Kokemuksia Rank Math -lisäosasta viikon jälkeen

Kokemuksia Rank Math -lisäosasta viikon jälkeen. Viikko sitten kerroin, että olen vaihtanut hakukoneoptimointiin tarkoitetun lisäosan Yoast SEO -lisäosasta Rank Math -lisäosaan.

Vaihdoin sen ensin yhteen blogiin, sitten asiakkaan blogiin ja lopuksi tähän blogiin. Voin sanoa, että muutaman päivän jälkeen olin myyty.

Kokemuksia Rank Math -lisäosasta viikon jälkeen

Vaikka lisäosan opettelu on vielä alkutekijöissään, saan ihania oivalluksia sen käytöstä. Tässä postauksessa kerron esimerkin omasta blogitekstistäni ja siitä, miten paransin sen SEO-näkyvyyttä lisäosan avulla.

Jos haluat testata lisäosaa, käy lukemassa tämä postaus.

Lisäosan käyttöönoton jälkeen huomasin, että iso osa blogiteksteistä näytti siltä kuin niissä ei olisi ollut ollenkaan hakulausetta tai hakusanaa.

N/A-merkintä kertoo, ettei hakusanaa ole asetettu kyseiseen postaukseen.

Onneksi ongelma poistui, kun lähdin muokkaamaan blogitekstiä.

kokemuksia Rank Math lisäosasta

Avatessani blogitekstin ohjausnäkymässä sain heti näkyviin, kuinka monta pistettä sadasta kyseinen blogiteksti on saanut Rank Math -lisäosalta.

Tavoitteena on siis saada 100 pistettä, mutta jo 81 pisteellä väri muuttuu keltaisesta vihreäksi, mikä kertoo, että SEO on hyvällä mallilla.

Skrollatessani postausta loppuun saan samankaltaisen näkymän kuin Yoast SEOllakin. Täältä pääsen katsomaan tarkemmin, mitä minun kannattaa parantaa, jotta postauksen SEO-optimointi paranee.

Tässä kyseisessä esimerkissä pistemäärä on 73/100. Valitsemani hakulause ei ole kovin hyvä, ja muutamia virheitäkin siellä on korjattavana. Kääritään siis hihat ylös ja ryhdytään töihin!

kokemuksia Rank Math lisäosasta

Kuten edellisessäkin postauksessa mainitsin, Rank Math antaa sinun lisätä jopa viisi hakusanaa yhteen postaukseen. Tässä kohtaa tilanne kävikin mielenkiintoiseksi. Hakusanoilla nimittäin oli yllättävän suuri merkitys lopputuloksen kannalta.

Alla olevassa kuvassa on siis lähtötilanne…

…ja pelkästään sillä, että lisäsin toisen hakusanan, sain pääsanan vihreäksi. Mutta ilo oli lyhytaikaista, sillä…

…lisätessäni kolmannen hakusanan, kaikki menivät keltaisiksi. Rank Math siis tulkitsee sisällön perusteella, mitä hakusanoja ja -lauseita postauksessa kannattaa käyttää. Nimittäin…

kokemuksia Rank Math lisäosasta

…kun lisäsin hakusanaksi vielä ”verkkokurssi”-sanan, se menikin yllättäen punaiseksi. Toisin sanoen tätä kyseistä postausta ei kannata yrittää optimoida sanoilla ”verkkokurssi” tai ”e-kirja”.

Okei, tässä kohtaa halusin hieman uutta näkökulmaa, joten siirryin katsomaan, mitä muuta voisin postauksessa korjata.

Postauksesta puuttui näemmä sisäinen linkki. No, sehän on helppo lisätä.

Rank Math nimittäin ehdottaa sinulle sopivia blogitekstejä (*), joita voit lisätä kulloiseenkin blogitekstiin. Tässä blogitekstissä ei ehdotuksia ollut, mutta useamman muun postauksen kohdalla kylläkin. Postauksen lopussa kerron, miten lisäät sisäisen linkin suoraan tämän ominaisuuden avulla.

kokemuksia Rank Math lisäosasta

Sisäinen linkitys

Sisäinen linkitys on helppo tehdä, sillä se on vain jonkun toisen, saman aihepiirin tai kategorian postaukseen lisätty linkki. Itse teen tyypillisesti sen alla olevan kuvan mukaan.

Eli ensin on toimintakehote (Saattaisit pitää tästä) ja sen jälkeen postauksen otsikko ja linkki otsikossa.

Mutta palataanpa takaisin hakusanoihin.

Hetken aikaa vielä leikittyäni huomasin, että jos jätän ”e-kirja”- ja ”myynti”-hakusanat pois ja lisään ”markkinointi”- ja ”verkkokurssi”-sanat, saan pisteitä lähes 90. Toki sisäinen linkkikin tässä auttoi.

Varoituksen sana siis kaikille SEO-nörteille:

Tähän voi oikeasti jäädä koukkuun. Et arvaakaan, kuinka monta blogitekstiä kävin läpi etsiskellen sopivia hakusanoja. 😀

Päivän päätteeksi listaus näyttää kivalta, kun siellä on useampi blogiteksti vihreällä.

Kuinka lisätä sisäinen linkki suoraan ehdotuksen kautta?

Tämän helpompaa ei voi sisäisen linkin lisäys enää olla:

  • Kirjoita ensin haluamaasi kohtaan ”Lue lisää” tai ”Lue myös tämä”.
  • Sen jälkeen skrollaa postausta alas, jotta näet ”Link Suggestions” -kohdan.
  • Valitse haluamasi postaus, johon haluat linkittää.
  • Klikkaa linkin kuvaa.
  • Siinä kaikki!

kokemuksia Rank Math lisäosasta

Nyt tiedät, millaisia kokemuksia minulla on Rank Math -lisäosasta viikon käytön jälkeen. Joko sinä olet kokeillut lisäosaa?

P.S. Klikkaamalla Rank Math -lisäosan listauksen kysymysmerkkiä saat tarkempia tietoja siitä, mitä kyseinen kohta tarkoittaa ja mitä se ottaa huomioon.

Julkaistu kategoriassa: