Miten rakennat nykyisestä blogistasi tulonlähteen ilman että…

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Miten rakennat nykyisestä blogistasi tulonlähteen ilman, että tumppaat sen täyteen mainoksia ja myyt tai suosittelet väkipakolla tuotteita, jotka ovat oman arvomaailmasi vastaisia?

Onko sinulla blogi mutta et tienaa sillä rahaa? Ehkä olet kuullut muiden puhuvan rahan tienaamisesta blogilla mutta kukaan ei ole kertonut sinulle, miten se oikeasti tehdään. Ehkä blogillasi on todella paljon lukijoita ja sinulla on paljon seuraajia somessa mutta muutamaa sataa euroa enempää et ole onnistunut blogillasi tienaamaan.

Tai ehkä olet saanut loistavaa palautetta blogistasi, ja nyt haluaisit lähteä kasvattamaan sen lukijamäärää, mutta et oikein tiedä, mistä pitäisi aloittaa.

Aloitin bloggaamisen (ties kuinka monetta kertaa) tammikuussa 2014. Tiesin, että blogin avulla on mahdollisuus ansaita rahaa, sillä olin lukenut siitä miljoonia kertoja eri ammattiblogeista. Mutta minä olin aloittanut blogin ylläpitämisen puhtaasti harrastusmielessä – tarvitsin väylän, jonka kautta purkaa omia tuntemuksiani silloisesta elämäntilanteesta.

Miten rakennat nykyisestä blogistasi tulonlähteen ilman että…

Ajatus tulojen ansaitsemisesta, että saisin tehdä unelmieni työtä kotoa käsin ja voisin viettää aikaa lasteni kanssa, sai minut etsimään tietoa ja opiskelemaan bloggaamista. Ajattelin, että minulla ei ole Suomen mittakaavassa mitään mahdollisuutta ansaita rahaa, sillä Suomen väkiluku on kuitenkin pieni esimerkiksi Yhdysvaltoihin verrattuna.

Minäkö ansaitsisin rahaa bloggaamalla?

En todellakaan uskonut, että se olisi mahdollista.

Mutta tuo ajatus ei vain tahtonut jättää minua rauhaan. Tiesin, että haluan jäädä pois palkkatöistä ja keksiä tilalle jotain muuta. Alkoi kuumeinen tiedon etsiminen, testaaminen, kokeileminen ja pilotoiminen. Samaan aikaan strategia omasta blogista alkoi muotoutua ja yrityksen liiketoimintasuunnitelmakin tuli tehtyä.

Yksi asia kerrallaan loksahti paikoilleen, ja tällä hetkellä teen viisinumeroisia lukuja myyntiä kuukausittain blogini kautta. Perustin oman yrityksen marraskuussa 2015. (Yritystoiminnan perustaminen ei ole alussa pakollista.) Blogin myyntituloihin sisältyy tällä hetkellä mm. omien digituotteiden myyntiä, affiliate- ja kumppanuusmarkkinointia sekä palvelujen tuottamista yrityksille.

Lue myös tämä: Rahaa nopeasti – näin tienaat blogilla

Mutta aivan silloin alussa myyntitulot nousivat hitaasti. Tein muutamia tuhansia euroja myyntejä kuukausittain, kunnes huhtikuussa 2016 tapahtui läpimurto. Kuudessa päivässä myin erästä verkkovalmennusta yli  13 000 euron edestä. Myyntiaika oli pakko keskeyttää ennenaikaisesti, sillä ryhmä(t) alkoivat jo pursuta yli. Siitä lähtien myyntitulo on kasvanut tasaisesti.

Vaikka olisit tavallinen harrastebloggaaja, voit silti tienata rahaa omalla blogillasi. Voit tarjota sisällöntuotannon palveluja yrityksille tai voit rakentaa blogiin automatisoitua tuloa tuovan affiliate-postaussarjan. Viidessä vuodessa olen tienannut yli 50 000 euroa pelkästään affiliate-markkinoinnilla.

Olen onnistunut murtamaan salaisen koodin blogilla ansaitsemiseen, ja nyt haluan tuoda nämä salaisuudet muidenkin  tietoon!

Olen puhunut useiden bloggaajien kanssa siitä, miten paljon he ansaitsevat rahaa blogillaan, ja vastaukset hämmästyttävät minua joka kerta. On bloggaajia, joiden blogeissa käy kymmeniä tuhansia lukijoita viikossa mutta he ansaitsevat vaivaiset 400 euroa kuussa. Jotkut eivät ansaitse euroakaan.

Rahan tienaaminen bloggaamalla ei tarvitse olla näin vaikeaa

Haluan opettaa sinulle, miten menestyt ammattibloggaajana etkä todellakaan tarvitse siihen kymmeniä tuhansia kävijöitä joka viikko saatikka että tumppaisit blogisi täyteen vilkkuvia mainoksia tai suosittelisit sinun arvomaailmasi vastaisia tuotteita lukijoillesi.

Monet bloggaajat sanovat, että bloggaaminen on ”elämäntapa” tai ”vain harrastus”. Monelle se saattaa ollakin, mutta minusta on suorastaan käsittämätöntä tehdä paljon töitä sen eteen, että omalle työlleen ei saa rahallista korvausta.

En sano, että jokaisen bloggaajan on pakko tienata rahaa, vaan minusta se on oikeutettua siihen työmäärään nähden, mitä bloggaajat tekevät. Olen sitä mieltä, että ne bloggaajat, jotka puhuvat ”elämäntavasta” ja ”harrastuksesta” eivät vielä tiedä, miten he voisivat ansaita rahaa blogillaan.

Kenties pelkäät, että rahan tienaaminen vie blogisi fokuksen väärään suuntaan ja siitä tulee kliseinen ”rahantekokone”. Näin ei ole pakko käydä. Ja jos saan opettaa sinulle itse käyttämäni menetelmän, näin ei myöskään tule käymään.

On todella tärkeää ymmärtää, että rahan tienaaminen blogin avulla ei ole lukijoiden ”riistämistä” eikä sieluaan tarvitse myydä mainosbannereiden takia. Sisältö voi olla, ja sen tuleekin olla, yhtä laadukasta kuin tähänkin asti. Olen opettanut tätä menetelmää jo viiden vuoden ajan. Jälkeenpäin sekä bloggaajat että yrittäjät ovat kertoneet minulle, miten he ovat alkaneet tienata rahaa hyvällä omallatunnolla ja että lukijat eivät malta odottaa, että voivat ostaa jotain. Mikä win-win-diili!

Miten rakennat nykyisesta blogistasi tulonlahteen

Usko pois, tiedän tasan tarkkaan, että mainosbannereiden näkyminen blogissa saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Olen julkaissut blogissani yli 330 blogitekstiä, ja neljään olen lisännyt Google Adsense -mainosbannerit ihan vain testimielessä. Nämä neljä postausta tuovat minulle rahaa keskimäärin 20–40 € kuukaudessa, joten ei niillä mainosbannereilla edes tienaa. Ja hyvä niin, koska on olemassa paljon parempiakin keinoja tienata rahaa ja vieläpä paljon miellyttävämmin.

Olen nimittäin vuosien aikana kehittänyt ”myyntitekniikan”, jonka avulla voimme myydä tai suositella eettisesti ja lainsäädännön mukaan lukijoille tuotteita, joita he aidosti tarvitsevat. Eikä se edes tunnu myynniltä!

Haluatko enemmän tasapainoa työn ja vapaa-ajan välille? Entä miltä VAPAUS sinusta kuulostaisi? Miltä sinusta TUNTUISI, jos tilillesi kilahtaisi tasaisesti kuukausittain muutama sata tai jopa muutama tuhat euroa rahaa?

Mutta miksi suosittelen (edelleen) bloggaamista?

Koska blogi on tällä hetkellä ainoa ilmainen väylä, jota sinä hallitset ja kontrolloit. Sosiaalisessa mediassa olet aina muiden algoritmin varassa. Ja en tiedä sinusta, mutta itse henkilökohtaisesti en luovuta omaa tulovirtaani kenenkään toisen hallintaan.

Somealustat voivat rajoittaa julkaisujen näkyvyyttä ja painostaa sinua maksamaan näkyvyydestä. Tällöin sinulla täytyy olla useampi sata tai jopa tuhat euroa kuukausittain saadaksesi näkyvyyttä. On myös huhuttu, että Instagram alkaa rajoittamaan kaupallisten yhteistöiden näkyvyyttä, sillä se haluaa itse kaapata kaupalliset yhteistyöt. Siksi IG on esimerkiksi julkaisemassa suoraan yrityksille keinoja tienata rahaa heidän alustansa kautta.

Koska ajattelepa tätä:

Miksi yritys maksaisi vaikuttajalle rahaa näkyvyydestä, kun se voi rakentaa kaupan suoraan Instagramiin ja saada myyntiä sen kautta? Eivät vaikuttajat anna toistaiseksi apua tällaisen verkkokaupan rakentamiseen. Vaikuttajien rahavirta pohjautuu puhtaasti näkyvyyteen. Mutta jos näkyvyyttä rajoitetaan, yritykset eivät saa rahalleen vastinetta, jolloin ne alkavat käyttää rahaa suoraan Instagramin mainoksiin.

Okei, mutta tämä on ainakin toistaiseksi vielä huhupuhetta, mutta ikävä mahdollisuushan tässä on.

Palataanpa takaisin blogiin. Sinä hallitset blogia itse. Sinä olet vastuussa siitä sisällöstä, jota sinne kirjoitat. Mutta sinä myös pystyt optimoimaan postaukset, jolloin alatkin saamaan lukijoita suoraan Googlen kautta.

Tutkimusten mukaan sosiaalisen median mainoksilla yritetään työntää ihmisiä ostamaan tuotteita. Mutta Googlen avulla vedät ihmisiä puoleesi. Koska mitä me teemme, kun menemme Googleen? Menemme etsimään joko ostopaikkaa tai arvostelua tuotteesta tai lisätietoja siitä tuotteesta (tai palvelusta), jonka haluamme ostaa.

Eikö ole fiksumpaa saada tällaisia ihmisiä sinun blogiisi eikä yrittää väkisin ohjata ihmisiä Instagramista? Ihmiset menevät sosiaaliseen mediaan viihtymään ja Googleen etsimään tietoa ostopäätöksen tueksi.

Vastaa alla oleviin kysymyksiin:

  • Haluatko tienata blogillasi rahaa (nyt tai tulevaisuudessa)
  • Haluatko kasvattaa blogin lukijamäärää kirjoittamalla siitä aiheesta, jota kohtaan sinulla on intohimoa?
  • Haluatko auttaa ihmisiä elämään parempaa, mielekkäämpää tai _______________ elämää?
  • Haluatko oppia ”myyntitekniikan”, jossa oikeasti et myy mutta ihmiset silti ostavat?
  • Haluatko tehdä bloggaamisesta osa- tai kokopäiväammatin?
  • Haluatko itse määritellä, teetkö töitä 9–17 päivässä vai 20 tuntia viikossa?
  • Haluatko tienata rahaa jopa samaan aikaan kun nukut?
  • Oletko yrittänyt tienata rahaa bloggaamalla mutta saanut heikkoja tuloksia?
  • Rakastatko bloggaamista ja haluat kehittää blogiasi entisestään, rakentaa luottamusta lukijoihisi ja auttaa muita ihmisiä!?

Jos vastasit vähintään kolmeen kohtaan ”KYLLÄ”, klikkaa silloin tästä ja lue lisää >>

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: