Näin ansaitsin 30 päivässä 7 000 euroa – Heinäkuun tulo(s)raportti

Näin ansaitsin 30 päivässä 7000 euroa. Ei. Tämä ei ole jälleen yksi kliseinen ”rikastu bloggaamalla” -artikkeli, vaikka otsikko antaisikin sen kutkuttavan fiiliksen. Tässä artikkelissa avaan, miten itse ansaitsen rahaa bloggaamisella.

Näin ansaitsin 30 päivässä 7 000 euroa – Heinäkuun tulo(s)raportti

Itse asiassa mietin pitkään, onko ”bloggaamalla” ansaitseminen harhaanjohtavaa, kun taustalla on kuitenkin yritys. Mutta koska päämarkkinointikanavani on blogi, päätin, että voin varmasti laittaa tulot bloggaamisen alle.

Facebook-markkinointia käytän ainoastaan e-kirjojeni myyntiin. Henkilökohtaiseen valmennukseen tulijat tulevat pääsääntöisesti blogin ja/tai viikkokirjeen kautta, joten nekin kuuluvat tähän.

Kohta ensimmäinen vuosi takana

Perustin yritykseni 1.11.2015, joten yritys on ollut toiminnassa nyt 9 kuukautta. Töitä on saanut tehdä paljon, mutta se näkyy myös tilille tulevan rahan määrässä.

Huijaisin, jos väittäisin, että olen työskennellyt 4 tuntia viikossa alusta lähtien, kun todellinen tuntimäärä on ollut 14 tunnin suuruinen 7 päivänä viikossa. Pikkuhiljaa olen alkanut vähentämään työntekoa, ja tällä hetkellä työskentelen noin 6–8 tuntia 5 päivänä viikossa.

Tiiakonttinen.fi-blogi on ollut toiminnassa 19.2.2016 lähtien. Sitä ennen bloggasin (ja aika ajoin julkaisen artikkeleita edelleen) UnelmaOnnellisuudesta.fi-blogin kautta, jonka perustin 29.1.2014. Virallista bloggaamista on takana melkein 3 vuotta 🙂

Yrittäjänä yksi haastavimmista asioista on ollut erilaisten ohjelmien hankkiminen. Kuluja on seurattava varsin tarkasti alkuvaiheessa, ja siksi muutaman ohjelman kohdalla olen joutunut hankkimaan kalliimman ohjelman ihan siitä syystä, että voin maksaa sitä kuukausittain.

Yksi tällainen on webinaariohjelma (itse käytän GoToWebinaria), vaikka se on vuosikuluna huomattavasti kalliimpi kuin esimerkiksi WebinarJam.

Tällä hetkellä kuluja menee seuraavasti:

 • Mailchimp-sähköpostiohjelma (22,68 €)
 • Dropbox (9,99 €)
 • Active Campaign (26,57 €)
 • GoToWebinar (109,00 €)
 • Campwire (248,00 €)
 • Tapfiliate (45,01 €)
 • Facebook-markkinointi (600,00 €)
 • Yhteensä 1 061,25 €

 

Tähän päälle vielä normaalit yrityksen pyörittämisen kulut, joita olen avannut muun muassa täällä.

Heinäkuun aikana kumppanit auttoivat minua markkinoimaan tuotteitani 794,90 euron edestä. Kiitokseksi heidän työpanoksestaan maksan heille 50 %:n provision, eli 397,45 € jää omaan kassaan provisioiden maksamisen jälkeen. Suuri kiitos kumppaneille!

Heinäkuussa tuloja tuli seuraavasti:

 • Sinullakin on oikeus vaurastua -e-kirjan myynti 127,20 €
 • Sinullakin on oikeus vaurastua – Käytännölliset työkalut arjen rahan hallintaan -e-kirjan myynti 2 782,70 € (Facebook-markkinointi apuna)
 • 6 askelta taloudelliseen riippumattomuuteen -e-kirjan myynti 718,00 €
 • Verkkovalmennuksen myynti 2 716,00 €
 • Henkilökohtainen valmennus yhteensä 540,00 €
 • Tradedoubler 27,36 €
 • Tradetracker 19,91 €
 • Bluehost 58,63 € ($ 65,00) 
 • Yhteensä 6 989,80 € (6 592,35 €)
 • + 5 928,55 €

 

Affiliatemyyntejä tuli yllättävän helposti, ja pyrin nyt elokuussa aktivoitumaan tässä vähän enemmän, jotta pääsen testaamaan uusia strategioita. Affiliatemarkkinointi kiehtoo itseäni kovasti ja vähän kyllä harmittaa, että siihen ei ole vielä ehtinyt kunnolla panostaa. Mutta eiköhän siihenkin ole tulossa nyt muutos. 

Sen verran on mainittava, että kaikki tulot eivät ole vielä tilille tulleet, vaan summat on otettu suoraan myyntiraporteista. Lisään muutaman kuvan tähän alle.

heinäkuu 2016 tulosraportti

heinäkuu 2016 tulosraportti

Tällä hetkellä tulojen saanti on lievästi epätasaista. Blogiartikkeleita ei ilmesty niin tasaisesti kuin haluaisin, sillä aikani kuluu muun muassa kolmen eri verkkovalmennuksen pilotointiin ja kehittämiseen. Yksi valmennus on lähdössä lanseeraukseen kuukauden kuluttua ja kaksi muuta lanseeraan myöhemmin syksyllä / loppuvuodesta.

Lanseerauksen suunnitteluun ja materiaalin tekemiseen menee aikaa. Itse asiassa en ole koskaan tehnyt näin suurta lanseerausta, joka kuukauden sisällä on alkamassa. Myös itse valmennus tarvitsee pilottiin osallistuneiden palautteiden jälkeen hieman hiomista, joten kun koulut alkavat torstaina, pääsen jälleen kerran kuvaamaan valmennusvideoita 😀

Elokuun tavoite

Elokuulle teen realistisen tavoitteen ja arvioin, että koko kuukauden myynnit ovat noin 7 500 euron luokkaa. Toki elokuussa alkaa yhden verkkovalmennuksen lanseeraus, joten se voi tuoda yllätyksen tuloihin. Viime kerralla pilotti tuotti yhdessä päivässä 3 231 €, joten teoriassa mikä tahansa on mahdollista. Mutta raportoin tästä sitten syyskuussa lisää.

heinäkuu tulosraportti

Elokuussa pyrin panostamaan enemmän affiliatemarkkinointiin ja saamaan affiliatetuotot nostettua vähintään 150 euroon.

Miksi bloggaaminen?

Moni harrastaa bloggaamista, mutta itse olen lähtenyt rakentamaan koko liiketoimintani sen ympärille. Syitä on monia:

 • Rakastan kirjoittamista.
 • Rakastan uusien asioiden testaamista.
 • Rakastan eri strategioiden kehittämistä.
 • Rakastan sitä, että saan haastaa itseni.
 • Bloggaaminen on ilmaista.

Aiheesta lisää: Mikä on Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ ja mitä hyötyä siitä on sinulle?

Lue myös tämä: Kokemuksia Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ -valmennuksesta

Toki aikani on arvokasta ja pyrin käyttämään sen tarkasti, mutta itse käytän mieluusti aikaa bloggaamiseen ennemmin kuin rahaa Facebook-mainoksiin.

Mikä on bloggaamisen tavoite?

Minulle bloggaamisen tavoite on selkeästi se, että haluan näyttää, mitä on mahdollista saavuttaa, ja sitä kautta auttaa ihmisiä saavuttamaan samankaltaisia tuloksia. Internet on pullollaan ”Tienaa 10 000 € bloggaamalla” -vinkkilistoja, ja vaikka sieltä hyviä ideoita löytyykin, on selvää, että ensimmäisen kuukauden aikana ei tuollaisiin tuloihin päästä.

Tulojen saaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, systemaattisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Mutta oikeiden strategioiden avulla jo kuudessa kuukaudessakin voi tuloksia saada aikaan.

Koko liiketoimintani ydin on auttaa ihmisiä vaurastumaan. En ole asuntosijoittaja, joten en pysty auttamaan ihmisiä vaurastumaan sijoitusasunnoilla.

En myöskään ole riittävän ammattitaitoinen opastamaan osakesijoittamisessa, mutta muun muassa bloggaaminen, affiliate- ja kumppanuusmarkkinointi sekä yrittäjyys ovat minulle tuttuja. Näiden kautta pystyn auttamaan.

Menestyneillä ihmisillä on 7 erilaista tulovirtaa, joista he saavat rahaa. He eivät siten pitäydy pelkästään palkassa, vaan rakentavat palkan lisäksi muita tulovirtoja.

Bloggaaminen voi olla yksi näistä tulovirroista. Se ei tarkoita, että bloggaamisella pitäisi ansaita 7 000 € kuussa, mutta jo 300 euron tai 500 euron lisätulot tuovat varmasti tasapainoa talouteen ( 7 x 300 € = 2 100 €/kk).

Hajota ja hallitse

Pilko bloggaaminen pienempiin osa-alueisiin. Esimerkiksi KuMalla voi ansaita 200 € kuussa ja affiliatemarkkinoinnilla 150 €. Pienistä puroista kasvaa isoja virtoja.

KuMaan ja affiliatemarkkinointiin pätevät samanlaiset strategiat, ja bloggaamisen kautta nämä tulot pystyy hyvin lähes automatisoimaan. Tässä alla on muutaman kumppanini KuMa-tulot huhti-heinäkuulta.

Näin ansaitsin rahaa 7.000,00 € 30 päivässä - Heinäkuun tulo(s)raportti

Näin ansaitsin rahaa 7.000,00 € 30 päivässä - Heinäkuun tulo(s)raportti

Näin ansaitsin rahaa 7.000,00 € 30 päivässä - Heinäkuun tulo(s)raportti

Huomioita

1. On hyvä huomioida, että olen lähtenyt rakentamaan tulovirtoja usean eri tuotteen kautta. Jos olisin keskittynyt alusta lähtien vain affiliatemarkkinointiin, toki tulot voisivat olla isommat tällä hetkellä, mutta en usko, että pelkällä affiliatemarkkinoinnilla olisin päässyt 7 000 euron kuukausituloihin.

2. On todella tärkeää rakentaa yksi tulovirta alusta loppuun ennen kuin siirtyy seuraavaan. Itselläni on ollut se huono tapa (näin jälkikäteen katsottuna), että en ole malttanut rakentaa tulovirtaa loppuun saakka ennen kuin olen aloittanut uuden.

Tämä on tuonut jonkin verran stressiä ja kiirettä arkeen. Tästä viisastuneena aion loppuvuoden aikana rakentaa nykyiset tulovirrat loppuun ja ensi vuoden alussa miettiä uusien e-kirjojen ja/tai verkkovalmennusten tekemistä.

3. Jos ammattimainen bloggaaminen ja/tai yrityksen perustaminen kiinnostaa, pidä huoli, että sinulla on riittävästi lukijoita ja että testaat erilaisia strategioita ja mielellään rakennat muutaman tulovirran ennen kuin perustat yrityksen.

Tulovirtojen rakentamisen voi tehdä niin, että minimoi niistä saadut tulot testaamalla (esim. affiliatemarkkinoinnin strategioita) ja vasta sen jälkeen kun yritys on perustettu, laittaa ison vaihteen silmään.

Action Steps:

 1. Jaa tämä artikkeli eteenpäin.
 2. Pilko oma blogi paperille siten, että mietit bloggaamisen tavoitteen, strategian, tulovirran/tulovirrat ja markkinointikanavat.
 3. Laita asiat tärkeysjärjestykseen: toisin sanoen mieti, mistä lähdet hiomaan blogiasi eteenpäin.

 

Millaisia tuloksia sinä saat bloggaamisella tai miten koet bloggaamisen tulonlähteenä? 

Julkaistu kategoriassa: