Miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää? Olet saattanut törmätä sosiaalisen median (Instagramin) profiileissa olevaan Linktr.ee-linkkiin, joka siis näyttää tältä https://www.linktr.ee/tiia_konttinen.

Noh, sain tässä eräiltä ystäviltäni vinkin (kiitos Tarja ja Anssi), että kyseinen linkki heikentää blogin ja kotisivun hakukoneoptimointia. Niinpä päätin hieman tutkia ja testata tätä itse.

Mikä Linktr.ee on?

Linktr.ee antaa sinun tehdä useita linkkejä yhden varsinaisen linkin taakse. Toisin sanoen saat lisättyä profiiliisi yhden linkin, jota klikkaamalla seuraajalle avautuu sivu, josta voit ohjata hänet useamman linkin kautta esimerkiksi:

  • katsomaan uusimman videon Youtubessa
  • lukemaan uusimman postauksen blogista
  • tutustumaan muihin somekanaviisi
  • selaamaan kauppaa tai affiliate-tuotteita.

Kätevää! Mutta totuus tosiaan on, että tämänkaltainen linkki voi haitata sinun blogisi hakukoneoptimointia JA jättää osan lukijoista tulematta blogiisi.

Miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää?

Kun henkilö nimittäin klikkaa profiilisi Linktr.ee-linkkiä, hän ei välttämättä klikkaa siitä enää eteenpäin. Tällöin Linktr.ee hyötyy kävijöistä, heidän sivustonsa nousee hakutuloksissa korkealle mutta sinä jäät ns. rannalle.

Linktr.een ilmainen versio ei anna sinun rakentaa sivusta sinun brändisi mukaista. Se voi haitata kokonaiskuvaa, jos esimerkiksi värimaailma on täysin erilainen Linktr.eessä kuin kotisivuillasi ja somessa.

Muista, että kun henkilö klikkaa profiilistasi Linktr.eehen, se on sinun ensimmäinen mahdollisuutesi tehdä ensivaikutelma. Sinä haluat, että ihmiset siirtyvät suoraan sinun blogiisi, jotta he näkevät sinun brändisi, pääsevät rauhassa tutustumaan blogikirjoituksiin ja mahdolliseen kauppaan ja voivat tilata postauksia itselleen. Kun he käyvät kerran blogissasi, heillä on syy palata sinne takaisin.

Henkilökohtaisesti korvasin Linktr.een linkin sivulla, joka on tehty omaan blogiini. Nimesin sivun ”Vinkit”-sivuksi ja lisäsin siihen muutaman linkin. Vaihdon jälkeen näin välittömästi kävijäpiikin Instagramista. Vinkit-sivu ohjaa säännöllisesti lukijoita Instagramista blogiini.

Tässä on vielä kuvakaappaus Google Analyticsista Vinkit-sivulle 2020–2022:

 

Ja tässä, miten paljon lukijoita tulee Instagramin kautta (silloin, kun linkki on IG-profiilissa):

Miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää

Parempi keino on siis tehdä samanlainen sivu omaan blogiin ja lisätä sen sivun linkki somen profiiliin. Okei, minun vinkki-sivuni ei näytä kovinkaan nätiltä, jos sitä menee katsomaan tietokoneella. Mutta jos siirryt sivulle esimerkiksi Instagramista (jota selataan aina kännykällä), sivu näyttää paljon kivemmalta.

Kokeile vaikka! >> Vinkit-sivu klikkaa tästä <<

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

 

Miten tällainen sivu tehdään ja mitä linkkejä siihen kannattaa lisätä?

  • Ensin tee uusi sivu, jonka voit nimetä nimillä ”vinkit” tai ”linkit”.
  • Seuraavaksi mieti, mitä linkkejä haluat sivulle lisätä.
  • Sivua ei kannata tupata täyteen linkkejä, sillä tilastojen mukaan vain kolme ensimmäistä linkkiä saavat eniten klikkauksia.
  • Kun olet etsinyt linkit, lisää ne sivulle allekkain.

Minulla on käytössäni Beaver Builder -teema, joten pystyn tekemään linkeistä painikkeita. Joillakin teemoilla voi olla sama mahdollisuus, mutta linkit toimivat ihan yhtä hyvin.

Jos haluat tehdä sivusta hieman eksoottisemman, voit tehdä vaakakuvia, joihin lisäät tekstin ja linkin.

Näen monien bloggaajien Linktr.eessä jopa kymmenittäin erilaisia linkkejä. Vaikka ymmärrän logiikan sen taustalla, on tärkeää muistaa, että mitä enemmän annat kävijälle vaihtoehtoja, sitä vaikeampaa valinnan tekeminen on.

Jos olet esimerkiksi ruokabloggaaja ja haluat ohjata lukijoita Vinkit-sivun kautta eri resepteihin, älä tee niin, että lisäät kaikki reseptit Vinkit-sivulle.

Tee sen sijaan näin:

  • Koosta eri teemoista omat sivut.
  • Esimerkiksi ”Merenelävät”-sivulle kokoat 5 luetuinta merenelävien ruokareseptiä.
  • Toista sama kolmen muun teeman kohdalla.
  • Sitten näiden teemasivujen linkit lisäät Vinkit-sivulle
  • Näin et täytä Vinkit-sivua 15 eri linkillä vaan neljällä.
  • Valinta on helpompi, ja saat enemmän klikkauksia, koska vaihtoehtoja on vähemmän.

Toki tämä aiheuttaa hieman enemmän töitä sinulle, mutta lupaan, että se on sen arvoista.

Nyt tiedät, miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää. Haluatko jutella aiheesta lisää? Laita viestiä, vaihdetaan ajatuksia.

Pinnaa postaus Pinterestiin

Miksi Lintr.eeta tai vastaavaa ei kannata käyttää?

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: