16 vinkkiä miten otat vuodesta kaiken hyödyn irti

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Tässä postauksessa annan sinulle 16 vinkkiä miten otat vuodesta kaiken hyödyn irti.  Vuosi 2022 on pian täällä! En tiedä sinusta, mutta itse olen jo miettinyt ja suunnitellut ensi vuotta. Vuoden lopussa minulla on tapana katsoa taaksepäin ja nähdä millaisia valintoja olen tehnyt ja niiden pohjalta lähden suunnittelemaan seuraavaa vuotta.

Siksi halusin kerätä sinulle 16 erilaista vinkkiä, joiden avulla kasvatat ja kehität omaa blogiasi ja itseäsi vuonna 2021.

16 vinkkiä miten otat vuodesta kaiken hyödyn irti


1. Katse edelliseen vuoteen

Ennen kuin ensi vuotta voi suunnitella, on tärkeää katsoa, millaisia päätöksiä ja toimenpiteitä teit tänä vuonna. Listaa siis itsellesi ylös kaikki ne päätöksen ja toimenpiteet, mitkä liittyvät omaan brändiin.

Vuosi 2021 on varmasti ollut monelle haastava. Siitäkin huolimatta on tärkeää katsoa millaisia päätöksiä vuoden aikana on tehnyt. Älä soimaa itseäsi, jos näyttää siltä että päätökset eivät ole tuoneet toivottuja tuloksia. Tärkeää on, että seuraavalla kerralla teet toisenlaisia päätöksiä.


2. Missä onnistuit?

Seuraavaksi onkin aika kehua itseäsi! Listaa ylös kaikki ne asiat, joissa onnistuit ja joista olet ylpeä. Yksikään onnistuminen ei ole liian pieni juhlittavaksi! Muista myös kerätä kaikki positiiviset palautteet, joita olet saanut seuraajiltasi ja asiakkailtasi. 


3. Mikä esti saavuttamasta tavoitetta?

Fakta on, ettei kaikkia tavoitteita saavuta. Siksi onkin tärkeä pysähtyä hetkeksi miettimään, miksi jotkin tavoitteet jäivät saavuttamatta. Ja hei! Älä missään nimessä pode huonoa omaatuntoa <3 Olet tehnyt tämän vuoden aikana parhaasi. Ja sehän riittää <3

Lue myös tämä: TOP 5 keinoa tehdä blogin lukijoista sitoutuneita asiakkaita


4. Mikä on ”jotain uutta”, mitä tuot tai luot tähän maailmaan?

Kuten varmasti arvaat, on täysin turha tehdä samaa mitä muutkin. Erottuaksesi kirkkaasti, sinun tehtävänä on tuoda tai luoda tähän maailmaan jotain uutta. Ota hetki aikaa ja mieti, mikä on sellaista lisäarvoa, mitä sinun lukijasi eivät löydä mistään muualta.


5. Mitkä ovat ne virheet, joita teit tänä vuonna ja joita et missään nimessä halua tehdä uudelleen ensi vuonna?

Paras tapa oppia on tehdä virheitä. Useasti kannattaa kuunnella muiden virheitä ja oppia niistä. Mutta fakta on, että jokainen meistä tekee virheitä. Siksi onkin hyvä muistuttaa itseään, millaisia virheitä on tehnyt, joihin ei missään nimessä halua sortua enää 2020.


6. Mitä opit tänä vuonna, jota voit hyödyntää edelleen ensi vuonna?

Kun vastaat edelliseen kysymykseen, tämä onkin helppo. Listaa mahdollisimman paljon niitä asioita, joita olet oppinut tänä vuonna ja merkitse niiden kohdalle, voitko ja miten voit hyödyntää oppimaasi myös ensi vuonna.


7. Miten paljon rahaa investoit omaan kehittymiseen ja oman brändin rakentamiseen tänä vuonna?

Ilmaista tietoa on saatavilla pilvin pimein. Mutta toisinaan meillä ei ole aikaa istua tuntitolkulla Googlessa ja etsiä sitä. Siksi on tärkeää investoida itseensä ja omaan kehittymiseen. Tee päätös, miten paljon investoit, säästä tuo raha ja kehitä omaa osaamistasi. Lupaan, että saat investoinnin moninkertaisesti takaisin.

Yksi hyvä esimerkki on eräs opiskelijani, joka investoi 1500 € pilottikoulutukseeni. Kun vuoden lopulla kysyin, saavuttiko hän tavoitteensa (tavoittelimme yhdessä 100 000 € liikevaihtoa), hän vastasi kyllä. Vaikka vuoden alussa summa saattoi tuntua suurelta, jälkikäteen se on pieni pisara siitä, mitä hän oikeasti sai takaisin.


8. Mistä olet valmis luopumaan ensi vuonna?

Emme voi lisätä työmäärää. On aika päästää irti suorittamisesta. Luopuminen voi kuulostaa karulta, mutta turhista asioista irti päästäminen on järkevää. Se vapauttaa energiaa niihin asioihin, mitkä vievät sinua kohti upeaa tavoitettasi. Joskus paras ratkaisu on luopua negatiivisista ihmisistä, jotka koko ajan vähättelevät sinua ja osaamistasi. 


9. Jos saisit yhden ylimääräisen tunnin vuorokauteesi, mihin käyttäysit sen?

Asioista luopuminen tuo hyvin todennäköisesti lisää aikaa. Onkin aika päättää, mihin käytät lisääntyneen ajan. Valitse viisaasti eli priorisoi tärkeimpiä tehtäviä. Kysy itseltäsi, mikä vie sinua parhaiten / nopeiten / helpoiten kohti tavoitetta.


10. Mitä sellaista aiot tehdä ensi vuonna, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?

Itsensä haastaminen on tärkeää. Omalta mukavuusalueelta ulospääsy vähentää pelkoa tehdä asioita. Mitä useammin menet ulos omalta mukavuusalueelta, sitä suuremmaksi se laajenee. Ehkä uskallat vihdoin tehdä videon tai olla livenä Instagramissa…?


11. Mikä oli parhaiten tuloja / myyntiä tuova tuote / palvelu vuonna viime vuonna?

Jos tavoitteenasi on hankkia tuloja, on tärkeää tietää mikä tuote kiinnostaa sinun lukijoitasi. Panosta siihen heti alkuvuodesta. Rakenna tuotteen ympärille automaatiolla tuottava myyntiputki tai -tunneli. Toista sama toimenpide joka kuukausi yhden uuden tuotteen kohdalla.

16 vinkkiä miten otat vuodesta kaiken hyödyn irti


12. Mitä erilaista sinun kannattaa tehdä, jotta voit kasvattaa sen myyntiä / blogia ensi vuonna?

On turha keksiä pyörää uudelleen, mutta joskus voi olla hauskaa kokeilla jotain ihan erilaista mitä muut. Etsiä uusia markkinointi- ja myynti-ideoita sissimarkkinoinnista (engl. guerrilla marketing).


13. Millaiset rajat asetat itsellesi?

Sinun ei tarvitse olla läsnä 24 / 7. Aseta itsellesi ja työllesi rajat. Ja kerro siitä yleisöllesi. Sinullakin on oikeus olla lomalla ja nauttia siitä.


14. Mikä on yksi iso tavoite ensi vuodelle?

Aseta itsellesi yksi iso tavoite ensi vuodelle. Kenties haluat päästä televisioon tai kasvattaa blogin lukijamäärän 60 000. Tai ehkä haluat saada 3000 euroa automatisoitua tuloa joka kuukausi. Tai tuplata nykyinen tulo.


15. Mitä sinun tulee tehdä tai oppia, jotta sinulla on mahdollisuus saavuttaa tuo tavoite?

Jotta tavoitteesta tulee realistinen ja konkreettinen, mieti erilaisia toimenpiteitä ja tehtäviä, joiden avulla voit saavuttaa sen. Pohdi, mitä sinun tulee oppia ja etsi sen jälkeen valmentaja, joka auttaa sinua. Pilko tehtäviä pienemmiksi askeleiksi ja ripottele niitä pitkin vuotta.

Suosittelen myös lämpimästi tekemään tällaisen yhteenvedon 4 kertaa vuodessa, jotta pystyt nopeasti näkemään, olethan menossa oikeaan suuntaan.

16. Miten palkitset itsesi, kun saavutat yhden välitavoitteen?

Tavoitteiden saavuttaminen on tärkeää ja varsinkin palkita niistä itseään. On tärkeää, että palkitset itsesi oikealla tavalla. Esimerkiksi minä kuvittelin pitkään, että hyvä palkinto on jokin tavara. Kuten laukku, kengät ja korvakorut. Mutta kun ostin itselleni ”palkinnoksi” korvakorut, olo olikin sen jälkeen tyhjä.

Niinpä päätin tavaroiden sijaan palkita itseni elämyksillä. Kuten lounaalla ystävän kanssa. Tai nauttimalla kupin kahvia puistonpenkillä.

Pohdi hetki millainen palkinto on sinulle motivoiva ja tee sen jälkeen niistä lista. Valitse yksi joka kerta, kun saavutat yhden osatavoitteen.

Minkä näistä vinkeistä otat ensimmäisenä käyttöön? 

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: