4 kysymystä, joihin sinun tulee vastata ennen kuin irtisanoudut

Pitäisikö sinun irtisanoutua ja aloittaa yrittäjyys? Tulisiko jättää koulu kesken ja tavoitella omaa unelmaa? Näitä kysymyksiä moni pohtii mielessään. Toiset tekevät päätöksiä hetken mielijohteessa, toiset suunnittelevat useamman vuoden, ennen kuin hyppäävät pois oravanpyörästä.

Tämän päivän postauksessa esitän sinulle neljä kysymystä, joihin sinun pitää vastata, ENNEN kuin alat yrittäjäksi.

1. Miksi haluat lopettaa työnteon?

Tiedän, että ”lifestyle-yrittäjyys” on pop ja monet haluavat tavoitella irtaantumista oravanpyörästä. Mutta ennen sitä sinun täytyy tietää, miksi teet niin. Haluatko lisää rahaa? Loistavaa, onhan sinulla vararahasto valmiina? Haluatko vapautta? Mahtavaa, tiedätkö, mitä teet vapaa-ajalla? Haluatko olla luova? Huippua, olethan varma, että luovuus tuo sinulle tuloja?

Yrittäjyyteen ja omaan liikeideaan kannattaa olla intohimoa mutta sen lisäksi tarvitaa myös realiteetteja. Liikeidean täytyy olla kannattava taloudellisesti, jotta saavutat sen lopputuloksen, josta tällä hetkellä haaveilet.

Onko työ oikeasti sellaista, että vihaat sitä? Tuoko se enemmän stressiä kuin hyvää mieltä? Olen vahvasti sitä mieltä, että nykyisestä työstä täytyy myös oppia nauttimaan. Muuten viet stressin ja huonon fiiliksen omaan yritykseen. Sinun ei tarvitse lopettaa töitä heti vaan voit varmistaa selustasi ja aloittaa osa-aikaisena yrittäjänä samalla, kun olet palkkatöissä. Sitä mukaa, kun yrityksen tulovirta kasvaa, sinun on mahdollista jättäytyä pois palkkatyöstä.

Joskus pelkkä työpaikan vaihto voi olla parempi vaihtoehtoa kuin yrittäjäksi ryhtyminen. Yrittäjyys ei ole helppoa vaan se vaatii enemmän kuin palkkatyössä oleminen. Vaikka yrittäjyys tuo sinulle vapautta, se tuo myös paljon vastuuta.

2. Miten paljon investoit (aikaa ja rahaa) nykyiseen työhön / blogiin / yritykseen?

Ajan ja rahan investointi nykyiseen työhön / blogiin / yritykseen osoittee itsekuria. Se näyttää, että haluat kehittyä ja kehittää itseäsi. Investointi on kuin laittaisit rahaa pankkiin. Se kasvaa korkoa ja tuo sinulle enemmän tuloksia nopeammin. Osa yrityksen liikevaihdosta tulee aina käyttää yrityksen tai tuotteiden kehittämiseen.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kehittää itseäsi ja panostaa osaamiseen rahallisesti ja ajallisesti, miten ajattelit sen onnistuvan yrittäjänä? Kun olet palkkatöissä, siirrä osa palkasta syrjään vararahastoa varten. Siirrä osa palkasta syrjään yrityksen kehittämistä ja investointeja varten. Uuden Macbookin hankinta on hauskaa mutta velkarahalla ostaminen kuormittaa yrityksen taloutta alkumetreiltä alkaen.

Kun päätät ryhtyä yrittäjäksi, sinun täytyy investoida itsessi. Olipa kyseessä henkilökohtainen valmennus, seminaari tai verkkokurssi, sinun on opiskeltava ja tultava paremmaksi.

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

3. Miten paljon saat rahaa nykyisestä yrityksestä / blogista? Kattaako tulo varmasti kaikki menot?

Monet eivät ajattele tai edes laske sitä, miten paljon yrityksen täytyy tuottaa liikevaihtoa, jotta se on kannattavaa. Ei riitä, että lasket yrityksen kulut vaan sinun on laskettava realistisesti myös henkilökohtaiset kulut. Ota siis läppäri esille, käy verkkopankissa ja laske edellisten 3 – 6 kuukauden henkilökohtaiset kulut.

Ennen yritystoiminnan aloittamista sinulla tulisi olla 3 – 6 kuukauden kuluja vastaava summa säästetty, koska ensimmäiset kuukaudet ei välttämättä tuo sinulle vielä liikevaihtoa.

4. Mikä on strategiasi?

Kun vastaat edellä esitettyihin kysymyksiin, saat hyvän käsityksen siitä, millainen liiketoiminta sinun tulee rakentaa. Jos tarvitset joka kuukausi 10.000 € liikevaihdon, jotta saat sekä yrityksen että henkilökohtaiset laskut maksettua, miten onnistut tässä? Sinulla täytyy olla selkeä strategia, jota noudatat päivästä ja viikosta toiseen.

Mikä on tulonhankintastrategiasi? Kuinka monta verkkokurssia tai e-kirjaa sinun tulee myydä kuukaudessa saavuttaaksesi tämän? Entä kuinka monta henkilökohtaisen valmennuksen asiakasta sinulla pitää olla? Kuinka monta puhujakeikkaa tai livekoulutusta sinun täytyy tehdä joka kuukausi?

Sen lisäksi tarvitset ”vara strategian”, jos suunnittelemasi liiketoimintamalli ei tuo riittävästi rahaa yritykseen. Jos saat vain yhden asiakkaan tai myyt vain 15 verkkokurssia 55 sijaan, riittääkö rahat kattamaan kaikki laskut?

Näihin neljään kysymykseen sinun täytyy vastata ennen kuin hyppäät pois oravanpyörästä. Tiedän, että monet puhuvat oman intohimon seuraamisesta. Ja se on totta. Sinulla pitää olla intohimoa omaa liikeideaasi ja yrittäjyyttä kohtaan. Mutta sen lisäksi sinun tulee olla mysö fiksu ja ajatella asioita strategisesti.

Et voi lopettaa työntekoa ja elää ”unelmiesi elämää” jos unelmaelämä pitää sisällään kituuttamista päivästä ja kuukaudesta toiseen. Jos joudut miettimään joka kuukausi, mistä saat rahat ruokaan ja lainoihin, ei ole unelmaelämän elämistä.

Elääksesi unelmiesi elämää ja ENNEN kuin irtisanoudut työstä, sinulla täytyy olla intohimoa, oikea strategia ja riittävästi liikevaihtoa.

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon