Mahtavaa sisältöäni varastettiin!

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Mahtavaa sisältöäni varastettiin! Jos olet menestyvä bloggaaja tai yrittäjä, joudut valitettavasti kohtaamaan ihmisiä, jotka kopioivat ja varastavat sisältöäsi ja ideoitasi ja levittävät sinusta ilkeitä juoruja selkäsi takana.

Joudut lukemaan heidän negatiivista palautettaan ja haukkumasanoja tuotteistasi ja kirjoituksistasi ja pahimmillaan he uhkailevat, että kertovat kaikille, miten suuri huijari olet (vaikka me molemmat tiedämme, että et ole).

Hetkellisesti näiden asioiden ja ihmisten kohtaaminen on ok mutta pitkään jatkuneena ne alentavat tehokkaasti motivaatiota ja itsetuntoa.

Mitä näiden asioiden kanssa tulisi tehdä?

Mahtavaa sisältöäni varastettiin!

Idean tähän postaukseen sain siitä, kun kolme eri ihmistä lähetti minulle sähköpostia ja kertoi, että sisältöäni oli sumeilematta käytetty muissa blogeilla ilman, että postauksissa viitattiin minuun ja blogiini.

Ensinnäkin haluan antaa suunnattoman suuret kiitokset Tainalle, Essille ja Helille aktiivisuudesta. Tämä postaus on omistettu 100 % teille <3

Toiseksi haluan antaa synninpäästön näille bloggaajille, jotka ovat toimineet tällä tavalla. En ole heille katkera enkä vihainen vaan kiitollinen. Sisällön varastaminen on suurin kunnianosoitus, jonka bloggaaja voi saada.  Nimittäin silloin se kertoo, että sisältö on niin arvokasta, että sitä kannattaa varastaa. Joten

Kiitos!

En halua julkaista blogien osoitteita, sillä minusta se on tarpeetonta. Hyvin suurella todennäköisyydellä he lukevat tämänkin postauksen ja tuntevat piston sydämessään. Yksi bloggaajista on muokannut sisältöä jälkikäteen, kiitos. <3

Toisen tekstin kopioiminen on kuitenkin väärin, varsinkin jos se tehdään sanasta sanaan. Originellin tekstin kirjoittaminen on toisinaan haastavaa, kun tuntuu, että maailmassa on jo niin paljon tekstiä. On syytä kuitenkin muistaa, että jokainen meistä on ainutlaatuinen persoona ja jokaisella on oma tyyli kirjoittaa ja omat ajatukset, joita tuoda julki.

Parasta kuitenkin olisi kaikkien kannalta, jos omassa tekstissä viitattaisiin linkillä alkuperäiseen tekstiin. Nimittäin mitä enemmän annat kunniaa muille, sitä enemmän lukijat alkavat arvostaa myös sinua.

(P.s. Kun luet blogiani ja jos sinulle tulee mieleen, että jonkun toisen bloggaajan teksti tai yrittäjän tuote olisi täydellinen johonkin postaukseeni, olen super-hyper kiitollinen, kun vinkkaat siitä minulle. En millään ehdi käydä kaikkia blogeja läpi, joten auttamalla minua, autat samalla muitakin. Jaan erittäin mielelläni kiitosta niin lukijoilleni, muille bloggaajille kuin yrittäjillekin <3 )

Valheella on lyhyet jäljet

Kopioiminen ei aina tarkoita, että teko olisi tarkoituksenmukainen. Olemme inhimillisiä olentoja, jotka kaiken kiireen keskellä vain unohtavat kertoa, mistä teksti on hankittu. Teot punnitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun joku huomauttaa, että on tullut tehtyä virhe.

Valheella on aina lyhyet jäljet. Paras keino suututtaa lukijat, on olla epärehellinen. Mieti, miltä sinun lukijoistasi tuntuu, jos jäät kiinni valehtelusta? Petetyltä? Arvottomalta? Jos lukijasi ei ole totuuden arvoinen, miksi blogia edes kannattaa kirjoittaa?

Tilanteen voi korjata monella tavalla. Mitä rehellisemmin korjaat tilanteet, myönnät että teit väärin ja pyydät anteeksi, sitä enemmän lukijasi alkavat jälleen sinua arvostaa.

Omalla kohdallani yksi isoimmista valheista blogiurallani on ollut se, kun kirjoitin e-kirjaani, että vuonna 2009 olin taloudellisen katastrofin partaalla. Todellisuudessa puhuttiin vuodesta 2010. Kun tajusin tähän, tunsin itseni huijariksi. 1100 ihmistä on lukenut kirjani ja tunsin pettäneeni heistä jokaisen.

Tiedän, että asian korjaus ei yltänyt jokaiseen, mutta korjasin virheeni yhdessä blogipostauksessani (jahka löydän sen 100 jo julkaistun postauksen joukosta, linkitän sen tähän).

Miten tulla toimeen vihaajien kanssa?

Vihaaja ei vain pysty olemaan onnellinen muiden menestyksestä. Hän ajattelee, että muiden menestys on häneltä pois. Fakta on kuitenkin se, että kuka tahansa pystyy menestymään, kun on valmis menemään pois omalta mukavuusalueeltaan sekä tekemään ahkerasti ja pitkäjänteisesti töitä.

Sen sijaan, että vihaaja olisi onnellinen muiden puolesta, hän pyrkii tekemään kaikkensa, nostaakseen esiin muiden heikkoudet ja huonot puolet.

Sinun ei tarvitse selitellä itseäsi muille. Keskity omaan tekemiseen ja pyri auttamaan lukijoitasi mahdollisimman paljon. Mitä vähemmän reagoit vihaisiin ihmisiin, sitä vähemmän he saavat sinusta otetta.

Negatiivisiin kommentteihin kannattaa vastata asiallisesti:

Hei, kiitos kommentistasi. Arvostan suuresti sitä, että uskallat kertoa rehellisesti oman mielipiteesi. Kaikkea hyvää tulevaan.

Älä koskaan sorru samalle tasolle vihaajan kanssa. Vihaajaa ei kannata yrittää muuttaa. Vaikka haluatkin auttaa lukijoitasi mahdollisimman paljon, on hyväksyttävä, että osa lukijoista ei vain halua apua. He käyttävät mieluummin aikaa ja energiaa negatiivisiin asioihin kuin pyrkisivät tekemään muutosta omassa elämässään.

Luovuuden puute ajaa bloggaajan ahtaalle

Huomasin jossain vaiheessa, että luovuus on iso osatekijä menestyvän blogin rakentamisessa. Tuskailin pitkään sillä, että en ollut luova, en keksinyt mitään uutta ja ihmeellistä sanottavaa ja kirjoitettavaa.

Totuus on se, että luovuus on kuin lihas. Mitä enemmän harjoitat sitä, sitä enemmän se alkaa toimimaan. Kun pyrit aktiivisesti harjoittamaan luovuutta, ennen pitkää et saa ideatulvaa enää loppumaan (nimin. 65 blogipostaus aihetta kirjoitettu vihkoon odottamaan kirjoittamista + 59 luonnostilassa olevaa blogipostausta) 😀

Saattaisit pitää myös tästä: Mitä on evergreen content?

Miten luovuutta voi harjoittaa?

Kynällä ja paperilla. Tiedän, että moni katsoo minua kieroon tänä digitaalisena aikakautena mutta oikeasti aivot tarvitsevat konkreettista käsillä tekemistä. Jo pelkkä ”turhanpäiväinen” piirustelu paperin nurkkaan aktivoi aivoja.

Muistatko, miten koulussa piirtelit vihkoihin, koulukirjoihin ja jopa pulpetteihin? 😀 Hyödynnä tätä samaa nyt ja ota tavaksi piirrellä paperille 15 minuuttia päivässä.

Ennen pitkää piirtelyn aiheet muuttuvat ja piirrosten rinnalle kirjoittelet sanoja ja lauseita. Pian nämä lauseet muodostavat ideoiden tulvan, blogipostauksia, somejulkaisuja, twitter twiittejä.

(P.s. Työkone menee kiinni joka arki-ilta klo 17. Klo 19 aikaan olen yleensä tehnyt kaikki kotityöt ja istahdan hetkeksi sohvalle ennen iltapalaa. Istun monesti sohvalla kynä kädessä ja vihko sylissä.

Vaikka en kirjoittaisi vihkoon mitään, tuo ilta-aika on minulle luovaa aikaa. Jos idea tulee mieleen, kirjoitan sen välittömästi vihkooni. Kun eteen tulee hetki, että en keksi mitään mistä kirjoittaa, otan vihkon esille ja selailen sitä.)

Lue myös tämä: Vältä nämä virheet bloggaamisen aloittamisessa
Click here to subscribe

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Sillisalaattiblogit turhauttavat bloggaajan

Moni bloggaaja kuvittelee, että kirjoittamalla kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä, aiheista ei tule olemaan koskaan pulaa. Valitettavasti tilanne on juuri päinvastainen. 95 % bloggaajista, jotka eivät keksi mistä kirjoittaa, pitävät sillisalaattiblogia.

Aiheen rajaus pelottaa. Mutta rajattu blogi tuo hallittavuutta ja struktuuria kirjoittamiseen.

Tässä yksi esimerkki, miten rajatulla blogilla keksii nopeasti kirjoitettavaa:

Aihe:

 • Muoti 20 – 35 vuotiaille naisille (aihetta voisi rajata vieläkin enemmän)

Kategoriat:

 • Kevätmuoti 30+ työssäkäyville naisille
 • Työpukeutuminen 25+ toimistotyössä oleville naisille
 • Vapaa-ajanmuoto 20+ naisille
 • Juhlapukeutuminen 30+ alle 150,00 €.

Mitä tulee mieleen aiheesta: Kevätmuoti 30+ työssäkäyville naisille

 • Takit
 • Kengät
 • Asusteet
 • Rypistymättömät materiaalit
 • Hengittävät materiaalit
 • Istuvat leikkaukset
 • Laatu vs. hinta

Sitten vain yhdistellään hyötyjä ja aiheita:

 • Mitä hyötyä 30+ lukijalle on lukea kevättakeista?
  • Hinta –> Mistä takkeja saa edullisemmin, milloin takki kannattaa ostaa?
  • Laatu –> Onko tietyt takkimerkit hinta-laatusuhteeltaan riittäviä, kannattaako kallista takkia ostaa?
  • Käytännöllisyys / käytettävyys –> Miten takista on hyvä pitää huolta, jotta se pysyy hyvänä seuraavat 3 vuotta?
  • Materiaali –> Mitä materiaalit ovat parhaita; hengittävät, lämmittävät, pitävät tuulta?
 • Mitä hyötyä 30+ lukijalle on tietää kevätkengistä?
  • Mitkä kengät sopii kävelyyn / autoiluun?
  • Millä kengillä on hyvä seistä koko päivä?
  • Missä kenkämateriaaleissa jalat hikoavat eniten?
  • Miten estät hikoilua kengissä?
  • Mitkä kenkämerkit ovat parhaita hinta-laatusuhteeltaan?

 

Tämän listan tekemiseen minulta meni noin 7 minuuttia, enkä edes ole muodin asiantuntija. Ajattele, mikä potentiaali muotibloggaajalla on, kun hän hyödyntää tätä tekniikkaa omassa blogissaan!

Tätä samaa tekniikkaa voi käyttää ihan jokaisessa blogissa aiheesta riippumatta.

Kopioija ei koskaan yllä samalle tasolle kuin sinä

Jos tekstejäsi tai tuotteitasi kopioidaan, pidä mielessä, että kopioija ei koskaan pääse samalle tasolle, missä sinä olet. Olet edelläkävijä, innovaattori ja motivoija, jonka perässä kopioija kulkee. Hän tulee aina olemaan yhden askeleen sinua jäljessä.

Siksi kannustankin sinua tekemään aina parhaasi ja kirjoittamaan aina parasta mahdollista sisältöä lukijoillesi. Älä pidä sisältöä piilossa vain siksi, että pelkäät sen kopioimista tai varastamista. Pidä sitä motivaattorina luoda jotain upean mahtavaa tähän maailmaan.

Lukijat kyllä näkevät valheen taakse. Kun lukija tuntee olonsa pettyneeksi ja arvottomasi, hän siirtyy kopioijan blogista hyvin nopeasti sinun blogiisi, koska tietää saavansa sinulta aitoa ja merkityksellistä sisältöä. Kun tuotat mahdollisimman paljon lisäarvoa ja ylität lukijoittesi odotukset, tulet aina menestymään siinä, mitä teet.

Onko sinun sisältöäsi varastettu? Miten asia tuli ilmi? Miten tilanne hoidettiin?

Mahtavaa sisältöäni varastettiin!

Tämänkin voi jakaa... kuten HBOn tunnarit

Julkaistu kategoriassa: