Miksi bloggaaja ei kelpaa bloggaajalle lukijaksi?

Bloggaajat tuskailevat vähäisten lukijamäärien kanssa. Hassua. On nimittäin yksi lukijaryhmä, jonka lähes kaikki bloggaajat ovat unohtaneet.

Tämä kohderyhmä on Suomessakin niin suuri, että lukijoita kyllä piisaa. Ihan riittävästi jokaiselle. Ja jos nyt alat sanomaan, että lukijat ovat kiireisiä, eivätkä ehdi lukea blogeja, niin laitapa suu suppuun. Tämä nimittäin ei ole totta.

*sivujuonne*

Kävin erittäin mielenkiintoisen keskustelun erään oppilaani kanssa jokin aika sitten. Puhuimme siitä, miten lukijat saisi pysymään blogissa pidempään ja lukemaan useamman postauksen kerralla. Kuuntelin huvittuneena, kun hän sanoi:

”Sinun blogiisi jää aina jumiin. Kun tuun sun blogiin, mulla on aina monta välilehteä auki sun postauksia, ja niitä mä sit koluan yksi kerrallaan läpi…”

Naurahdin. Hän jatkoi:

”Sitten mä luin yhtä sun postausta, katsoin avoinna olevia välilehtiä ja tajusin, että mähän oon jääny koukkuun sun blogiin just samalla tavalla, miten sä siinä postauksessa opetit. Mä ajattelin, että hitto tää nainen on hyvä!”

En voinut pidätellä nauruani. Niinpä. Lukijan saaminen ja pitäminen blogissa ei ole vaikeaa. Se on itse asiassa törkeän helppoa.

*palataan alkuperäiseen aiheeseen*

Kerrohan, kuinka monta ”Näin saat lisää lukijoita” -postausta olet lukenut. Tiesitkö, että olet osa sitä kohderyhmää, josta postauksen alussa puhuin?

Kadotettu ja unohdettu kohderyhmä on nimittäin bloggaajat. Suomesta löytyy kymmeniä tuhansia bloggaajia.

Mutta ei. Bloggaajat eivät ”kelpaa” lukijoiksi. Lukijoiksi halutaan VAIN OIKEITA LUKIJOITA.

Minun on nyt pakko pudottaa sinut pilvilinnoista alas. Nimittäin se, että unohdat muut bloggaajat lukijakunnastasi on silkkaa tyhmyyttä.

Katsopas, mitä Yhdysvalloissa tehdään:

Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin. Nämä blogit on valittu täysin randomilla otannalla Pinterestistä. Huomaatko jotain yhtäläisyyttä? Jokaisesta blogista (kuten varmasti 99 prosentissa jenkkiläisistä blogeista) löytyy yksi kategoria, joka on omistettu VAIN bloggaajille.

KYLLÄ!

Bloggaajat auttavat toisia bloggaajia kehittymään. Voitko kuvitella?!?!? Siellä ei siis ole ajatuksena ”Maksan 100 euroa, ettei naapuri saa 50 euroa” vaan ”Minä haluan 50 euroa, jos sinäkin saat 50 euroa”.

Bloggaaja on bloggaajalle susi

Olin aikoinani mukana useissa Facebookin  bloggaajaryhmissä. Olin kuullut, että niihin kannattaa liittyä ja niissä kannattaa jakaa omia postauksia. Näinhän minäkin tein. Mutta sitten huomasin, että vaikka jaoin kuinka monta kertaa tahansa postauksiani näihin ryhmiin, ne eivät kiinnostaneet ketään.

Ennen kuin sanot, että syy lukijoiden vähyyteen oli sisällössä, torppaan sinut. Nimittäin kun lähdin pois näistä ryhmistä ja aloin jakamaan postauksia ihan muualla, lukijamäärä alkoi kasvaa. Ja kasvaa. Ja kasvaa.

Olin hämilläni.

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Miksi bloggaaja ei kelpaa bloggaajalle lukijaksi?

Ajatellaanpa hetki tätä.

Kirjoitat postauksen villasukkien kutomisesta. Missä jaat postausta? Todennäköisesti ainakin Facebookin bloggaajaryhmissä. Kiinnostaako aihe muita bloggaajia? No uskon, että ainakin käsityöbloggaajia se kiinnostaa, ja jos joukossa on muita kutojia, postaus kiinnostaa myös heitä.

Mitä ajattelee lukija, joka on myös bloggaaja? Ajatteleeko hän:

a) Olipa kiva postaus, jaanpa tämän omalla FB-sivullani.

b) Olipa kiva postaus, mutta en halua jakaa tätä postausta, jotta MINUN lukijani eivät mene TUON bloggaajan blogin lukijoiksi.

Mitä luulet? Kerro oma mielipiteesi kommenteissa.

Ole ystävällinen ja sinulle ollaan ystävällisiä

Olen vahvasti sitä mieltä, että olemalla ystävällinen muita kohtaan itsekin saa ystävällisyyttä osakseen. Itse henkilökohtaisesti en kehtaa olla ”epäystävällinen”, jos joku on ensin tehnyt jotain hyväsydämistä minulle.

Jos joku on jakanut minun postaustani omassa somekanavassaan ja tagannut minut siihen, jaan mielelläni myös hänen postauksiaan omassa kanavassani. Keksin aina jonkin aasinsillan, että saan ”ujutettua” postauksen omaan genreeni.

Sitä paitsi lukijatkin tykkäävät, kun tuot heille näytille muitakin blogeja kuin omasi. Oman sisällön jatkuva jakaminen alkaa ennen pitkää puuduttaa seuraajia. Tiedän, että se ei tunnu kivalta lukea (mutta ei tuntunut minustakaan huomata).

Monipuolinen blogitarjonta alkaa nostamaan sinua henkilöksi, joka auttaa ja välittää sekä lukijoistaan että kollegoistaan.

Muiden postausten jakaminen on uusi musta

Minulla on Facebook-ryhmä, johon jokainen bloggaaja on tervetullut. Ryhmän yhtenä sääntönä on, että kerran viikossa voit jakaa oman postauksesi aloitettuun ketjuun. Mutta sillä edellytyksellä, että otat ketjusta kaksi muuta postausta ja jaat niitä omissa somekanavissasi.

Reilua, eikö totta?

Mieti hetki, mitä tapahtuu sinun lukijamäärällesi, jos viisi muuta bloggaajaa jakaa sinun postauksesi omalla Facebook-sivullaan. Jos näiden bloggaajien julkaisut leviävät 2 000 silmäparin eteen, sinulla on mahdollisuus päästä 10 000 uuden potentiaalisen lukijan silmien eteen.

Kaikki eivät tietenkään tule sinulle lukijoiksi, mutta varmasti sieltä löytyy ihmisiä, jotka ainakin käyvät tutustumassa sinuun. Sen jälkeen sinun tehtävänäsi on hurmata heidät ja vakuuttaa heidät jäämään blogisi lukijoiksi.

Itsekkyys ei tuo lukijoita

Joukosta löytyy aina itsekkäitä ihmisiä. Myös bloggaajia. Mutta itsekkyys ei kanna pitkälle. Jossain vaiheessa muut bloggaajat ja lukijat kyllästyvät itsekkyyteen.

Itse uskon koko ajan positiivisuuteen ja siihen, että rakennetaan molemmille win-win-tilanne. Tuotan paljon lisäarvoa sisältävää sisältöä lukijoilleni ja seuraajilleni. He kiittävät minua suosittelemalla minua muille, jakamalla sisältöäni ja ostamalla kurssejani. Sitten tarjoan opiskelijoille mahdollisuuden suositella kursseja muille ja näin ollen kasvattaa sitä bloggaajakuntaa, jota voin auttaa.

Kurssien avulla voin jälleen kiittää opiskelijoitani antamalla heille parhaita mahdollisia oppeja ja vinkkejä, joiden avulla he saavat todellisia tuloksia. Otetaan vaikka esimerkki syksyn 2018 opiskelijaryhmästä:

bloggaajasta ammattilaiseksi verkkovalmennus

bloggaajasta ammattilaiseksi verkkovalmennus

bloggaajasta ammattilaiseksi verkkovalmennus

bloggaajasta ammattilaiseksi verkkovalmennus

Positiivinen oravanpyörä, joka hyödyttää ihan jokaista osapuolta. Reilua, eikö totta?

Kerro minulle, miksi sinä jaat tai et jaa muiden bloggaajien sisältöjä. Kerro myös, mitä blogosfäärissä pitäisi tapahtua, jotta tilanne muuttuisi.

Julkaistu kategoriassa:
Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?