Tienaa rahaa blogilla – Näin rakennat tuloja tuovan blogin nollasta 3 kuukaudessa

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tienaa rahaa blogilla – Näin rakennat tuloja tuovan blogin nollasta 3 kuukaudessa. Tiedän, että olet varmasti lukenut samankaltaisia blogitekstejä ja somejuttuja aikaisemmin. Ehkä olet saanut niistä hyviä vinkkejä, ehkä ne ovat olleet yhtä tyhjiä kuin lymilyhty vesisateella.

Tiedän, että monilla on viha-rakkaussuhde blogilla tienaamista kohtaan. Moni tienaa satoja ja tuhansia euroja mutta vielä suurempi osa bloggaajista tienaa vain roposia.

Pakko se on myöntää, että vajaa 10 vuotta sitten kun aloin ensimmäistä kertaa lukemaan siitä, että pelkällä läppärillä voi tienata rahaa, ajatus kiehtoi. Ja onhan sitä ”työtä” tullut tässä vuosien saatossa tehtyä. Mutta yhä edelleen minulta kysytään, että voiko blogilla oikeasti tienata tänä päivänä?

Tienaako blogilla?

Ja vaikka minun olisikin helppoa vastata: ”Ehdottomasti kyllä”, faktahan on, että olen puolueellinen. Olen puolueellinen, koska olen tehnyt tätä työtä jo niin pitkään ja blogini on saavuttanut tietynlaisen brändin ja luottamuksen.

Mutta entä henkilö, joka on tänä päivänä perustamassa kenties ihka ensimmäistä blogiaan? Voiko hän tienata blogilla rahaa ja kuinka kauan siinä mahdollisesti menee? Ja millä tavalla blogi ja rahan tienaaminen kannattaa aloittaa?

Siitä otamme selvää tässä blogisarjassa, jonka julkaisen tämän vuoden aikana.

Ja vaikka minulla onkin enemmän kokemusta ja näkemystä, se auttaa sinua luomaan oman blogin, koska sinulta ei mene vuosia, että blogi alkaa tuottamaan rahaa vaan voit saada tuloksia jo paljon nopeammin avullani.

Ymmärrän myös, että minulla on

  • todennäköisesti enemmän ”vapaa-aikaa” kuin sinulla, joten on helppoa kirjoittaa bloggaamisen ja rahan tienamaisen helppoudesta,
  • enemmän kokemusta ja tieto-taitoa bloggaamisesta sekä
  • kärsivällisyyttä ja halua testata erilaisia asioita.

Mutta siksi tulen kirjoittamaan kaiken auki näihin tuleviin blogiteksteihin, jotta saat selkeän käsityksen, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Olen asettanut tavoitteeksi sen, että 3 kuukauden kuluttua blogisi tuottaa jo ihan kiitettävästi affiliate-komissioita ja vuoden 2024 loppuun mennessä affiliate komissiot toisivat jo useamman satasen tai jopa useamman tuhannen euroa tuloja. Minulla on muutama ässä hihassa tuohon affiliate markkinointiin liittyen, josta en ole kovinkaan paljon täällä blogin puolella puhunut ja joiden avulla on mahdollista tienata blogilla ihan hyvääkin tulotasoa.

Tienaa rahaa blogilla – Näin rakennan tuloja tuovan blogin nollasta 3 kuukaudessa

Ennen kuin menemme varsinaiseen asiaan, haluan korostaa hyvän ja laadukkaan taustatyön merkityksen. Ymmärrän, että haluat saada tuloja nopeasti mutta toivon, ettet halua blogistasi ”juosten kustua”. Allokoi siis itsellesi 1 – 2 tuntia päivässä aikaa ylipäätään tähän projektiin.

Mitä systemaattisemmin asioita teet, sitä parempia tuloksia saat. Jos aloitat tämän projektin nyt, voit kommentoida loppuun blogisi aiheen tai idean aiheesta. Tulen myöhemmin keräämään kaikkien tätä postausta lukeneiden ja kommentoideiden henkilöiden blogit lukulistaan, jonka kautta voin auttaa sinua blogin SEOa sekä tuomaan sinulle lisää lukijoita.

Millainen blogi kannattaa rakentaa?

Olen puhunut vuosia siitä, että blogin aihe kannattaa rajata tarkasti, jotta sillä on lukijoita ja sillä on mahdollisuus tienata rahaa.

Moni ei usko, että laajalla aiheella voi tienata rahaa. Tämä johtuu siitä, että heidän lempibloggaajansa ja -vaikuttajansa saattavat kirjoittaa 14 – 20 eri aiheesta sisältöä.

Harmillisesti olen vain kuullut usealta lukijaltani, että monien blogien sisältö on sellaista yleistä höttöä, jota ei enää jakseta lukea. Siksi kannustan todella paljon sinua siihen, että erottaudu massasta ja rajaa blogisi aihe selkeästi.

Kolme parasta aihetta, johon blogin aihe kannattaa jollain tavalla nojata ovat:

  • talous / raha
  • terveys / hyvinvointi
  • parisuhde

Nämä ovat ns. ikivihreitä aiheita, joita etsitään Googlesta eniten. Hyvä uutinen on se, että lähes jokaisen aiheen voi linkittää näihin kolmeen aiheeseen. Esimerkiksi neulotablogin voi perustaa ajatuksella ”Kuinka neulonta alentaa stressitasoa”, eli se linkittyy terveyteen. Tai ”Näin tienaat rahaa omilla neulontaprojekteilla”, tai ”Kuinka tienata muutama satanen neulontablogilla”, jolloin se on kytketty rahaan. Tai ”näin parisuhde pelastuu, kun toinen puoliso neuloo ja toinen katsoo urheilua” 😆

Saat varmasti ideasta ja ajatuksesta kiinni.

Joko luit tämän: Kuinka hakea Adtractionin tarjoamiin affiliate-ohjelmiin?

Miten paljon blogilla tienaa?

Kun aloitin tiiakonttinen.fi blogini maaliskuussa 2016, kirjoitin ensimmäisen kaupallisen postauksen kesäkuussa 2016 ja tienasin ensimmäiset affiliate komissiot (60 €) heinäkuussa 2016. Tiedän siis että rahaa voi saada nopeastikin. Mutta aivan alussa älä ota painetta kaupallistamisen kanssa. Alussa keskity siihen, että saat kirjoitettua lyhyitä ja pitkiä blogitekstejä. Pyri pitämään julkaisutahti säännöllisenä.

Ennen kuin julkaiset blogin ”virallisesti”, julkaise sinne 5 – 10 blogitekstiä, jotta siellä on jotain luettavaa kun ensimmäiset lukijat tulevat vierailulle. Voit julkaista nämä blogitekstit vaikka päivän välein, sillä ei ole merkitystä.

Mutta toki kaupallistamista kannattaa miettiä ja siksi annan sinulle jo tässä kohtaa yhden kultajyvän, joka kannattaa pitää mielessä:

Pyri löytämään blogisi aiheeseen edes yksi ns. ”recurring commission” affiliate tuote. Kyseessä on siis tuote / palvelu / ohjelma, joka maksaa sinulle jokaisesta kuukaudesta komission, niin pitkään kuin sinun suosittelema ja ohjaama asiakas on yrityksellä asiakkaana.

Tämä tulee tuomaan sinulle säännöllisesti kuukausittaista tuloa ja se kasvaa sitä mukaa, mitä enemmän saat ihmisiä liittymään ohjelmaan.

Tämäntyyppiset tuotteet ovat olleet oman menestykseni salaisuus. Minulla on tällä hetkellä 3 tuotetta, jotka tuovat minulle säännöllisesti komissioita ja se määrä kasvaa sitä mukaa, kun suosittelen uusille ihmisille kyseisiä tuotteita.

Kuinka paljon käyttää aikaa ja rahaa blogin rakentamiseen?

Aseta blogin rakentamiselle budjetiksi 500 € – 1000 € / vuosi. Tiedän, että summa kuulostaa suurelta mutta pohdi hetki milloin viimeksi ostit uusimman iPhonen ja paljonko se maksoi? Sinun ei tarvitse vaihtaa joka vuosi uusimpaan puhelimeen tai tietokoneeseen vaan voit pitää välivuoden ja hyödyntää siitä säästetyt rahat blogisi kehittämiseen.

Huom! Kyseessä on VAIN budjetti. Tämä ei tarkoita, että sinun on pakko käyttää näin paljon rahaa blogisi rakentamiseen. Voit rakentaa laadukkaan blogin myös edullisillakin työkaluilla ja kuluilla mutta aivan ilmaiseksi en lähtisi blogia tänä päivänä rakentamaan.

Tulen käymään läpi niin huokeita kuin arvokkaitakin työkaluja ja voit sen jälkeen päättää mitä niistä kokeilet. Yleensä kaikissa työkaluissa on 7 – 30 päivän maksuton kokeilujakso, joten voit rauhassa testata niitä ennen lopullista ostopäätöstä.

Blogin perustaminen on oma prosessinsa ja siihen pureudun tarkemmin tulevissa postauksissa.

Mutta, jos haluat ottaa ennakkolähdön, tässä postauksessa annan 3 helppoa askelta ja kuvakaappausohjeet WordPress-blogin perustamiseen.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että tarvitset jompaa kumpaa näistä kahdesta asiasta:

  • rahaa
  • tai aikaa.

Rahalla voit ostaa helppoutta ja ajansäästöä. Ajalla säästät rahaa mutta käytät enemmän aikaasi. Valinta on sinun, kumpaa haluat painottaa enemmän.

Tienaa rahaa blogilla

Koko haasteen tavoite

Tämän haasteen tavoitteet ovat:

  1. Opettaa sinulle, että kolmessa kuukaudessa on mahdollista rakentaa tuloja tuova blogi
  2. Näyttää sinulle, miten tienaat rahaa blogilla mahdollisimman yksinkertaisesti

Blogialustana käytän WordPress-blogia. Jos osallistut mukaan haasteeseen, voit toki käyttää muutakin alustaa, jos haluat. Silloin teknisiin asioihin liittyvät postaukset voit jättää huomiotta ja keskittyä vain aiheen etsimiseen, sisällön tuottamiseen ja blogin kaupallistamiseen.

Haasteen eteneminen

Tulen julkaisemaan 1 – 2 kertaa kuussa yksityiskohtaisia blogitekstejä kuvakaappausten kera, joiden avulla luot ja rakennat oman tuloja tuovan blogisi. Linkitän kaikki postaukset toisiinsa, jolloin pystyt helposti seuraamaan etenemistä ja katsomaan ohjeita matkan varrella.

Haluatko osallistua mukaan? Ilman muuta, tervetuloa!

Tähän haasteeseen mukaan tuleminen ei maksa sinulle mitään. Sinun ei myöskään tarvitse liittyä sähköpostilistalleni vaan voit seurata haasteen etenemistä suoraan blogin kautta. Sivupalkissani on mahdollisuus tilata uusimmat postaukset suoraan omaan sähköpostiin. Mutta sitä ei käytetä muuhun kommunikointiin kuin vain uusien postausten lähettämiseen.

Osallistuaksesi mukaan dokumentoi oma prosessisi mahdollisimman tarkasti ja lähetä minulle aina linkki uusimmasta postauksesta, jossa olet avannut omaa projektiasi. Kokoan linkit jokaisen osallistujan kohdalla yhteen (esim. tämän postauksen loppuun).

Kommentoi alle, jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan. Jos sinulla on jo blogi, voit hyvin aloittaa sillä tai voit perustaa uuden blogin ja aloittaa täysin nollasta kuten minäkin.

Seuraava askel

Ensimmäinen tai oikeastaan seuraava askel onkin blogin aiheen valinta ja hakusanojen etsintä. Tulen kirjoittamaan siitä erillisen postauksen, jonka linkitän tähän alle.

Ja hei, jos sinulle tulee mieleen kysymyksiä, laita ihmeessä viestiä tai kommentoi alle. Kuulen mielelläni ajatuksiasi ja ideoitasi oman blogisi suhteen.

Haaste alkaa nyt!

Wuup Wuup!!

P.s. Saattaisit pitää myös näistä:

Psst…. Pinnaa postaus Pinterestiin

Tienaa rahaa blogilla

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: