Pirjon neulontablogissa on jo yli miljoona sivulatausta

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Olen seurannut Pirjon matkaa jo muutaman vuoden. Muistan, kun hän tuli mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennukseen ja teki todella upeaa työtä oman blogin rakentamisen kanssa. Hän pyysi rohkeasti apua ja saikin sitä yhteisöstä.

Viime vuonna Pirjon blogi ylitti jo miljoonan sivulatauksen rajan. Niinpä haluan kertoa Pirjon tarinan ja kannustaa sinuakin tavoittelemaan omia blogiunelmiasi.

Pirjon neulontablogissa on jo yli miljoona sivulatausta

Pirjo, ole hyvä!

Kerro muutamalla lauseella kuka olet ja mitä teet

Olen eläkkeellä oleva vaimo, äiti ja mummo. Asun Lahdessa aviomieheni kanssa.

Työhistoriaani kuuluvat työt pankissa, yrittäjänä aikakausilehtien tilausmyyjänä, aula- ja kokouspalvelut sekä talo-oppaana Lahden Sibeliustalossa ja viimeisimpänä esimiestyöt puhdistuspalvelualalla.

Koulutuksia minulla on pankkitoimihenkilön tutkinto sekä puhdistuspalvelualan eri tutkintoja, (työpaikkaohjaaja, kouluttaminen ym) joista ohjaajan tutkinto viimeisin.  Kun työkohteeni loppui jäin työttömäksi, mutta en toimettomaksi eläkeläiseksi.

Kerro hieman blogistasi, mikä sai sinut valitsemaan tämän blogiaiheen?

Kun aikaa oli niin palasin vanhaan harrastukseen ja aloitin uudestaan neulomisen. Kun taidot kehittyivät, niin innostuin myös suunnittelemaan omia malleja. Halusin tuoda myös niitä enemmän esille, joten siihen täytyi joku väylä löytyä. 

Sitten tuli vastaan Tiia Konttisen mainos blogin perustamisesta. Näin sen aika monta kertaa 4 kk ajan ennen kuin päätin uskaltaa kokeilla blogin perustamista. Olihan minulla jo aihekin valmiina. Ainoa este oli osaaminen, koska tietotekniikka on minulle se hankalin juttu. Mutta kun luvattiin tukea tulevan ja apua olisi saatavilla niin päätin uskaltaa.

Pirjon neulontablogissa jo miljoona sivulatausta

Miten bloggaat ja missä bloggaat?

Alussa tuntui, ettei siitä tule mitään. Koko tekniikka ihan hebreaa. Kun Bloggaajasta Ammattilaiseksi™ valmennus alkoi, niin helpotti. Aika tarkasti oli kaikki selitetty ja apua sain, kun tarvitsin. 

Ensimmäisen postauksen julkaisin vasta puolen vuoden päästä ja senkin ensin yhteisön ryhmään. Se oli tosi lyhyt, mutta julkaisemisen paine helpotti. 

Kuinka usein julkaiset sisältöä?

Aluksi julkaisin joka viikko talvikauden ja pidin parin kuukauden tauon kesällä. 3 vuotta tein samaan tahtiin ja viimein päädyin harventamaan julkaisutahtia joka toiseen viikkoon. Lukijamäärässä kävi pieni notkahdus, mutta sekin palasi aikaa myöten normaaliksi.

Alussa tein postauksen pari päivää ennen julkaisua. Kun uskallusta tuli enemmän, tein jo joitain postauksia etukäteen ja aikapula helpotti huomattavasti. Tällä hetkellä olen päässyt jo niin pitkälle, että sain viime keväänä (2022) koko tämän talvikauden valmiiksi ja nyt on työn alla jo seuraava talvikausi.

Koska bloggaan neulomisesta, lähinnä villasukista, niin valmista syntyy tasaiseen tahtiin ja niistä sitten teen postauksia. Tekstit blogiin kirjoitan ainoastaan kotona omalla työpisteellä, ideoista voi aina tehdä muistiinpanoja, vaikka sanelemalla tai kuvaamalla.

Sukkien kaavioihin tarvitsen oman ohjelman, joten koko postausta en voi kirjoittaa muualla kuin omalla koneella. 

Mitä olet saavuttanut bloggaamisella?

Ensimmäisen postauksen julkaisin 13.10.2018. Oli jännää, pelotti painaa sitä julkaise nappulaa. ”Lukeekohan kukaan tätä, no en ainakaan mainosta missään, en kehtaa ”. 

No lukihan sitä, vuoden viimeisenä päivänä v 2018 kävijämäärä oli yli 1700 uniikkia lukijaa ja siitä lähtien lukijamäärä on kasvanut tasaisesti. Lukijoita on tällä hetkellä yli 240 000 ja sivuja on katseltu yli 1 170 000 kertaa. Kävijämäärä per päivä on noin 600.

Suurin osa lukijoista on suomalaisia, seuraavaksi tulevat Ruotsi, Viro, Saksa ja Kanada. Myös muualta maailmasta on paljon seuraajia.  YouTubessa on videoiden katselukertoja yli 24 000.

Pirjon neulontablogissa on jo yli miljoona sivulatausta

Onko ollut hetkiä, jolloin olisit halunnut lopettaa, mikä se oli? Entä mikä sai sinut jatkamaan?

Olenko joskus miettinyt bloggaamisen lopettamista? En kertaakaan. Olen saanut niin paljon oppia niin tietotekniikasta kuin neulomisestakin. Ja lukijoiden palautteet sekä kommentit, myös niistä oppii itsekin.

Se tunne, kun joku ”puhuu samaa kieltä” on niin antoisaa. On aika mahtavaa, kun saa ratkaista jonkun toisen ongelman tai julkaista tekniikan, josta on paljon apua myös muille.

Toistaiseksi olen tehnyt tätä vain harrastuksena, mutta tulevastahan ei voi koskaan tietää. Vasta viime kuussa julkaisin ensimmäiset myytävät ohjeet ja niitä tulee varmasti lisääkin. 

Tutustu Pirjon blogiin, someen ja malleihin täällä:

 

Lämmin kiitos Pirjo ja paljon lukijoita toivotaan myös tuleville vuosille!

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: