3 ohjaavaa periaatetta matkallasi menestyväksi bloggaajaksi

On bloggaajia ja bloggaajia. Kuten on valmentajia ja valmentajia. Itse olen bloggaajana vasta aloittelija. Valmentajana olen toiminut yli 30 vuotta.

Uskon, että tietyt kokemukset ovat siirrettävissä alalta toiselle. Niin sinäkin voit hyödyntää muualta hankittuja kokemuksiasi bloggaamisessasi.

3 ohjaavaa periaatetta matkallasi menestyväksi bloggaajaksi

Sen verran on elämä opettanut, etten enää usko valmiisiin resepteihin. Että tee näin ja näin ja menestys on taattu kahdessa kuukaudessa.

Uskon kuitenkin, että on muutamia yleispäteviä periaatteita. Noudattamalla näitä periaatteita voit onnistua nopeammin kuin muut, oli kysymyksessä bloggaaminen tai valmentaminen.

Ainakin matkastasi tulee rattoisampi.

Strategia vapauttaa

Kun strategiatyöstä riisutaan meidän konsulttien tuoma jargoni ja munkkilatina, jää jäljelle yksinkertainen asia. Strategia on joukko valintoja. Toistan: joukko valintoja.

Oma valmentajatyöni nousi uudelle tasolle, kun uskalsin ruveta tekemään tiukkoja valintoja. Mitä oikeasti haluan tehdä? Minkälaisten asiakkaiden kanssa haluan olla tekemisissä? Mitkä ovat varsinaiset vahvuuteni? Mitä haluan olla mukana edistämässä ja edustamassa tässä maailmassa?

Bloggaajana et tarvitse perinteistä kuivaa strategiadokumenttia. Tarvitset vain rehellisiä vastauksia muutamiin hyvin valittuihin kysymyksiin. Sen jälkeen teet johdonmukaisesti ja rohkeasti tehtyjen valintojen mukaisesti.

Välillä pysyt kaidalla tiellä, välillä tulee epäusko. Meissä kamppailee koko ajan kaksi vastakkaista voimaa; joko teemme PALOSTA tai teemme PELOSTA.

Olet itse vastuussa siitä, kumpi voima voittaa ja ohjaa toimintaasi bloggaajana.

Ole elementissäsi

Pysyminen palon tiellä helpottuu, kun tiedostat oman elementtisi. Omassa elementissäsi teet niitä asioita, mitä oikeasti haluat tehdä ja pääset käyttämään parhaita puoliasi.

Päästäksesi elementtisi jäljille, palauta mieleesi tilanteita tai jaksoja elämässäsi, jolloin asiat sujuivat kuin leikki. Ajantaju hävisi, teit helposti ja suurella sydämellä.

Menestyt bloggaajana, kun kirjoitat ja käsittelet nimenomaan näitä sydämen asioitasi.

Suomalainen kasvatuksesi on kenties uskotellut sinulle, että työnteko tai vakava toiminta ei saa olla niin helppoa. Saapas! Seuraa vaan sellaisten henkilöiden toimintaa, jotka selvästi ovat löytäneet oman elementtinsä.

Varsin pian alkaa sinullakin kiteytyä joukko valintoja, joita kutsun Sydämen strategiaksi. Sydämen strategiassa on kaksi täydentävää puolta. Sydän kertoo intuitiosta, inspiraatiosta ja tunteesta. Strategia kertoo päätöksistä, rohkeudesta ja johdonmukaisuudesta. Molemmat puolet ovat yhtä tärkeitä.

3 ohjaavaa periaatetta matkallasi menestyväksi bloggaajaksi

Saatat kuvitella, että rautainen ajankäyttö olisi oikea ratkaisu. Ajankäytön hallintaan löytyy paljon välineitä, mutta ratkaisun avaimet ovat energiataloudessasi. Mitkä asiat sinua energisoivat ja missä ovat suurimmat energiasyöppösi? Millä keinoilla vapautat tarvitsemaasi energiaa? Aikaansaamisesi riippuvat käytettävissä olevan energiasi määrästä ja laadusta.

Pelko ja riittämättömyyden tunne saattaa välillä viedä sinua kuin pässiä narussa. Silloin on hyvä muistaa, että selkeä strategia on menestymisen avain alalla kuin alalla. Jos yrität kirjoittaa kaikesta ja kaikille jotakin, on lopputulos helposti, ettet kirjoita kenellekään mistään mitään.

Vahvuuksilla nousuun – Olet jo!

Satsaamalla olemassa oleviin vahvuuksiisi voit saada, olla ja tehdä mitä oikeasti haluat. Vahvuudet antavat nostetta bloggaamiseen, pyrkimällä ja kopioimalla muita vain suoritat.

Kriittisiä heikkouksia kannattaa toki tiedostaa, muttei uhrata niihin vaivaa. Liittoudu mieluummin sellaisen ihmisen kanssa, jolla on kyseinen asia vahvuutena. Sitä paitsi heikkouksien takaa voi myös löytyä yllättäviä voimavaroja.

Pitkään vallalla ollut kehittämisideologia lähtee siitä, ettet ole koskaan riittävän hyvä. Sinun on tultava joksikin muuksi ja paremmaksi.

Lähde mieluummin siitä, että olet jo, sinulla on jo kaikki tarvittava erinomaisten bloggaustulosten saavuttamiseksi. Riittää, kun tulet yhä enemmän siksi, mitä jo olet.

Kaikki muu tarvittava on enemmän tai vähemmän teknistä ja opittavissa.

*************************

Vieraskynä

Hei, olen Torfinn Slåen, suomalaistunut norjalainen (torfinnslaen.com). Jätin aikanaan energiafyysikon työni, koska ihmismielen toiminta alkoi kiinnostaa enemmän kuin luonnonlait.

Yli 30 vuoden aikana yritysvalmentajana minulla on ollut yksi teema ylitse muiden: miten voimme hyödyntää mielemme valtavia voimavaroja yksinkertaisesti ja järkevällä energian käytöllä?

Tärkeimmät havaintoni olen tiivistänyt yksinkertaiseen muotoon. Parhaat aikaansaannoksemme syntyvät nimittäin seuraamalla omaa Sydämen strategiaa.

Sydämen strategiassa on kaksi toisiaan täydentävää puolta. Sydän kertoo intuitiosta, inspiraatiosta ja tunteesta. Strategia kertoo valinnoista, rohkeudesta ja johdonmukaisuudesta. Molemmat puolet ovat yhtä tärkeitä, kuten yin ja yang kiinalaisessa perinteessä.

Lue myös Torfinin toinen vieraskynäpostaus: Satsaa näihin asioihin, kun haluat kokea aikaansaamisen iloa bloggaajana (ja missä tahansa toiminnassasi)

 

Tiia_kuva

Hei, olen Tiia Konttinen ja olen Suomen tuloksellisin yritysblogivalmentaja. Autan kunnianhimoisia yrittäjiä ja verkkovalmentajia kasvattamaan liikevaihtoa automatisoimalla myyntiä yritysblogin ja markkinointiautomaatioiden avulla.

Olen valmentanut yli 4000 bloggaajaa ja yrittäjää vuodesta 2016 alkaen hyödyntämään yritysblogia ja sisältömarkkinointia myynnin kasvattamiseksi.

Olen myös auttanut useita yrittäjiä nostamaan vuosiliikevaihtonsa yli 100 000 euroon hyödyntämällä sisältö- ja digimarkkinointia.

Jos olet kunnianhimoinen, haluat kasvattaa omaa liiketoimintaa ja rakastat kirjoittamista, olet tullut oikeaan paikkaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusin videoni:

Tarvitsen apua

Tilaa postaukset sähköpostiin

Tilaa tästä uusimmat blogipostaukset suoraan sähköpostiin.

Liity 222 tilaajien joukkoon

Mitä etsit?