[ Tee töitä kotona ] 16 työtä, joista voit tienata jopa 20 000 € kuukaudessa 2024

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit


[ Tee töitä kotona ] postaus päivitetty 1.12.2023 | Alkuperäinen postaus julkaistu 24.9.2018 | Postaus sisältää affiliate-linkin.  Linkki merkitty (*) merkillä. Lue lisää affiliate-markkinoinnista täältä.


Tiedän, että otsikko on provosoiva, mutta toivon, että luet tämän postauksen läpi rauhassa ja avoimin mielin. Olen kerännyt tähän postaukseen 16 erilaista työtehtävää, joita voit tehdä kotoa käsin ja joiden avulla sinun on täysin mahdollista saada ihan kiva kuukausitulo rakennettua.

Huomioithan, että tulotason määrä riippuu puhtaasti siitä, miten paljon teet töitä ja millaisia kuluja sinulla on. Myös se kannattaa ottaa huomioon, että kymmenessä näistä töistä vaihdat aikaa rahaan (jolloin tulolla on olemassa katto) ja neljässä sinun on mahdollista automatisoida tulovirta.

Tämä postaus on tarkoitettu sinulle, joka etsit tällä hetkellä töitä, mutta myös ammattilaiselle, jolla on vaadittavia taitoja ja joka miettii, miten liiketoimintaa voi skaalata suuremmaksi. Listasta löytyy myös vinkkejä miten voit tehdä etätyötä kotona.

Tee töitä kotona | 16 työtä, joista voit tienata jopa 20 000 € kuukaudessa vuonna 2024

Oletko kiinnostunut tekemään töitä ja tienaamaan kotoa käsin 15 000 € – 20 000 € kuukaudessa? Tässä postauksessa esitetyt työt ja niistä saadut summat ovat noin keskiarvosummia.

Summat olen ottanut siitä, millaisia hintoja minulle on kerrottu, kun olen pyytänyt tarjouksia näiden töiden tekemisestä, sekä omakohtaisen kokemuksen kautta. Ja kyllä, tiedän, ettei aina ole mahdollista laskuttaa 40 työtuntia viikossa, mutta aina on myös mahdollista korottaa hintaa, jolloin saat enemmän laskutettavaa vähemmällä työllä (kunhan muistat, että laatu ylittää aina asiakkaan odotukset).

HYVÄ TIETÄÄ ETUKÄTEEN

Osa näistä tehtävistä ja töistä vaatii erityistä taitoa tai taidon opettelua. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö sinä voisi opetella kyseistä taitoa. Ja jos sinulla on jo kyseinen taito, seuraava askel on vain tulla siinä paremmaksi.

Suosittelen aina, että kaiken mitä teet, teet intohimolla ja laadulla, sillä se ruokkii positiivista mainetta nopeasti. Jos teet näitä töitä hieman vasemmalla kädellä ja pyydät kovat rahat asiakkailta, mutta tulokset eivät ole tyydyttäviä, olet aika nopeasti työtön.

Ota kunnia-asiaksi ylittää asiakkaan odotukset ja varmista aina, että tulokset puhuvat positiivisesti puolestasi. Voit tehdä näitä töitä joko y-tunnuksen turvin tai laskutuspalvelun kautta. Suosittelen lämpimästi aloittamaan laskutuspalvelulla ja tekemään kunnolliset laskelmat, ennen kuin siirryt täysiaikaiseksi yrittäjäksi.

Tästä listasta et löydä töitä kuten
 • vastaa kyselyihin
 • toimi mysteerishoppaajana
 • myy tavaroita kirpparilla tai eBayssa
 • ulkoiluta koiria
 • toimi lapsenvahtina

Yllä mainittujen töiden tuntihinta on todella surkea eikä motivoi sinua kovinkaan pitkään.

Alla olevassa listassa on töitä, joita sinä voit tehdä kotoa käsin ja joissa suomalaiset yrittäjät tarvitsevat apua päivittäin. Toivon, että tämä postaus antaa sinulle ideoita ja inspiraatiota, miten voit tienata tuhansia euroja kuukaudessa ilman, että sinun tarvitsee istua tunti tolkulla ruuhkassa ja tehdä töitä huonosti ilmastoidussa kopissa yhdeksästä viiteen.

Jos tykkäät tästä postauksesta, toivon, että jaat tätä aktiivisesti somessa. Mitä enemmän ihmiset tarjoavat apua yrittäjille, sitä nopeammin tuloksia saadaan aikaan – molemmin puolin (ah, että rakastan win-win-tuloksia!) 😉

Kun luet tätä postausta, saatat helposti ajatella, että olisi kiva olla tällainen ammattilainen, mutta sinulla ei ole vaadittavaa tietotaitoa. Haluan kuitenkin sanoa, että jokaisella on mahdollisuus oppia näitä taitoja, jos kiinnostusta ja intohimoa sitä kohtaan on. Ei kukaan ole seppä syntyessään, mutta mitä enemmän opiskelet, koulutat ja kehität itseäsi, sitä paremmaksi tulet.

Lue myös tämä: Tee töitä kotona | Rakenna blogista 27 422 euron kuukausitulovirta

Tee päätös opiskella joko koulussa tai itsenäisesti verkossa (Youtuben tai verkkokurssien avulla), tee itsellesi suunnitelma ja toteuta se. Vuotta 2022 on vielä jäljellä, joten voit hyvinkin päästä ensi vuoden alusta alkaen toteuttamaan tämänkaltaisia töitä.

Mistä asiakkaita?

Halusin ottaa tämän vielä esille ennen kuin menen varsinaiseen aiheeseen. Koska haluan, että tästä postauksesta on aidosti ja oikeasti hyötyä, haluan antaa sinulle muutaman vinkin, miten löydät asiakkaita.

 • Rajaa oma palvelusi tarkasti ja tule super ammattilaiseksi tuossa rajatussa aiheessa.
 • Tee itsellesi 20–35 yrityksen lista potentiaalisista asiakkaista.
 • Etsi listaan joka päivä vähintään 5 uutta potentiaalista asiakasta.
 • Ota asiakkaisiin yhteyttä henkilökohtaisesti, auta heitä hieman ilmaiseksi ja tarjoa sen jälkeen maksullista palvelua.
 • Suosittelen aina, että tee 2–3 ”harjoitustyötä” edullisella hinnalla ja pyydä asiakkailta testimonial kirjallisena tai videona + yrityksen logo.
 • Kerää testimonialit ja logot yhdelle sivulle, nimeä se referenssiksi ja sijoita linkki sivustosi ylänavigaatioon.
 • Joka kerta, kun saat asiakastyön valmiiksi, pyydä testimonial tai referenssi ja lisää se sivustollesi.
 • Mitä enemmän sinulla on social proofia, sitä helpompaa asiakkaiden saaminen jatkossa on.

Lue myös: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita

Toinen vinkki on ottaa osaa keskusteluihin ja antaa omaa näkemystäsi ja osaamistasi ilmaiseksi. Voit esimerkiksi kertoa FB-ryhmissä vinkkejä, miten yrittäjä itse voi helpottaa ja nopeuttaa omaa työskentelyään (siinä aiheessa, jossa tarjoat maksullista palvelua). Pikkuhiljaa ihmiset alkavat muistaa sinut ja kun tarjoat ryhmässä palveluasi, heidän on helpompi ottaa yhteyttä ja tulla asiakkaiksi.
Ja sitten varsinaiseen asiaan.

P.s. Jos olet alan ammattilainen ja olet sitä mieltä, että postauksessa on virhe (esim. hinnoittelussa), otathan yhteyttä!

P.p.s. Puhun ammateista suht yleisellä tasolla, sillä postauksessa on jo nyt yli 2 600 sanaa. Suosittelen lämpimästi, että otat itse tarkemmin selvää, millaisia töitä kuhunkin ammattiin liittyy, ja teet päätöksen, miten haluat paketoida omaa osaamistasi parhaan lopputuloksen saamiseksi.

1. Affiliate-markkinoija

Affiliate- eli suosittelumarkkinointia pidetään aggressiivisena, tuputtavana ja tyrkyttävänä keinona tienata rahaa. Tyypillisesti sitä tehdään näin:

Etsitään tuote, josta kirjoitetaan postaus ja sitten postaukseen lisätään affiliate-linkkejä.

Sanomattakin on selvää, ettei se toimi näin. Affiliate-markkinoinnilla on kuitenkin mahdollista tienata – jos ei ihan alussa 20 000 euroa – tuhansia euroja kuukausittain. Oikein toteutettu affiliate-markkinointi tuo sinulle kuukausittain säännöllistä tulovirtaa suoraan Googlesta.

Tuotteiksi kannattaa valita joko

 • High Ticket tuotteita, joiden myyntihinta – ja siten komissio – on yli 500 €,
 • kuukausittain maksettavia palveluja, joista sinulle maksetaan kuukausittain komissioita.

Kuukausittain maksettavat, ns. subscription -tyyppiset tuotteet kasvattavat komissiota sitä mukaa, mitä useamman asiakkaan saat ostamaan palvelun. Näissä komissiomäärä ja tuotteen myyntihinta ovat yleensä pieni mutta mitä useamman asiakkaan vuodessa saat, sitä enemmän komissio nousee. Esimerkiksi itsellä on yksi tuote, jota suosittelen, saan siitä 30 % komission ja palvelun vuosimaksut ovat 600 € – 1800 €.

Joko luit tämän: Miljoona euroa bloggaamalla – vaikka bloggaamisen pitäisi olla kuollut

Lisätietoja affiliate-markkinoinnista löydät blogini kategoriasta klikkaamalla tästä.

2. Graafikko / Graafinen suunnittelija

Graafikon tehtävänä on tyypillisesti suunnitella yrityksen visuaalista ilmettä. Tähän voi kuulua muun muassa logo, käyntikortti, oppaita ja niin edelleen. Graafikko saattaa myös tehdä www-sivuja yrityksille, jolloin kyseessä on kokonaisvaltainen yritysilme ja brändi.

Graafikkona toimiminen vaatii tiettyjä erityisiä taitoja, kuten hyvää värien ja muotojen hallintaa sekä kokonaiskuvan hahmottamista. Graafikon taitoihin kuuluu myös kuvallinen ilmaisu sekä perusteet markkinoinnista ja myynnistä erilaisten ohjelmien käyttöä unohtamatta.

Graafikoksi opiskellaan tyypillisesti koulussa, mutta joillakin on ”hyvä visuaalinen silmä” luontaisena ominaisuutena. Tällöin graafikoksi voi opiskella myös itsenäisesti harjoittelemalla ahkerasti.

Keskimäärin graafikko veloittaa työstä 80–120 €/h. Toki edullisempiakin ja kalliimpiakin graafikkoja löytyy. Jos teet graafikon töitä täysiaikaisesti kotoa käsin, voit tienata keskimäärin 12 800–19 200 € per kuukausi. Graafikon palkkioon sisältyy muun muassa luova suunnittelu sekä neuvottelut asiakkaan kanssa.

3. Web-suunnittelija (kattaa myös www-sivujen ylläpidon)

Web-suunnittelija pystyy rajaamaan oman palvelunsa tarkasti, mutta tässä kohtaa sinun kannattaa miettiä, mikä on asiakkaan kannalta paras vaihtoehto. Asiakkaalle voi olla hankalaa ottaa sinulta www-sivujen suunnittelu, jos toteutus ja sivujen ylläpito jää muille palveluntarjoajille. Pyri siis tarjoamaan tässä kohtaa asiakasta helpottava kokonaisvaltainen ratkaisu.

Tässä työssä tarvitset taitoa, miten www-sivut suunnitellaan ja rakennetaan tehokkaasti ja taidokkaasti sekä miten varmistat palvelintilan jokaiselle asiakkaalle. Tarvitset myös jonkin verran hakukoneoptimointitaitoa sekä markkinointiin vaadittavaa näkemystä. Sinulla tulee olla myös ”hyvä silmä” värimaailmasta sekä visuaalisesta ilmeestä.

Web-suunnittelija veloittaa tyypillisesti projektin mukaan. Keskimäärin projektin hinta on 1 000–5 000 €, riippuen kokonaisuudesta. Tällöin www-suunnittelija saattaa laskuttaa 5 000–20 000 €/kk. Kuukaudessa on täysin realistista ottaa 2–4 asiakasta.

4. Editoija

Tämä työ vaatii jonkin verran taitoa, mutta esimerkiksi itse olen opetellut editoimaan omat Youtube videot iMoviella. Noh, eiväthän ne ihan täydellisiä ole, mutta itse olen suht tyytyväinen lopputulokseen.

Videoiden editointi on työ, jonka voit opetella itsenäisesti jo pelkästään Youtuben opasvideoiden avulla tai opiskella media-alaa koulussa. Yksi vaihtoehto on opiskella itsenäisesti Udemyn edullisia verkkokursseja. Esimerkiksi neljän viikon aktiivinen opiskelu ja harjoittelu tekee sinusta varmasti paremman editoijan kuin mitä minä olen tällä hetkellä.

Editoijan työssä hyvää on se, että töitä on tarjolla pienistä editointitöistä isoihin kokonaisuuksiin (suunnittelu, kuvaus + editointi) saakka. Hyvä editoija voi laskuttaa  50–120 €/h, jolloin kokonaislaskutus voi olla 8 000–19 200 €/kk. Tulotaso riippuu siitä, miten taitava olet editoinnissa, millainen editoinnin laatu on ja miten paljon olet mukana videon suunnittelussa.

Kun löydät asiakkaita, joilla on kuukausittainen tarve editoinnille (esim. Youtube tai Instagram-videot), saat aika helposti varmaa kuukausituloa.

5. Kirjailija

Kirjailija voi kuulostaa pelottavalta työltä, mutta oman e-kirjan kirjoittaminen on oikeastaan todella hauskaa. Jos sinulla on blogi ja blogin aihe on tarkasti rajattu, voit hyvin tehdä ensimmäisen e-kirjan hyödyntämällä blogiasi.

Itse kirjoitin henkilökohtaiseen talouteen liittyvän ”Sinullakin on oikeus vaurastua” -e-kirjan Digivallankumouksen E-kirja Mastermindin aikana vuonna 2016. Kurssilta sain myös opastusta e-kirjan markkinointiin ja myyntiin.

E-kirjan hinnasta riippuen voit saada 5–18,70 € kulujen jälkeen per myyty kirja. Jos myyt viisi kirjaa päivässä, teet noin 2 800 € myyntiä (alviton) kuukaudessa. MUTTA! E-kirjan myyntitulot riippuvat täysin siitä, miten paljon markkinoit kirjaa. Jos vain oletat ja odotat, että kirja myy itse itsensä, uskallan väittää, että myyntitulosi on pyöreät nolla euroa.

E-kirjan kirjoittamiseen kannattaa käyttää aikaa. E-kirjan voi taittaa ammattilaisella, jolloin e-kirjan kustannukset voivat nousta 500 euroon + mahdolliset kuvat. Mutta e-kirjan voi myös ”taittaa” itse. Yksi esimerkki on Yritysbloggaamisen Alkeet -e-kirja (ekirja ei ole enää myynnissä, 19.9.2021), jonka olen kirjoittanut ilmaisella Google Docs -ohjelmalla, muokannut sitä hieman ja sen jälkeen ladannut kirjan pdf-tiedostomuotoon.

6. Copywriter

Copywriterin tehtävänä on kirjoittaa houkuttelevaa ja myyvää tekstiä joko verkkosivuille tai tuotteen myyntisivulle. Tässä työssä tarvitset hyvää kirjoitustaitoa sekä jonkin verran tietoa markkinointipsykologiasta.

Itse henkilökohtaisesti en suosi tyrkyttävää ja tuputtavaa myyntitekstiä sillä uskon, että aito ja rehellinen sisältö muutamalla strategisesti valitulla psykologisella trikkerillä saa aikaan hyviä tuloksia. Ja haluan vielä korostaa sitä, että kyseessä ei ole ihmisten manipulointi.

Copywriterit voivat veloittaa oman työnsä projektihinnalla, mutta jotkut veloittavat myös tuntihinnalla. Projektien hinnat vaihtelevat keskimäärin 150 eurosta 2 000 euroon riippuen työn laajuudesta ja haasteellisuudesta. On siis täysin realistista laskuttaa 1 000–12 000 € per kuukausi.

7. Verkkokurssin tekijä

Verkkokurssit yleistyvät hurjaa vauhtia. Ja onhan se kätevää, kun voit opiskella oman kodin rauhassa ja omaa aikataulua soveltaen. Mutta monet kuvittelevat edelleen, että pitää olla superammattilainen ennen kuin voi tehdä verkkokurssin.

No ei pidä. Tärkeämpää on, että sinä pystyt ratkaisemaan jonkin todellisen ongelman kurssillasi. Sinulla on takuulla sellaista tietoa ja osaamista, mitä minulla ei ole mutta mistä minä voin hyötyä. Voit tehdä osaamisestasi kurssin (lyhyet 2–4 viikon kurssit ovat parhaita) ja myydä kurssia 19,90–34,90 euron hintaan.

Omat kurssini ovat hinnaltaan 49,90–697 €, jolloin kulujen ja verojen jälkeen minulle jää  39,65–561,40 € per myyty kurssi. Vuositasolla saan noin 2 800–82 000 € myyntiä per kurssi. Tässäkin on hyvä muistaa se, että mitä enemmän markkinoit kursseja, sitä enemmän sinulla on potentiaalia tienata. Itse henkilökohtaisesti teen kaksi isoa verkkokurssilanseerausta vuodessa ja ne tuovat keskimäärin 45 000 € myyntiä parissa viikossa.

8. Verkkokurssin tekninen toteuttaja

Verkkokurssien tekijästä on olemassa myös ”kevyempi” versio. Tässä sinä et tee materiaalia vaan teknisen toteutuksen. Annas kun selitän.

Asiantuntija nauhoittaa kurssin materiaalit videomuotoon ja lähettää ne sinulle. Sinun tehtävänäsi on pilkkoa videot 15–30 minuutin mittaisiksi, rakentaa verkkokurssi teknisesti asiantuntijan sivustolle ja varmistaa, että kurssi on synkronoitu verkkokauppaan oikein. Tätä varten saatat tarvita osaamista myös www-sivujen sekä verkkokaupan rakentamisesta.

Tässä kevyemmässä versiossa voit veloittaa projektikohtaisen hinnan, joka riippuu työn laajuudesta ja voi olla hinnaltaan 500–2 500 € per projekti. Kuukausitasolla on siis mahdollista laskuttaa 1 500–12 500 €.

9. Ad Manager (Facebook/Instagram/Google)

Ad Manager tekee mainoksia eri somealustoille asiakkaiden puolesta sekä testaa ja optimoi niitä. Tätä työtä varten tarvitset tietoa markkinointistrategioista sekä teknistä tietämystä ja osaamista siitä somealustasta, jossa toimit. Tässä työssä on supertärkeää, että asiakkaasi saa todellisia tuloksia mainoskampanjoilla.

Siksi voi olla, että joudut tekemään paljon opiskelua etukäteen ja testaamaan eri strategioita, jotta tiedät mikä toimii ja mikä ei. Tämä työ on näistä ehkä haastavin, sillä et pysty hallitsemaan somealustoja. Jos/kun algoritmiin tehdään muutoksia, sinun työsi saattaa alkaa alusta ja voit joutua opiskelemaan lisää ennen kuin tiedät, mikä toimii ja mikä ei.

Tässä työssä voit ottaa asiakkaita ja auttaa heitä esimerkiksi kasvattamaan Instagram-seuraajamäärää tai myymään suoraan tuotteita Facebookin mainosten kautta. Eri variaatioita on lukemattomia.

Ad Manager veloittaa tyypillisesti kuukausiveloitusta. On täysin realistista saada 350 € per asiakas per kuukausi tai jopa 750 € per asiakas per kuukausi. Tällöin voit tienata keskimäärin 3 500–7 500 € kuussa.

10. Oikolukija

Oikolukija on bloggaajan ja yrittäjän paras ystävä. Kun tuottaa paljon sisältöä, aina ei ole aikaa viilata tekstiä pilkuntarkasti (tämäkin teksti muuten oikoluetaan vasta julkaisun jälkeen, sillä assarillani on toinen projektini menossa).

Oikolukija voi auttaa bloggaajia, yrittäjiä ja kirjailijoita. Tyypillisesti oikolukijat hinnoittelevat työnsä sanojen mukaan, mutta joissakin tilanteissa myös tuntihinnalla tai jopa projektina.

Oikolukija voi myös litteroida videoita tai podcasteja, jolloin saat podcastin lisäksi semivalmiin blogipostauksen.

Omissa e-kirjoissani on keskimäärin 25 000–30 000 sanaa eli noin 50–60 sivua tekstiä. Jos oikolukijan veloitus on 0,02–0,05 € per sana, tällaisen e-kirjan oikolukemisen hinnaksi tulee noin 500–1 500 € per kirja. Kuukaudessa hyvä oikolukija pystyy lukemaan 3–5 kirjaa, jolloin laskutusta tulee 1 500–7 500 €.

11. Jäsensivuston ylläpitäjä

Voi olla, että et ole aikaisemmin kuullut jäsensivuston ylläpitäjästä, mutta kyseessä on vähän saman tyylinen asia kuin verkkokurssi. Sillä erolla, että jäsensivustolle ilmestyy uutta materiaalia joka kuukausi. Osallistujalle jäsenyys on maksullinen ja tyypillisesti aika edullinen.

Jäsensivusto voi olla lähes tulkoon mikä tahansa rajattu aihe, kuten esim.:

 • golf
 • ruuanlaitto
 • neulominen
 • auton huolto
 • remontointi

Pyrkimyksenä on siis antaa pieni määrä tietoa kuukausittain, jolloin ihmiset maksavat pienen summan joka kuukausi saadakseen tiedon itselleen. Jäsenmaksun suuruus voi olla 10 eurosta aina 197 euroon per kuukausi. Mitä kalliimpi jäsenmaksu on, sitä enemmän ja laadukkaampaa sisältöä ja resursseja sinun tulee tarjota joka kuukausi.

Jäsensivustolla on mahdollista tienata 1 000–19 700 € per kuukausi, kun sinulla on 100 jäsentä mukana.

Alussa jäsensivuston osallistujamäärä on tyypillisesti pieni, mutta ajan kanssa se kasvaa. Ja ihan vain realiteettien valossa mainitsen, että Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -verkkokurssin on käynyt jo 1309+ opiskelijaa, joten 100 ihmisen saaminen sinun jäsensivustollesi on täysin realistista.

12. Amazon-myyjä

Tiedäthän Amazon-verkkokaupan? Tiesitkö, että Amazon ei itse omista eikä myy kaikkia tuotteita, joita siellä on myytävänä? Amazonista nimittäin löytyy paljon sellaisia myyjiä, jotka ostavat tuotteita esimerkiksi Kiinasta, postittavat ne Amazonin varastolle ja myyvät niitä Amazonin kautta maailmanlaajuisesti. Amazon hoitaa pakkauksen ja postituksen ja sinun tarvitsee vain markkinoida ja myydä tuotteita.

Onnistuaksesi tässä työssä tarvitset hyvää englanninkielentaitoa. Tarvitset myös koulutusta muun muassa siitä,

 • mitä tuotteita kannattaa myydä
 • miten testaat tuotteen menekkiä
 • miten tuotteita markkinoidaan
 • miten avaat Amazon-kaupan
 • sekä miten skaalaat kaupan globaaliksi.

Toisaalta, voit myös opetella tämän sellaisen ammattilaisten johdolla, jotka ovat rakentaneet Amazon liiketoiminnan, joka tuo noin miljoonan liikevaihdon kuukausittain.

Amazon-myyjän tulot voivat vaihdella laajastikin riippuen siitä, millaisia ja minkä hintaisia tuotteita myyt, millainen kate niillä on, miten suosittuja tuotteet ovat ja kuinka monta tuotetta myyt joka kuukausi.

13. Online Business Manager

Online Business Manager eroaa virtuaaliassarista siten, että manageri sanoo yrittäjälle/johtajalle/bloggaajalle, mitä johtajan/yrittäjän/bloggaajan pitää tehdä. Virtuaaliassarin tehtävänä taas on toteuttaa yrittäjän/johtajan/bloggaajan antamia tehtäviä.

Online Business Manager voi esimerkiksi

 • suunnitella ja organisoida projektin
 • kertoa sitten yrittäjälle, mitä hänen pitää tehdä, jotta projekti onnistuu
 • pilkkoa tehtäviä päiväkohtaisiksi tehtäviksi

Managerit auttavat siis organisoimaan toimeksiantajan työt tai pitämään fokuksen oikeissa asioissa.

Manager voi paketoida omaa osaamistaan erilaisiin paketteihin ja kaupallistaa palvelun esimerkiksi tuntihinnoittelun kautta. Huomioi kuitenkin, että managerin tehtävänä on vain kertoa, mitä toimeksiantajan tulee tehdä eikä tehdä työtä hänen puolestaan.

Online Business Managerin tuntiveloitus voi olla 24–60 €/h, jolloin hän pystyy ottamaan useampia asiakkaita kuukaudessa. Kuukausilaskutus voi siten nousta jopa 4 000–10 000 euroon.

Pakettiveloituksessa tyypilliset pakettihinnat ovat 350-750 € / kk, jolloin mikäli hänellä on 10 asiakasta, hän tienaa 3 500-7 500 €/kk.

14. Social Media Manager

Social Media Manager voi tarjota hyvinkin pienimuotoista palvelua, kuten somejulkaisujen ajastamista ja kommentteihin vastaamista, tai laajempaa kokonaisuutta, kuten rakentaa koko somestrategia ja auttaa yrittäjää toteuttamaan se. Social Media Manager voi myös tutkia, millaiset julkaisut saavat eniten kommentteja ja reaktioita ja rakentaa yksittäisen kampanjan sen ympärille.

Tässä kohtaa suosittelen lämpimästi, että otat korkeintaan kaksi somealustaa (FB, IG, LinkedIn, Google+, Twitter…) ja rakennat oman asiantuntemuksesi niiden ympärille. Mitä enemmän tiedät kyseisestä somealustasta, sitä parempia tuloksia pystyt antamaan asiakkaillesi.

Social Media Manager voi veloittaa joko tuntihinnan tai tehdä paketin, jonka asiakas maksaa kuukausittain. Tuntihinta voi olla 15–40 €/h, kun taas kuukausiveloituspaketti voi olla 150–600 € kuukaudessa. Tällöin Social Media Manager voi tienata keskimäärin 2 000–6 000 € kuukausittain.

15. Virtuaaliassari

Virtuaaliassarin tehtävänä on hoitaa päivittäisiä tai viikoittaisia ”juoksevia” asioita. Esimerkiksi minun assarini oikolukee postaukset ja e-kirjat sekä hoitaa laskutuksen. Aikaa hän käyttää 6–8 tuntia joka kuukausi ja veloittaa oman taksansa mukaan minulta kuukausiveloituksen.

Virtuaaliassarin kuukausiveloitus voi olla 150–450 € riippuen työn määrästä ja käytettävistä työtunneista. Jos virtuaaliassari tekee töitä 40 tuntia viikossa, hänen on täysin mahdollista päästä 1 000–8 800 euron kuukausilaskutukseen.

15. Tee omia kuvia t-paitoja ja myy niitä ilman varastoa

Onko sinulla hyvä graafinen silmä? Tiesitkö, että voit suunnitella oman kuvan, lisätä se vaatteisiin tai käyttötavaroihin ja myydä sitä ilman, että sinun tarvitsee postittaa tai varastoida tuotteita erikseen?

Takavuosinakin tunnettu Spreadshirt on yksi tällainen vaihtoehto. Pari muuta ovat Teespring sekä Cafepress. Nämä yritykset toimivat sillä periaatteella, että sinä voit suunnitella oman kuvan, lisätä sen tuotteisiin ja sen jälkeen myydä heidän alustansa kautta. Kun asiakas ostaa suunnittelemasi tuotteen, yritys painattaa kuvan tuotteeseen ja postittaa asiakkaalle.

Sinulle jää siis vain ”raskain” homma eli suunnittelu. Toki sinun kannattaa alussa mainostaa omia tuotteita sosiaalisessa mediassa mutta jos saat oman tuotteesi jonkun vaikuttajan päälle, kuka sanoo kuinka nopeasti myyntisi kasvaa…

Millaisille ansioille voidaan päästä? Noh, aika moni tekee 100 000 dollaria vuodessa myyntiä, miinus verot ja kulut. Eräs amerikkalainen graafikko teki 100 000 dollaria vain viidessä kuukaudessa. Siinä on tavoitetta!

16. Bloggaaminen

Bloggaamisesta voi tänä päivänä rakentaa itselleen työn. Olen avannut tätä aihetta postauksessa, jonka kirjoitin tänne.

Mitä mieltä sinä olet näistä töistä? Löytyykö joukosta jotain, mikä kiinnostaisi sinua tekemään töitä ja ansaitsemaan rahaa kotoa käsin 15 000 € – 20 000 € kuukaudessa?

(*) affiliatelinkki. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja tutustua tuotteisiin ja palveluihin. Mikäli päädyt ostamaan tuotteen affiliatelinkkini kautta, saan siitä rahallisen komission.


 

Hinnoittelua korjattu 26.9.2018 

Lähde: http://www.freet.fi/palkkiot-ja-sopimukset/miten-free-journalisti-hinnoittelee-tyonsa/

Pinnaa postaus Pinterestiin niin löydät sen myöhemminkin

tee töitä kotona

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit