Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?

Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?

Instagram stories on Instagramin ominaisuus, jossa voit tehdä pystysuuntaisia tarinoita, jotka säilyvät tarinoiden feedissä vain 24 tuntia. Voit tehdä joko kuva- tai videotarinoita ja lisätä niihin tekstiä, piirtää, lisätä tarroja ja giffejä. Instagram stories kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, sillä on tällä hetkellä lähes 300 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Jos et ole vielä testannut sitä, tee se ihmeessä! Kerron seuraavaksi, miksi sinun kannattaa ehdottomasti suunnata huomiosi Instagram storiesiin.

Miksi sinun kannattaa alkaa hyödyntämään myös Instagram storiesia?

1. Voit julkaista spontaanimpaa sisältöä

Voit julkaista spontaanimpaa sisältöä Storiesin puolella, koska julkaisut näkyvät vain 24 tuntia, jonka jälkeen ne poistuvat näkyvistä. Voit toki myös tallentaa niitä arkistoidut tarinat -kohdasta (kuvassa ylhäällä) näkymään oman profiilisisi Kohokohdissa, jonka olen ympyröinyt kuvasta alempaa.

Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?

Julkaisukynnys on Storiesin puolella paljon matalampi kuin normaalipäivityksissä ja se tekee siitä niin erityisen, mielenkiintoisen ja hauskan. Storiesin avulla seuraajat siis pääsevät kurkistamaan syvemmälle elämääsi ja niin tulet heille myös tutummaksi ja helpommin lähestyttävämmäksi.

Ja sehän tavallisesti madaltaa kynnystä lukea blogiasikin, eikö vain? Monet tekevät esimerkiksi “jutteluvideoita”, jossa kertovat spontaanisti, mitä heidän päiväänsä on kuulunut. Parasta Storiesissa on juuri se, että voit sekoittaa vapaasti spontaanimpaa ja tarkkaan mietittyä sisältöä samaan paikkaan.

2. Markkinointi on helpompaa ja tehokkaampaa

Stories on markkinoinnin kannalta erinomainen työkalu, koska tarinat lähtevät automaattisesti pois näkyvistä 24 tunnin kuluttua julkaisusta. Jos päivität normaalisti kuvia tai videoita, jossa on esimerkiksi joku tarjous, sinun täytyy käydä niitä joko poistamassa tai ainakin muokkaamassa profiilistasi, kun tarjous päättyy. Lisäksi markkinointikuvat eivät välttämättä ole aina niitä kauneimpia, joten ne “rumentavat” profiilissasi näkyvää kuvaruudukkoa eli gridiä.

Storiesiin saat tehtyä kuvista ja/tai videoista “tarinaketjuja”, joissa pikkuhiljaa herätät mielenkiinnon blogiasi, haluamaasi arvontaa tai muuta asiaa kohtaan. Storiesissa kannattaa koostaa useammista tarinoista yksi kokonainen tarina, jolla on selkeä alku sekä loppu.

Yksittäinen orpo tarina menee todennäköisesti yhtä ohi kuin normaali päivitys. Voit lisätä tarinoihisi normaalin päivityksen tapaan useita kuvia kerralla, joka helpottaa samanlaisen visuaalisen kokonaisuuden luomista.

Jos haluat saada lisää seuraajia, muista lisätä tarinaasi sitä kuvaava hashtag, joka tekee tarinastasi julkisesti löydettävän. Myös kellonaika- ja paikkatarroja kannattaa lisätä samasta syystä. Kokeile siis rohkeasti seuraavaksi Storiesia, kun markkinoit tuotettasi tai palveluasi.

Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?  Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?

3. Tarina huomataan ja se sitouttaa paremmin kuin normaali päivitys

Instagramin mukaan tarinat myös sitouttavat seuraajia paljon paremmin kuin normaalit päivitykset. Tosi hienoa on myös se, että joka viides seuraaja myös vastaa tarinaan suoralla viestillä. Sama on havaittu myös yrityskäytössä! Kaikista Instagramin käyttäjistä jopa 70 % seuraa vähintään yhtä yritystä ja kolmannes eniten katsojia saaneista tarinoista on yritysten sisältöä.

Uskon, että tässä kategoriassa ovat mukana myös yrityksiin rinnastettavissa olevat blogit yhteistyökuvioineen. Nämä pätevät yhtälailla myös mainoksien kohdalla, tee mainoksesi Storiesiin Facebookin Mainosten hallinnan -puolella. Loistavaa eli horioppia vaan hyödyntämään myös Stories -osiota!

Toivottavasti vinkeistä oli sinulle iloa ja hyötyä! Olen itse jäänyt ainakin totaalisen koukkuun tarinoihin. Tarinoita on niin helppo katsoa ja niistä saa paljon paremmin kuvan ihmisestä tai yrityksestä kuin normaalien päivitysten kautta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Voit seurata minua ja minun stoorejani Instagramissa nimellä @tytti.laine 😉

***************************

Vieraskynäpostaus

Haluatko tulla paremmin huomatuksi Instagramissa?Tytti Laine auttaa pienyrittäjiä ja yrittäjyydestä haaveilevia saamaan enemmän iloa ja rahaa sekä elämään unelmiensa elämää yrittäjänä. Hän on yrittäjyyden moniosaaja, yrittäjävalmentaja ja yrittäjien onnistumisten vauhdittaja.

Tytti on tukenut tuhansien yrittäjien kehittymistä henkilökohtaisen yrittäjävalmennuksen, Yhdessäonnistujat-digiyhteisönsä ja Eduksi-verkkokoulutusalustansa avulla. Tytti opastaa pienyrittäjiä luomaan itseä inspiroivaa bisnestä niin, että asiakkaan lisäksi yrittäjäkin on erittäin tyytyväinen.

Tytti tarjoaa yritystoimintaa vauhdittavia vinkkejä, toimivia tekniikoita ja muuta apua viikottaisilla posteillaan ja muilla maksuttomillakin keinoilla, jotka ovat saatavilla hänen nettisivuiltaan www.tyttilaine.fi.

Lue myös Tytin toinen vieraskynäpostaus Kauniit Instagram-kuvat käden käänteessä maksuttomilla sovelluksilla