Milloin blogi on "riittävän hyvä"?

Saan paljon sähköpostia bloggaajilta, jotka (edelleen) miettivät blogin perustamista. On oikeastaan erittäin hyvä, että blogia mietitään ja suunnittellaan alussa, jotta pohjasta tulee varmasti vahva. Mutta jos bloggaamisen aloittaminen venyy siksi, että yrittää tehdä blogista täydellisen, silloin ollaan väärillä raiteilla.

Milloin blogi on ”riittävän hyvä”?

Totuus on se, että blogi ei ole koskaan valmis. Et koskaan saa siitä ”täydellistä”, koska täydellistä blogia ei ole olemassakaan. Blogi on aina hieman keskeneräinen ja siksi rakastankin bloggaamista. Aina on mahdollisuus uudistua ja kehittää eteenpäin. Aina on mahdollisuus jatkojalostaa ideoita ja ajatuksia.

Perfektionismi uuvuttaa, koska silloin tavoittelet jotain mitä et voi koskaan saavuttaa. On turha miettiä, ”onko postaus täydellisesti kirjoitettu”, voit aina uudistaa ja muokata sitä.

Jos käyn lukemassa ihka ensimmäisiä postauksiani, nauran makeasti ääneen. Jos olisin alusta saakka vain miettinyt, ”onko tämä nyt riittävän hyvä”, tuskin olisin koskaan blogia perustanutkaan.

Blogi on riittävän hyvä juuri nyt. Voit julkaista sen ja jakaa maailman kanssa. Voit kirjoittaa vielä yhden postauksen ja julkaista sen sitten. Kunhan et vain odota sitä ”täydellistä hetkeä” aloittaa bloggaaminen. Sitä ei nimittäin enää tule. On vain tämän hetki.

Milloin blogi on "riittävän hyvä"?

Mikä estää sinua aloittamasta?

Pysähdyppä hetkeksi. Mikä estää sinua aloittamasta? Ehkä et tiedä bloggaamisesta riittävästi? Muistathan, että sinulla ei ole koskaan riittävästi tietoa bloggaamisen aloittamiseen, vaikka lukisit kaikki maailman blogit. Bloggaamista opetellaan – bloggaamalla.

Tai kenties olet epävarma siitä, mistä kirjoitat? Silloin suosittelen ottamaan kynän käteen ja kirjoittamaan paperille kaikki ne aiheet, jotka sinua itseäsi kiinnostaa. Kyllä. Lopeta tämän postauksen lukeminen nyt, ota kynä käteen ja kirjoita ajatukset ylös. Kiität minua myöhemmin.

Ehkä pelkäät blogin teknistä perustamista? Onneksi siihenkin on olemassa käytännönläheiset ja täydelliset ohjeet täällä. Sinun tarvitsee vain lukea ohjeita esimerkiksi mobiililaitteella ja perustaa blogi tietokoneella. Lue siis postaus rauhassa ensin alusta loppuun ja sen jälkeen palaa alkuun. Nyt tiedät kokonaisuutena, miten blogi perustetaan, joten käytännön työ on astetta helpompaa.

Ajattelitko, että ketään ei kiinnosta se, mitä kirjoitat? Varmasti kiinnostaa! Mutta kukaan ei tiedä ajatuksistasi, ellet kerro niitä maailmalle.

Tiedän, tiedän, on paljon asioita, jotka pelottavat. Mutta pelko hälvenee vain, kun menet pelkoa kohti. Arvaa vain miltä minusta tuntui, kun lähdin vakituisesta työpaikasta ensin työttömäksi ja sen jälkeen yrittäjäksi. Arvaa pelottiko? Mutta joka päivä päätin, että pelko ei sanele minun elämääni. Joka aamu päätin, että minulla on valta rakentaa sellainen työ ja elämä, josta nautin.

Minä tein päätöksen, ei pelkoni.

Sinä onnistut kyllä, sillä ainoa keino epäonnistua, on luovuttaa

 

Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Julkaistu kategoriassa:
tiialogolla

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiatomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 3000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään blogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös tehnyt 500 000 € myyntiä hyödyntämällä yritysblogia ja digitaalisia tuotteita.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin video 21.9.

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 303 tilaajien joukkoon