Kauniit Instagram-kuvat käden käänteessä maksuttomilla sovelluksilla

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Kauniit Instagram-kuvat käden käänteessä maksuttomilla sovelluksilla.  Instagram on jo nimensäkin mukaan kuvanjakopalvelu, joten kuvat ovat siellä vieläkin tärkeämmässä asemassa kuin Facebookissa tai muissa sosiaalisen median palveluissa. Instagram elää kuvista, ja siksi on tärkeää, että panostat kuviisi siellä. Kuva on palvelussa se, johon katse kiinnittyy ensimmäisenä ja se oikeastaan määrittää sen lukeeko seuraajasi kuvan tekstiä ollenkaan.

Eli hyväkin teksti voi Instagramissa mennä täysin hukkaan, jos katse ei kiinnity lisäämääsi kuvaan, vaan seuraajasi swaippaa uutisvirrassa eteenpäin pysähtymättä. Kuvat voivat olla kauniita ihan sellaisenaankin, mutta usein pieni muokkaus ja parannus saa kuvasi loistamaan, koska muokkaus tuo kuvasi parhaat puolet paremmin esiin.

Kuvien muokkaamiseen on onneksi olemassa helppokäyttöisiä kuvan muokkaukseen tarkoitettuja sovelluksia, jotka voit ladata suoraan puhelimeesi. Kuvien muokkaamisessa on myös se etu, että esimerkiksi aina samoja tiettyjä säätöjä tai filttereitä käyttämättä saat pidettyä Instagram-tilisi kätevästi yhtenäisenä ja houkuttelevana. Käydään seuraavaksi läpi kolme suosikkisovellustani kuvanmuokkaukseen
puhelimella.

SNAPCEED

Snapceed on hyvä perussovellus, jossa on hyvä valikoima filttereitä, joilla saat tarvittaessa nopeastikin kuvaasi uutta särmää. Pystyt myös säätämään kuviasi yksityiskohtaisemmin “Kuvan säätö” -kohdasta. Snapceedin erikoisuutena on se, että pystyt säätämään kuvasta myös jotain tiettyä kohtaa, koskematta koko kuvan säätöihin.

Se on onnistuu kohdasta Työkalut -> Valikoiva. Alle olevassa kuvassa olen tehnyt joitain perussäätöjä, käyttänyt Portrait-filtteriä ja sen lisäksi olen säätänyt kasvojani hieman kirkkaamaksi.

kauniit instagram-kuvat  kauniit instagram-kuvat

VSCO

VSCO-sovelluksessa on ehdottomasti parhaimmat filtterit ja niitä saa vielä ostaa lisää edullisesti. Voit filtterin valitsemisen jälkeenkin vielä muokata kuvasi yksityiskohtaisia säätöjä, kuten esim. kirkkautta ja kontrastia. Pidän itse enemmän VSCOsta kuin Snapceedstä, koska siinä on tosiaan paremmat filtterit ja se on nopeampi käyttää, jos kaipaa vaan pientä hienosäätöä kuviinsa. Monet tosin käyttävät useita sovelluksia yhden kuvan muokkaamiseen siten, että tekevät yhden säädön siellä ja toisen täällä. Sitä kannattaa myös testata 😉

Olen valinnut alla olevaan kuvaan yhden filtterin ja säätänyt vähän kontrastia, värisävyä ja varjoja. Aika iso ero ihan minuutissa vai mitä?

kauniit instagram-kuvat kauniit instagram-kuvat

INSHOT

Vihdoin on olemassa myös sovellus, jossa pystyy editoimaan myös videoita kunnolla! Inshot:lla pystyt lisäämään videoosi filtterin tai muokkaamaan esim. videosi värisävyjä ihan samalla tavalla kuin kuvan. Huippua! Toinen kiva juttu Inshot:ssa on se, että saat lisättyä kuvaasi kehykset.

Erityisesti Instagram stories -osiossa kehystetyt kuvat ja videot näyttävät kauniilta! Lisäksi sovelluksessa on kattava valikoima valmiita filttereitä ja perussäätöjenkin tekeminen onnistuu mallikkaasti. Jos haluat käyttää vain yhtä sovellusta kuviesi muokkaamiseen, suosittelen tätä!

Tässä olen lisännyt kuvaan erityisesti kontrastia ja lämpöä, jotta saan annoksen sävyt paremmin esiin. (Kuvissa on siis kehykset, jonka takia ne näyttävät valkoisella pohjalla vähän hassuilta.) Oikeamman puolinen kuva näyttää paljon maukkaammalta vai mitä mieltä olet?

kauniit instagram-kuvat kauniit instagram-kuvat

Siinä oli minun suosikkisovellukseni Instagram-kuvien muokkaukseen. Toivottavasti sait uusia vinkkejä ja ideoita omien kuviesi parhaiden puolien esiin tuomiseen. Jos sovellukset eivät olleet vielä tuttuja sinulle, käy ihmeessä testaamassa, mikä sovellus sopii parhaiten sinulle! 😉

**********************

Vieraskynä

kauniit instagram-kuvatTytti Laine auttaa pienyrittäjiä ja yrittäjyydestä haaveilevia saamaan enemmän iloa ja rahaa sekä elämään unelmiensa elämää yrittäjänä. Hän on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja.

Tytti on tukenut tuhansien yrittäjien kehittymistä henkilökohtaisen yrittäjävalmennuksen, Yhdessäonnistujat-digiyhteisönsä avulla. Tytti opastaa pienyrittäjiä luomaan itseä inspiroivaa bisnestä niin, että asiakkaan lisäksi yrittäjäkin on erittäin tyytyväinen.

Tytti tarjoaa yritystoimintaa vauhdittavia vinkkejä, toimivia tekniikoita ja muuta apua viikottaisilla posteillaan ja muilla maksuttomillakin keinoilla, jotka ovat saatavilla hänen nettisivuiltaan www.tyttilaine.fi.

Lue myös Tytin toinen vieraskynäpostaus Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?

******************

 

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit