoittaa leveyttä ja toinen numero korkeutta. Blogissa kannattaa aina olla tällaisia vaakakuvia pitkiä pystykuvien sijasta. Kun olet vaihtanut täpän siihen kokoon, minkä haluat, klikkaa ”Lataa” painiketta.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

3. Seuraavaksi sinun tulee kertoa

Ettet ole robotti, eli lisää täppä kohtaan ”En ole robotti” ja klikkaa ”Lataa”.

4. Kun olen ladannut kuvan

Vaihdan kuvan nimen heti ennen kuin lataan kuvan blogiin. Kuvan nimi helpottaa hakukoneoptimontia. Kuvissa on tärkeää muistaa, että sanat erotetaan väliviivalla ja että kuvan nimessä ei ole ääkkösiä. Vielä muutama vuosi sitten ääkkösten johdosta kuva ei tullut näkyviin mobiililaitteella.

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen

5. Lataa kuva blogin mediatiedostoon

Klikkaa ”Media”, sivun ylälaidasta ”Lisää uusi” ja lopuksi joko raahaa hiirellä tai käy hakemassa kuva omalta koneelta klikkaamalla ”Valitse tiedostot”. Kuvan lataus kestää muutaman kymmenen sekuntia.

Voit toistaa tämän useamman kerran ja ladata blogiin vaikka 10 erilaista kuvaa. Seuraavaksi teemme muutaman blogitekstin, jotta näet, miten blogi alkaa muotoutua. Muistathan että blogi näyttää blogilta vasta siinä vaiheessa, kun olet kirjoittanut ja julkaissut muutaman postauksen. Luonnostilassa olevat postaukset eivät vaikuta blogin ulkoasuun ja ulkonäköön.

 

Mahtavaa! Onneksi olkoon vielä kerran! Ensinnäkin kiitos, että jaksoit lukea tämän 2600 sanaa pitkän postauksen bloggaamisen aloittamisesta. Jos teit artikkelin ohjeiden mukaan, olet nyt valmis aloittamaan bloggaamisen! Upea saavutus!

Tässä 3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen. Bloggaaminen on helppoa. Jokaisesta voi tulla bloggaaja.

Kuitenkin vasta oikeilla työkaluilla, tekniikalla ja sisällöllä ansaitaan rahaa. Siksi jatkankin aiheesta tulevissa blogikirjoituksissani.

Saattaisit pitää myös näistä:


** Osa tämän postauksen linkeistä on mainoslinkkejä (*). Perustaessasi WordPress.org -blogin tässä postauksessa olevan mainoslinkin kautta saan siitä rahallisen korvauksen.  Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja, eikä tuo minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua Zonerin tarjontaan. Suosittelen vain niitä yrityksiä joiden palveluja olen itse käyttänyt tai käytä parhaillaan. Älä koskaan osta tuotetta tai palvelua, jota et tarvitse.**

 

Psst… Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myöhemmin…

3 helppoa askelta bloggaamisen aloittamiseen 2023

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit