14 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

14 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa | Postaus päivitetty 3.10.2023, postaukseen lisätty yksi uusi kurssialusta

|| Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä, affiliatelinkit merkitty (*)-merkillä ||

Yhä useampi valmentaja siirtää osaamisensa verkkoon. Verkkovalmennukset ja -kurssit ovat kätevä tapa auttaa ja opettaa asiakkaita. Verkkovalmennusten ja -kurssien avulla tieto saadaan nopeasti monen ihmisen käyttöön. Valmentajan tärkein tavoite on tietenkin asiakkaan tai oppilaan auttaminen. Valmentajalla on paljon tietoa, joka voi olla helppoakin siirtää digitaaliseen muotoon.

Valmentajalla ei kuitenkaan välttämättä ole tietoa siitä, mikä olisi kannattavin, helpoin tai järkevin keino siirtää omaa tietotaitoaan oppilaille. Verkkokurssi- ja myyntialustoja on lukemattomia. Niiden hinnoittelu eroaa toisistaan paljonkin, jolloin eri kurssialustojen vertailu on hankalaa. Ja jos olet tekemässä ensimmäistä verkkokurssiasi, voi olla, että et ole aivan varma, mikä on paras keino välittää tietoa oppilaillesi.

Oletko kiinnostunut tekemään oman verkkokurssin? Tiedätkö, mitä verkkokurssissa on hyvä olla ja mitä siitä ehdottomasti pitää jättää pois? Entä tiedätkö, miten pitkä kurssin täytyy olla, jotta se kiinnostaa myös opiskelijaa?

Lue myös tämä: Kokemuksia verkkokurssialustoista 7 vuoden yrittäjyyden jälkeen

Tämän postauksen tavoitteena on

 • näyttää, millaisia verkkokurssi- ja myyntialustoja on olemassa
 • helpottaa niiden vertailua
 • ja auttaa sinua löytämään sieltä se, joka toimii parhaiten juuri sinulle.

14 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Olen ottanut tähän vertailuun 14 tällä hetkellä tuntemaani verkkokurssi- ja myyntialustaa. Aivan jokaista en ole henkilökohtaisesti kokeillut, joten verkkokurssialustan käytännöllisyydestä ei ole täydellistä tietoa.

Lue myös tämä: Näin suunnittelet ja teet ensimmäisen verkkokurssin

Postauksessa käytetyt kurssialustat löydät yhteenvetona ensin taulukosta ja sen jälkeen syvempää tietoa jokaisen alustan kohdalta. Klikkaamalla kuvaa, saat sen halutessasi isommaksi.

14 verkkokurssialustaa vertailussa

 

Verkkokurssikone ja Verkkokurssitehdas

Verkkokurssikone on ollut itselle tuttu jo useamman vuoden ajan. Vaikka en ole henkilökohtaisesti heidän palveluaan käyttänyt, ymmärrän miten heidän palvelunsa toimii.

Käytännössä saat valmiin kurssialustan ja verkkokaupan heidän alustalleen, jolloin sinun ei itse tarvitse huolehtia esimerkiksi kurssialustan tekniikasta. Tämä helpottaa huomattavasti, varsinkin, jos tekniikka ei ole lempipuuhaasi.

Se, mikä tekee verkkokurssikoneesta kilpailukykyisen on, ettei heidän palvelunsa veloita ylimääräisiä kuluja. Toisin sanoen, maksujen välityksestä ei veloiteta kuten muut alustat tekevät.

Verkkokurssikoneen hinnoittelu ei ole sivustolla esillä. Toisaalta ymmärrän, sillä Ilpo ja Eelis haluavat räätälöidä jokaiselle asiakkaalle paketin, joka sopii juuri heidän tarpeisiin. Tällöin myös varmistetaan se, ettei asiakas joudu maksamaan turhasta (eli käyttämättömistä toiminnoista).

Zenler (*)

Zenler on itselle uusi tuttavuus, sillä olen alkanut rakentamaan Sisältöakatemiaa sinne. Halusin testata ulkoista kurssialustaa ihan siitä, miten paljon säästän teknisesti aikaa, kun ei tarvitse omilla kotisivuilla säätää kaikkea mahdollista 😀 Toistaiseksi olen tyytyväinen.

Zenlerin helppous on siinä, että se sisältää käytännössä kaikki digiyrittäjän tarvittavat elementit, kuten:

 • kurssialustan
 • maksujenvälittäjän
 • sähköpostiohjelman
 • blogin
 • automaatiot
 • yhteisön
 • livekoulutukset

Zenlerin käyttöönoton jälkeen et välttämättä tarvitse ulkoisia sähköpostiohjelmia (Mailchimp, Convertkit), Zoomia, WordPressiä, Woocommercea tai Facebookia. Kaikki löytyy saman katon alta. Itse jätin vielä oman Zoomin ja Active Campaignen käyttöön ihan siksi, koska haluan rakentaa monimutkaisempia automaatioita mutta aloittavalle yrittäjälle Zenlerin työkalut riittävät mainiosti.

Yksi asia Zenlerissa kuitenkin houkutteli. Sain pitää maksuttoman version käytössä niin pitkään kuin halusin. Sain siis rauhassa tutustua ohjelmaan, kokeilla ja etsiä ennen kuin aloin maksamaan siitä mitään. Itselläni on tällä hetkellä Pro-versio käytössä ja vaikka se ei olekaan aivan yhtä sulava teknisesti kuin esim. WordPress, se riittää tähän hetkeen mainiosti.

En koe olevani Zenlerin asiantuntija vielä mutta jos hyödynnät affiliate-linkkiäni (*) ja otat Zenleristä joko Pro- tai Premium-version, saat minulta 60 min maksuttoman sparrauksen kaupan päälle. Sparrauksen aikana voidaan katsoa yhdessä joko Zenleriä tai voin sparrailla sinua verkkokurssien tekemiseen, markkinointiin tai myyntiin liittyen.

Vuolearning

Satuin tutustumaan Vuolearning kurssialustaan erään asiakkaan verkkokurssikonseptoinnin yhteydessä. Otin Vuolearningin tiimiin yhteyttä ja pyysin hieman lisätietoja heidän palvelustaan. Sovimme alkusyksyllä esittelyajan, jonka aikana sain todella kattavan kuvan heidän palvelustaan.

Kurssialusta eroaa muista muutamalla erinomaisella asialla:

 • Voit tuoda (teoriassa) koko kurssin toiselta alustalta heidän alustalleen (tämä kannattaa tarkistaa, koska kurssialustoissa voi olla eroja. Samoin kurssin laajuus voi tuoda haasteita siirtoon).
 • Voit ladata pdf-tiedoston alustalle ja halutessasi konvertoida sen suoraan tekstimuotoon (pdf-tiedoston voi myös jättää ladattavaksi pdf-tiedostoksi mutta jos sinulla on jo pdf-tiedosto, saat sen kerralla kurssimuotoon ilman ylimääräistä työtä).
 • Ryhmäkeskusteluominaisuuden avulla voit sallia myös anonyymit eli nimettömät kommentit aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.
 • Opiskelija voi antaa palautetta suoraan joko koko kurssista tai yksittäisestä osiosta / oppitunnista.
 • Alusta laskee automaattisesti kuinka paljon kurssivideoita on katsottu (analytiikka oli todella kattavaa ja auttaa valmentajaa kehittämään kurssin sisältöä yhä paremmaksi).

Vuolearning ei itsessään sisällä maksujenvälitystä tai ostoprosessia, joten se tarvitsee rinnalleen joko Woocommercen tai Shopifyn. Mikäli käytät Woocomercea, tarvitset lisäksi erillisen maksujenvälittäjän, kuten Bambora, Stripe tai Paytrail. Kaiken kaikkiaan Vuolearning alusta tuntui, näytti ja kuulosti erittäin toimivalta kokonaisuudelta. Jos itse aloittaisin verkkokurssien tekemistä, ottaisin hyvin suurella todellanäköisyydellä palvelun heiltä.

Campwire

Campwire on suomalainen verkkokurssi- ja myyntialusta. Alusta on äärimmäisen kätevä ja helppokäyttöinen. Alustaan saat myös tapahtumamyynnin webinaareille ja livetapahtumille.

Campwire on digiyrittäjän unelma-alusta. Ostotapahtuman jälkeen opiskelijalle muodostetaan tunnukset, joilla hän pääsee kirjautumaan kurssialustalle. Voit ajastaa kurssit joko ostopäivän mukaan, jolloin kyseessä on ns. evergreentuote tai kerätä porukan kokoon ja aloittaa kurssin kaikille samaan aikaan.

Campwire on päivittänyt hinnoitteluaan. Tällä hetkellä (04/2020) saat yhdellä 100 euron kuukausmaksulla lisättyä niin monta kurssia kuin vain haluat (tai ehdit tehdä). Sen lisäksi he ovat alentaneet palvelumaksua 7 % (ent. 10 %). Maksujen välittäjänä toimii Bambora, jonka kuluista saat Campwiren asiakkaana alennusta.

Campwire on helppikäyttöinen alusta, johon saat sekä kurssin, myyntisivun että suomalaiset maksupainikkeet saman katon alta. Campwire käyttää maksujen välittäjänä Bamboraa, mikä itselläkin on käytössä.

HUOM! Tuotteiden inaktivoiminen Campwiressa ei riitä katkaisemaan kuukausikuluja. Tuotteet on poistettava asiakaspalvelun kautta ja palvelu on irtisanottava, jotta kulut päättyvät.

Lue myös tämä: Millainen on hyvä verkkokurssi?

Teachable (*)

Teachable on ulkomaalainen kurssi- ja myyntialusta. Olen itse käyttänyt Teachablea mutta luovuin sen käytöstä, koska en saanut siihen suomalaisia verkkopankkimaksutapoja yhdistettyä. Tällä hetkellä olen suunnittelemassa vaihtavani Patreon-alustan toisaalle ja jäin pohtimaan, että voisin siirtää sen Teachableen, koska alusta on minulle ennestään tuttu ja saan tarjottua yhteisön jäsenille kurssimaisen kokemuksen edullisella kuukausihinnalla.

Mitä kalliimman paketin Teachablesta ottaa, sitä enemmän saa käyttöönsä erilaisia ominaisuuksia. Teachablesta löytyy edelleen ilmainen versio, johon saat rakennettua rajattomasti kursseja. Mutta esimerkiksi jos haluat avata kurssimateriaalit viikko tai osio kerrallaan, joudut päivittämään Basic pakettiin. Samoin alennuskupongit ovat käytössä vasta Basic-tasolla.

Teachable on tuonut kokonaisuuteen myös uuden coaching-palvelun. Voit alustan kautta tarjota yksittäisille asiakkaille one-to-one sparraustuokioita. Itse en ole tätä kokeillut, joten käytännön kokemusta tästä ei minulla ole.

Huomioi, että alla olevat hinnat ovat voimassa, mikäli maksat alustan vuodeksi kerrallaan. Ulkomaalaisilla on hassu tapa näyttää, paljonko kk-veloitus on, vaikka he laskuttavat summan kerran vuodessa.

 • 29 dollarin (Basic) kuukausimaksulla (eli $348 / vuosi)voit ajastaa kurssimateriaalit oppilaan opiskelutahdin mukaan. Saat lisätä rajattomasti kursseja ja rakentaa erilaisia kurssipaketteja.
 • 99 dollarin (Professional) kuukausimaksulla (eli $1188 / vuosi) saat kaikki Basicin ominaisuudet sekä mm. kuluttoman myynnin. (Myynnistä ei siis mene ylimääräisiä provisioita tai komissioita.). Pystyt myös tekemään testejä ja arvioimaan niitä.
 • 249 dollarin (Business) kuukausimaksulla (eli $2988 / vuosi) saat edellisten pakettien ominaisuuksien lisäksi mm. mahdollisuuden siirtää kurssimyynnistä saadut tulot välittömästi omalle tilillesi ja siirtää opiskelijoita kurssilta toiselle. Pystyt myös lisäämään opiskelijoita kursseille manuaalisesti.

Teachablen ainoa miinuspuoli on maksuvaihtoehdot. Suomalaisia verkkopankkeja järjestelmään ei pysty integroimaan, joten tarvitset joko Stripen, jonka kautta kursseja voi ostaa luottokortilla, tai Paypalin. Jos opiskelijalla ei ole luottokorttia, hän ei pysty kurssia ostamaan.

Suomalaiset ovat myös hieman skeptisiä sellaisia maksupaikkoja kohtaan, jotka eivät ole heille ennestään tuttuja. Pelko joutua huijatuksi ja menettää rahansa on voimakas myynnin este. Kun taklaat tämän, sinulla ei ole mitään huolta.

Saattaisit pitää myös tästä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Udemy

Udemy on mielenkiintoinen tuttavuus. Henkilökohtaisesti en ole tätä kurssialustaa kokeillut, mutta ehkä jossakin tilanteessa sitä voisi hyödyntää. Jokainen Udemyssa oleva kurssi on voimassa aina. Voit siis palata kurssin sisältöön vaikka vuoden kuluttua.

Udemyssa mielenkiintoista on se, että he ovat laittaneet kurssimaksuille katon. Kallein kurssi, jota voit Udemyssa myydä, saa maksaa $200. Edullisimmillaan kursseja myydään 15 dollarilla. (päivitys 16.9.2021, en löytänyt tähän enää vahvistusta heidän sivuiltaan).

Udemy on valmentajalle ilmainen. Aikaisemmin kuluja kertyi, mikäli halusit että Udemy markkinoi kurssiasi puolestasi. Tällä hetkellä hinnoittelumalli näyttää menevän siten, että kun myyt itse kurssia, kurssin hinnasta menee 3 % kulu alustalle, mikäli osto on tullut sinun antaman affiliate-linkin tai kuponkikoodin kautta. Jos opiskelija menee randomisti Udemyn sivuille ja ostaa kurssisi, saat kurssin hinnasta ainostaan 37 % itsellesi, loput menevät alustalle. (Lähde: https://support.udemy.com/hc/en-us/articles/229605008-Instructor-Revenue-Share)

Woocommerce + LifterLMS

Jos WordPress-blogialusta on sinulle entuudestaan tuttu, tiedät, että WooCommerce ei ole kurssialusta vaan verkkokauppa-lisäosa 😀 Otin sen listaan mukaan siksi, että WordPressiin voit rakentaa oman kurssialustan (minulla käytössä LifterLMS) ja hoitaa maksun WooCommercen sekä Paytrailin tai Bamboran kautta.

Oman verkkokaupan rakentaminen ja sitä kautta kurssialustalle ohjaaminen on digiyrittäjän näkökulmasta Campwiren ohella paras vaihtoehto. Jos tavoitteena on automatisoida verkkokurssin myynti, se onnistuu parhaiten näillä kahdella. Tämä on myös sinulle pitkällä aikajänteellä edullisin vaihtoehto, vaikkakin kokonaisuuden rakentaminen vaatii sinulta joko teknistä osaamista ja aikaa tai muutaman tuhannen euron budjettia.

WooCommerce-lisäosa on ilmainen, mutta tarvitset joltain suomalaiselta (tai ulkomaalaiselta) palveluntarjoajalta maksujen välitykseen soveltuvat tunnukset. Esimerkiksi itse käytän omassa verkkokaupassani Chekcout.fi Bambora Checkoutin-Paytrailin** kauppiastunnuksia.

Jos sinulla on aikaisemmin ollut Campwire, sinulle on tehty shop-in-a-shop-kauppiastunnukset Checkoutin Bamboran Checkoutin kautta. Tällainen ei kuitenkaan sovellu WooCommerce-verkkokauppaan, joten olethan hyvissä ajoin liikkeellä, jos olet rakentamassa omaan blogiisi tai sivustollesi verkkokauppaa.

Suosittelen aloittamaan vähintään kolme kuukautta ennen verkkokurssin myynnin aloitusta. Ja nimenomaan siitä päästä, että hanki ensin joko Checkoutin tai Paytrailin kauppiastunnukset ja vasta sen jälkeen lähde rakentamaan verkkokauppaa ja kurssialustaa.

Käytä kaksi kuukautta aikaa verkkokaupan ja kurssialustan rakentamiseen ja kuukausi myynnin testaamiseen. Varmista hyvissä ajoin, että kaikki toimii ennen kuin alat myymään kurssia asiakkaille.

** Checkout yhdistyy Paytrailiin lokakuussa 2021.

Holvi

Holvi on Helsingissä vuonna 2011 perustettu yritys, jonka pääpaino on helppoudessa ja nopeudessa. Holvi on yritystili, jonka päälle on rakennettu verkkokauppa. Holvi toimii yrittäjille, freelancereille ja jopa bloggaajille oivallisena yhteistyökumppanina tuotteiden ja palveluiden myynnissä.

Holvin kautta voit tehdä ja lähettää laskuja, maksaa palkkoja, laittaa tuotteita ja palveluita myyntiin ja mikä parasta, nopeutat kirjapitotulosteiden lähettämistä kirjanpitäjälle. Ostotapahtuman jälkeen rahat ovat välittömästi Holvi-tililläsi, jossa ne ovat käytettävissä esimerkiksi  korttiostoihin.

Kokeilin Holvia vuonna 2016. Myin sen kautta niin e-kirjoja kuin verkkovalmennuksiakin. Holvi toimi hyvin eikä teknisiä haasteita osunut kertaakaan eteen. Mikä parasta, Holvin kautta asiakkaasi voi ostaa omilla verkkopankkitunnuksillaan.

Digiyrittäjän näkökulmasta Holvi toimii tiettyyn pisteeseen saakka myös verkkovalmennusten myynnissä. Tämä vaatii kuitenkin hieman etukäteissuunnittelua, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Suunnittelu kannattaa aloittaa jo siitä, missä muodossa toimitat verkkokurssin opiskelijalle. Tässä muutamia vinkkejä.

1. Verkkokurssin hinta on hyvä olla alle 50 euroa

Verkkokurssien ostapäätökseen käytetään sitä enemmän aikaa, mitä arvokkaampi valmennus on. Ihan sataprosenttisen tarkkaa summaa minulla ei ole sinulle antaa, mutta kahden vuoden kokemuksen perusteella uskon, että raja menee 50 euron paikkeilla.

Tämä tarkoittaa, että jos tarjoat verkkokurssia, jonka hinta on yli 50 euroa, asiakkaasi joutuu pohtimaan pidempään, kannattaako kurssia ostaa. Alle 50 euron kurssien ostopäätöksen tekeminen tapahtuu  nopeammin. Toki ostopäätöksen tekemiseen vaikuttaa moni muukin asia, mutta jutellaan niistä jossain toisessa postauksessa.

2. Miten opiskelija pääsee käsiksi kurssimateriaaliin oston jälkeen?

Haastavaa on se, ettei opiskelijan siirtymistä kurssialustalle pysty automatisoimaan sataprosenttisesti. Joudut siis tekemään jonkin verran manuaalista työtä. Ostotapahtuman jälkeen opiskelija saa sähköpostiinsa kuitin. Kuittiin on mahdollista lisätä linkki kurssialustalle. Mutta mihin saat lisättyä ohjeet kurssialustalle rekisteröitymiseen?  Entä kuinka moni oikeastaan lukee kuitin, kun se sujahtaa sähköpostiin?

Tulet saamaan paljon sähköpostia ja kyselyitä, miten opiskelija pääsee kurssialustalle. Tämä on se manuaalinen osuus.

Jos haluat kiertää tämän, sinun tulee mainita myynti- tai tuotesivulla, että ohjeet kurssialustalle rekisteröitymisessä löytyvät kuitista. Kuittiin tulee kirjoittaa mahdollisimman selkeät ohjeet tai vaihtoehtoisesti ohjata opiskelija erilliselle sivulle, jossa ohjeet ovat (ja mielellään vielä kuvakaappauksina tai videona).

Parhaiten Holvi toimii e-kirjojen, fyysisten tuotteiden ja palveluiden myynnissä. Pystyt lataamaan e-kirjan suoraan Holviin, jolloin ostaja saa kirjan latauslinkin kuitin mukana. E-kirjaa voi ladata vain 3 kertaa, jonka jälkeen latauslinkki umpeutuu. Tämä on loistava ominaisuus, joka estää e-kirjan latauslinkin yleisen jakamisen.

Joko luit tämän: 48 keinoa edistää liiketoimintaa 2022 jos on hiljaista

Etsy

Etsy on ulkomaalainen, varsinkin Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa erittäin suosittu verkkokauppa. Etsy sopii parhaiten fyysisten tuotteiden, palveluiden sekä e-kirjojen/työkirjojen myyntiin.

Kokeilin Etsyä vuonna 2015. Silloin se oli monille suomalaisille tuntematon. En voi sanoa, että kokeilu olisi ollut menestys 😀

Etsyn hinnoittelu on kaksijakoinen. Etsy veloittaa jokaisesta myytäväksi laitetusta tuotteesta listaushinnan sekä tuotteiden myynnistä ja tilisiirroista provision. Mitä enemmän sinulla on tuotteita Etsyssä myynnissä ja mitä suuremmalla volyymilla myyt, sitä raskaammaksi hinnoittelu käy.

Kansainvälisessä myynnissä Etsy on erittäin varteenotettava vaihtoehto.

SendOwl

SendOwl tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen maksat 15–39 dollarin kuukausihintaa sen paketin mukaan, joka sopii sinulle parhaiten. Kustannus on kuitenkin pieni, jos hyödynnät SendOwlia oikein.

Se, miksi aikoinani kiinnostuin itse SendOwlista on, että pystyn rakentamaan sinne suoraan oman affiliate-ohjelman, eikä minun tarvitse ottaa erillistä affiliate-myynteihin keskittyvää ohjelmaa (esim. Tapfiliate). Affiliate-ohjelman rakentaminen on mahdollista automatisoida ja tällä tavalla vapauttaa aikaa muihin tehtäviin.

SendOwlin kautta pystyt veloittamaan myös jatkuvaa kuukausimaksua, jos esimerkiksi harkitset maksullisen jäsenalueen rakentamista.

SendOwl on suomalaisille vielä tuntematon mutta englanninkielisillä alueilla ohjelma on pikkuhiljaa tunnettu. E-kirjoihin pystyy lisäämään erityisen leiman, jonka ansiosta e-kirjoja ei voi myydä eteenpäin. Myös e-kirjan antaminen on vaikeampaa, sillä silloin saaja näkee, että kirja on ”tehty” lähettäjälle.

Kirjan sivuille tulee teksti, johon on liitetty ostotapahtuman aikana lisätty ostajan sähköpostiosoite sekä transaktionumero.

Twid

Twid on samantyylinen kuin Campwire. Kyseessä on verkkokurssialusta, jonka kautta voit suoraan myydä kursseja oppilaillesi. Palvelupaketteja on kolme neljä, alkaen 197 € kuukaudessa. Tällä hinnalla pääset itse rakentamaan sivuston. Hintaan sisältyy muun muassa tunnin mittainen ilmainen luento, jonka avulla pääset hyvin alkuun. Twid on alentanut hinnoitteluaan pandemian johdosta, mikä on mielestäni hyvä asia. Kuukausihinta on nyt huomattavasti kilpailukykyisempi muihin nähden.

Itse en ole Twidiä kokeillut. Parin vuoden takaiseen verrattuna Twid on selkeyttänyt hinnoitteluaan ja siitä ilmoittamista, mikä tekee vertailusta helpompaa. Muistathan tarkistaa vielä tarkemmin heidän hinnoittelu-sivultaan, mitä hinta sisältää ja miten palvelua voi räätälöidä entisestään lisämaksujen avulla.

 

Clickfunnels (*)

Clickfunnels markkinoi itseään työkaluna, joka yhdistää kaiken tarvittavan, kuten

 • nettisivut
 • sähköpostiautomaation (autoresponder)
 • laskeutumissivut
 • kurssialustan
 • maksujen välityksen.

Onhan se helppoa, kun kaiken saa samasta paikasta, eikä tarvitse palkata ketään koodaamaan. Olen itse testannut Clickfunnelia 14 päivän maksuttoman kokeilujakson ajan ja totesin, että se on kätevä mutta vaatii pidemmän aikaa testata kuin 14 päivää. (Ainakin minulla. Joku toinen ehtii todennäköisesti saamaan 14 päivän aikana enemmän irti.)

Jos haluat testata Clickfunnelia nopeasti, sinulla tulee olla koko myyntitunneli (-putki, -funneli) valmiina, jotta sinulta ei kulu aikaa esimerkiksi sähköpostien kirjoittamiseen. Riittää, että kopioit sähköpostin ja liität Clickfunneliin.

Hinnoittelu ”piilotettu”

Se, mikä tekee Clickfunnelista hieman ”inhottavan” on, ettei se kerro todellista hintaa ennen kuin olet rekisteröitynyt 14 päivän kokeilujaksolle. Joudut siis luottamaan siihen, että paketti ei ole liian kallis. Ja tekemään alussa nopeasti töitä, jotta pääset myymään.

Kaivamalla kaivoin esiin hinnan, joka todennäköisesti on voimassa. Ja se on 97 dollaria/kk. Mutta en pysty sanomaan, että tämä hinta on tällä hetkellä täysin varma. Jos siis testaat Clickfunnelia ja hinta on jotain muuta, olethan yhteydessä! Päivitän hinnan välittömästi tähän.

Sain itse asiassa Antilta päivitetyn tiedon Clickfunnelsin hinnoittelusta, kiitos Antti!

ClickFunnelsissa on 2 eri tasoa – Basic 97$/kk ja Platinum 297$/kk. 

Eroja näiden välillä on mm. 

 • Myyntifunnelien määrä, joita voit tehdä tilillesi
 • Domainien määrä

Lisäksi Platinum käyttäjällä on iso nippu lisäominaisuuksia mm. 

 • Affiliate ohjelma
 • Nopeampi aspa
 • Follow-Up funnelit
 • Sähköpostilistat
 • Klikkien ja aukaisujen seuranta
 • 100.000 ihmisen kontaktilistan voi kasata
 • + paljon paljon muuta

Kajabi

Kajabi toimii samalla periaatteella kuin Clicfunnels. Kajabissa pystyt rakentamaan kokonaisen myyntitunnelin yhdellä ohjelmalla. Voit myydä verkkokursseja, e-kirjoja, jäsensivustoja, tehdä kyselyitä, kerätä sähköpostiosoitteita, pitää webinaareja…

Voit myydä suoraan Kajabin kautta (et tarvitse erillistä maksuohjelmaa), sinulta ei peritä ylimääräisiä maksuja, kun siirrät rahat omalle tilillesi, voit tehdä niin sanotun upsellin…

Upsell tarkoittaa, että voit myydä edullisen tuotteen ja oston jälkeen tarjota toista tuotetta hieman arvokkaammalla hinnalla.

Itselläni ei ole kokemusta Kajabista, mutta muutama suomalainen valmentaja tätä käyttää.

Shopify

Shopify on tunnetumpi tavaroiden kuin digitaalisten tuotteiden myynnissä. Silti esimerkiksi ladattavien tiedostojen myynti onnistuu Shopifyssä hyvin.

Shopify mahdollistaa myös ”kaiken samassa paketissa”. Voit rakentaa oman sivuston, liittää oman domainin, koodata ja editoida html- tai css-koodistoa, rakentaa blogin, valita valmiin teeman tai brändätä kaupan omaan brändiisi sopivaksi.

Muun muassa Checkoutin ja Klarnan maksutavat on mahdollista liittää Shopifyyn.

Itselläni ei ole kokemusta Shopifysta mutta se vaikuttaa erittäin monipuoliselta ja hyvältä vaihtoehdolta. Eikä kuukausihintakaan päätä huimaa.

Yhteenveto

Verkkokurssi- ja myyntialustaa valitessa on äärimmäisen tärkeää miettiä etukäteen ja mahdollisimman pitkäjänteisesti, millaisia ominaisuuksia niiltä hakee. Itselleni on ollut tärkeintä löytää palvelu/tuote, jonka avulla pystyn automatisoimaan myynnin mahdollisimman pitkälle. Tällaisia palveluja on jo olemassa, mutta varsinkin aloittelevalle verkkokurssivalmentajalle palveluiden hinnat voivat rajoittaa niiden käyttöönottoa.

Yksinkertaisimmillaan verkkokurssi voidaan toteuttaa myös sähköpostikurssina hyödyntäen esim. Holvia, Active Campaignea (*) sekä LeadPages-ohjelmaa (*). Olen rakentanut muutamalle asiakkaalleni tällaisen myyntitunnelin, jotka porskuttavat tuoden keskimäärin 2 300 € kuukaudessa täysin automaatiolla.

Ennen kuin teet lopullista päätöstä, mieti osto- ja opiskeluprosessi myös opiskelijan näkökulmasta. Mitä helpompi, yksinkertaisempi ja nopeampi tämä prosessi on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä myyntiä tulee enemmän.

Valitse alusta, joka mukautuu sinun tarpeesi mukaan. Älä ripottele eri tuotteita eri palveluihin ja ohjelmiin. Mitä useampia vaihtoehtoja tarjoat, sitä hankalampaa ostaminen on.

Ja muistutan vielä, että kurssialustoja on olemassa paljon enemmänkin. Uskon kuitenkin että näillä pärjäät aika pitkälle.

Haluatko jutella lisää? Laita viestiä, vaihdetaan ajatuksia.

 


(*)  merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja tutustua eri palveluihin. Ostaessasi palvelun affiliate-linkkini kautta saan rahallisen komission.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joihin itse uskon tai joita olen itse käyttänyt, kokeillut ja todennut toimiviksi.

Psst… Pinnaa postaus Pinterestiin

14 verkkokurssi- ja myyntialustaa vertailussa

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: